Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΝΕΙΠΩΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ!




Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο
ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος

 Ρώμη, του Νίκου Παπαχρήστου     Πηγή: www.amen.gr/article17326

«Δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε το πρωί της Δευτέρας ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και η πολυμελής συνοδεία του.
Ευγενικός και προσηνής ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χαιρέτησε τον Επίσκοπο Αγαθάγγελο ο οποίος του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Φραγκίσκου.
Ο Πάπας χαιρέτησε  και  ευλόγησε  τα μέλη της συνοδείας του Επισκόπου Φαναρίου μεταξύ των οποίων ήταν και η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας κυρία Αντιγόνη Φραγκουλιτάκη, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, Έλληνες φοιτητές υπότροφοι του Βατικανού σε Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης, υπάλληλοι της Αποστολικής Διακονίας και άλλοι».


Δυστυχς δν τ βλέπουν αὐτὰ ο λεγόμενοι ἀντι-Οἰκουμενιστές καὶ ἄλλοι ἐμπαθεῖς σοφολογιότατοι. Εἶναι σαφὲς ὅτι ἡ «αίρεση είναι μιά άρνηση τής αλήθειας τής εκκλησίας». Καὶ ἡ ἄρνηση τῆς αἱρέσεως γίνεται ἀποκλειστικὰ διὰ τῆς ἀνασκευῆς καὶ τῆς ἀπομακρύνσεως-ἀποκηρύξεως τῆς αἱρέσεως, δηλ. τῆς ἀποτειχίσεως (ὅπως ἐγινε π.χ. σὲ ὅλες τὶς φάσεις τῆς Εἰκονομαχίας), μὲ τελικὸ σκοπὸ τὴν ἀνατροπή της.

Ἐμπάθεια, συσχηματισμὸς καὶ δειλία. Τὰ ὅπλα τοῦ Διαβόλου στὰ χρόνια τοῦ Ἀντίχριστου!

      Ὑπ' ὄψιν ὅτι (ὅπως ἀναφέρει τὸ ἱστολόγιο "Ἀκτίνες"):

    Ο ἴδιος «Ορθόδοξος επίσκοπος αγιογράφησε τὸν παρακάτω παπικό “άγιο” Φραγκίσκο της Ασίζης και τον δωρίσε στον Πάπα με την επιγραφή …. "τη Α. Αγιότητι τω Πάπα και Επισκόπω Ρώμης….!!!!».

9 σχόλια:

  1. Κατά τα άλλα...... κάποιοι ενοχλούνται από τους αποτειχισμένους. Διότι δεν έκαναν σωστά την αποτείχιση, διότι έκαναν λάθος και βγήκαν από την Εκκλησία ενώ θα έπρεπε να μείνουν μέσα στην Εκκλησία, διότι δημιούργησαν φατρία και σχίσμα, διότι.... διότι. Ενώ ανέχονται εδώ και χρόνια αυτά τα τερατουργήματα, αυτά τα έκτροπα, αυτά τα ανοσιουργήματα εις βάρος της μητέρας μας Ορθοδοξίας, δεν μπορούν οι ταλαίπωροι ν' ανεχθούν όλους εμάς που δεν ανέχεται άλλο η συνείδησή μας αυτό το συμβιβασμό και την προδοσία. Είναι λοιπόν υπερβολικό να αναφωνήσουμε εκ βάθους καρδίας με πόνο και συντριβή, «ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί.....»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/14, 9:51 μ.μ.

    Τυπικά πράγματα και διπλωματικές φιλοφρονήσεις χωρίς περιεχόμενο. Δεν αλλάζει η πίστη του ανθρώπου με την "ευλογία". Δεν αλλάζει ούτε με τα βασανιστήρια. Οταν υπάρχει η Ορθοδοξία στην καρδιά, ας "ευλογούν" όσο θέλουν όλοι οι αιρετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/14, 10:26 μ.μ.

