Κυριακή 17 Ιουνίου 2012



Ο γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των ιερών ησυχαστηρίων και των ιερών μονών, δικηγόρος των Πατρών κύριος Ιωάννης Κανελλόπουλος, στέλνει προς όλους, όσους πιστεύουν σε Χριστό, ένα σημαντικό μήνυμα αποκαλύπτοντας την εκκλησιαστική προδοσία των ηγετών της εκκλησίας, αλλά και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας. Αξίζει να διαβαστεί.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;


Με τη βοήθεια του Θεού και τους αγώνες και τις θυσίες των πατέρων μας, αποκτήσαμε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία. Αυτοί που έχυσαν το αίμα τους πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος, συνέταξαν και επικύρωσαν το ελληνικό Σύνταγμα «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε αυτό το Σύνταγμα. Οι Συνταγματικοί νομοθέτες ορθά φρονώντας και αναγνωρίζοντας ως ανώτερον πάντων, τον Θεό, θέσπισαν αυτό το Σύνταγμα στο όνομά Του, και συνεπώς εντός του Συντάγματος το ανώτερο όλων είναι το Όνομα του Θεού, στο Οποίο ομνύει και κατοχυρώνεται το Σύνταγμα.


Είναι γνωστό πού κατάντησαν τα κόμματα και οι πολιτικοί την πατρίδα μας, πού κατάντησαν τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την δημόσια περιουσία, την εθνική κυριαρχία, την ελληνική αξιοπρέπεια, τον ελληνικό Λαό. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας, όλα αυτά τα χρόνια έπαιρναν δάνεια στο όνομα του Λαού και του έβαζαν θηλιά στον λαιμό του. Τα δε κόμματα που δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις (ιδιαιτέρως τα λεγόμενα κόμματα της αριστεράς), γνωρίζοντας ότι τα δύο κόμματα της εξουσίας είχαν υπερχρεώσει την πατρίδα μας και ότι η πατρίδα μας αδυνατούσε όχι απλώς να ξεπληρώσει το χρέος, αλλά αδυνατούσε ακόμα και τους τόκους των δανείων να καλύψει (και συνεπώς έσφιγγε η θηλιά στον λαιμό του Λαού), τι έκαναν; Έβγαιναν στον δρόμο, απαιτούσαν αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων,…. δηλαδή στην ουσία πίεζαν (προκειμένου να φανούν αυτοί καλοί στα μάτια του Λαού) τα δύο κόμματα εξουσίας να δανείζονται όλο και περισσότερα, με αποτέλεσμα να σφίγγει ακόμα πιο επικίνδυνα η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων. Έτσι όλοι τους, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, ο καθένας από τη θέση του, συνέβαλε με τον τρόπο του ώστε η θηλιά στον λαιμό της πατρίδας και των Ελλήνων να σφίξει ασφυκτικά και να επιφέρει τον φυσικό πνιγμό. 


Το μόνο που μπορεί να σώσει την πατρίδα μας και τους Έλληνες, δεν είναι φυσικά όλοι αυτοί που μας έσφιξαν την θηλιά ασφυκτικά στον λαιμό μας. Μόνο σε ένα ΘΑΥΜΑ μπορούμε να ελπίζουμε (το οποίο μπορεί να το κάνει μόνον Αυτός στου Οποίου το όνομα ομνύει το ελληνικό Σύνταγμα). Όμως, ενώ πέρυσι τον Ιούνιο 2011 η χώρα μας προσπαθούσε να μην πτωχεύσει και να μη βουλιάξει και ψήφιζε μεσοπρόθεσμα προγράμματα, δανειακές συμβάσεις και μνημόνια, στην Αθήνα, στο φεστιβάλ Αθηνών 22-25 Ιουνίου 2011, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, προβλήθηκε η προκλητική και βλάσφημη παράσταση του σκηνοθέτη Ρομέο Καστελούτσι με τίτλο «Το περί της έννοιας του προσώπου του Υιού του Θεού». Η παράσταση προσέβαλε το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με αφόδευση μπροστά στην εικόνα με το πρόσωπο του Χριστού. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού λοιπόν,εβλασφημείτο, προσεβάλλετο, υβρίζετο, Αυτός στο όνομα του Οποίου ομνύει το Σύνταγμα. Λίγο πριν αυτός ο Υπουργός είχε ορκισθεί υπό του Αρχιεπισκόπου στο Όνομα του Χριστού και στο Ευαγγέλιο, και μετά την υπό του Αρχιεπισκόπου ορκωμοσία του,ο Υπουργός έβαλε υπό την αιγίδα του Υπουργείου του την βλάσφημη προσβολή. Μήπως είδατε ή ακούσατε,από όλους αυτούς που ζητούν την ψήφο μας σήμερα, έστω και ένας, τυπικά, να αντιδράσει και να καταδικάσει αυτή την ενέργεια; Ουδείς!! Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού εβλασφημείτο το Όνομα Αυτού στον Οποίο ομνύει το Σύνταγμά μας. Και εάν κάποιοι πολίτες διεμαρτύροντο, ονειδίζοντο από αυτούς που έχουν επωμισθεί την τήρηση του Συντάγματος.


