Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θεολογικές λαθροχειρίες;

Ήταν ομόφωνη η απόφαση υποστήριξης του Δημητριάδος Ιγνάτιου
κύριοι καθηγητές της Θεολογικής του Α.Π.Θ.;

*  Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, έμμεσα επιβεβαίωσε προχθές στο MEGA την υποψηφιότητά του για Αρχιεπίσκοπος (μετά τις δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου περί αποχωρήσεώς του). Κι αυτό έγινε λίγες μέρες μετά το σάλο που ξεσήκωσε στο Βόλο με την απόπειρά του να επιβάλει  ετσιθελικά (παρά την άρνηση της Ι. Συνόδου, του ίδιου του Αρχιεπισκόπου και μέρος του λαού) την μετάφραση των κειμένων της Π. Διαθήκης σε ακολουθίες της Εκκλησίας.
Ταυτόχρονα σχεδόν, οι σύμμαχοί του καθηγητές στη Θεολογική Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβγαλαν ψήφισμα, με το οποίο στηρίζουν τον κ. Ιγνάτιο στις αντιεκκλησιαστικές πράξεις του. Την είδηση δημοσίευσε, ως να είχε παραγγείλει την υποστήριξη των καθηγητών, η ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος! (www.imd.gr).
*  Και ποιο είναι το μεμπτό στην υπόθεση; Πως οι καθηγητές του Α.Π.Θ. που εξέδωσαν το ψήφισμα, γράφουν ότι
«το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. αποφάσισε για την έκδοση του ψηφίσματος  ο μ ό φ ω ν α».
*  Δυστυχώς, οι αξιότιμοι κ. καθηγητές, δεν μας λένε την αλήθεια. Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αφού α) δεν είχε τεθεί στην Ημερήσια διάταξη προς συζήτηση εκείνη την ημέρα και β) ελήφθη μετά την αποχώρηση των καθηγητών που θα αντιδρούσαν στο ψήφισμα, όπως πληροφορηθήκαμε.
(Περισσότερα στο apotixisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_30.html#comments).
*  Έτσι, μετά την υποστήριξη και τους επαίνους των Ισραηλιτών του Βόλου προς τον κ. Ιγνάτιο (έμμεση υποστήριξη προς τους Σιωνιστές), πήρε και την ψήφο των καθηγητών της Θεολογικής.
*  Περιμένουμε την διάψευση από το Τμήμα Θεολογίας ή την επιβεβαίωση από τους μη ψηφίσαντες καθηγητές, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας ως προς την δημοκρατικότητα και το ήθος των υποστηρικτών του κ. Ιγνάτιου.
Λέανδρος Παπ.
(περαστικός από την ωραία ακόμα Θεσσαλονίκη)