Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Κι όμως, κάποιοι αρνούνται πεισμόνως να πούνε ΟΧΙ!


 

Γιὰ τὴν ἀντίσταση τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ γνωρίζουμε πολλά, διαβάσαμε κι ἄλλα σήμερα. Ἐδῶ θὰ μεταφέρουμε τὸν λόγο σὲ ἄλλες ἀντιστάσεις. Καὶ πρῶτα μεταφέρουμε τὰ λόγια τοῦ γέροντα Παΐσιου:

 

«Ἂν σήμερα ἔχουμε λιγάκι εἰρήνη, ξέρεις τί ἔχουν τραβήξει οἱ παλιοί; Τώρα τίποτε δὲν θὰ εἴχαμε, ἂν δὲν θυσιάζονταν ἐκεῖνοι. Καὶ κάνω μία σύγκριση: πῶς τότε, ἐνῶ κινδύνευε ἡ ζωή τους, κρατοῦσαν τὴν πίστη τους, καὶ πῶς τώρα, χωρὶς καμιὰ πίεση, ὅλα τὰ ἰσοπεδώνουν! Ὅσοι δὲν ἔχουν χάσει τὴν ἐθνική τους ἐλευθερία δὲν καταλαβαίνουν. Τοὺς λέω: Ὁ Θεὸς νὰ φυλάξει νὰ μὴν ἔρθουν οἱ βάρβαροι καὶ μᾶς ἀτιμάσουν! Καὶ μοῦ λένε: Καὶ τί θὰ πάθουμε; Ἀκοῦς κουβέντα; Ἄντε νὰ λείψετε, χαμένοι ἄνθρωποι! Τέτοιοι εἶναι οἱ ἄνθρωποι σήμερα. Δῶσ’ τους χρήματα, αὐτοκίνητα καὶ δὲν νοιάζονται οὔτε γιὰ τὴν πίστη οὔτε γιὰ τὴν τιμὴ οὔτε γιὰ τὴν ἐλευθερία. Τὴν Ὀρθοδοξία μας σὰν Ἕλληνες, τὴν ὀφείλουμε στὸν Χριστὸ καὶ τοὺς Ἁγίους Μάρτυρες καὶ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καὶ τὴν ἐλευθερία μας στοὺς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας, ποὺ ἔχυσαν τὸ αἷμα τους γιὰ μᾶς. Αὐτὴν τὴν ἁγία κληρονομιὰ ὀφείλουμε νὰ τὴν τιμήσουμε καὶ νὰ τὴν διατηρήσουμε καὶ ὄχι νὰ τὴν ἐξαφανίσουμε στὶς μέρες μας».

 

Ἔπειτα νὰ παραθέσουμε ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο Christianvivliografia τὰ τρία ΟΧΙ ποὺ ἀντέταξε ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Χρύσανθος κατὰ τὴν Γερμανικὴ Κατοχή.

 

1. Ὅταν ο Γερμανο εσλθαν στν θήνα τὸ 1941 ς κατακτητές, ὁ Χρύσανθος ρνήθηκε ν μετάσχει στν πιτροπή, ποία θ παρέδιδε πισήμως τν πόλη στν Γερμαν διοικητή, κα εἶπε: «Ο λληνες εράρχες δν παραδίδουν τς πόλεις ες τν χθρόν». ταν τ πρτο «ΟΧΙ».

2. Ὅταν ὁ Δμος θηναίων τν εδοποίησε τι θ τελεσθε δοξολογία στν μητροπολιτικ να κα τν καλοσαν ν προσέλθει, ὁ ρχιεπίσκοπος ρνήθηκε κα πάλι, λέγοντας: «Δοξολογία δν χει θέσιν π τ ποδουλώσει τς πατρίδος μας». ταν τ δεύτερο «ΟΧΙ».

3. Ὅταν στὴ συνέχεια ἀπαίτησαν ν ρκίσει τ γερμανοπρόβλητη κυβέρνηση Τσολάκογλου, ρχιεπίσκοπος πήντησε: «Δν μπορ ν ρκίσω κυβέρνησιν προβληθεσαν π το χθρο». ταν τ τρίτο «ΟΧΙ» το Χρυσάνθου.

  Ἀντικαταστάθηκε ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ποὺ κι αὐτὸς διεφύλαξε τὰ ἐθνικὰ συμφέροντα κατὰ τὴν Κατοχή.

Τ «ΟΧΙ» του μψύχωσαν τν γωνιστικότητα τν λλήνων. (Δὲς Κ. Χολέβας,  ἐφημ. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», 26.10.2013).