Φέτος, ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι στραμμένη με αγωνία προς εμάς, ενώ βρισκόμαστε στην χειρότερη κατάσταση από της συστάσεως του ελληνικού έθνους και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να βιώσουμε σε όλο το μεγαλείο της την κόλαση που επιλέξαμε για την πατρίδα μας και για τους εαυτούς μας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και την στιγμή που η πατρίδα αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση και που τα πάντα καταρρέουν, διοργανώθηκε στην Αθήνα (στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών που βρίσκεται υπό την πνευματική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου), στο θέατρο «Ανεσις» (Κηφισίας 14, στους Αμπελοκήπους), από τις 7-12 Ιουνίου 2012,να παρουσιασθεί το βλάσφημο έργο του αμερικανού Terrence Mcnally με τον τίτλο «Corpus Christi», δια του οποίου καθυβρίζεται χυδαία το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στο όνομα του Οποίου ομνύει το ελληνικό Σύνταγμα, και στον Οποίο ο βλάσφημος σκηνοθέτης αποδίδει διαστροφικά πάθη (σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο έργο απαγορεύθηκε σε όλες τις χριστιανικές χώρες όπου επιχειρήθηκε η παρουσίασή του). Είδατε λοιπόν, κάποιο πολιτικό αρχηγό να παίρνει θέση, να διαμαρτύρεται, να καταδικάζει αυτό το γεγονός; Κανένας απολύτως. Ο Θεός, στο Όνομα του Οποίου ομνύει το Σύνταγμα, είπε ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι: «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». Εφ’ όσον αυτή την στιγμή όλοι οι πολιτικοί είναι σε δεινή θέση, σε θέση που το αδιέξοδο να τους δημιουργεί την υποδομή να επικαλεσθούν την βοήθεια του Θεού, και αυτοί αντ’ αυτού θέτουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού βλάσφημα έργα και αφήνουν αδιαμαρτύρητα να κακοποιείται ο Δημιουργός τους, στον Οποίο ομνύει το ελληνικό Σύνταγμα, να βλασφημείται, να διαπομπεύεται, να υβρίζεται με τον χυδαιότερο τρόπο, τι πιστεύετε; Ότι όλοι αυτοί θα ενδιαφερθούν για να μην κακοποιηθείτε εσείς; Έλληνες, ας ξυπνήσουμε! Πιστεύετε ότι αυτό το πνεύμα από το οποίο εμφορούνται όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, οι οποίοι μας έφθασαν μέχρι εδώ, αυτό το πνεύμα θα μας σώσει; Έχει γραφτεί: «Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας επί υιούς ανθρώπων,οις ουκ έστι σωτηρία». Η απαράδεκτη στάση τους για την βλασφήμιση του ονόματος του Θεού είναι τόσο απαράδεκτη, όσο και η στάση τους για όλους εσάς. Όλοι αυτοί μαζί, σε τι κατάσταση έφεραν τους Έλληνες; Κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και βοηθήματα σε αναπήρους και σε κατάκοιτους, στερούν τα φάρμακα από ασθενείς ανίατων ασθενειών και βαρέως ασθενούντας (στερούνται καρκινοπαθείς τα φάρμακά τους, διαβητικοί την ινσουλίνη τους), πλειστηριάζονται σπίτια, περιουσίες, επιβάλλουν δυσβάστακτους φόρους, συνάνθρωποί μας υφίστανται από τα οικονομικά αδιέξοδα εγκεφαλικό, εμφράγματα, χιλιάδες αυτοκτονούν, κατά χιλιάδες προστρέχουν στα συσσίτια των ενοριών για να συτισθούν, τα πεζοδρόμια γέμισαν αστέγους. 


