Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Όταν αρνούμαστε να πορευτούμε την οδό των Πατέρων


 


 

Η αίρεση προχωρεί και επεκτείνεται,

οι πιστοί οπισθοχωρούν και συρρικνώνονται

 


Χθές, λοιπόν, σήμερα καὶ αὔριο στὰ ἱστολόγια,  μεθαύριο στὰ χριστιανικὰ περιοδικὰ καὶ στὰ κηρύγματα κάποιων Ἐπισκόπων θὰ κυριαρχήσουν τίτλοι αἰχμηροὶ καὶ καταδικαστικοὶ τῶν νέων προδοτικῶν κινήσεων στὸ Μιλᾶνο, τοῦ ἀρχιαιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Καὶ στὴ συνέχεια, ὅλα θὰ συνεχίσουν τὴν προδιαγεγραμμένη πορεία: Ὁ Πατριάρχης καὶ κάποιες δεκάδες ἄτομα τοῦ περιβάλλοντός του θὰ συνεχίσουν τὶς ἀσχήμιες, οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστὲς θὰ κάνουν τὸ «καθῆκον» τους διαμαρτυρόμενοι καὶ ἐξαπολύοντες ἕνα δικτυακὸ ἢ δημοσιογραφικό-χαρτο-πόλεμο ἐναντίον τους, καὶ ὁ Οἰκουμενισμὸς θὰ ἔχει κάνει ἕνα ἀκόμα βῆμα γιὰ τὴν ἐπικράτησή του, ἀφοῦ θὰ ἔχει ἀλλοιώσει λίγο ἀκόμα τὶς συνειδήσεις τῶν πιστῶν (κληρικῶν καὶ λαϊκῶν).
Καὶ εὔλογα οἱ Οἰκουμενιστὲς θὰ τρίβουν τὰ χέρια τους γιὰ τὴν πρόοδο τῶν Διαλόγων, βλέποντας πὼς ἔχουμε φτάσει ἕνα βῆμα πρὶν ἀπὸ τὸ τέλος, τὴν ποθητὴ «Ἕνωση», ὁ οὐρανὸς θὰ λυπεῖται, ἡ Θεία Χάρις θὰ μᾶς ἐγκατελείπει, ἀφοῦ ἐμεῖς ἐγκαταλείψαμε τὶς Ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν ἁγιοπατερικὴ στάση ἀπέναντι στοὺς αἱρετικοὺς Οἰκουμενιστές, γιατὶ φοβόμαστε τὸ κόστος, τοὺς διωγμούς, τὴν ὁμολογία.
Πόσο διαφορετικὰ θὰ ἦσαν τὰ πράγματα, ἂν οἱ Ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ, ἡ Παράδοση τῆς Ἐκκλησίας γιὰ ἄμεση ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς παναιρετικοὺς Οἰκουμενιστὲς Ἐπισκόπους καὶ τοὺς κοινωνοῦντες μὲ αὐτοὺς ἐφηρμόζετο!
Ἂς θυμηθοῦν οἱ διδάσκοντες ποιμένες, τί ἡ «γραφὴ λέγει· ὄψονται εἰς ὃν ἐξεκέντησαν» (Ἰω. ιθ΄ 37).
                                                               Π.Σ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/5/13, 1:59 μ.μ.

    Είναι φανερό πια.
    Οι περίφημοι «Συναξιακοί» αντιοικουμενιστές
    ολοκλήρωσαν τον αράθυμο κύκλο τους,
    καθυστέρησαν «όσο ηδύναντο»
    την αντιμετώπιση της έσχατης και φρικτής
    παναιρέσεως του Οικουμενισμού,
    της επέτρεψαν να ανδρωθεί,
    να γίνει ένα τέρας αποκαλυπτικό,
    και τώρα άβουλοι και μοιραίοι,
    περικαλύπτοντας τις τύψεις τους με μια μάσκα
    αγωνιστικής περίλυπης σοβαροφάνειας
    για το μοιραίο και αναπόφευκτο,
    αμετανόητοι και αφερέγγυοι πλέον,
    περιφέρουν τα ύπαρξή τους τήδε κακείσε,
    και μεταδίδουν στα "πνευματικά" τους τέκνα
    τους δηλητηριώδεις αιρετικούς ιούς
    του "αχρικαιρισμού", του "ονοματοκρυπτισμού"
    και του "δυνητικού" ομολογιακού αγώνος!
    Αν υπάρχει ακόμα κάποιος αφελής,
    που ελπίζει ότι μπορεί κάποτε ν’ αφυπνιστούν,
    ας συνεχίζει να τους ακολουθεί στο θλιβερό
    και παράλληλο μονοπάτι του ήσσονος Οικουμενισμού!
    Βενιαμίν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/13, 2:01 μ.μ.

