Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Και πάλι ο Οικουμενιστής Πατριάρχης στην Ελλάδα! Η Ιεραρχία πλέον, όχι μόνο δεν αντιδρά στην Παναίρεση, αλλά έχει δώσει "γην και ύδωρ"!



Στην Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Πρώτος σταθμός η Μητρόπολη Καλαμαριάς





Ἄλλη μιὰ φορὰ ὁ ἀρχηγὸς τῆς "νέας ἐκκλησίας" τῶν Οἰκουμενιστῶν πατρ. Βαρθολομαῖος, πάτησε τὸ πόδι του στὴν Ἑλλάδα. Ἀσφαλῶς ἀπὸ τὸν οὐρανὸ θὰ ἔβλεπε μὲ μεγάλη θλίψη ὁ π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, τὸ κατάντημα τοῦ μητροπολίτη Ἰουστίνου Μπαρδάκα, πού, ἀντὶ νὰ μιμηθεῖ τὸν πνευματικό του πατέρα καί νὰ ἀρνηθεῖ (ὅπως ἔκανε ἐν ζωῇ ὁ π. Αὐγουστῖνος) τὴν συνάντηση μὲ τὸν Οἰκουμενιστὴ πατρ. Βαρθολομαῖο, τὸν ὑποδέχτηκε μὲ τιμές!

 Αργά το απόγευμα έφτασε στην Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μια επίσκεψη που θα διαρκέσει ως την Παρασκευή.
Από το αεροδρόμιο Μακεδονία ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς όπου τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θ. Μπακογλίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης κ.ά. και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου.
Ακολούθησε ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Ιουστίνος
Στο κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα διαμένει καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του υπήρχε πλήθος επισήμων αλλά και απλού κόσμου, μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ ο κ.κ. Βαρθολομαίος είχε σύντομη συνομιλία με τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς αύριο το απόγευμα ο Παναγιώτατος θα ευλογήσει τη συνάντηση της νεολαίας Ποντίων που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.