Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Με εμπειρία και προβληματισμό έφυγα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

 



Συνέντευξη στο Nafpaktianews για την μεγάλη σύναξη των Ορθοδόξων εκκλησιών

-Είναι από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας,του οποίου ο λόγος έχει πάντοτε την δική του ιδιαίτερη βαρύτητα,αφού έχει βαθιά γνώση των Θεολογικών και Εκκλησιαστικών ζητημάτων.

-Ήταν από τους Ιεράρχες αυτούς, που κόπιασαν για την προετοιμασία της Πανορθόδοξης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.
-Προτίμησε να μην υπογράψει το κείμενο για τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκκλησίας με τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο, παραμένοντας πιστός στις αποφάσεις που είχε λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στο κείμενο για τον γάμο, για εκκλησιολογικούς λόγους.

Με εμπειρία και Προβληματισμό στη Σύνοδο

Ένιωσε τον εαυτό του χαρούμενο για την συμμετοχή του στη σύνοδο, αποκομίζοντας μεγάλες εμπειρίες ενώ, ένιωσε συνάμα και προβληματισμό !!!
Έναν προβληματισμό που εμείς  θα μπορούσαμε  να τον προσδιορίσουμε στα όσα συνέβησαν εντός της Συνόδου, όσο και στα αποτελέσματα και συμπεράσματα που εξήχθησαν απ’ αυτή, ενδεχομένως και για το μέλλον την Ορθοδοξίας.

nafpaktianews

Θὰ ἀκολουθήσει σχολιασμὸς τῆς συνέντευξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.