Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός". Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ευθαρσώς! (Και σχόλιο Ν. Χειλαδάκη)

Σχολιασμός της «Ομάδος Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"» για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση του π. Νικολάου Μανώλη


« Έφτασε η ώρα να αντιδράσουμε επί τέλους στον Οικουμενισμό και στην Δεσποτοκρατία. Φτάνει πια. Αρκετά ανεχθήκαμε τους "λύκους" να "τρώνε τα πρόβατα"».
Τα παρακάτω προέκυψαν μετά από τηλεφωνική έγκριση όλων όσων συμμετέχουν στην Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός". Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ευθαρσώς, χωρίς υπονοούμενα:


       Μόλις διαβάσαμε τις δυσάρεστες εξελίξεις. Τελικά κάποιοι δεν έζησαν ούτε Σαρακοστή ούτε Ανάσταση. Όπως ο Ιούδας μελετούσε πως θα παραδώσει τον Κύριο, έτσι κάποιοι, όλο αυτό τον καιρό, έστηναν τις δολοπλοκίες τους και προετοίμαζαν τα νέα καταχθόνια σχέδια τους. 

Αρκετά σιώπησαν οι πιστοί. Αρκετά ανεχθήκαμε. Γέμισε η εκκλησία μας με παραδόπιστους και κίναιδους ιερωμένους, που δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν με πολύχρωμα ράσα και να μιλάνε με την γνωστή χαρακτηριστική φωνή.





   Γέμισε η εκκλησία μας με ιερωμένους που προτιμούν να κυκλοφορούν σχεδόν ξυρισμένοι. Που επιλέγουν να εμφανίζονται δημοσίως με κουστούμι αντί με το ευλογημένο ράσο.
   Δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τις διαρκείς εκτροπές:


Τούρτες γενεθλίων με προσωπογραφίες δεσποτάδων, αρχιερατικά συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές μητροπολιτών και δώρα, δώρα, άφθονα δώρα, μητροπολίτες να αφήνουν την τελευταία πνοή στην πισίνα τους, μητροπολίτες με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, παρασημοφορήσεις(!) μητροπολιτών, υπερπολυτελή φιέστες προς τιμήν του Πατριάρχη, πόστερ του Πατριάρχη με την φωτογραφία του και αεροπανό, κοσμική δόξα που θα ζήλευε ακόμη και ο Πάπας.


Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι καθημερινά βλέπουμε νέες συμπροσευχές και συμμετοχές σε τελετές και ιεροπραξίες αιρετικών.. Ο Πάπας αλωνίζει από τα Ιεροσόλυμα στο Φανάρι, απαγγέλει το Πάτερ Ημών εντός ακολουθίας, κι όμως οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν βλέπουν όλα αυτά τα έκτροπα.

       Και αντί να ακούγεται η ανάγκη κάθαρσης μέσα στην εκκλησία μας, αντί να φοβούνται όλοι αυτοί μήπως εξοργιστεί ο πιστός λαός με τις παρεκτροπές τους, εκτοπίζονται ο ένας μετά τον άλλον οι αγνοί, σεβάσμιοι, ασυμβίβαστοι ιερείς που έχουν φόβο θεού.
Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο. Ο πιστός λαός καλείται να πράξει το χρέος του. Ο καθένας οφείλει να τοποθετηθεί.
Ως εκπαιδευτικοί, ως πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου, αλλά κυρίως ως συνειδητά μέλη της Ορθόδοξης εκκλησίας μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε θέση. Από σήμερα, θα βρισκόμαστε δίπλα στον αγωνιστή αντιοικουμενιστή ιερέα π.Νικόλαο Μανώλη. Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίζουμε κάθε ειρηνική διαμαρτυρία της συντονιστικής επιτροπής των ενοριτών του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Εκκλησία δεν είναι μόνον οι μητροπολίτες (που μόνον ο Θεός ξέρει με τι δολοπλοκίες αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να αποκτήσουν τον θρόνο τους). Εκκλησία είναι και ο πιστός Ορθόδοξος λαός και οφείλουν να τον ακούσουν. Αρκετά στερήθηκαν οι ενορίτες του Προφήτη Ηλία τον ιερέα και πνευματικό τους.















 
Έφτασε η ώρα να αντιδράσουμε επί τέλους στον Οικουμενισμό και στην Δεσποτοκρατία. Φτάνει πια. Αρκετά ανεχθήκαμε τους "λύκους" να "τρώνε τα πρόβατα".
Από σήμερα θα είμαστε στις επάλξεις. Αναστέλλουμε τις εκπαιδευτικού χαρακτήρα αναρτήσεις μας και ξεκινάμε τον αγώνα. Αυθόρμητα η φωνή μας γεμίζει με την κραυγή του αγωνιστή επισκόπου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη: "Ζητούμε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία".

 Και ΣΧΟΛΙΟ:
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 29 Απριλίου 2015 - 11:03 π.μ.
Η επίμονη του μητροπολίτη κ Άνθιμου να «λερώσει» το τέλος της θητείας του στην αγιοτόκο Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μπορεί να εξηγηθεί από τις πιέσεις που δέχεται από κάποιους οικουμενιστκούς παράγοντες και από κάποιους «άλλους», όπως τον αρχιεξορκιστή ηγούμενο της Αγίας Θεοδώρας, που χαρακτήρισε τον πάτερ Νικόλαο Μανώλη σαν δαιμονισμένο.
Είναι οι ίδιοι που συν προσεύχονται με τους καθολικούς στην οδό Φράγκων, που προωθούν το τμήμα ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική, (βλέπε Θολογοκή), Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι που συμβουλεύουν όσους γράφουν κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού να… πάνε να εξομολογηθούν, είναι οι ίδιοι που κατάντησαν την ελληνική εκκλησία έρμαιο διαφόρων θεομπαιχτών πολιτικών, που δεν διστάζουν δήθεν για το καλό της χώρας να δωρίζουν την εκκλησιαστική περιουσία λες και είναι τσιφλίκι τους χωρίς καμία συνοδική απόφαση.
Κάπου έχουν ξεφύγει όλοι αυτοί και οι διώξεις ιερέων που ευτυχώς στέκονται στο ύψος τους και δεν υποκύπτουν στις οικουμενιστικές πιέσεις, δείχνουν πως διακατέχονται από τον πανικό της αποστασίας τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
http://katanixis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_57.html?showComment=1430294613407#c120393290917141391 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.