Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αυτοί οι Επίσκοποι φυλάνε Θερμοπύλες, κολακεύοντας Οικουμενιστές ψευδεπισκόπους Πατριάρχες!

Φθιώτιδος Νικόλαος:

''Η φωνή του Πατριάρχου του Γένους είναι προφητική''



Αὐτοὶ εἶναι οἱ Ἐπίσκοποι ποὺ φυλᾶνε τὶς Θερμοπύλες τῆς Ὀρθοδοξίας.
Αὐτὲς τὶς ἡμέρες ἑορτασμοῦ τῆς Ὀρθοδοξίας βρῆκε ὁ Φθιώτιδος γιὰ νὰ ἐκθειάσει τὸν ἀρχηγέτη τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ψευδεπίσκοπο Πατριάρχη Βαρθολομαῖο!
Νὰ χαίρεσθε τὴν ποιμαντικὴ καὶ δογματικὴ σας εὐαισθησία κ. Νικόλαε!
Νὰ σᾶς χαίρονται κι ὅσοι Ἀρχιμανδρίτες καὶ Ἱερεῖς σᾶς μνημονεύουν, ἐκφωνώντας ταυτόχρονα «δεκάρικους» λόγους περὶ Ὀρθοδοξίας, ὅπως ἀποδεικνύεται ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος!

 Πηγή: Romfea

Του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου

Οι πόθοι και τα οράματα της ψυχής μας εσωκλείουν μία ακατανίκητη δύναμη, η οποία με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων, αντί να αποδυναμώνεται και να αλλοιώνεται, τουναντίον ενισχύεται και γιγαντώνεται από γενιά σε γενιά ως λαχτάρα ψυχής και βεβαία προσδοκία.
Η φωνή του Παναγιωτάτου Πατριάρχου του Γένους μας κ. Βαρθολομαίου ότι «η Αγιά Σοφιά πρέπει να ξαναγίνει Εκκλησία» είναι προφητική συνάμα και προδρομική των όσων πρόκειται να συμβούν ως επιβεβαίωση των πόθων και οραμάτων του λαού μας, ο οποίος δεν έπαυσε να καρτερεί και να πιστεύει, ότι «πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θάνε».
Ο Θεός μέσα στην ιστορία δοκιμάζει, αλλά δεν λησμονεί. Έρχονται τώρα τα ίδια τα γεγονότα να ανατρέψουν τα θεωρούμενα ως απαρασάλευτα και να ροδίσουν στον μέχρι προ τινος ζοφερό ορίζοντα, την αυγή μιας λαμπρής ημέρας, όπου στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία θα ηχήσουν τα πνευματικά σήμαντρα και θα συνεχισθεί ο Χερουβικός ύμνος, που διακόπηκε πριν 561 χρόνια κατά την ημέρα της αλώσεως.
Η κοινή λογική και το περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει να επανέλθει η Αγιά Σοφιά στη χρήση για την οποία κτίσθηκε.
Να ξαναγίνει χώρος θείας Λατρείας των Ορθοδόξων και κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο οφείλει το όνομά του ως «Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία» στο μέγα της οικουμένης προπύργιον.
Η γενναία στάση του Πατριάρχου μας, οι παρεμβάσεις της ομογένειας στην Αμερική, το πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και η υποχρέωση του πλήρους σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και η προσευχή των πιστών θα κάνουν το θαύμα.
Εμείς πιστεύουμε στα θαύματα και στην Ανάσταση.

115 σχόλια:

  1. Ναι θα το δούμε και αυτό γιατί θα επαληθευτούν οι Προφητείες Αγίου Λαυρεντίου τού Chernigof (+1950)

    ".... Όλοι οι Καθεδρικοί ναοί τότε θα είναι υπερβολικά θαυμάσιοι, όπως ποτέ πρίν τά περασμένα χρόνια, αλλά δεν πρέπει εσείς τότε, να μπαίνετε στούς ναούς αυτούς, για την αναίμακτη θυσία τού Ιησού Χριστού.
    Προσέξτε καί θυμηθείτε !
    Θά υπάρχουν τότε Εκκλησίες , αλλά οί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν μέσα σ΄ αυτές.
    Όσοι θά μπαίνουν εκεί, θά συναθροίζονται ώς πλήρη "Σατανική συναγωγή" (Aποκ. 2.9)
    Επαναλαμβάνω γιά μία ακόμη φορά,προσέξτε, γιατί κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σ΄ εκείνους τούς Καθεδρικούς ναούς. Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα..."

    Εχω ακούσει πολλά επειδή Αναθεμάτισα και διέκοψα κάθε μυστηριακή κοινωνία με τον Παπικό Βαρθολομαίο τον αιρεσιάρχη του ΠΣΕ και της πανθρησκείας τον εχθρό του Θεού , και όσους τον μνημονεύουν .Αναθεμάτισα και διέκοψα κάθε μυστηριακή κοινωνία ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ .

    Ιδικά εσείς οι "αντι οικουμενιστές " που μνημονεύετε Βαρθολομαίο ακούστε την φωνή απο το καμίνι
    Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ. και καταλάβετε οτι ΕΝΑΣ είναι ο Θεός . Μια η εκκλησία και Ενα το Βάπτισμα . Καθε τι έξω είναι του σατανά . Ο Βαρθολομαίος είναι πλήρη σατανική συναγωγή .
    Απο την σύνοδο της Καρθαγένης έχει καταδικαστεί όποιος λέει οτι σήμερα λένε οι οικουμενιστές .
    Οτι υπάρχει Σωτηρία και ευλογία και οχι απώλεια και μολυσμός εκτος εκκλησίας .
    Ακούστε την φωνή του Αγίου Λαυρεντίου τού Chernigof

    " Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα..."

    Δεν θέλουμε το κακό σας . Προσευχόμαστε για την σωτηρία σας . Επειδή σας αγαπάμε πραγματικά σας λέμε την αλήθεια και δεν σας χαϊδεύουμε τα αυτιά .
    " Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, θα είναι θαύμα και ανάσταση στην περίπτωση όπου το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών μετακομίσει από το Σαμπεζύ και πάει στην Κων/πολη, για να εξυπηρετεί ο ναός της του Θεού Σοφίας τις εκκλησιαστικές, ή ακόμη και θρησκευτικές γενικότερα, ανάγκες των μελών;;;
    Το πλήρωμα της Εκκλησίας, δηλαδή ο λαός του αγίου Θεού, θα είναι αερομεταφερόμενο, ή τα τουριστικά γραφεία θα φροντίζουν, ώστε να υπάρχει πάντα εκκλησίασμα;;;

    Τέτοιος χλευασμός, ισοπέδωση και εφτελισμός (: 6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν) , της θείας Λατρείας μόνο σε περιόδους των παρελθόντων αιώνων (αιρέσεων) υπήρξαν. Αλλά κι αυτές ήταν σε περιορισμένη έκταση. Σήμερα, εν ονόματι της αγάπης και των διαλόγων - με διάλογο απατήθηκε η Εύα - όλα κατατείνουν στο αντίστοιχο "ενα" του Αντίχριστου (: ένας θεός για όλους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ένα θεό, όλοι είμαστε "αναδενδράδες" ενός δέντρου).

    Ο Κύριος να μας ελεήσει. Καιρός να αδειάσουν οι ναοί. Όλοι οι πιστοί έξω από τις εκκλησιές με ένα σύνθημα : Να φύγουν οι μνημονευτές των αμνημόνευτων και οι κοινωνοί των ακοινώνητων. Οι ουνίτες, προτεστάντες ή παπικοί, ας πηγαίνουν να παίρνουν την ευλογία από τους ομόφρονες με αυτούς, να δούμε τελικά πόσοι είμαστε εμείς και πόσοι εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα! Ο σχισματικος γιατρός μας ξεσηκώνει!Χρονολατρες,υποκριτες και χοντροκεφαλοι Γ. Ο. Χ! Καιρος να γεμισουν οι ναοί της Εκκλησίας του Χριστού γιατι οι δυο προφήτες έρχονται!Οχι αλλα σχίσματα!!!!!!

      Διαγραφή
    2. " ... γιατι οι δυο προφήτες έρχονται! "

      κυπριανός χ
      Για να τους δεις, θα πρέπει να έχουν διανοιγεί οι οφθαλμοί (νοητοί) της ψυχής, αν προτιμάς του νου.

      Ακριβώς, όπως αυτό έγινε με την Ανάληψη του Κυρίου. Ο συρφετός, ο όχλος, "τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματα" δεν έβλεπε όσα οι Μαθητές εθεώρουν.

      Η παπική εκκλησία, να σημειωθεί, δέχεται - μπορεί και να πιστεύει - την ύπαρξη των ούφο, άλλως και extraterestrial life. Η ιεραρχία της καθ΄ ημάς Εκκλησίας δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση. Άραγε, περιμένει οδηγίες ;

      Διαγραφή
  3. Σωστά το θέτεις κ Κυπριανέ .
    "Όλοι οι πιστοί έξω από τις εκκλησιές με ένα σύνθημα : Να φύγουν οι μνημονευτές των αμνημόνευτων και οι κοινωνοί των ακοινώνητων."
    Ομως λές την μισή αλήθεια
    Η μισή αλήθεια είναι Ανάξιος ο Αιρετικός να καθαιρεθεί ! και η αλλη μισή Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη !

    Ετσι δεν είναι κύριε Κυπριανέ ? Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη !

    Δεν την αυτομολούμε απο την Ορθόδοξη εκκλησία σε σχήσματα και αιρέσεις γιατί οπως έλεγε ο Αγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος της Καρθαγένης ΜΟΝΟ στην ΜΙΑ εκκλησία μας είναι η σωτηρία διοτι μονο αυτής τα μυστήρια μας ενώνουν με τον Θεό . Εκτός αυτής της ΜΙΑΣ εκκλησίας , στην αίρεση και το σχίσμα είναι η απώλεια και μυστήρια που ενώνουν με τον σατανά.

