Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Πατριάρχη προς 10η Γεν. Συνέλευση του Π.Σ.Ε. συμπίπτει με την αναγγελία περί "Ακολουθίας Γάμων Ομοφυλοφίλων"!






Oικουμενικός Πατριάρχης προς ΠΣΕ:

 Οφείλουμε να εργαστούμε
για την ενότητα των Χριστιανών

Μπουσάν, Κορέα, του Νίκου Παπαχρήστου

«Η δέσμευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο όραμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών πάντοτε ήταν ακλόνητη», τονίζει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους συνέδρους της 10ης Γενικής Συνελεύσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.Το μήνυμα του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας μεταδόθηκε κατά την έναρξη της πρώτης Συνεδρίας στην οποία παρέστη πλήθος επισήμων της φιλοξενούσας χώρας και όλες οι αντιπροσωπείες που συμμετέχουν ως μέλη ή παρατηρητές στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι το θέμα της Γενικής Συνελεύσεως περιλαμβάνει «σκοπό, προοπτική και προσευχή».
«Περιλαμβάνει  τον στόχο μας στην οικουμενική δραστηριότητα, την στάση μας στην οικουμενική δράση, αλλά και τη θεϊκή ευλογία για την οικουμενική ενότητα», ανέφερε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη και η ειρήνη πρέπει να συνοδεύουν κάθε δράση που πραγματοποιείται. Υπενθυμίζοντας ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία προσευχόμαστε για την ενότητα όλων, ευχήθηκε την ειρηνική επανένωση της Κορεατικής χερσονήσου αλλά και για τους χριστιανούς που αγωνίζονται για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή.
Πρόσθεσε ότι η δικαιοσύνη και η ειρήνη - που αποτελούν τον πυρήνα του θέματος της 10ης Γ.Σ. – φανερώνουν την ευθύνη και την σοβαρότητα που θα πρέπει όλοι να δείξουν ενώπιον των κρισίμων προβλημάτων παγκόσμιας σημασίας, όπως είναι η οικονομία και η οικολογία. «Δεν υπάρχει άνετος τρόπος για να κάθεσαι στο Σταυρό», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και απευθυνόμενος στους συνέδρους τόνισε πως δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς θεατές σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από κοινωνική αδικία και υποφέρει από δοκιμασίες και καταπίεση.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε προς την ορατή ενότητα τονίζοντας ότι οι προσπάθειες όλων είναι μόνο τα όργανα που υπηρετούν την ενότητα της Εκκλησίας, που  αποτελεί το μεγαλύτερο όραμα του οικουμενικού κινήματος.
Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, να υπάρξει μεγαλύτερη κοινή μαρτυρία στον κόσμο και να ενισχυθούν οι σχέσεις του ΠΣΕ με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αλλά και ό,τι άλλο προωθεί την χριστιανική ενότητα και το διαθρησκειακό διάλογο.
Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό τον Σασίμων Γεννάδιο
Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ συμμετέχει αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό τον Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο ενώ παρίσταται ο επιχώριος Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Πατάρων Ιωσήφ, ο Τριτεύων Πατριαρχικός Διάκονος Θεόδωρος Mεϊμάρης, διδάκτωρ Θεολογίας, ο Πρωτ.Εμμανουήλ Κλάψης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ο Πρωτ.Χρυσόστομος Νάσσης, ο Πρωτ.Ντάνιελ Να, ο Πρεσβ. Αλέξανδρος Χαν, ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κενανίδης, η μοναχή Αγάθη Πάικ, η Καθηγήτρια στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ Δήμητρα Κούκουρα,  ο Δρ Πέρυ Χαμάλης, επίκουρος Καθηγητής Θρησκευτικών Σπουδών, ο Δρ Λουκάς Ανδριανός και η κ. Εμμανουέλλα Λαρεντζάκη, από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, η Δρ Ξανθή Μόρφη και η κυρία Ιόλη Κιμιάτση. 
___________
Σημείωση: To μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν στην αγγλική γλώσσα. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Amen.gr
- See more at: http://www.amen.gr/article15742#sthash.8lRGLqQ8.dpuf
http://www.amen.gr/article15742


 ______________________________________________________________________


Αγγλικανική Εκκλησία: Ακολουθία του Γάμου Ομοφυλόφιλων

same-sex-marriageMaxim Goltsa για τη Romfea.gr
Η Εκκλησία της Αγγλίας αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο σχίσματος λόγω προτάσεων να συμπεριληφθεί στις επίσημες τελετές της η “Ακολουθία του Γάμου Ομοφυλόφιλων”. 
Ο Δρ. Michael Nazir-Ali, πρώην Επίσκοπος του Ρότσεστερ, προειδοποιεί ότι μια κίνηση να εορτάζεται ο γάμος ομοφυλόφιλων μέσα στην εκκλησία θα αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» για τους παραδοσιακούς ενορίτες.
Κληρικοί και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας που εναντιώνονται σε αυτή την κίνηση χαλάρωσης των κανόνων, θα μπορούσαν να απορρίψουν την εξουσία των Επισκόπων που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, προειδοποίησε.  
Η παρέμβασή του ήρθε εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι ένας υπάλληλος της Επιτροπής που εξετάζει τη διδασκαλία της Εκκλησίας για τη σεξουαλικότητα, θα συστήσει και θα προτείνει την καθιέρωση μιας επίσημης Ακολουθίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Ο Επίσκοπος Nazir-Ali, δήλωσε: “Αν υπάρξει προσπάθεια να καθιερωθεί η ευλογία ομοφυλόφιλων γάμων, αυτό θα είναι η κόκκινη γραμμή για πολλούς ανθρώπους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.