    Τι έχουν να πουν τώρα οι πρωτοπρεσβύτεροι ηγέτες των αντιοικουμενιστών Ζήσης, Σαράντος, Φωτόπουλος, Μεταλληνός, Βολουδάκης και Ζερβός, και οι σωτηρικοί "Σωτήρες μας; Ας δούνε το Βίντεο που μας εξασφάλησαν οι "Ακτίνες". http://aktines.blogspot.gr/2013/05/angelo-scola_17.html
    Δεν κοκκινίζουν από ντροπή, σαν την στολή των καρδινάλιων που παρέλασαν στην ακολουθία στη Βασιλική του αγίου Αμβροσίου; Άφησαν τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ. Κι όχι μόνο. Τα πράγματα θα φτάσουν με την ανοχή τους ως το τέλος.
    Κ.Ε., Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/5/13, 10:23 μ.μ.

    Δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος Ιεράρχης, ούτε ένας στην Ελλαδική Εκκλησία να καταγγείλει τον αιρεσιάρχη του Φαναρίου; Έλεος πώς αντέχετε να το βλέπετε όλο αυτό το θέατρο; Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων μας, των Ομολογητών της αμωμήτου πίστεώς μας με αυτές τις προδοσίες που επιτελούνται, ημών κοιμωμένων. Ντροπή μας που τα ανεχόμαστε, ντροπή και σ΄αυτούς που ανθίστανται ακόμη μόνο με χαρτοπόλεμο. Ντροπή μας γιατί δεν είμαστε απόγονοι και τέκνα των Πατέρων μας που μας άφησαν ανόθευτη την παρακαταθήκη της Πίστεώς μας. Τα ξεπουλήσαμε όλα αντί πινακίου φακής. Γι' αυτό ο Κύριος ερχόμενος στη Δευτέρα Παρουσία Του θα πει ότι δεν μας γνωρίζει. Έλεος Κύριε, συγχώρεσέ μας γιατί Σε προδώσαμε και δεν μπορούμε πλέον να υπερασπισθούμε την αγία πίστη μας. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aφού αδελφοί ανεχτήκαμε το συλλείτουργο στο Φανάρι το 2006 και δεν κόψαμε πάραυτα το μνημόσυνο από τους αιρετικούς επισκόπους και τον Πατριάρχη, τότε όλα θα τα ανεχθούμε κι απλώς θα τα στηλιτεύουμε, θα γράφουμε δυο λόγια, έτσι για την τιμή των όπλων, θα καταγγέλουμε κάποιους αόριστα χωρίς ονόματα, θα κάνουμε και καμμία ημερίδα κάπου - κάπου για να δείχνουμε ότι δεν κοιμόμαστε και πάει λέγοντας. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το χταπόδι έχουν αρχίσει να το τρώνε και σε λίγο θα πίνουν και κρασί στην υγεία μας (σύμφωνα με το παράδειγμα του μακ. π. Χαρ. Βασιλόπουλου). Η τιμωρία από τον Θεό έρχεται κι όποιος δεν το διαισθάνεται δεν έχει πνεύμα Θεού, έχει αλλότριο. Ποιός από μας ακούγοντας τον Πατριάρχη στη σημερινή οικουμενιστική φιέστα να λέει:«Η χάρις του Παναγίου Πνεύματος εἴη μετά πάντων ημών» δέν αναρρίγησε και δεν ένοιωσε ντροπή για όσα γίνονται και τα ανεχόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.