    Ετσι δεν είναι κύριε Κυπριανέ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Σωστά το θέτεις κ Κυπριανέ . Ομως λές την μισή αλήθεια Η μισή αλήθεια είναι Ανάξιος ο Αιρετικός να καθαιρεθεί ! και η αλλη μισή Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη ! Ετσι δεν είναι κύριε Κυπριανέ ? Θέλουμε Ορθόδοξο Πατριάρχη !"

    κυπριανός χ
    Έτσι δεν είναι, διότι αφ΄ ης επικράτησε η καινοτομία αποκτήσαμε πολλές ορθοδοξίες. Για παράδειγμα, έχουμε τους ορθόδοξους μαρξιστές, τους ορθόδοξους Εβραίους, τους ορθόδοξους εξελικτικούς, και πολλούς άλλους ορθόδοξους συμπεριλαμβανομένων και των αντιοικουμενιστών της καινοτομίας.

    Μία η Ορθοδοξία, Μία η Εκκλησία, Ένα το Πίστευμα.

    Ναι, εκτός Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία, όπως έλεγε ο άγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος της Καρθαγένης, πότε όμως; Όταν ο καθένας "κόβει" το θεό στα μέτρα του και στα μέτρα της τσέπης του; Ή όταν όλοι "εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζουμε και ανυμνούμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου και Θεού ημών";

    Η καινοτομία αυτό δεν το προέβλεψε.Μας άφησε με το "καθένας με την πίστη του" και το "άρες, μάρες, κουκουνάρες" του κάθε θεολόγου μετά ή άνευ ράσων και μετά ή άνευ διαπιστευτηρίων της αλλοδαπής. Έφθασε μάλιστα νομομαθής πιστός, με τατκτικό εκκλησιασμό, συχνή θεία Κοινωνία και αδιάλειπτη αναφορά σε "πατερικότητα", "αγιογραφικότητα" και άλλα λήγοντα σε -οτητα, να μου πει ότι είναι αίρεση, να πιστεύω στην αφθαρσία του εφάμαρτου φθαρτού σώματος !!! Και ένας άλλος μεγαλόσχημος διακήρυττε ότι τον συγκινεί κάθε τι που τον βγάζει από τα όρια, για παράδειγμα, όπως είναι τα όρια της ταχύτητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει να υπερβεί τα όρια της ταχύτητας του φωτός και να γίνει ... ούφο (εγώ το λέω αυτό, εκείνος δεν το είπε).

    Σχισματικός και αιρετικός εγώ, με τους ΓΟΧ, συνεπείς εσείς με την ορθοδοξία σας και τον άγιο Θεό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, όπως έκαστος φαντάζεται, στα μέτρα της αγγλικανικής, κυρίως, και πάσης άλλης ουνίας. Αφού είναι έτσι, τότε, γιατί τα βάζετε μαζί μας ; Γιατί μας θεωρείτε απόβλητους - εκτός Εκκλησίας - της δικής σας πίστης ; Επειδή δεν θέλουμε να συγκοινωνούμε με τα έργα της πονηρίας - διάβαζε διπλωματίας ;

    Η Εκκλησία καθιέρωσε την καινοτομία ή μας την επέβαλε η απερίγραπτη και ανερμάτιστη ψευδολόγος Πολιτεία ; Η φέρουσα το όνομα Ελλάς αποικία των Βρετανών, όφειλε να διολισθήσει από την αίρεση του παπισμού στην αίρεση του αγγλικανισμού και αυτό πληρώνουμε, σε βάρος της Ορθοδοξίας, από τότε που σταθήκαμε στα πόδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέτε κ Κυπριανέ
    " Ναι, εκτός Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία, όπως έλεγε ο άγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος της Καρθαγένης, πότε όμως; Όταν ο καθένας "κόβει" το θεό στα μέτρα του και στα μέτρα της τσέπης του; Ή όταν όλοι "εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζουμε και ανυμνούμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου και Θεού ημών"; "
    Κύριε Κυπριανε
    Είτε όλοι "εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζουμε και ανυμνούμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου και Θεού ημών"
    Είτε ο καθένας "κόβει" το θεό στα μέτρα του και στα μέτρα της τσέπης του;
    Είτε ότι άλλο
    Ισχύει το ¨ Ναι, εκτός Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία, όπως έλεγε ο άγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος της Καρθαγένης, "
    Η εκλησία είναι Θείο δημιούργημα κύριε Κυπριανέ . Η μοναδικότητα της και η φύση της ως ΜΙΑΣ και το οτι εκτός ΑΥΤΗΣ της μίας Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία ΑΛΛΑ ΑΠΩΛΕΙΑ έχει να κάνει με τον Θεό και όχι με τους λόγους που λέτε .
    Οταν ο καθένας "κόβει" το θεό στα μέτρα του και στα μέτρα της τσέπης του;" κακό δικό του ς του ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (με την έννοια της κατάργησης της ως Θείο Δημιούργημα )
    Οταν "όλοι "εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζουμε και ανυμνούμε το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Κυρίου και Θεού ημών" καλό δικό μας , καλό όλων μας . Αλλά ακόμα και αυτό ή και το αντίθετο του αφορά τους πολλούς η τους λίγους και τι λόγο θα δώσουν . ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (με την έννοια της κατάργησης της ως Θείο Δημιούργημα )
    Εαν η Αλήθεια του Θεού είναι το πως μετράμε η εορτάζουμε τις μέρες τότε οσοι καινοτόμησαν έθεσαν εαυτό εκτός εκκλησίας και ο μένων εν τη αλήθεια έστω και ένας είναι η μία εκκλησία .
    Η Αλήθεια του Θεού είναι το πως μετράμε η εορτάζουμε τις μέρες κ Κυπριανέ ?
    Μηπως το ευαγγέλιο αλλά και η γραπτή και άγραφη ιερή μα παράδοση διδάσκει οτι δεν είναι Αλήθεια του Θεού το πως μετράμε η εορτάζουμε τις μέρες ?
    Τό τυπικό δεν είναι δόγμα κύριε . Καλό να υπάρχει ομοιομορφία πλήν όμως είναι τύπος και οχι ουσία . Οι ΓΟΧ έθεσαν τον εαυτό τους εκτός εκκλησίας.Για τον δυόσμο ή τον άνηθο πέταξαν όλο την μαγειριά μαζί με το τσουκάλι .
    Και μετά βγήκαν και άλλα , τα οποία πρόσθεσαν στα επιχειρήματα τους ...
    Πλην όμως εσείς σαν πρόσωπο κ Κυπριανέ δημόσια τοποθετήστε ως Χριστιανός , και μάλιστα είναι όντως χριστιανικές οι θέσεις σας όσο αφορά τον "εγκεφαλικό θάνατο " και τις φονικές μεταμοσχεύσεις όπως δημόσια εκφράζονται εδω :
    https://www.youtube.com/watch?v=pr6uCL0MxTk
    https://www.youtube.com/watch?v=aWj6pp7Chz4
    https://www.youtube.com/watch?v=qxqEMGEH08o
    Αυτό που δημόσια βλέπω αυτό κρίνω .
    Και οτι βλέπω είναι όντως μαχη Χριστιανού στην πρώτη γραμμή .
    Και εσύ λέγεις τον εαυτό σου ΓΟΧ , και θα μου πείς είμαι οτι δηλώνω , λογαριασμό θα σου δώσω ? πλήν όμως στα δικά μας τα τεφτέρια σε βρίσκω δικό μας και σαν χριστιανός οφείλης απολογία περί πίστεως παντί τω αιτούντι .
    Για αυτό σε ξαναρωτώ ,( και δημόσια σε ρωτώ όπως δημόσια ρωτήθηκε ο Πέτρος στην αυλή του αρχιερέα ) μήπως είσαι του Θεού μου , μήπως έχεις το δικό μας βάπτισμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνήσιος Ορθόδοξος12/3/14, 2:26 π.μ.

      Η Εκκλησία του Χριστού,γιατρε, ειναι μόνο οι Γ. Ο. Χ. Αυτο να το καταλάβεις!Είναι η Εκκλησία της ερήμου,η οποία δεν προσκυνάει τον Αντίχριστο!Σχισμα το 1054,σχισμα και το 1924!Εσυ κ. Σωτηρη που πας εκκλησία;Γυρνά με το παλαιό,αλλιώς πρόσωπο Θεού δεν πρόκειται να δεις!

      Διαγραφή
    2. Αν δεν είμαι σαφής με όσα κατά καιρούς γράφω, και είναι αρκετά, είμαι - όχι δηλώνω - κι εγώ της ερήμου.

      Εις το δεύτερον Βάπτισμα των δακρύων της Μετανοίας

      «Εὐφράνθητι στεῖρα ἡ οὐ τίκτουσα· ρῆξον καί βόησον ἡ οὐκ ὠδίνουσα, ὅτι πολλά τά τέκνα τῆς ἐρήμου μᾶλλον (τῆς ἐξ Ἐθνῶν Ἐκκλησίας), ἤ τῆς ἐχούσης τόν ἄνδρα (τῆς Ἰουδαϊκῆς Συναγωγῆς)» (Ἡσ. νδ´ 1).

      - Σημείωση πρώτη
      Η εξ Εθνών Εκκλησία κατέχεται σήμερα από τους σιωνιστές : αιρετικούς και συνοδοιπόρους οικουμενιστές. Απούσα η Ορθοδοξία, παρούσα στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών. Την παπική εκκλησία εκεί, υποκαθιστούν οι εξ ορθοδόξων αντιμαχόμενες παρατάξεις των αγγλικανών ουνιτών και των αυθεντικών (παπικών) .

