Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η απίστευτη εκκλησιαστική δικαιοσύνη ξαναχτύπησε


Παρότι κα νθρώπινη δικαιοσύνη εναι κι ατ "πίστευτη", τουλάχιστον σ' ατν εναι δύσκολο ν περβαθον κάποιοι δικονομικο κανόνες. Δυστυχς, μως  –δυστυχέστατα– στν κκλησιαστικ δικαιοσύνη, πο ο λειτουργοί της πίσκοποι ποκριτικότατα κηρύττουν περ δικαιοσύνης το Θεο κα βροντοφωνάζουν "Δικαιοσύνην μάθετε ο νοικοντες π τς γς", δικαιοσύνη τους «μπάζει π παντο». Ατ π προσωπικς μπειρίες, τς ποες πιβεβαίωσε μ σκληρος χαρακτηρισμος κατ τς κκλησιαστικς Δικαιοσύνης Πελοποννήσιος Μητροπολίτης πρ τν.

Στν περίπτωση, τώρα, το ερομονάχου π. ωάννη Καρασακαλίδη: καταδικάστηκε χθς βράδυ, π τ πρωτοβάθμιο Συνοδικ Δικαστήριο, μ κατασκευασμένες κατηγορίες, πως ξηγε μ νηφάλιο λόγο στ Video πο κολουθε. Μετ τν πόφαση, κολούθησε καταγγελία το συνηγόρου του «γι παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εχθρότητα» π τν Μητρόπολη λεξανδρουπόλεως.

Πατερικ Παράδοση


Πηγή: "Τρελογιάννης"

 Η απιστευτη
εκκλησιαστικη «δικαιοσυνη»
ξαναχτυπησε

Στην κυριολεξία λύσσαξαν... παπούλη μας
τι περίμενες να συμβεί;
Ας μην ξεχνάς τι λέει ο λαός
"κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"
karakasalidisΓια προσβλητική συμπεριφορά απέναντι του απαντά στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, δια του συνηγόρου του, ο Ιερομόναχος Ιωάννης Καρασακαλίδης που χθες το βράδυ, καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, σε 7,5 χρόνια αργία και στέρηση του βαθμού του Αρχιμανδρίτη καθώς και της άδειας να εξομολογεί.
Ο κ. Δ. Ραπτόπουλος, δικηγόρος Θεσ/νίκης, απαντά σε 8 σημεία στην ανακοίνωση Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, διαψεύδοντας κάποιες από τις αναφορές της αλλά και εγκαλώντας την για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εχθρότητα.

Απαντώντας στο δελτίο τύπου της Iεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως για την υπόθεση του εντολέως μου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλιδη έχω να σημειώσω τα εξής:


1. Αποτελεί άξιο απορίας ο οίστρος που επιδεικνύει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην έκδοση δελτίου τύπου για μία υπόθεση, η οποία εκδικάσθηκε χθες το απόγευμα, η απόφαση δε εξεδόθη αργά το βράδυ, στις 10.00 μ.μ.

​Επίσης με δεδομένο ότι ούτε στον εντολέα μου χορηγήθηκαν τα πρακτικά ή κάποιο απόσπασμα της απόφασης, αφού αυτά δεν μπορούσαν να έχουν ετοιμαστεί όπως μας εδηλώθη από το Γραμματέα του Συνοδικού, η δε όλη διαδικασία εγένετο κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο του εντολέως μου και εμού, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει η Μητρόπολη, ποιος την πληροφόρησε για την έκδοση της αποφάσεως αφού, όπως είναι γνωστό υπόκειται στο Νόμο περί προσωπικών δεδομένων η γνωστοποίηση σε κάποιον αποφάσεως χωρίς την επίδειξη από αυτόν νομιμοοιήσεως και ρητής εξουσιοδοτήσεως προκειμένου να λάβει γνώση μίας απόφασης η αντίγραφο αυτής.

​2. Οι φράσεις « εγκατέλειψε την μετάνοια του και περιφέρθηκε σε δυο μητροπόλεις της Ελλάδος» είναι τουλάχιστον άκομψες και προσβλητικές αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

​3. Δεν υπάρχουν καταγγελίες προ έτους αλλά μόνο στις 22 Φεβρουάριου 2013.

​4. Δεν του προτάθηκε να εγκαταβιώσει στο μοναστήρι ποτέ και η μονή δεν εξέδωσε ποτέ απολυτήριο.

​5. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπόθεση έφτασε στο συνοδικό δικαστήριο.

​6. Τα αδικήματα με τα οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης ενώπιον του Συνοδικού είχαν ως επαπειλούμενη ποινή την καθαίρεση ποινή, που δυστυχώς, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, επιθυμούσαν διακαώς κάποιοι από το χώρο της Εκκλησίας.

​Το Δικαστήριο δεν τον καθήρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά.

​7. Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της αποφάσεως και η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό.

​8. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν κατά πλειοψηφία κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε μειοψηφία που είχε διαφορετική άποψη διά την κρινομένη υπόθεση.

​Τέλος εκφράζω την απογοήτευση του εντολέως μου για την εχθρότητα η οποία επιδεικνύεται για άλλη μία φορά κατά του προσώπου του, από τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
 
Με εκτίμηση,

ο συνήγορος υπεράσπισης

Δημήτριος Ομ. Ραπτόπουλος

Για να δείτε το Video ἢ νὰ ὑπογράψετε στην διεύθυνση:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6893.html 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/11/13, 6:45 μ.μ.

    Είναι δυνατόν να υπογράψουμε τέτοια πράγματα ? Εμείς αποτειχιζόμαστε από την Εκκλησία, για να ζήσουμε ηθικό και ενάρετο βίο, και τώρα θα υποστηρίξουμε τέτοιες καταστάσεις ?
    Δεν το περίμενα αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.