      Τόσο τυπική ήταν και η αίρεση του Νεστορίου, Ανώνυμε. ούτε μια δεκαετία δεν είχε κλείσει. Κι οι πιστοί Αποτειχίστηκαν. Όχι τώρα που υπάρχει αίρεση δεκαετιών.
      Όσο για το "Δεν αλλάζει η πίστη του ανθρώπου με την "ευλογία"», έ, κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ από τους Αγίους και τις Οικουμενικές Συνόδους, που μας δίδαξαν ότι οι "ευλογίες" των αιρετικών μολύνουν, είναι "αλογίες".
      Τρομάρα σου, και πιστεύεις ότι θα αντέξεις σε βασανιστήρια με το μυαλό που κουβαλάς! Πιστεύεις ότι υπάρχει "η Ορθοδοξία στην καρδιά" όταν δεν υπάρχει και δεν εξωτερικεύεται και με τα χείλη, ερχόμενος σε αντίθεση με Αγίους (όπως ο Άγιος Μάξιμος) που λέγουν τα ακριβώς αντίθετα. Περαστικά σου.
      Τέτοιες ανόητα και αντίχριστα σχόλια, ιστολόγοι, μη τα αναρτάτε.
      Κ.Ε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/3/14, 11:50 μ.μ.

      Ελπίζω να μην διαβάση το σχόλιο σου ο αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι καθολικών, διότι θα ανεβή στον Λυκαβηττό, και θα αρχίση να "ευλογή" όλη την Αθήνα, και θα γίνουν 4.000.000 άνθρωποι παπικοί !

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/3/14, 11:59 μ.μ.

      Όσους και να ευλογήσει ο Αρχιεπ. Παπικών στην Αθήνα, Ανώνυμε, αφού δεν συμμετέχουν και δεν το δέχονται με τη θέλησή τους, όπως εκείνοι που πήγαν στο Φανάρι ή αλλού ηθελημένα, δεν πρόκειται να υποστούν τη δική σου συμφορά, που έχεις δεχθεί την "ευλογία" είτε των Παπικών, είτε των Ουνιτών, είτε την συνισταμένη αυτών των δύο, δηλ. των Οικουμενιστών.
      Κ.Ε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/3/14, 12:19 π.μ.

      Δοξα τω Θεώ δεν αισθάνομαι καμμία συμφορά, διότι ανήκω στην Εκκλησία της Ελλάδος, και είμαι απολύτως ασφαλής.
      Συμφορά έχουν πάθει μερικοί (συμπαθείς κατά τα άλλα) αδελφοί, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν έχουν Επίσκοπο, και Ιερέα, και πού θα εκκλησιαστούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/3/14, 9:22 π.μ.