 Όλοι αυτοί λοιπόν, πώς ενεργούν; Κάνουν ακριβώς ό,τι και για την κακοποίηση του Θεού και κάτι χειρότερο. Την στιγμή που καρκινοπαθείς βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν εναγώνια έκκληση για το γεγονός ότι δεν βρίσκουν και αδυνατούν να προμηθευθούν τα φάρμακά τους, την στιγμή που διαβητικοί δεν βρίσκουν πλέον την ινσουλίνη τους και αδυνατούν να την προμηθευθούν και κάνουν εκκλήσεις ότι πεθαίνουν, την ίδια λοιπόν στιγμή που δεν υπάρχουν φάρμακα για να κρατηθούν στην ζωή οι Έλληνες και κάνουν εναγώνιες εκκλήσεις στα ΜΜΕ, την ίδια στιγμή δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται από τα κόμματα, για να διαφημισθούν. Σας ερωτώ λοιπόν: Είδατε κάποιον πολιτικό αρχηγό, κάποιο κόμμα, την ώρα που σας βλέπει να πεθαίνετε χωρίς φάρμακα, να πει: «Αυτά τα χρήματα που είναι για την διαφήμιση του κόμματός μου, τα δίνω για αγορά φαρμάκων των καρκινοπαθών»; Όχι, βεβαίως, κανένας. Τι λοιπόν πιστεύετε; Ότι αυτοί που σας βλέπουν τώρα να πεθαίνετε χωρίς φάρμακα, που ταυτόχρονα ενισχύονται οικονομικώς από τη δική σας φορολόγηση αλλά προτιμούν αυτά τα χρήματα να τα διαθέσουν για την διαφήμισή τους παρά για να σώσουν την ζωή σας, ότι θα σας κοιτάξουν; 


 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!




Όλοι αυτοί με αυτό το πνεύμα από το οποίο διακατέχονται και έφεραν την Ελλάδα και τον λαό σε αυτή την άθλια κατάσταση, πρέπει να πάνε «οι μισοί» στην φυλακή και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους. Και όλοι εμείς που τους εκλέγουμε, πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε πνεύμα, να αγαπήσουμε κατ’ αρχάς το Πνεύμα του Θεού και με αυτό πλέον να αξιολογούμε και να κρίνουμε το ποιος μπορεί με Πνεύμα Θεού να μας κυβερνήσει.
Δυστυχώς, ως έθνος έχουμε γενικώς εξαχριωθεί. Ακόμα και η διοικούσα Εκκλησία (εκτός φυσικά ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων, επισκόπων και κληρικών), όλο αυτό το διάστημα που βλέπει (ο Αρχιεπίσκοπος στην Αρχιεπισκοπή του μέσα) να βλασφημείται χυδαία ο Χριστός, τι έπραξε; Αρκούνται σε ένα τυπικό δελτίο τύπου; Βλασφημείται ο Χριστός, συκοφαντείται, διαπομπεύεται, κακοποιείται, και οι «άγιοι Αρχιερείς Συνοδικοί και ο Πρόεδρος της Ι.Συνόδου» αρκούνται σε ένα τυπικό δελτίο τύπου; Και όμως, ναι! Αυτή είναι προφανώς η προς τον Θεό αγάπη τους. Όταν όμως ο Αρχιεπίσκοπος είχε συκοφαντηθεί από Αρχιερείς για τα οικονομικά, κατέφυγε στα δικαστήρια. Άλλοι Αρχιερείς αυτή την στιγμή που γράφονται αυτά, έχουν καταθέσει πλήθος μηνύσεων και αγωγών για χριστιανούς και ιερείς και ζητούν για την κατ αυτούς δυσφήμισή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση. Μάλιστα αυτή την στιγμή ένας Αρχιερέας στρέφεται κατά περιουσιακού στοιχείου ενός απόρου Ιερέα και βγάζει στον πλειστηριασμό το μοναδικό εξ’ αδιαιρέτου με τους γονείς του ιερέως ακίνητό του. Δείχνουν λοιπόν οι Αρχιερείς τι αγαπούν, ποιον υπερασπίζουν και πότε καταφεύγουν στα δικαστήρια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς πριν αρχίσει η βλάσφημη παράσταση «Corpus Christi» απέστειλε επιστολή-έκκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο, διά της οποίας έκανε έκκληση μεταξύ άλλων γράφοντας: «Η παρουσίασις ενός τοσούτον αισχίστου και χυδαίου έργου εις βάρος της αμωμήτου ημών πίστεως αντίκειται ευθέως εις τας κειμένας ποινικάς διατάξεις περί κακοβούλου καθυβρίσεως των θείων και επομένως δέον όπως νομικώς προσφύγωμεν διά την αποτροπήν της ειρημένης χυδαίας προσβολής διά των ενδίκων μέσων, που προβλέπει το δικαιϊκόν σύστημα». Τι έπραξαν; Εξέδωσαν δελτίο τύπου σαν να ήταν κομματική παράταξη, και ενώ δύο δικηγόροι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και οι ηθοποιοί συνελήφθησαν και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε νέο Δελτίο Τύπου, που αναφέρει: «Ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Προς αποφυγή οιασδήποτε παρανόησης, διευκρινίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος των συντελεστών της θεατρικής παράστασης "Corpus Christi", ούτε φυσικά έδωσε σε οιονδήποτε «εντολή» προς τούτο».


