Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Υπάρχει άλλη επιλογή για Αρχιεπίσκοπο και Ι. Σύνοδο;

Ἐδῶ καὶ ἑβδομάδες κυκλοφορεῖ στὸ διαδίκτυο ἡ παρακάτω δημοσιευόμενη φωτογραφία καὶ ἡ πληροφορία:

«Ο τιτουλάριος μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός προσεκλήθη τον περασμένο Ιούνιο από Τέκτονες για να παραστεί σε τελετή  τους και να ευλογήσει (!) την εισδοχή νέων μελών στο τάγμα των Τεκτόνων»

(Ρεπορτάζ Κώστα Ζαφειρίου)

 Οὐδεμία ἀντίδραση, ὅμως, ὑπῆρξε ἀπὸ πλευρᾶς ἐκκλησιαστικῶν-πνευματικῶν ἡγετῶν.

Καὶ καλὰ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος εἶχε σοβαρότερα θέματα νὰ φροντίσει (τὸ ταξίδι του στὴν Ἀμερικὴ καὶ τὴν ἀναγόρευσή του σὲ Ἐπίτιμος διδάκτορας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Βοστώνης) ἀλλ' ἡ Ἱερὰ Σύνοδος, κάποιος Ἐπίσκοπος ἢ ποιμένας δὲν μποροῦσε νὰ κάνει ἕνα ἐρώτημα γιὰ τὸ νέο αὐτὸ διασυρμὸ τοῦ ἐπισκοπάτου καὶ τῆς ἱερωσύνης;
                           Ἐπειδὴ τὸ θέμα ἐπανῆλθε, τὸ δημοσιεύουμε.   Τώρα πλέον, δὲν ὑπάρχει ἄλλη ἐπιλογὴ γιὰ Ἀρχιεπίσκοπο καὶ Ἱ. Σύνοδο. Πρέπει νὰ ἀπαντήσουν. Ὄχι γενικὰ καὶ κουκουλώνοντας τὸ θέμα, μὰ φωτίζοντας κάθε πλευρά του.

Από πότε οι μασώνοι παριστάνουν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία; 

 Πηγή: klassikoperiptosi

 

Εδώ και λίγες εβδομάδες  έχει  "βουήξει"  το διαδίκτυο απο φωτογραφίες  Αρχιερέων και Ιερέων που ποζάρουν  καμαρωτοί με κρεμασμένα στο στήθος τους  τα  μασωνικά "εγκόλπια", δίπλα σε   "διάσημους"  μασώνους.Οι πιό γνωστές  φωτογραφίες  (οι οποίες αν και ελπίζαμε να είναι προϊόν φωτομοντάζ δυστυχώς είναι γνήσιες) είναι  εκείνες  απο την τελετή μύησης  "νεοφωτίστων" στις οποίες παρίστατο ο  υπέργηρος  μητροπολίτης  Βελεστίνου  ο αρχιμανδρίτης  Στάχυς Καψής και κάποιος  άλλος  Ιερέας , του οποίου  το όνομα  δεν το γνωρίζουμε ακόμα (βλ. εδώ) , καθώς επίσης  και του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου , ο οποίος  αν και δεν  φορούσε  κανενός  είδους μασωνικό μετάλλειο (όπως οι άλλοι)  ωστόσο  είχε δεχθεί στο  αρχιεπισκοπικό γραφείο  την αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Υπάτου Συμβούλιου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος (βλ. εδώ).
Το περίεργο είναι ότι  υπήρξαν  e-mails τα οποία  δήθεν  είχαν αποσταλεί  απο την αντιτρομοκρατική  υπηρεσία σε  ιστολόγια  που ανέδειξαν  αυτά  τα θέματα,  στα οποία  ενημερώνεται  (δήθεν) ο   διαχειριστής - διαχειρίστρια  του  ιστολογίου, ότι  κάποιοι (;) έχουν  μπεί στο ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο  και στην  διαχείριση  του ιστολογίου , ότι  παρακολουθούν  κάθε  τι που γράφει , κάθε επικοινωνία του και ότι η  αντιτρομοκρατική  υπηρεσία  σε συνεργασία  με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος , παρακολουθούν  τους  "παρακολουθούντες"  μέχρι να τους  εντοπίσουν και να πράξουν  τα κατά τον νόμο δέοντα.
Στο τέλος  η  "αξιωματικό"   τάδε  της  αντιτρομοκρατικής  "συστήνει" στον  διαχειριστή - διαχειρίστρια  του ιστολογίου να είναι "προσεκτικός" στο τί  δημοσιεύει  ή  τι γράφει στα  e-mail που στέλνει.
Δεν χρειάζεται να είναι  κανείς  ιδιαίτερα έξυπνος  για να αντιληφθεί, ότι  το  e-mail δεν εστάλη  απο την  αντιτρομοκρατική υπηρεσία , η οποία  δεν  θα λάμβανε  ποτέ την πρωτοβουλία  να  "προστατεύσει" τα προσωπικά δεδομένα  οιουδήποτε και ειδικά  κάποιου  άγνωστου blogger.Είναι προφανές  ότι  κάποιοι   μασώνοι   έχουν  πανικοβληθεί  απο τις  στυνταρακτικές  , ειδικά για τους πιστούς  , αποκαλύψεις και προσπαθούν  να τρομοκρατήσουν  όποιον τις  δημοσιεύει  ή τις  αναδημοσιεύει.
Δυστυχώς   γι αυτούς  το μόνο που κατάφεραν  είναι να  μας  πεισμώσουν ακόμα περισσότερο.