      " Ὅθεν ὁ Θεολόγος Γρηγόριος λουτρόν ὀνομάζει τό Βάπτισμα, ὡς ἔκπλυσιν (Λόγος περί Βαπτίσματος). Φωτίζει δέ πάλιν ὁ Χριστός, διότι αὐτός κατά τόν Ἰωάννην (α´ 9) εἶναι τό φῶς τό ἀληθινόν, τό ὁποῖον φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τόν Κόσμον, ὄχι εἰς τόν αἰσθητόν καί ὑλικόν κόσμον, ἀλλ᾿ εἰς τόν νοητόν ἐκεῖνον τῶν ἀρετῶν· διά τοῦτο πάλιν ὁ Θεολόγος Γρηγόριος φώτισμα ὀνομάζει τό Βάπτισμα (Λόγος περί Βαπτίσματος) ... οὕτω καί ὁ Θεός, πρῶτον καθαρίζει τήν καρδίαν καί τόν νοῦν, καί ἔπειτα λαμπρύνει αὐτά μέ τό φῶς τῆς θείας του χάριτος. Ὥστε ὅποιος ἀγαπᾷ νά φωτισθῇ ἐκ Θεοῦ, πρῶτον πρέπει νά καθαρισθῇ ἀπό τά πάθη διά τῶν θεουργῶν ἐντολῶν : «Οὗ γάρ κάθαρσις, ἐκεῖ ἔλλαμψις· (λέγει ὁ Θεολόγος Γρηγόριος Λόγος εἰς τά Φῶτα) ἄνευ γάρ τοῦ πρώτου τό δεύτερον οὐ δίδοται» εἰ δέ πρό τοῦ νά καθαρισθῇ τινάς ζητεῖ νά φωτισθῇ, μάτην καί ἀνωφελῶς κοπιάζει."

      - Σημείωση δεύτερη
      Το πρώτο Βάπτισμα είναι καθαρτικό, το δεύτερο φωτιστικό .

      "... γέννησις γάρ ὀνομάζεται καί τό Ἅγιον Βάπτισμα· διότι εἶπεν ὁ Κύριος πρός τόν Νικόδημον· «Ἐάν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καί Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τήν Βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰω. γ´ 5)· καί πάλιν· «Τό γεγεννημένον ἐκ τοῦ Πνεύματος Πνεῦμά ἐστι»"

      - Σημείωση τρίτη
      Δι΄ ύδατος και Πνεύματος το πρώτο Βάπτισμα, δι΄ ύδατος και Πνεύματος και το δεύτερο. Με τη διαφορά, ύδωρ εδώ είναι τα καθαρτικά δάκρυα και Πνεύμα, η δια του αγίου Πνεύματος νοερά, μονολόγιστη, μυστική ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με" και ο πιστός φωτίζεται.
      Αυτά διδάσκει η έρημος των αγίων (Συμεών ο Νέος Θεολόγος, Γρηγόριος ο Παλαμάς κ.α)

      - Σημείωση τέτταρτη
      Τα ανωτέρω, πλήν των Σημειώσεων, από την "Ερμηνεία εις τον κανόνα της εορτής των Θεοφανείων" υπό αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι κύριε ΓΟΧ ανάμεσα σε αυτούς που δεν οίδαν την ανάσταση του Ιησού .
      Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενος προσκυνώ ἅγιον, Κύριον, Ἰησοῦν
      Αλλά προσέτι βίωσα και την δική μου ανάσταση .
      Είτε το πιστεύεις είτε οχι , (ένα τροχαίο ήταν η αιτία) πέρασα απο τελωνισμό , κάθισα στην κρίση , οίδα κόλαση και παράδεισο και επέστρεψα και εκ ιδίας πείρας γνωρίζω ποιός ο σωζόμενος και ποιός ο της απωλείας .
      Σχισματικών και αιρετικών κύριε ΓΟΧ η τύχη κρίνεται στο τελώνιο της αίρεσης .
      Δεν στέκονται καν στην κρίση .Ο αυθέντης τους ο σατανάς τους παίρνει .

      Το οτι εκτός Εκκλησίας, δεν υπάρχει σωτηρία, όπως έλεγε ο άγιος Κυπριανός και δογμάτισε η σύνοδος της Καρθαγένης ... ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΟΤΕ στην Καρθαγένη ίσχυε και θα ισχύει , ΑΠΛΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ γιατί οι οικουμενιστές της τότε εποχής λέγανε οτι και οι σημερινοί . Για τις ανάγκες των αιρετικών το ξεκαθάρισαν . Ειναι οπως το νόμος της Βαρύτητας του Νεύτωνα ίσχυε και πριν τον Νεύτωνα , θα ισχύε και άνευ του Νεύτωνα και θα συνεχίσει να ισχύει ...
      Λοιπόν ήμουν της Εκκλησίας οταν πήγα και συνεχίζω να είμαι κατά θαυματουργικό τρόπο γιατί ο Θεός έτσι το θέλει . Γιατί δεν με "αποτείχισε" κανένας άνθρωπος αλλά ο Θεός κατά τρόπο θαυμαστό .

      Αυτό το "Γυρνά με το παλαιό,αλλιώς πρόσωπο Θεού δεν πρόκειται να δεις!" μπορείς ισως να το πείς σε δισεκατομμύρια ανθρώπων . Ομως με μένα έπεσες στην σπανιότατη περίπτωση ανθρώπου που εξ ιδίας πείρας ξέρει
      και δεν πρόκειται να ξεχάσει οτι για τον Θεό ξέρει .
      Ομολογώ ενα Ιησου , Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενος είτε το πιστεύεις είτε οχι !








      Διαγραφή
    4. Κύριε Κυπριανέ σε βάπτισε ΓΟΧ ιερέας εξ αρχής ή έχεις βάπτισμα της Εκκλησίας Ιησού που εσύ λές "καινοτομία" , "νεοημερολογίτες" η ότι άλλο και μετά αυτομόλησες στους ΓΟΧ ? Δεν απαντάτε κατά τρόπο σαφή λέγοντας " Βάπτισμα των δακρύων της Μετανοίας"
      Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ?
      Τι μνημόνευες ? Τι μνημονεύεις ?
      Απλά σταράτα και ειλικρινά χωρίς υπονοούμενα και υπεκφυγές και σχήματα κατα το νοούμενο οτι ο Θεός ακούει .


      Διαγραφή
    5. - " Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ? "

      κχ
      Απίθανης έμπνευσης ερώτημα !!!

      5 ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μού ἐστι διαπαντός. 6 σοὶ μόνῳ ἥμαρτον καὶ τὸ πονηρὸν ἐνώπιόν σου ἐποίησα, ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου, καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε.

      Τι θα μας απαντούσε εδώ ο Προφητάναξ Δαβίδ ; Χλωμό το βλέπω, θα σκέφτεται αυτός που με ρωτά.

      " Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου "

      Και ο ληστής τι θα μας έλεγε; Μετανοεί για τις αμαρτίες του ή για τον Θεό;

      - Ιεροεξεταστής : " Ψηλά τα χέρια ληστή, σ΄ έπιασα, λάθος πόρτα, δεν είναι για σένα ο παράδεισος"

      " Τι μνημόνευες ? Τι μνημονεύεις ? "

      κχ
      Η κατ΄ οίκον εκκλησία προστάτες έχει τους αγίους Κυπριανό και Ιουστίνα. Ο εγκαταβιών μνημονεύει Καλλίνικο.

      - Ιεροεξεταστής : Η απάντηση να καταχωρηθεί στα προσωπικά δεδομένα, Παρακαλώ, ποιος έχει σειρά για άλλο ερώτημα.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή,αν ένας Χριστιανός δεν ειναι με το παλαιό και ειναι με το καινούριο,ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ;

      Διαγραφή
    7. Αν λοιπόν εσυ ένας επώνυμος και συνταξιούχος γιατρός που αν το καλοσκεφτείς δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς , με τόσο μεγάλη δυσκολία λες τα ποιο απλά πράγματα που ο χριστιανός ομολογεί και μιλάς για ιεροεξεταστές ...
      Αν Λες "Ήταν πολύτεκνος, είχε στόματα να ταΐσει, παιδιά να αποκαταστήσει. Τι μπορούσε να κάνει; " για σκέψου εσύ τι έχεις να φοβηθείς ?
      Ομως στο τέλος με δυσφορία έστω ομολογείς .
      Σου αρέσει να σκέφτεσαι , να ερευνάς τα κριμένα , ψάχνεις πίσω απο τις λέξεις , ψάχνεις και σε στοές και σκοτάδια, και μετά παιζεις με τις ωραίες φράσεις και τους γρίφους ...άραγε αυτά που είναι μπρος στα μάτια σου τα βλέπεις ? Μπορείς άραγε να σκεφτείς απλά χωρίς να χαθεί η σκέψη σου σε πολύπλοκες διαδρομές ?
      Να δεις το υποδεικνυόμενο και όχι το δάχτυλό που στο δείχνει ?
      Ξαναγύρισε στο http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6932.html#comment-form και πάρτο απο την αρχή

      Ρωτάς " Τα έχει αυτά υπόψη ο συνετός και σώφρων μητροπολίτης Πειραιώς; Και αν τα γνωρίζει, γιατί ξεγελά με στομφώδη λόγια το λαό του αγίου Θεού; "

      Γιατί ξεγελά εαυτό και αλλήλους ?
      Και αυτός και οχι μόνο αυτός ?
      Γιατί η ασφάλεια και η ανασφάλεια του είναι στον ιεροεξεταστή του κόσμου τούτου μέσα στα πλαίσια του οποίου ( νομικά , επιστημονικά , κτλ ) ζει .
      Ενω δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ΑΛΛΑ στον Θεό .
      Η ασφάλεια και η ανασφάλια του έπρεπε να είναι στον ΘΕΟ . στην πραγματική ΖΩΗ

      Εαν βέβαια τον πιέσουμε με τα πολλά θα ομολογήσει οσα κανονικά θα έπρεπε να έχει εύκαιρα προς ομολογία σε πρώτη ζήτηση .