Δεν χρειαζόμαστε Δελτίο Τύπου για να μας γνωστοποιήσει η επίσημη Εκκλησία ότι δεν προχώρησε σε υποβολή μήνυσης. Τις μηνύσεις και τις αγωγές τις νομιμοποιούν προφανώς μόνον όταν θίγονται τα δικά τους πρόσωπα, τα οικονομικά, και οι λοιπές δικαιοδοσίες. Όταν θίγονται τα δικαιώματα του Θεού, το καταλάβαμε ότι το έχουν «για κακό» να τα διεκδικήσουν και ας διαβάζουν συνεχώς το ψαλμικό: «Τα δικαιώματά σου εξεζήτησα…». 


Το Δελτίο Τύπου το εξέδωσαν, για να εκθέσουν τους δύο ευλαβείς δικηγόρους που προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να δώσουν και δικαιολογητικά στους βλάσφημους ότι η Εκκλησία δεν συμφωνεί με την προσφυγή στην Δικαιοσύνη;
Όσον αφορά τώρα το ενδιαφέρον της επίσημης εκκλησίας για τον Λαό, ας θυμηθούμε ότι με το ίδιο πνεύμα αποφάσισε να συνεργασθεί με το τηλεοπτικό κανάλι «ΣΚΑΪ», που την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα πρόβαλε αισχρότητες που καθύβριζαν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και Τον παρουσίαζαν ως «ερωτύλο», ως «κοινό θνητό», ως «πλάνο», ως «κινηματία», ως «έχοντα σύζυγο», υποστηρίζοντας ότι δήθεν «ανευρέθησαν ο τάφος, τα λείψανα (του Χριστού), ως και τα λείψανα της δήθεν συζύγου και των τέκνων αυτού»!!! Αυτούς λοιπόν τους συγκεκριμένους επέλεξε η επίσημη Εκκλησία να κάνει συνεργάτες της για να βοηθήσει το Λαό. Συγχαρητήρια!!! Βλέπει η επίσημη Εκκλησία να πεθαίνει κόσμος ο στους δρόμους, βλέπει τους καρκινοπαθείς να μην δύνανται να πάρουν τα φάρμακά τους, και ποιες είναι οι ενέργειες της Εκκλησίας σε όλη αυτή την κόλαση που βιώνουμε; Ήλεγξε κανέναν; Όχι, φυσικά. Η επιλογή της ήταν αυτή, να συνεργασθεί με το κανάλι που βλασφημεί τον Χριστό. Τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας ας τις αφήσει η Εκκλησία εκεί στην θέση τους έως ότου γίνουν χαρτιά άνευ αξίας για τον σκουπιδοτενεκέ, και ας συνεχίσει να συνεργάζεται με το βλάσφημο κανάλι (σύμφωνα με την από 15-5-2012 επιστολή του Σεβ. Πειραιώς προς την Ι.Σύνοδο), προσπαθώντας να μαζέψει από τον δύστυχο λαό χρήματα.


Αν σε αυτή την χώρα έχει απομείνει έστω λίγο ελληνικό φιλότιμο (ώστε να μην κάθονται απαθώς και βλέπουν να κακοποιείται και να βλασφημείται ο Θεός, στο όνομα του Οποίου έχει θεσπισθεί το Σύνταγμα), θα πρέπει να συμβάλουμε, ώστε όλοι που ζητούν την ψήφο μας και που όχι μόνον «κακοποίησαν» τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά «κακοποιούν» και τον ίδιο τον Δημιουργό τους, να πάνε στα σπίτια τους, αν όχι στην φυλακή. Καιρός «εξ ύπνου εγερθήναι».

Ιωάννης Κανελλόπουλος


Πηγή: pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_5316.html