πηγή

Οπτικοποιημένη ερμηνεία παροιμιών από τον κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη

 
Παράξενο Σταυροκόπημα του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μιλάνο; (ΦΩΤΟ)
από  http://katanixis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3063.html






Περί Θ. Λειτουργίας. Στὸν αντίποδα των κακοδοξιών Ζηζιούλα


           Ομιλία Αρχιμ. Ζαχαρία σε Ιερατικό Συνέδριο στην Αγγλία
 ΣΧΟΛΙΟ Αμέθυστου:
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, 

Η  ΠΛΗΡΗΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ  ΑΘΕΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

 
 
Ο Αρχιμ. Ζαχαρίας, (Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ), έδωσε μια εξαιρετική ομιλία, με θέμα τη Θ. Λειτουργία. Ο έμπειρος ομιλητής ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
  «Η Θεία Λειτουργία μνημονεύει τη θυσία του Χριστού και διδάσκει την ταπεινή αγάπη Του και τον πόθο Του για τη σωτηρία μας... Η Θεία Λειτουργία μας συνδέει με τον Χριστό και μας εισάγει στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο. Προξενεί δε μέσα μας μεσιτεία για όλη την οικουμένη... Ανταλλάσσοντας τη ζωή μας με τη ζωή του Χριστού, ανταλλάσσουμε τον χρόνο με την αιωνιότητα. Η ανταλλαγή είναι φυσικά άνιση. Η ανισότητα έγκειται στο γεγονός ότι η ζωή μας έχει δοθεί ως δάνειο. Όταν την προσφέρουμε στον Χριστό εκείνος μας προσφέρει τη δική του... Η Θεία Λειτουργία μας ενθαρρύνει να καλλιεργούμε εσχατολογική συνείδηση. Στη λειτουργική σύναξη συγκροτούμε το σώμα της Εκκλησίας, το σώμα του Χριστού. Παρρησία ή έπαρση δεν έχουν θέση στη Θεία Λειτουργία. Στόχος μας είναι να πορευόμαστε προς τα κάτω, να ταπεινώνουμε εαυτούς...
    Η Θεία Λειτουργία είναι ο τόπος του προφητικού χαρίσματός μας. Καθένας από τους πιστούς καταθέτει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Η Λειτουργία είναι καιρός μεγάλου πνευματικού πλουτισμού...
Όσο θα τελείται η Θεία Λειτουργία πάνω στη γη και ο άνθρωπος θα ανταλλάσσει τη ζωή του με την άφθαρτη ζωή του Ιησού Χριστού, η ελπίδα δεν θα εκλείψει»!