      Για να έχουμε λοιπόν Ορθοδοξία και ορθοπραξία κύριε Κυπριανέ στην Εκκλησία (και στην πολιτεία αντίστοιχα ) και κάθαρση απο τους αιρετικούς και τις αιρέσεις χιλιάδες άνθρωποι θα πρέπει να βγούν επώνυμα και δημόσια να δηλώσουν και την Πίστη τους και την αντίθεση τους και να αδιαφορήσουν αν κάποιος τους φακελώνει και αν έχει κόστος , το όποιο κόστος το τι θα πουν δημόσια .Να το βροντοφωνάξουν και στις εκκλησίες και ενώπιον των επισκόπων .Ακόμα και επώνυμα να κάνει κανείς μια ιστοσελίδα και να λέει ανώδυνα ηθικοπλαστικά μπορεί να προάγει το προφίλ του πλήν όμως λίγο βοηθάει .



      Διαγραφή
    8. Λες « Προτίμησα να δώσω αυτή την απάντηση, σε ένα απλό φαινομενικά θέμα, παρά να ασχοληθώ με το μίζερο ερώτημα,»
      Στην ουσία το ερώτημα ήταν "Τις ει;" Αυτό που λες μίζερο είναι το κρίσιμο ερώτημα .
      Και αυτό το "Τι είσι συ;" έχει να κάνει και με το βάπτισμα και με την όλη πνευματική πορεία
      Εχει να κάνεις όπως σωστά λές με τις τρείς βασικούς πειρασμούς και τι απάντηση θα δώσεις .
      Θα είναι τρεις αποταγές ή τρεις θα είναι τρεις υποταγές στον σατανά ?
      Καθοριστικό της ταυτότητας η επιλογή της οδού του Θελήματος του Θεού και η απόρριψη του σατανά .
      Και επιβεβαιωτικό της ταυτότητας ότι μένουμε στην οδό και αν τυχόν αποκλίνουμε μετανοούμε .
      Το βάπτισμα μετανοίας στο οποιο αναφέρεσαι που ανανεώνει το αρχικό βάπτισμα
      Μιλάς για ένα βιβλιάριο βάπτισης και τι σφραγίδα φέρει .
      Είναι το βασικό ταξιδιωτικό έγραφο , το διαβατήριο αν θες .Εκδίδεται οταν βαπτίζεσαι και πρέπει να είναι σε ισχύ θεωρούμενο με τα μυστήρια της εκκλησίας και μάλιστα με την εξομολόγηση .
      Ξενίστηκες όμως με τα δύο είδη της μετάνοιας .
      Μετανοούμε για τις αμαρτίες μας και η μετάνοια είναι η ανανέωση της αρχικής σφραγίδας
      Όμως κάποιοι μετανόησαν για την αρχική σφραγίδα και έχουν αλλάξει αρχή θεώρησης .
      Εχουν μετανοήσει για το σε ποιον Θεό δηλώνουν υπακοή
      Είναι σαν να θεωρεί κάποιος ελληνικό διαβατήριο σε τουρκικό αστυνομικό τμήμα γιατί θεωρεί τον εαυτό του τούρκο .
      Ξέρεις είναι σαν η κακοδιοίκηση στη Ελλάδα μας να μας βγάζει από τα ρουχα μας και αν και οι χριστιανοί ορθόδοξοι καθολικά να διαμαρτύρομαστε . Αλλοι λένε καλή η κυβέρνηση αλλοι ζητάμε αλλαγή κυβέρνησης , άλλοι λένε ότι οι ζητούντες αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι Ελληνες και άλλοι μεταναστεύουν και αλλάζουν υπηκοότητα και γίνονται πχ Αμερικάνοι .
      Το ίδιο και στην Εκκλησία . Αλλοι λένε καλός ο Πατριάρχης , αλλοι να αλλάξει ο πάτριάρχης , άλλοι λένε ότι δεν είναι χριστιανοί οσοι λένε να αλλάξει ο πατριάρχης και άλλοι πάνε αλλού και δηλώνουν ότι είναι άλλης Εκκλησίας .
      Όμως όπως αυτοί που μετανάστευσαν και έγιναν πχ αμερικάνοι πολίτες νοσταλγούνε την Ελλάδα , τους πονάει η ελλάδα και θέλουν να έχουν απόψη ετσι και οσοι αφησαν την εκκλησία μας για άλλες .
      Τους πονάει και θέλουν να έχουν άποψη ….
      Ετσι βλέπεις ΓΟΧ και να μην μιλάνε καθόλου πχ για τα όσα κάνουν οι δικοί τους επίσκοποι και να μην πολυενδιαφέρονται αλλά να κοιτάνε με μεγάλη προσοχή τι κάνουν οι δικοί μας .
      Όλα καλά μέχρι την στιγμή που θα τεθεί το ερώτημα "Τις ει;" Από δικαστική αρχή . Εκει ξέρεις όπως οι έχοντες αμερικάνικα διαβατήρια έχουν ετεροδικία και δεν δικάζονται από ελληνικό δικαστήριο κάπως ετσι και όταν πεθάνει κάποιος από τις σφραγίδες στο βιβλιάριο βάπτισης κρίνεται αν υπάγεται στον Θεό ή τον σατανά. Αιρετικών και σχισματικών το τελώνιο της αίρεσης κάνει το ξεκαθάρισμα .

      Διαγραφή
    9. Αρκεί μόνο αυτό

      "Όμως όπως αυτοί που μετανάστευσαν και έγιναν πχ αμερικάνοι πολίτες νοσταλγούνε την Ελλάδα , τους πονάει η ελλάδα και θέλουν να έχουν απόψη ετσι και οσοι αφησαν την εκκλησία μας για άλλες"

      κυπριανός χ

      - Ιεροεξεταστής (τελώνιο της αίρεσης)
      Άφησες κατηγορούμενε την μητέρα Εκκλησία και έγινες σχισματικός. Τώρα είσαι και αιρετικός.

      Κύριε δικαστά,
      που μου ζητάτε να πληρώσω το τέλος ( : τέλος, τελώνης, τελώνιο, τελωνισμός, ο αιτών πληρωμή ενός τέλους, δηλαδή καταβολή φόρου διέλευσης ή άλλου τινός) θα σας απαντήσω επικαλούμενος το Συνοδικό της Ορθοδοξίας

      Προφητικαῖς ἑπόμενοι ῥήσεσιν ἀποστολικαῖς τε παραινέσεσιν εἴκοντες καὶ εὐαγγελικαῖς ἱστορίαις στοιχούμενοι, τῶν ἐγκαινίων τὴν ἡμέ­ραν ἑορ­τάζομεν.

      §15 Αὕτη ἡ πίστις τῶν ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν.

      1) Η πίστη των αποστόλων δεν γνώριζε της επιστήμης τάς ακριβείς του χρόνου μετρήσεις
      Παρά ταύτα, "αὕτη ἡ πίστις τῶν ἀποστόλων τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν"

      2) Η πίστη των πατέρων άγνοιαν είχε του ηλίου τάς ακριβείς τροπάς.
      Παρά ταύτα, "αὕτη ἡ πίστις τῶν πατέρων"

      3) Η πίστη αυτή των ορθοδόξων απέκρουσε την Γρηγοριανή λατινική ακρίβεια του χρόνου προτιμήσασα να παραμείνει στα εσφαλμένα του χρόνου και πάντως παραδεδεγμένα. Ουδείς αναμάρτητος.
      Παρά ταύτα, "αὕτη ἡ πίστις τῶν ὀρθοδόξων"

      4) Η πίστη των Ορθοδόξων μπορεί κατά λάθος τρόπο να προσλαμβάνεται εκ μέρους των πιστών και συλλήβδην αυτοί να κρίνονται σήμερα ως ψυχοπαθείς, δεν σημαίνει όμως ότι αυτή καθ΄ εαυτή είναι λάθος. Λάθος μπορεί να κάναμε στην ακρίβεια του χρόνου, τούτο όμως δεν εμπόδισε τους πατέρες να αποφαίνονται εν αγίω Πνεύματι και αληθεία. Χωρίς αυτούς Ορθοδοξία δεν θα υπήχε, διό και σήμερα επαναλαμβάνουμε το : "αὕτη ἡ πίστις τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν"

      Απορώ, λοιπόν, και ρωτώ εαυτόν : Ποιοι μετανάστευσαν το 1924 ; Ποιοι έγιναν Αμερικάνοι ; Ποιοι πονούν την Ελλάδα; Ποιοι νοσταλγούν, τελικά, την Ελλάδα και να γυρίσουν πού ;

      Να γυρίσουν εκεί που τους έδιωξαν; Να γίνουν Αμερικάνοι επειδή δεν τους θέλουν Έλληνες; Πονούν την Ελλάδα αυτοί που την έβγαλαν στον πλειστηριασμό και εκποίησαν στα παζάρια της συνύπαρξης το ανύστακτο τηλαυγές πνεύμα της; Ποιοι, τέλος, άφησαν την Εκκλησία; Αυτοί που προτίμησαν το αλάνθαστο επιστημονικό κριτήριο, το σχετικό με τας ηλίου τροπάς, ή όσοι έστω λανθασμένα, και γνωστού όντος ότι "ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πας ζων", προτίμησαν να μείνουν στα παραδεδεγμένα αιώνων;

      Κύριε τελώνη, ω, συγγνώμη, δικαστά ήθελα να πω, αυτά τα ερωτήματα έθεσα στον εαυτό μου, χρόνια τώρα μετανάστης στην πατρίδα μου. Την πατρίδα που με έδιωξε, αλλά δεν έφυγα, την πατρίδα, που με έκανε ουνίτη, αλλά δεν έγινα, που με έκανε αγγλικανό, αλλά δεν έγινα, που νοστάλγησα και με έβγαλε σαχλό αισθηματία, που με πόνεσε και την ευχαρίστησα, την πατρίδα που ποτέ δεν άκουσε την άποψή μου με δικαστές (τελώνια) όπως εσείς;

      - Ιεροεξεταστής (τελώνιο της αίρεσης)
      Φτάνει, φτάνει. Κύριοι ένορκοι, νομικοί, γραμματείς, έφοροι και λοιποί εισπράκτορες τελών ( : τελώνια), παρακαλώ συσκεφθείτε και εκδώσατε απόφαση.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/3/14, 2:42 π.μ.

