Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κατήχηση και Βάπτιση της ...κανάτας! (Βίντεο)


Πότε πρόλαβαν και έκαναν στους μετανάστες ΟΡΘΟΔΟΞΗ Κατήχηση;



Νά, λοιπόν! Σιγά, μὰ σταθερὰ μᾶς προσαρμόζουν στὴ "νέα ἐκκλησία" τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μὲ τὴν Βάπτιση καὶ Κατήχηση τῆς ...κανάτας!




Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

Η αιρετική νεοφανής συνήθεια να "βαπτίζουμε" τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα!!!
    Αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως που καθιέρωσαν οι ιεροί κανόνες των οικουμενικών συνόδων και φυσικά δεν μιλούμε για Βάπτιση (βύθισμα στο νερό με την τριπλή ανάδυση και κατάδυση)!

    Τι έλεγε όμως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που  συμβουλεύει τους ιερείς πώς να κάμουν τη βάπτιση «οπού να μην μείνη ίσα με του ψύλλου το μάτι άβρεχο, διατί και εκεί προχωρεί ο διάβολος» και εξηγεί «δια τούτο τα παιδιά σας σεληνιάζονται, δαιμονίζονται, έχουν φόβον, γίνονται κακορρίζικα, διατὶ δεν είναι καλά βαπτισμένα». Γιατί αλλάζουν οι μητροπολίτες μας τον τρόπο της

Βάπτισης; Γιατί διαφοροποιούνται από τον τρόπο που υποδεικνύει το ιερό Πηδάλιο της Εκκλησίας μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;
   Θεωρώ πραγματική κατάντια από τη μία να κατορθώνουμε με πολύ προσευχή και αγώνα να φέρουμε έναν άνθρωπο ως το σημείο της Βάπτισής του και από την άλλη να επιτρέπουμε τον διάβολο που θέλει να βάλλει την ουρίτσα του να χαλάσει ότι μπορεί από το ιερό και φοβερό αυτό Μυστήριο.
   Οι μητροπολίτες μας μήπως δεν έχουν σπουδάσει Θεολογία; Μήπως δε γνωρίζουν λειτουργική; Τί να πω Χριστέ μου! Δώσε μας φώτιση να ακολουθούμε τα προστάγματά σου!
π. Νικόλαος Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.