      Το πρόβλημα εδώ είναι, ανώνυμε, ότι επικοινωνείς με την αίρεση, είσαι κάτω από Ποιμένες που επικοινωνούν με την αίρεση, αλλά "δεν αισθάνεσαι καμία συμφορά". Είσαι λοιπόν μακάριος που ανήκεις (όπως ακριβώς λές στην Εκκλησία της Ελλάδος), αλλά δεν διερωτήθηκες αν ανήκεις και στην Εκκλησία του Χριστού, αφού συνειδητά προσβάλλεις τους Ι. Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας που (έστω επιτρέπουν) την ἀποτείχιση, προσβάλλεις τους Αγίους που την εφάρμοσαν. Οι Άγιοι δεν σκέπτονταν συμφεροντολογικά, αν για κάποιο διάστημα θα έμεναν χωρίς Επίσκοπο και ιερέα. Εσύ το σκέφτεσαι. Πώς λοιπόν να αντέξει κανείς το διωγμό ή το μαρτύριο για την Πίστη με αυτή την περιφρόνηση προς τους Αγίους; Σύμφωνα βέβαια με τα λεγόμενά σου και αφού η Πίστη σου "δεν αλλάζει ούτε με τα βασανιστήρια", έχουμε μπροστά μας ένα εν δυνάμει Άγιο, και μακάρι. Κάνε όμως μια αυτοκριτική: Αφού δεν μπορείς να αντέξεις στην σκέψη και μόνο ότι θα μείνεις χωρίς ιερέα για ένα διάστημα (ή και για πάντα, αν επιτρέψεις ο Θεός), πῶς θα αντέξω το μαρτύριο;
      Ούτε εγώ αισθάνομαι έτοιμος για μαρτύριο, ανώνυμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι την δύναμη θα την δώσει ο Θεός, ώστε, όπως αντέχουμε την απομόνωση εκ της Αποτειχίσεως, να αντέξουμε και κάτι παραπάνω (αν Αυτός θελήσει), όχι γιατί είμαι καλύτερος από σένα, αλλά γιατί προσπαθώ να εφαρμόσω την διδασκαλία και πρακτική της Εκκλησίας μας εν καιρώ αιρέσεως.
      Βλέποντας λοιπόν ότι έχεις κάνει τις επιλογές σου, δεν νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσω να σου απαντώ και να σε στενοχωρώ ή να σε ερεθίζω περισσότερο, αφού δεν συνεισφέρεις τίποτα περισσότερο από τους Πατέρες για το θέμα, παρά μόνο σκέψεις σου ορθολογιστικές.
      Σου εύχομαι να περάσεις καλά την υπόλοιπη περίοδο, καλό φωτισμό και καλή Ανάσταση.
      Κ.Ε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/3/14, 10:44 μ.μ.

    Αφού δεν υπάρχει κανείς μα κανείς να τους καθαιρέσει και να τους αφορίσει, όλους αυτούς τους προδότες της αμωμήτου πίστεώς μας, τότε η λύση είναι μία: «εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε και ακαθάρτου μη άπτεσθε.....» Είναι εντολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Άλλη λύση μεσοβέζικη, διφορούμενη,διπλωματική ή κατ' οικονομίαν δεν υπάρχει αγαπητοί αδελφοί και πάτερες. Αναλογισθείτε την ευθύνη που έχει έκαστος εκεί που βρίσκεται και τί πρέπει να πράξει, διαφορετικά θα οδηγηθούμε όλοι μαζί διά της επικοινωνίας μας μετ' αυτών εις την γέεναν του πυρός.
    MANOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To θέμα αγαπητοί μου είναι αν παθαίνουμε κάτι από την ευλογία των αιρετικών ή το ότι εμείς τη δεχόμαστε και μάλιστα δουλικά; Πώς είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε οι Ορθόδοξοι ευλογία από τους εχθρούς του Χριστού όταν ο άγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι και ο συμφιλιάζων με τους εχθρούς του Χριστού είναι κι αυτός εχθρός Του; Είπε κανείς ότι με την ευλογία που δεχόμαστε από τους αιρετικούς αμέσως αλλοτριωνόμαστε και γινόμαστε παπικοί, ή προτεστάντες ή ό,τι άλλο; Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από τον ιερέα που τον κατηγόρησαν οι πιστοί της ενορίας του όταν πήγε να δει την προβολή του αιρετικού Πατριάρχη και δέχθηκε από μακριά την ευλογία του. Τότε κανείς δεν πήγε την άλλη ημέρα στην εκκλησία, ούτε καν ένα πρόσφορο δεν είχε για τη Θ. Λειτουργία κι όταν ο ιερέας διαμαρτυρήθηκε για το συμβάν, οι ενορίτες του τον κατήγγειλαν ότι ελατίνισε και μόνο που δέχθηκε από μακριά την ευλογία του αιρετικού (από το βιβλίο οι Άγιοι του Ολύμπου της Βιθυνίας). Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα και που να τα καταλάβει ο καθένας.... Το τραγικό είναι ότι εμείς ως Ορθόδοξοι δίνουμε υπόσταση και μάλιστα εκκλησιαστική, αγιαστική σ' αυτούς που δεν έχουν ιερωσύνη κι ούτε καν τη Θεία Χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.