    Προς τον sotirio

    Δεν θα επεκταθώ στην απάντηση, επειδή δεν θέλω να κουράσω τον αναγνώστη και επειδή δεν θέλω να εμπλακώ σε έναν εκ προοιμίου - γνώμη μου - αδιέξοδο διάλογο.

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το εξής :

    "Και εσύ λέγεις τον εαυτό σου ΓΟΧ , και θα μου πείς είμαι οτι δηλώνω, λογαριασμό θα σου δώσω ? πλήν όμως στα δικά μας τα τεφτέρια σε βρίσκω δικό μας και σαν χριστιανός οφείλης απολογία περί πίστεως παντί τω αιτούντι. Για αυτό σε ξαναρωτώ, και δημόσια σε ρωτώ, όπως δημόσια ρωτήθηκε ο Πέτρος στην αυλή του αρχιερέα, μήπως είσαι του Θεού μου , μήπως έχεις το δικό μας βάπτισμα ? "

    Επ΄ αυτού,
    Σου διαφεύγει, πρώτον, ποιοι ήταν εκείνοι που υπέβαλαν αυτή την ερώτηση στον απ. Πέτρο. Δεν νομίζω πως είσαι σύμφρονος με αυτούς. Εκτός, αν τούτο συμβαίνει στο επίπεδο του, κατά Φρόιντ, ασυνειδήτου. Ελθέ, λοιπόν εις εαυτόν, και ερεύνησε κάτι, που μόνο με τη Χάρι του αγίου Θεού μπορεί να σου φανερωθεί.

    Και δεύτερον,
    Στα δικά σου - και όχι συλλήβδην "δικά μας" - τεφτέρια Βάπτισης ενδέχεται να μην είμαι περασμένος, άλλωστε, δεν γνωρίζω τι λογής σφραγίδα φέρει εξωτερικά το δικό σου βιβλιάριο Βάπτισης, όπου καταχωρείς τους πιστούς. Εννοώ ημερομηνία πολιτική ή εόρτιο ημέρα της Εκκλησίας; Πέραν αυτού υπάρχει κάτι ακόμη. Μολονότι τα τεφτέρια είχαν στο παρελθόν πολλούς εγγεγραμμένους, συνέβη κάποιοι, λίγοι ή πολλοί, από αυτούς, υπερόπτες και φυσιωμένοι, να γίνουν αιρεσιάρχες. Τα χαρτιά έδειχναν ότι όλα ήταν εντάξει, αυτοί όμως δεν ήταν καθόλου εντάξει. Ήταν κακό το Βάπτισμα ; Ήταν σκάρτος ο ανάδοχος ; Πώς έγινε αυτό ; Κανονικό βάπτισμα είχε και ο Κοπρώνυμος αλλά, βλέπεις, ήταν κι αυτός εκσυγχρονιστής.

    Τι θέλω να πω; Ότι το Βάπτισμα είναι μεν απαραίτητο κατά τον νηπιοβαπτισμό - ναι, ναι, κατά τον νηπιοβαπτισμό - αλλά αυτό δεν διασφαλίζει την μετέπειτα πορεία του δεχθέντος το Χρίσμα, το έλαιον, την κουρά και το αγιασμένο ύδωρ της Βαπτίσεως. Διότι απλούστατα, ξεχνούν μετέπειτα την απάντηση της υπεραγίας Θεοτόκου στην προφήτιδα Ελισσάβετ : " Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον, καὶ ἠγαλλίασε τὸ πνεῦμα μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ Σωτῆρι μου, ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ ".

    Όσοι λοιπόν έχουν βαπτιστεί στη βρεφική/νηπιακή ηλικία, τα λόγια αυτά της Θεομήτορος οφείλουν πάντα να τα έχουν κατά νουν, ή άλλοι διαρκώς να τους τα υπενθυμίζουν. Και καθώς έκλαψαν γοερά μη γνωρίζοντας τι τους συμβαίνει, το ίδιο αφώνως θα πάθουν εξομολογούμενοι. Βεβαίως, αν συνειδητοποιήσουν πόσο στραβά τους οδήγησαν οι "εαυτούς βόσκοντες μισθωτοί". Είναι το δεύτερο Βάπτισμα, το βάπτισμα των δακρύων της Μετανοίας. Οι θεολόγοι του εργαστηρίου μπορεί να το αποδίδουν σε συναισθηματική φρεναπάτη νευρωσικού τύπου... .

    Μπορεί στο δικό σου σημειωματάριο να είμαι με ένα ερωτηματικό. Σε πληροφορώ, πάντως, αν αυτά που γράφω τόσο άτεχνα αξίζουν, έστω, κάποιας μικρής αναφοράς, ποτέ δεν θα είχαν συνταχθεί αν δεν βρισκόμουν μέσα στα βιβλία άλλων. Όχι προφανώς της καινοτομίας. Εκεί είμαι στη λίστα των αγνοουμένων, ή, το χειρότερο, στα πινάκια σχίσματος, πλάνης, αίρεσης, ζηλωτισμού κλπ. Ίσως, και κάποιας καταστροφικής λατρείας. Μιλάμε για σοβαρό πρόβλημα. Δεν τους κρατώ κακία.

    Τέλος, επειδή οι μισές αλήθειες είναι για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, σε πληροφορώ ότι, ούτε επαγγελματίας είμαι, ούτε δημοσιογράφος. Το διαδίκτυο μου άνοιξε απλά μια πόρτα, που την εύρισκα πάντα κλειστή, και δεν έχω κανένα λόγο να γράφω μισές αλήθειες. Μια σύνταξη έχω όλη κι όλη, σακατεμμένη κι αυτή, και γράφω για να δικαιολογώ τα λεφτά που μου δίνουν. Στη ζωή μας όλη μας φορολογούν και έκρινα ότι αυτός ο φόρος μου αναλογεί για τα "Χριστιανά τέλη της ζωής ημών".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λες "Ελθέ, λοιπόν εις εαυτόν, και ερεύνησε κάτι, που μόνο με τη Χάρι του αγίου Θεού μπορεί να σου φανερωθεί." Αυτό ακριβώς κάνω κύριε Κυπριανέ .
    Διερευνώ κάτι που όπως λες μόνο με την Χάρι του αγίου Θεού μπορεί να φανερωθεί .
    Απο την πρώτη δημοσίευση σας που διάβασα είναι ξεκάθαρο οτι παρουσιάζεστε σαν ΓΟΧ .
    Ακόμα και το όνομα σας είναι ένα όνομα που κοινό σε παιδιά ΓΟΧ .
    Και σαν ΓΟΧ έχεις απαντήσει τις 2 πρώτες φορές .
    Σύμφωνα με την κοσμική λογική είναι παλαβό να σε ρωτώ και μάλιστα για τρίτη φορά και μάλιστα δημόσια αν σε βάπτισε ΓΟΧ ιερέας ή αν έχεις βάπτισμα της Εκκλησίας Ιησού που εσύ λές "καινοτομία" , "νεοημερολογίτες" η ότι άλλο.
    Και όμως θα σε ρωτήσω κύριε .
    Κύριε Κυπριανέ σε βάπτισε ΓΟΧ ιερέας εξ αρχής ή έχεις βάπτισμα της Εκκλησίας Ιησού που εσύ λές "καινοτομία" , "νεοημερολογίτες" η ότι άλλο και μετά αυτομόλησες στους ΓΟΧ ?











    Πλήν όμως δεν απαντάτε κατά τρόπο σαφή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/3/14, 11:37 π.μ.

    Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός και καλός πατριώτης υποστηρίζει τον αγώνα του Πατριάρχη, για να ξαναγίνη η Αγία Σοφία ναός του Υψίστου !
    Ο Αγιος Φθιώτιδος είπε το αυτονόητο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός και καλός πατριώτης υποστηρίζει τον αγώνα , για να ξαναγίνη ο Πατριάρχης του Ιησού!
      Ο ναός έγινε μπουρδέλο οταν μνημονεύτικε ο Παπας
      Τότε η Χαρις του Θεού σηκώθηκε απο την Αγία Σοφία και κατα θέλημα Θεού οι τουρκοι πήραν την πολη γιατι ο Θός δεν βρηκε ουτε 5 χριστιανούς ως γνωστόν .
      Ο Βαρθολομαίος μνημόνευσε Πάπα και εσείς τον μνημονεύετε

      Δεν θέλουμε το κακό σας . Προσευχόμαστε για την σωτηρία σας . Επειδή σας αγαπάμε πραγματικά σας λέμε την αλήθεια και δεν σας χαϊδεύουμε τα αυτιά .
      Ακούστε την φωνή του Αγίου Λαυρεντίου τού Chernigof

      " Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα..."

      Ακούστε την φωνή του Αγίου Λαυρεντίου τού Chernigof
      ".... Όλοι οι Καθεδρικοί ναοί τότε θα είναι υπερβολικά θαυμάσιοι, όπως ποτέ πρίν τά περασμένα χρόνια, αλλά δεν πρέπει εσείς τότε, να μπαίνετε στούς ναούς αυτούς, για την αναίμακτη θυσία τού Ιησού Χριστού.
      Προσέξτε καί θυμηθείτε !
      Θά υπάρχουν τότε Εκκλησίες , αλλά οί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν μέσα σ΄ αυτές.
      Όσοι θά μπαίνουν εκεί, θά συναθροίζονται ώς πλήρη "Σατανική συναγωγή" (Aποκ. 2.9)
      Επαναλαμβάνω γιά μία ακόμη φορά,προσέξτε, γιατί κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σ΄ εκείνους τούς Καθεδρικούς ναούς. Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα..."

