Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

"Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε"!

Πηγή: "Τρελογιάννης" 

Polymita picta ή χερσαίο σαλιγκάρι της Κούβας ή ζωγραφιστό σαλιγκάρι.
Έτσι ονομάζεται το είδος σαλιγκαριού που βλέπετε στις φωτογραφίες. Είναι είδος ενδημικό στην Κούβα και ανήκει στην οικογένεια Helminthoglyptidae. Είναι δενδρόβιο και τρέφεται με μύκητες και λειχήνες.


Φωτογραφία  c.perez-penichet Μπορείτε βέβαια να μαντέψετε το χαρακτηριστικό που διακρίνει τα σαλιγκάρια αυτά-το μεγάλο και έντονα χρωματισμένο κέλυφος. Η ποικιλία των χρωμάτων τους είναι απίστευτη! Θεωρούνται τα ομορφότερα χερσαία σαλιγκάρια στον κόσμο!


 Τα πολύχρωμα σαλιγκάρια έχουν γίνει απειλούμενο είδος, λόγω της λαθροθηρίας. Είναι περιζήτητα από τους λαθροκυνηγούς, αφού χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων και διάφορων μπιχλιμπιδιών. 












πηγή

Καιρός μετανοίας, Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς


 
«Καιρός μετανοίας»
 
 Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς


Πηγή: "Τρελογιάννης"
 
 Ο Κριτής κάλεσε τους δίκαιους στη βασιλεία Του κι αμέσως μετά εξήγησε γιατί τους τη χάριζε:
           «Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε νερό, ήμουν ξένος και σεις με φιλοξενήσατε στο σπίτι σας, ήμουν γυμνός και με ντύσατε, αρρώστησα και με επισκεφτήκατε, ήμουν στη φυλακή και σεις ήρθατε να με δείτε».
 
Ακούγοντας αυτή τη θαυμάσια εξήγηση, οι δίκαιοι ζήτησαν δισταχτικά και ταπεινά από το βασιλιά να τους πει πότε τον είδαν πεινασμένο και διψασμένο, γυμνό και άρρωστο και πότε τα έκαναν όλα αυτά σ’ Εκείνον. Και στην ερώτηση αυτή ο βασιλιάς έδωσε πάλι τη θαυμάσια αυτή απάντηση:
«Αφού όλα αυτά τα κάνατε στους ελάχιστους και ταπεινούς αδελφούς μου, είναι σα να τα κάνατε σ’ έμενα τον ίδιο».
 
Όλη αυτή η ερμηνεία έχει δύο όψεις, μια εξωτερική και μια εσωτερική. Η εξωτερική ερμηνεία

Καμαρώστε τους!





ROMFEA.GR | Λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νις της Σερβίας, για την επέτειο των 1.700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και  τον Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας κ. Σάββα.
Στη λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάσιτς και μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων καθώς και εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων.