Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μετά τα δογματικά, έρχονται και τα οικονομικά σκάνδαλα




ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

 ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ


 

 

«Ὁ Νόμος ἠσθένησεν, ἀργεῖ το Εὐαγγέλιον,

Γραφὴ δὲ πᾶσα, ἐν σοὶ παρημέληται,

Προφῆται ἠτόνησαν, καὶ πᾶς δικαίου λόγος·

αἱ τραυματίαι σου, ὦ ψυχή, ἐπληθύνθησαν,

οὐκ ὄντος, ἰατροῦ τοῦ ὑγιοῦντός σε».

(Μέγας Κανών)

 

ν καὶ ἀπομακρυνθήκαμε ἀπὸ τὴν Μ. Τεσσαρακοστή, στὸ κλῖμα τῆς ὁποίας ἐντάσσεται τὸ παραπάνω τροπάριο, νομίζουμε ὅτι τὸ τροπάριο αὐτὸ ἐκφράζει μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὴν κατάσταση ποὺ ἐπικρατεῖ σήμερα στὴν Ἐκκλησία, στὴν ὁποία κυριαρχοῦν Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι, ποὺ ἀθετοῦν καὶ καταλύουν ὁλόκληρη τὴν Παράδοση, τὴν Ἁγία Γραφή, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἔχει παραλύσει ἡ ἐκκλησιαστική μας ζωή.

Καὶ νά, λοιπόν, μετὰ τὴν κακόδοξη "μετα-πατερικὴ" καὶ "βαπτισματικὴ" θεολογία, μετὰ τὶς λειτουργικὲς καινοτομίες, ἐξέρχεται τώρα ἀπὸ τὴν Μητρόπολη Δημητριάδος καὶ ὀσμὴ δυσσώδης οἰκονομικῶν σκανδάλων. Καὶ τὰ σκάνδαλα αὐτὰ προέρχονται ἀπὸ ἐκείνη τὴν Μητρόπολη ποὺ ἐποίμανε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος -καὶ πρώην Δημητριάδος. Ὅταν ὑπαιτιότητι πάλι τῶν Ἐπισκόπων ξέσπασε τὸ "ἐκκλησιαστικὸ τσουνάμι" τὸ 2005, -ποὺ ἐκμεταλλεύτηκαν στὸ ἔπακρο οἱ πολιτικοί- ὁ Χριστόδουλος ποὺ γνώριζε καλῶς τὴν κατάσταση, εἶχε καταγγείλει ἐντὸς τῆς Ἱεραρχίας τῶν Ἐπισκόπων  τὰ ἑξῆς φοβερά:

«Εἴμαστε ὑπεύθυνοι γιατὶ ἀνεχθήκαμε νὰ ὑπάρχουν στὴν τοπική μας Ἐκκλησία “ἐπίορκοι” Μητροπολῖται ποὺ κατελήφθησαν ἀπὸ “φιληδονία”, καὶ μετατρέψαμε τὶς Μητροπόλεις μας σὲ θερμοκηπία ἀθλιοτήτων... Ἀνεχθήκαμε ἱερεῖς ἢ καὶ λαϊκοὺς νὰ κατακλέπτουν τὰ ἐκκλησιαστικὰ ταμεῖα».

Παρὰ ταῦτα κάποιοι «μειλίχιοι» ἐξωτερικὰ Ἐπίσκοποι συνεχίζουν τὸ ἔργο τῆς ἀποδομήσεως τῆς Ὀρθοδοξίας, ὅπως φαίνεται μὲ ὅσα μέχρι σήμερα ἔχουμε καταγγείλει στὸ χῶρο τῆς δογματικῆς, λειτουργικῆς καὶ ποιμαντικῆς πλευρᾶς τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ μὲ ὅσα καταγγέλλουν σήμερα τὰ ραδιόφωνα, οἱ τηλεοράσεις καὶ τὰ ἱστολόγια.

Μιὰ μικρὴ ἀναφορὰ ἀκολουθεῖ, γιὰ ἐνημέρωση.


 



 www.e-volos.gr

 

 

Ἀπὸ τὴ Zougla

 

Απίστευτες καταγγελίες του βιομήχανου Λούλη κατά του μητροπολίτη Βόλου Ιγνάτιου


Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013, 14:45



«Φτερά» έκανε δωρεά 100 εκατομμυρίων δραχμών του βιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, σύμφωνα με καταγγελία του ιδίου του επιχειρηματία. Συνέχεια στην ιστοσελίδα.
http://www.zougla.gr/greece/article/apisteftes-katagelies-tou-viomixanou-louli-kata-tou-mitropoliti-ignatiou



Ἀπὸ το www.e-volos.gr


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ο βιομήχανος Κων/νος Λούλης κατά του Μητροπολίτη Ιγνατίου



Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013, 14:20





"Ιερά" φτερά έκαναν 100 εκατομμύρια δωρεάς του βιομήχανου προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και αντί έργου για ηλικιωμένους στη μνήμη της μητέρας του, στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, με ταμία την σύζυγό του, χωρίς η ίδια καν να το γνωρίζει!

Ότι ο αλευροβιομήχανος Κωνσταντίνος Λούλης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της γενιάς του και μάλιστα σε επίπεδο διεθνές, όχι μόνο δεν σηκώνει αμφισβήτηση, αντιθέτως είναι γεγονός το οποίο μάλιστα ομολογούν όλοι οι συνάδελφοί του. Συνεπώς ότι θα βρίσκονταν κάποιος να τον εξαπατήσει, δεν το περίμενε κανείς, πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος φέρει τον τίτλο του Δεσπότη.

Και δεν το περίμενε κανείς, γιατί πολύ απλά ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί την ιδιοσυγκρασία και το αντιφατικό με τον τίτλο που φέρει πνεύμα, του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, ούτε καν ο πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης.

"Το λάθος μου ήταν ότι στο πρόσωπό του είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο και του εμπιστεύτηκα αυτά τα χρήματα", δήλωσε ο βιομηχάνος στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη, από το βήμα της οποίας επέλεξε να καταγγείλει το εκκλησιαστικό σκάνδαλο μεγατόνων, στο οποίο, μάλιστα όπως αποκάλυψε, ο Δεσπότης έχει εμπλέξει και την σύζυγό του, χωρίς να γνωρίζουν το οτιδήποτε.

Όλα ξεκίνησαν προ δεκατεσσάρων ετών, όταν ο αλευροβιομήχανος, στη μνήμη της μητέρας του Εύης Λούλη, έκανε δωρέα προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ποσού 100 εκατομμυρίων (!!!) δρχ., ώστε να δημιουργήθει στον Αλμυρό το "ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΥΗΣ ΛΟΥΛΗ 'Η ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ'".

Όπως από το εξώδικο του κ. Λούλη κατά της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη, το οποίο το e-Volos.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει, όχι μόνο το έργο δεν έγινε, αντίθετα τα χρήματα έκαναν "ιερά" φτερά, μετά από συνεχόμενες αναλήψεις και επιπλέον στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, στο οποίο μάλιστα ως ταμίας εμφανίζεται η σύζυγος του κ. Λούλη, χωρίς η ίδια και ο σύζυγός της, να έχουν την παραμικρή ιδέα.

Το τί εστί αυτό πρωτίστως νομικά και ακολούθως ηθικά, είναι κάτι το οποίο χρήζει άμεσης διερεύνησης τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.





Από την Αpotixisi.blogspot.gr


MEΓΑΛΟ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ 


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΘΑ ΕΠΕΜΒΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;


Καταγγελίες Κ. Λούλη



και εξώδικο στην Μητρόπολη Δημητριαδος 

και τον Μητροπολίτη Ιγνατιο.





Διαβάσαμε σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ιγνάτιος-να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας»   στην τοπική εφημερίδα του Βόλου  “ΜΑΓΝΗΣΙΑ”  στις  13/2/2013, τί δήλωσε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος,  ο μητροπολίτης του Βόλου κ. Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος.  Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια επιδόσεως διορισμών των νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Σπιτιών Γαλήνης καθώς και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.


Συγκεκριμένα ο κ. Ιγνάτιος  τόνισε χαρακτηριστικά ότι:  είναι η περίοδος όπου πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που πηγάζει από τον λόγο του Ευαγγελίου. Πρέπει να αναζητήσουμε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη βοηθείας. Πρέπει να φανούμε δίκαιοι και τίμιοι διαχειριστές των χρημάτων που μας εμπιστεύεται ο λαός και να μην αδικήσουμε κανέναν.