      Διαγραφή
  9. 8 Πάλιν παραλαμβάνει αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς ὄρος ὑψηλὸν λίαν καὶ δείκνυσιν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τοῦ κόσμου καὶ τὴν δόξαν αὐτῶν 9 καὶ λέγει αὐτῷ· ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι. (Μτ. δ΄)

    18 καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς ... 19 πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, 20 διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν. (Μτ. κη΄)

    Τι λέγει ο διάβολος; Θα σου δώσω όλα τα γήινα, αν πέσεις να με προσκυνήσης. Έχει αυτή την εξουσία επί της γης, μπορεί να το κάνει.
    Τι λέγει ο Κύριος; Να μαθητεύσουν τα έθνη οι μαθητές, να καλλιεργήσουν και ενισχύσουν τη μαθησιακή προαίρεση των ανθρώπων, βαπτίζοντες ... διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν·. Προτάσσει την εξουσία ἐν οὐρανῷ και ακολουθεί το ἐπὶ γῆς. Ο διάβολος αγνοεί τον ουρανό.

    Δύσκολη η μαθητεία στα ουράνια, εύκολη η μαθητεία στα γήινα. Αλλότρια γράμματα Θεού διδάσκονται σήμερα οι άνθρωποι. Γράμματα, που δεν ευθειάζουν την οδό του Κυρίου. Και πώς άλλωστε, όταν οι θεολόγοι μας λένε ότι το «σοφία ορθή» είναι κέλευσμα και πρέπει να γράφεται "ορθοί"; Μπορεί, βεβαίως, να σημαίνει «εις θέσιν προσοχής» προς την ακρόαση του αγίου Ευαγγελίου, αλλά η σοφία της αγίας Γραφής, ειδικότερα των Ευαγγελίων, δεν έχει ουδεμία σχέση με την ανατομική θέση του σώματος. Ή, αν θέλουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο, το ευθυτενές σώμα αποδίδει το «ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου, εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους αὐτοῦ». Ανάλογο και το «ράβδος εὐθύτητος ἡ ράβδος τῆς βασιλείας σου» (Εβ. α΄ 7). Ορθή και όχι στρεβλή, είναι η σοφία της αγίας Γραφής, ορθή και όχι στρεβλή είναι μαθητεία των ουρανών.

    Δεν είναι όμως και ακατόρθωτη, επειδή «ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος». ᾿Αμήν.

    Υστερόγραφο
    Προτίμησα να δώσω αυτή την απάντηση, σε ένα απλό φαινομενικά θέμα, παρά να ασχοληθώ με το μίζερο ερώτημα, όπως, αν με βάφτισε ιερέας των ΓΟΧ εξ αρχής, ή αν έχω βαφτιστεί από ιερέα της Εκκλησίας του Ιησού. Απλά, θα πληροφορήσω τον αναγνώστη, όταν η ανάδοχος μου έδωσε αυτό το όνομα, κάπου εκεί στη δεκαετία του ΄40, άλλος φερώνυμος του αγίου Κυπριανού στον ελλαδικό χώρο είναι ζήτημα να υπήρχε. Οι Κυπριανίτες ακολούθησαν μετά από πολλά χρόνια και απόρησαν, όταν συνάντησαν έναν ώριμο ενήλικα το 1995 με αυτό το όνομα.

    Και τελευταίο, δεν "αυτομόλησα" στους ΓΟΧ. Οι προ εμού και ΓΟΧ, ήταν όλοι βαφτισμένοι κατά την εορτολογική τάξη που ανέκαθεν τηρούσε η Εκκλησία. Πήγα εκεί όθεν προήλθα και προέρχονται όλοι οι εν επιγνώσει Ορθόδοξοι :
    «ἐκ γαστρὸς πρὸ ἑωσφόρου ἐγέννησά σε. 4 ὤμοσε Κύριος καὶ οὐ μεταμεληθήσεται».

    Μέλη εκ μέρους Χριστού είναι η κατά Χάριν κλήση ημών των Ορθόδοξων. Με βάφτισε ιερέας προελθών εκ της καινοτομίας, αν και ο ίδιος ήταν βαφτισμένος προ αυτής. Ήταν πολύτεκνος, είχε στόματα να ταΐσει, παιδιά να αποκαταστήσει. Τι μπορούσε να κάνει;
    «6 Χριστὸς δὲ ὡς υἱὸς ἐπὶ τὸν οἶκον αὐτοῦ, οὗ οἶκός ἐσμεν ἡμεῖς, ἐάνπερ τὴν παρρησίαν καὶ τὸ καύχημα τῆς ἐλπίδος μέχρι τέλους βεβαίαν κατάσχωμεν.». Γένοιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρα το βάπτισμα σου είναι "εκ της καινοτομίας " ως εσύ την λέγεις την Μιας Εκκλησία ?
    Και μετα στους ΓΟΧ ? Αυτό εννοείς οταν λές "Πήγα εκεί όθεν προήλθα και προέρχονται όλοι οι εν επιγνώσει Ορθόδοξοι " ?
    Καλά κατάλαβα ?
    Αλλά σου βγήκαν ξινοί οι ΓΟΧ ?
    Η να στο θέσω διαφορετικά ποιο επίσκοπο ΓΟΧ μνημονεύεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε να διαβάζεις και μην τρως πολλά λεμόνια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/3/14, 12:21 π.μ.

      Παρακολούθησα την συζήτηση. Aπορώ. Τι χρειάζονται τα λεμόνια σε μια συζήτηση; κ. Κυπριανε, αυτό θυμίζει το "στρίβειν δια του αρραβώνος, του σχωρεμένου του Ηλιόπουλου. Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσετε;

      Διαγραφή
    3. Η απάντηση έχει δοθεί. Ξαναγράφω πάλι τα ίδια, γιατί, φαίνεται, τα λεμόνια κανουν κακό. Ανεβάζουν την πίεση, αυτή φέρνει ζαλάδα, καμιά φορά και εγκεφαλικό. Οπότε, δυσκολευόμαστε στην ανάγνωση.
      Ποιά η σχέση ; Ρώτησε τον sotirio. Γράφει :
      Αρα το βάπτισμα σου είναι "εκ της καινοτομίας " ως εσύ την λέγεις την Μιας Εκκλησία ?
      Και μετα στους ΓΟΧ ? Αυτό εννοείς οταν λές "Πήγα εκεί όθεν προήλθα και προέρχονται όλοι οι εν επιγνώσει Ορθόδοξοι " ? Καλά κατάλαβα ? Αλλά σου βγήκαν ξινοί οι ΓΟΧ ?

      Αυτό που ξαναγράφω δεν το διάβασε ο sotirio. Πιθανολόγησα ότι έφαγε πολλά λεμόνια, μάντεψε ότι "μου ξύνισαν", και μας τα μπέρδεψε. Τα ξυνά ανεβάζουν την πίεση.

      Τι έγραψα σε δικές του ερωτήσεις ; διάβασέ το χωρίς κι εσύ να έχεις φάει λεμόνια :

      Kyprianos Christodoulides12 Μαρτίου 2014 - 10:10 π.μ.

      - " Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ? "

      κχ
      Απίθανης έμπνευσης ερώτημα !!!

      5 ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μού ἐστι διαπαντός. 6 σοὶ μόνῳ ἥμαρτον καὶ τὸ πονηρὸν ἐνώπιόν σου ἐποίησα, ὅπως ἂν δικαιωθῇς ἐν τοῖς λόγοις σου, καὶ νικήσῃς ἐν τῷ κρίνεσθαί σε.

      Τι θα μας απαντούσε εδώ ο Προφητάναξ Δαβίδ ; Χλωμό το βλέπω, θα σκέφτεται αυτός που με ρωτά.

      " Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου "

      Και ο ληστής τι θα μας έλεγε; Μετανοεί για τις αμαρτίες του ή για τον Θεό;

      - Ιεροεξεταστής : " Ψηλά τα χέρια ληστή, σ΄ έπιασα, λάθος πόρτα, δεν είναι για σένα ο παράδεισος"

      " Τι μνημόνευες ? Τι μνημονεύεις ? "

      κχ
      Η κατ΄ οίκον εκκλησία προστάτες έχει τους αγίους Κυπριανό και Ιουστίνα. Ο εγκαταβιών μνημονεύει Καλλίνικο.

      - Ιεροεξεταστής : Η απάντηση να καταχωρηθεί στα προσωπικά δεδομένα, Παρακαλώ, ποιος έχει σειρά για άλλο ερώτημα.

      Διαγραφή
    4. Οι απαντήσεις δόθηκαν(γιαυτο του λεει:μάθε να διαβάζεις).Λεει οτι έχει Επίσκοπο τον σχισματικο Καλλίνικο.Οσο για τα λεμόνια,χρειάζονται και αυτά γιατι τα κάναμε σαλάτα!Πάντως ο Ζουριδης τον στρίμωξε! Αυτούς Σωτηρη,τους συγυριζε καλά ο Θεόκλητος ο Διονυσιατις.Τωρα πήρε τη σκυτάλη ο π. Ευθύμιος Τρ.!Έχουν το αλάθητο σαν τον Πάπα και δεν κανουν πίσω.Έχουν τα σχίσματα για παιχνίδι και ομοιαζουν με βασιλοπιτα χωρίς φλουρί.Διυλιζουν τον κώνωπα του ημερολογίου(1924) και καταπίνουν την καμηλό του Οικουμενισμου(1920)!Έφυγε ο Παπας το 1054 απο την Εκκλησία και έγινε 1054 κομμάτια.Έφυγαν και οι του παλαιού το 24 και έγιναν 24 κομμάτια! Να τα χαιρεστε και να τα αυξάνεται,Κ. Χ! !!!!!