 

Αὐτὲς τὶς ἱστορίες θυσίας Ἑλλήνων καὶ δὴ Ἀρχιερέων, ποὺ εἴτε γιὰ τὴν Πατρίδα, εἴτε γιὰ τὴν Πίστη, διακινδύνεψαν τὴν ζωὴ καὶ τὸ θρόνο τους, δυστυχῶς δὲν συνεχίζουν οἱ σύγχρονοι Ἕλληνες Ἀρχιερεῖς. Καὶ ὡς πρὸς μὲν τὴν Πατρίδα, εἶναι μιὰ ἄλλη ἱστορία. Ἐδῶ θὰ ἀσχοληθοῦμε πάλι, γιὰ τὴ στάση τους ἀπέναντι σὲ θέματα μεγάλα καὶ ἱερά, ποὺ ἀφοροῦν τὸ κατεξοχὴν καθῆκον τους, ποὺ εἶναι ἡ διαφύλαξη τῆς Πίστεως, ἡ ἀντίσταση στὸν πρῶτο καὶ δολερὸ κατακτητή, ποὺ «εἰδὼς ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει, κατέβη πρὸς ὑμᾶς ἔχων θυμὸν μέγαν» (Ἀποκ. ιβ΄ 12).

Πρόκειται γιὰ τὴν ἕως τώρα, ἀμαχητὶ παράδοσή μας στὸ μεγάλο ἐχθρό, τὴν αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ ἔχει χαρακτηριστεῖ

Τι είπαν εχθροί και φίλοι για τους Έλληνες στο Β΄ ΠΠ

Η ηρωική στάση και η τεράστια συμβολή των Ελλήνων στη νίκη κατά των δυνάμεων του άξονα, όπως αποτυπώνεται από τις δηλώσεις εχθρών και φίλων.
 
Πηγή: "Τρελογιάννης"


Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο.
Αδόλφος Χίτλερ

Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακοθόριστη.
Γουίνστον Τσώρτιλ

Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Γουίνστον Τσώρτιλ

Όταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβια ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές ..

Ιωσήφ Στάλιν
Εάν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε.
 Στρατηγός Ζούκοφ (Σοβιετική Ένωση)

Η Μάχη της Πίνδου άλλαξε τον ρου της Ιστορίας
 Στρατηγός Σματς (Πρόεδρος Νοτιοαφρικανικής Ένωσης)

Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι θα σας ευγνωμονούμε
Ραδιοφωνικός Σταθμός Μόσχας

Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας.
Σαρλ Ντε Γκωλ 

πηγή

Ο λαός το κατάλαβε. Οι Επίσκοποι και οι υποτακτικοί τους το κατάλαβαν;


 

Επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του σφαγέα του Ελληνισμού, και ιδρυτή της σημερινήςΤουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του. 
 «Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος. 
  Ο Πατριάρχης επισημοποίησε το "σχίσμα" με τον ελληνικό λαό. Έστειλε τις ευλογίες του για τον άνθρωπο που κατέσφαξε τον μικρασιατικό Ελληνισμό, και ζήτησε την ανάπαυση της ψυχής του!
Για τις ψυχές των θυμάτων του, ζήτησε από τον Μεγαλοδύναμο να τις αναπαύσει; Ο Πατριάρχης συμπεριφέρεται σαν αυτό που έχει ο ίδιος δηλώσει ότι είναι: Τούρκος πολίτης.
Με μεγάλη ευκολία εκθειάζει την Τουρκία και τους "ιστορικούς" της ηγέτες. Προσβάλει την μνήμη χιλιάδων θυμάτων των Νεότουρκων, και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται ποσώς για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Είχε ακόμη δε την αμετροέπεια, να δηλώσει "οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας"!
Ποιές μεταρρυθμίσεις; Οι σφαγές των Ελλήνων; Των Αρμενίων;Των Ασσυρίων; Μετέτρεψε την Μικρά Ασία σε ένα απέραντο νεκροταφείο, και αφού εξαφάνισε τους πάντες, είχε το θράσος να μιλά για "ειρήνη στην Οικουμένη".
Και έρχεται ο οικουμενικός Πατριάρχης να επιβραβεύσει αυτά τα ψέμματα! Το Πατριαρχείο είναι Οικουμενικό, με αποστολή να προστατεύει την Ελληνορθοδοξία (Μόνο αυτή υπάρχει, ακόμα και οι Ρώσοι, και οι υπόλοιποι Σλάβοι ΑΥΤΉΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ, και αυτήν τηρούν), και όχι να χαϊδεύει τα αυτιά αλλόθρησκων, και εν πάσει περιπτώσει, μακραίωνων εχθρών του Ελληνισμού. Γιατί Ελληνισμός και Ορθοδοξία "πάνε πακέτο", είναι ένα.
Έχουμε μείνει άφωνοι, γιατί πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Είναι εμφανές ότι τα νεοταξίτικα κέντρα που κυβερνούν τον πλανήτη, επιδιώκουν την καταστροφή της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού,και την επιβολή της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ(Εωσφωρισμού-Υλισμού) σε όλον τον κόσμο. Και τι καλύτερο από το να μας οδηγήσουν εκεί οι κεφαλές των "παλαιών" θρησκειών.