Αυτές οι συμβουλές και οι προτροπές, σεβασμιώτατε άγιε Δημητριάδος, απευθύνονται στους άλλους, σε όλους τους άλλους εκτός από την αφεντιά σας; Η δικαιοσύνη, η τιμιότης, η αγάπη, η ελεημοσύνη, η πτωχεία είναι αρετές που πρέπει να έχουμε όλοι οι άλλοι εκτός από τους δεσποτάδες σαν και σας; Ο λόγος που εκφωνείτε από άμβωνος με στόμφο και ύφος δέκα καρδιναλίων, το κήρυγμα για την τήρηση του λόγου του Ευαγγελίου και οι εκκλήσεις που κάνετε για συνεχή ελεημοσύνη, ισχύουν μόνον για τους λαϊκούς;  Μήπως κατ’ εξοχήν ισχύουν για σας τους κληρικούς και ιδιαίτερα εσάς τους επισκόπους;

Πώς δικαιολογείτε την  παρακάτω εξώδικη δήλωση–διαμαρτυρία–πρόσκληση που έγινε εις βάρος σας από γνωστό Βολιώτη βιομήχανο, πρώην Διοικητή του Αγ. Όρους  και στην οποία καταγγέλλονται φοβερά πράγματα εναντίον σας; 

Πώς δικαιολογείτε την καταγγελλόμενη ως ενέργειά σας να εντάξετε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ένα ανύπαρκτο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας δηλώνοντας ψευδή στοιχεία και υπογράφοντας μάλιστα ως Πρόεδρος αυτού;

Πώς δικαιολογείτε την εμπλοκή του ονόματός σας σε Μή Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (όπως η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου) στην οποία μάλιστα κατέχετε διευθυντική πάλι θέση;

Ως δημόσιο πρόσωπο και δη εκκλησιαστικό έχετε υποχρέωση να μας απαντήσετε. Πέραν του σκανδαλισμού που δημιουργείτε συνεχώς (κι αυτό βέβαια είναι για μας το μείζον) με τις καινοτομίες σας, την συμμετοχή σας στο ΠΣΕ και την αποδοχή σας των όσων εκεί υπεγράφησαν, με την λειτουργική αναγέννηση που επιχειρείτε στη μητρόπολή σας (διαβάζοντας τα κείμενα της Θείας Λατρείας και τις ευχές στη δημοτική από μετάφραση), την προώθηση της μεταπατερικής Θεολογίας και γενικά την συμπόρευσή σας με την παναίρεση του Οικουμενισμού, η ενεργή συμμετοχή σας σε οικονομικά σκάνδαλα όπως τα παραπάνω, οι βίλες σας και ο χλιδάτος τρόπος ζωής σας, τα συνεχή  πολυτελή ταξίδια σας στο εξωτερικό και άλλα διάφορα που καταγγέλλουν δημοσιογράφοι του Βόλου, δεν μαρτυρούν ορθόδοξο ιεράρχη εις τύπον και τόπον Χριστού.

 Γι’  αυτό τον λόγο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε στη Χρυσοπηγή, στη μονή μετανοίας σας και να ζητήσετε το έλεος του Θεού για μετάνοια και σωτηρία. Ειλικρινά αντί να στρέφετε τα  μάτια σας και να λοξοκυττάτε μεγαλύτερους θρόνους και μεγαλύτερα αξιώματα, φρονιμότερο είναι να εγκαταλείψετε την καριέρα σας ως ιεράρχης και ως μοναχός πλέον να επιστρέψετε εκεί από όπου ξεκινήσατε. Δυστυχώς η εικόνα όλων των αδελφών της μονής της Χρυσοπηγής είναι η χειροτέρα που παρουσιάστηκε ποτέ στα δρώμενα της εκκλησιαστικής ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη αδελφότητα. Το μόνο που μπορούμε να σας ευχηθούμε λοιπόν είναι καλή επιστροφή και  καλή μετάνοια πριν είναι αργά...


  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ του κ. Κωνσταντίνου Λούλη κατά της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος - Αλμυρού και του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου στην διεύθυνση:

www.apotixisi.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html#comment-form




ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του κ. Κωνσταντίνου Λούλη στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη στο:

http://www.e-volos.gr/el/synenteykseis/skandalo_megatonon_kataggelei_o_biomixanos_konnos_loulis_kata_tou_mitropoliti_ignatiou_hxitiko.html