      Διαγραφή
    5. Με τις δημοσιεύσεις sotirio12 Μαρτίου 2014 - 7:06 μ.μ.13 Μαρτίου 2014 - 2:56 π.μ. η απάντηση στη δημοσίευση Kyprianos Christodoulides12 Μαρτίου 2014 - 10:10 π.μ. και στην Kyprianos Christodoulides12 Μαρτίου 2014 - 4:18 μ.μ.

      επιγραματικα " Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ? "
      Αν δεν μετανοήσει ο αιρετικός ή σχησματικός για ΤΙ ΘΕΟ λατρεύει , αποτασσόμενος τον σατανά που ως αιρετικός ή σχησματικός λατρεύει για να επανέλθει στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου ουδεν όφελος


      Και ξανά επιγραμματικά στο "" Τι μνημόνευες ? Τι μνημονεύεις ? "

      Κάποιος που μνημονεύει αιρετικό η σχησματικό κρίνεται εκ της μνημονεύσεως οτι είναι αρνητής Ιησού και ούτε οι μετάνοια απο την αμαρτία ωφελεί αλλά ουτε τα καλά έργα .

      «οὐδὲν γὰρ ὄφελος βίου καθαροῦ, δογμάτων διεφθαρμένων. Ὥσπερ οὒν οὐδὲ τουναντίον, δογμάτων ὑγιῶν, ἐὰν βίος ἢ διεφθαρμένος»(Αγίου Ιω. Χρυσοστόμου, Εις Ιωάννην, 66,3, PG 59,369).

      Αδύνατη η σωτηρία τών αιρετικών καί αλλοθρήσκων .

      Ερμηνεία τού Β΄ κεφ. τής πρός Ρωμαίους επιστολής , μέ βάση τόν Άγιο Ιωάννη τόν Χρυσόστομο . στο http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post_03.html

      Η απάντηση καταχωρηθεί στα προσωπικά δεδομένα. Ο εγκατα βιών μνημονεύει Καλλίνικο. Ο Θεός ας τον φωτίζει και ας του δίνει και μέρες και μετάνοια .



      Διαγραφή
    6. Ιεροεξεταστής (τελώνιο της αίρεσης)
      - Κύριοι ένορκοι, νομικοί, γραμματείς, έφοροι και λοιποί εισπράκτορες τελών, παρακαλώ διαβάσατε την απόφασή σας.

      - Ένορκοι (τελωνείων αρμόδιοι)
      Ο κρινόμενος ύποπτος (suspect) αίρεσης/σχίσματος, μνημονεύει αιρετικό και σχισματικό. Κρίνεται, εκ της μνημονεύσεως, οτι είναι αρνητής Ιησού και ούτε η μετάνοια απο την αμαρτία του τον ωφελεί ούτε τα καλά του έργα . Ένοχος. Ο εκτελωνισμός απορρίπτεται.

      Απερχόμενος ο κατηγορούμενος
      - Θεὸς Κύριος, καὶ ἐπέφανεν ἡμῖν,
      εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου.

      Ἐξομολογεῖσθε τῷ Κυρίῳ,
      καὶ ἐπικαλεῖσθε τὸ ὄνομα τὸ ἅγιον αὐτοῦ.

      Σημείωση Συντάκτου
      Ποτέ δεν γράφουμε Ιησούς ( βλέπε : "για να επανέλθει στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου ουδεν όφελος") σκέτα. Πάντοτε γράφουμε Ιησούς Χριστός δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία, με το Χριστός, φύση του Κυρίου. Το τελώνιο της αίρεσης αυτό δεν το γνωρίζει. Το Χριστός, σκέτα, μπορεί να γραφεί (βλέπε : Χριστός ο Θεός ημών).
      Τι θεό λατρεύει το τελώνιο της αίρεσης;

      Αυτά και όχι άλλα. "Οὐδὲν ὠφελεῖ."

      Διαγραφή
    7. Λέγει ο της μαθητείας Χριστού απειθή sotirio : " Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ? " Επιγραμματικά (απαντώ) : Αν δεν μετανοήσει (!) ο αιρετικός ή σχησματικός (!!) για ΤΙ ΘΕΟ λατρεύει , αποτασσόμενος τον σατανά που ως αιρετικός ή σχησματικός !!) λατρεύει για να επανέλθει στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου (!!!) ουδεν όφελος "

      κχ
      Τα σε παρένθεση δείχνουν ότι δεν διαχειρίζεται ορθά τα θρησκευτικά γράμματα.
      Λοιπόν, ο Προφητάναξ Δαβίδ στο ν΄ Ψαλμό γράφει : "ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μού ἐστι διαπαντός".
      Οι απειθείς στην μαθητεία του Κυρίου δεν είναι σε θέση να καταλάβουν αυτό το "την ανομίαν μου", "αμαρτία μου" και το "ενώπιόν μου". Δεν γράφει "ενώπιόν σου", αλλά "ενώπιόν μου". Και παρακάτω, "σοὶ μόνῳ ἥμαρτον καὶ τὸ πονηρὸν ἐνώπιόν σου ἐποίησα".

      Ποιος δάσκαλος τον δίδαξε να γράφει αυτά τα παλαβά "μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ? " ουδείς γνωρίζει. Ας τα δείξει λοιπόν αυτά που γράφει ο αιρετικός και σχισματικό ΓΟΧ κυπριανός χ. και αυτά που γράφει εκείνος, σε κάποιον που γνωρίζει θεολογικά γράμματα και μετά, ας ανεβεί στην ιεροεξεταστική έδρα τελωνισμού.

      Αυτά και όχι άλλα. Οὐδὲν ὠφελεῖ.

      Διαγραφή
  11. Αυτο που λες "Ποτέ δεν γράφουμε Ιησούς ( βλέπε : "για να επανέλθει στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου ουδεν όφελος") σκέτα. Πάντοτε γράφουμε Ιησούς Χριστός δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία, με το Χριστός, φύση του Κυρίου." δεν είναι έτσι .

    Μια ματιά στο ευαγγέλιο ή σε κείμενα αγίων θα δεις οτι γράφουν Ιησούς όπως το γράφω.
    Αλλά είναι συνήθεια των ΓΟΧ να καινοτομούν και να κάνουνε νέους κανόνες να προσθέτουν ή να αφαιρούν και να διδάσκουν τα δικά τους .
    Οσο για το θεατράκι που έγραψες για να εμπαίξεις τον τελωνισμό , αν δεν μετανοήσεις και επιμένεις να είσαι αιρετικοσχησματικός θα σε αρπάξει το τελώνιο για την κόλαση . Το είδα να συμβαίνει και εκ πείρας σου μιλώ και συ μη πιστεύεις και κορόιδευε .Στο είπα το καθήκον μου το έκανα . Και αμα λες και εσύ "αυτά και όχι άλλα. Οὐδὲν ὠφελεῖ " να μη σε ενοχλώ .
    Ο Θεός ας σε φωτίζει και ας στου δίνει και μέρες και μετάνοια .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. §15 Αὕτη ἡ πίστις τῶν ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν.

      Μη χειροτερεύεις τη θέση σου.
      Όσο για το Ιησούς, άνευ του Χριστός, προσκόμισε εδάφια των Ευαγγελίων, ή των πατέρων, για να λάβεις απάντηση.

      Διαγραφή
    2. Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου, καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

      http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/matthew/2.asp ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 2. 1 Τοῦ δὲ Ἰησοῦ γεννηθέντος ἐν Βηθλέεμ τῆς Ἰουδαίας


      http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/mark/1.asp ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 1 41 ὁ δὲ Ἰησοῦς σπλαγχνισθεὶς, ἐκτείνας τὴν χεῖρα ἥψατο αὐτοῦ καὶ λέγει αὐτῷ· Θέλω, καθαρίσθητι·

      http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/luke/3.asp ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 3 . 21 Ἐγένετο δὲ ἐν τῷ βαπτισθῆναι ἅπαντα τὸν λαὸν καὶ Ἰησοῦ βαπτισθέντος καὶ προσευχομένου ἀνεῳχθῆναι τὸν οὐρανὸν 2

      http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/john/1.asp ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ

      1 37 καὶ ἤκουσαν αὐτοῦ οἱ δύο μαθηταὶ λαλοῦντος καὶ ἠκολούθησαν τῷ Ἰησοῦ. 38 στραφεὶς δὲ ὁ Ἰησοῦς καὶ θεασάμενος αὐτοὺς ἀκολουθοῦντας λέγει αὐτοῖς·

      http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/acts/2.asp ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2
      32 τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ἀνέστησεν ὁ Θεός, οὗ πάντες ἡμεῖς ἐσμεν μάρτυρες.

      http://exprotestant.blogspot.gr/2013/02/blog-post_26.html ΔΙΑΒΑΖΩ
      ΚΎΡΙΕ ΚΥΠΡΙΑΝΕ
      «Δια τούτο και ο άγιος ιερομάρτυς Κυπριανός ο χρηματίσας Καρχηδόνος Επίσκοπος, και όλη η περί αυτόν σύνοδος των ογδοήκοντα τεσσάρων Επισκόπων, η εν Καρχηδόνι συγκροτηθείσα, ακολουθήσαντες εις τον παρόντα Αποστολικόν Κανόνα τον αποβάλλοντα το βάπτισμα των αιρετικών απλώς, αλλά και εις τον ξη' αποστολικόν κανόνα, τον λέγοντα, ότι οι παρά των αιρετικών βαπτισθέντες, ή χειροτονηθέντες, δεν είναι δυνατόν, ταυτόν ειπείν, αδύνατον είναι να ήναι ούτε Χριστιανοί, ούτε κληρικοί, ακολουθούντες, λέγω, εις τους Κανόνας τούτους, Κανόνα εξέθεντο, δια του οποίου αποβάλλουσι το βάπτισμα των αιρετικών και σχισματικών ομού.

