Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ! ΕΝΩ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ





Ο  ΠΑΠΑΣ  ΠΡΟΧΩΡΕΙ   ΚΑΙ  ΣΕ  ΓΥΝΑΙΚΑ  ...ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ!!!


ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Ο ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!!!

Σύμφωνα με το οικουμενιστικό πρακτορείο ειδήσεων "Amen", ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα πλαίσια της παρουσίας του στη Ρώμη για την ενθρόνιση του Πάπα, ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΚΙΟΛΑΣ στο Φανάρι για επίσκεψη!
Αναλυτικά:
Την πρόθεσή του να απευθύνει πρόσκληση στον Πάπα, κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη, να επισκεφθεί την Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έκανε γνωστή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας προς το Ιταλικό Πρακτορείο ANSA.

O Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα του νέου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο είχε την πρώτη άτυπη συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας, οπότε είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί και να συζητήσουν για περίπου δύο ώρες. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας καλός ποιμήν των πιστών του, είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πρόσθεσε ότι οι πρώτες χειρονομίες του δείχνουν ότι βρίσκεται πλησίον του κόσμου.
«Αύριο θα έχουμε μια ιδιωτική συνάντηση. Προτίθεμαι να τον προσκαλέσω στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Υπενθυμίζουμε
πως και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος είχε επισκεφθεί το Φανάρι λίγους μήνες μετά την ενθρόνισή του, με τις γνωστές σκηνές...απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ με εναγκαλισμούς, συμπροσευχές και άλλα οικουμενιστικά αίσχη!
Φαίνεται πως βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της ψευτο-ενώσεως «των δύο εκκλησιών», όπως αρέσκονται να λένε ξεδιάντροπα οι φιλοπαπικοί «Ορθόδοξοι» Ιεράρχες!
Ας γρηγορούμε κι ας προσευχόμαστε λοιπόν...!

Πηγή: hellas-orthodoxy

_____________________________

Και, Στα σκαριά...

Η πρώτη γυναίκα Καρδινάλιος

Πηγή: Romfea, Daily News
women-cardinal

Ο ΚΟΣΜΟΣ της καθολικής εκκλησίας γνωρίζει αλλαγές καθώς σύντομα στο πλευρό του Πάπα Φραγκίσκου θα στέκεται η πρώτη γυναίκα Καρδινάλιος.

H Linda Hogan είναι παντρεμένη και υποστηρίζει, σύμφωνα με πκηροφορίες, το κίνημα του φεμινισμού.
Επίσης, κατάγεται από την Ιρλανδία και είναι πολύ γνωστή για τις προχωρημένες θεολογικές της αντιλήψεις.
Η Ιρλανδή θεολόγος είναι στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Καρδινάλιου και πολλοί λένε πως θα είναι μία από τους 14 που θα διαλέξει ο Πάπας Φραγκίσκος τον Φεβρουάριο.


Ο ίδιος επισήμανε πως κάποια στιγμή θα ήθελε να τιμήσει την 49χρονη με τον τίτλο του Καρδιναλίου και είναι βέβαιος πως είναι η καλύτερη επιλογή για να εξαλειφθεί πλέον η παράδοση που θέλει μόνο τους άνδρες ιερωμένους να καταλαμβάνουν υψηλά ιστάμενες θέσεις στην ιεραρχία της εκκλησίας.


Ο Πάπας Φραγκίσκος θεωρεί πως η καθολική εκκλησία είναι ώρα να εμβαθύνει στη «θεολογία από την πλευρά της γυναίκας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.