      Αποδεικνύοντες τούτο, και εκ πολλών μεν και άλλων γραφικών ρητών, μάλιστα δε εκ εκείνου του Αποστολικού. «Εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα» (προς Εφεσίους δ).
      Ει γαρ φησί, μία είναι η Καθολική Εκκλησία, και εν είναι το αληθές βάπτισμα, πως ημπορεί να ήναι αληθές βάπτισμα το των αιρετικών και σχισματικών, εις καιρόν όπου αυτοί δεν είναι μέσα εις την Καθολικήν Εκκλησίαν, αλλ’ εξεκόπησαν από αυτήν δια της αιρέσεως;

      Ει δε αληθές είναι το βάπτισμα των αιρετικών και σχισματικών, αληθές δε είναι και το της Ορθοδόξου και Καθολικής Εκκλησίας, λοιπόν δεν είναι εν βάπτισμα, καθώς ο Παύλος βοά, αλλά δύο, όπερ εστί ατοπώτατον. Προσθέτουσι δε και τούτο, ότι η γνώμη αύτη, το να μη δέχονται το βάπτισμα των αιρετικών, δεν είναι καινούρια και πρόσφατος ιδική τους, αλλά παλαιά, και από τους προγενεστέρους αυτών δεδοκιμασμένη.

      Ταύτα της συνόδου τον Κανόνα και η αγία Οικουμενική έκτη σύνοδος (Κανόνι β) επεσφράγισε, και από εκεί όπου ήτο πρώτον Κανών συνόδου τοπικής και μερικής, ήδη εστί Κανών συνόδου Οικουμενικής, ως υπό ταύτης επισφραγιζόμενος.

      Συμφώνως με τον άγιον Κυπριανόν και περί αυτόν σύνοδον, και Φιρμιλιανός ο χρηματίσας έξαρχος της εν Ικονίω συνόδου, ον ο Μ. Βασίλειος εν τω πρώτω Κανόνι αυτού ιδικόν του ονομάζει, ως Επίσκοπον όντα Καισαρείας, ακυροί και αποβάλλει το βάπτισμα των αιρετικών».

      Διαγραφή
    3. Οι κουτσουλιες του Κυπριανού,δείχνουν ελλειψη επιχειρημάτων και σοβαρότητας.Η ορθογραφία σε μαρανε!Η ειρωνια, η υποκρισια και η αμετανόησια, σε όλο τους το μεγαλείο!!Η αδυναμία του γιατρού να κάνει διάλογο με τον ΕΚΛΕΚΤΌ γιατρό,ειναι φανερή.Τον έβγαλε νοκ αουτ και δεν το πηρε χαμπάρι.Που να ε ίχε και ταμπλετ ο π. Ευθύμιος, θα τον είχε φιμωσει!!!Και μόνο αυτο:Ιησούς=Ανθρωπος,Λογος =Θεος,Χριστος=Θεανρωπος(οχι μονο Θεος).Το ονομα του Ανθρωπου Ιησου,απο που κι ως που απαγορευεται μονο του.Αυτο ειναι κακοδοξια και καινοτομια,αν οχι αιρεσις!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κύριε,
      Είναι δικά σας αυτά :

      α) "για να επανέλθει (ο αιρετικός) στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου ουδεν όφελος"
      β) "Κάποιος που μνημονεύει αιρετικό η σχισματικό κρίνεται εκ της μνημονεύσεως οτι είναι αρνητής Ιησού και ούτε η μετάνοια απο την αμαρτία οφελεί, αλλά ουτε τα καλά έργα "

      κυπριανός χ
      Τα εδάφια που μου παραθέσατε και αυτό που γράψατε εσείς περί "λατρείας Ιησού" δεν έχουν ουδεμία σχέση. Διότι ο πιστός δεν λατρεύει Ιησού, αλλά δοξάζει, τιμά και προσκυνεί - κατά το "σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις" - Ιησούν τον μόνο αναμάρτητο. Προηγούνται κάτι άλλα.

      1) "Αναστάς ο Ιησούς",
      δηλώνει ότι ως άνθρωπος Ανέστη. Το "αναστάς" την υπερφυή (υπέρ φύσιν) Έγερση
      2) "Του δε Ιησού γεννηθέντος",
      πάλι την ανθρώπινη φύση δηλώνει.
      3) "Ἰησοῦ βαπτισθέντος (...) ἀνεῳχθῆναι τὸν οὐρανὸν",
      όθεν και η θεία αυτού φύσις βεβαιούται εκ των ουρανών (ανεωχθήναι)
      4) "λαλοῦντος καὶ ἠκολούθησαν τῷ Ἰησοῦ",
      προφανέστατα, διότι αυτά που άκουσαν τους εξέπληξαν, καθώς είχε συμβεί με τους υπηρέτες των αρχιερέων (Ιν. η΄ 44 - 46). Συναφές και το "45. τότε διήνοιξεν αὐτῶν τὸν νοῦν, τοῦ συνιέναι τὰς Γραφάς·" (Λκ. κδ').
      5) "τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ἀνέστησεν ὁ Θεός",
      ομοίως με το πρώτο σχόλιο.

      Εν πάση περιπτώσει, επειδή στα θεολογικά είμαι ολιγομαθής, όπως και πολλοί άλλοι, θα σας έλεγα, εφόσον είμαστε Ορθόδοξοι, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε. Κατ΄ εμέ, το "λατρεία Ιησού", όπως και το "αρνητής Ιησού", είναι λάθος. Οι εγκρατείς στα θεολογικά ας με διορθώσουν. Οι δικές μου γνώσεις αφορούν μόνο στα θρησκευτικά, μερικοί των οποίων τα θεωρούν υπεύθυνα νευροβιολογικής ασθένειας. Δόξα τω Θεώ γνώσεις ιατρικές έχω και, κάπως, μπορεί να προλάβω το κακό.

      Συνέχεια ...

      Διαγραφή
    5. Συνέχεια προηγουμένου

      Και πάμε στα άλλα
      Αναφερθήκατε στον άγιο Κυπριανό και στη Σύνοδο Καρθαγένης, μετά από το διωγμό Δεκίου, και το πρόβλημα που προέκυψε με τους πεπτωκότες, με τους λιβελλοφόρους, και το σχίσμα Φηλικίσσιμου. Τη λύση την οποία έδωσε ο άγιος Κυπριανός και έγινε δεκτή, ήταν να αποδείξουν, λιβελλοφόροι και πεπτωκότες, την έμπρακτη μακρά μετάνοιά τους στο σώμα της Εκκλησίας. Τούτο, δεν νομίζω ότι με αφορά. Διωγμοί, σαν αυτός του Δεκίου, δεν γίνονται σήμερα.

      Υπήρξε, βέβαια, και το πρόβλημα του αναβαπτισμού των αιρετικών, κατά το οποίο ο άγιος Κυπριανός επέμενε στο ότι, όσοι επέστρεφαν στη Ορθοδοξία μη έχοντας προηγουμένως κανονικό βάπτισμα, έπρεπε να βαπτίζονται. Το ίδιο έκανε και για εκείνους που είχαν προσχωρήσει με βάπτισμα σε αίρεση και σχίσμα. Δεν το θεωρούσε έγκυρο και προκλήθηκε σχίσμα με τον επίσκοπο Ρώμης - αυτός δεχόταν μόνο την επίθεση των χειρών σε όσους επέστρεφαν βαπτισμένοι ατελώς, ή κανονικά αλλά αιρετικά - ο οποίος και τον αφόρισε. Αφορισμός που δεν ίσχυσε σημειωτέον.

      Τα ανωτέρω, με τον άγιο Κυπριανό και τον αφορισμό του από τον επίσκοπο Ρώμης με αφορούν, καθώς μου καταλογίζουν μερικοί ότι βρίσκομαι σε αίρεση και σχίσμα. Πόθεν αυτή η κατηγορία; Προφανώς διότι δεν ανήκω στη συναγωγή των μνημονευτών και των κοινωνούντων με αμνημόνευτους και ακοινώνητους, αλλά ούτε και σε εκείνους, οι οποίοι όψιμα και ευρισκόμενοι εντός καινοτομίας, αποφάσισαν να αποτειχιστούν.

      Καλά κάνουν. Ισχύει όμως γι΄ αυτούς, ό,τι ίσχυσε για τους πεπτωκότες και τους λιβελλοφόρους : Να αποδείξουν έμπρακτα στο σώμα της Εκκλησίας την μακρά και ειλικρινή τους μετάνοια στο σώμα της Εκκλησίας, όπως υπέδειξε ο άγιος Κυπριανός. Να διακινδυνεύσουν την τακτοποιημένη ζωή τους, καθώς ο γράφων, ο οποίος κλήθηκε δύο φορές σε απολογία γι΄ αυτά που έγραφε και τον είχαν έτοιμο προς απόλυση και διαγραφή από τον Ιατρικό Σύλλογο. Τότε δεν υπήρχαν τα Μνημόνια.

      Και τελευταίο, πρόνοια Θεού ήταν να με βαπτίσει ιερέας υποκύψας στην καινοτομία. Ο ίδιος όμως ήταν βαπτισμένος κατά την εορτολογική τάξη της Εκκλησίας, όπως είχαν βαπτιστεί οι γονείς του και οι δικοί μου βεβαίως. Που ακολούθησαν την καινοτομία. Έκρινα χρέος μου, όπου εκείνοι «περί την πίστι ναυάγησαν», να το διορθώσω. Τα μνημόσυνα αλλάζουν καμιά φορά την κρίση του αγίου Θεού περί των κεκοιμημένων.

      Πρεσβείαις της Θεοτόκου και του φερωνύμου αγίου Κυπριανού, «Εἴπωμεν καὶ ὑπὲρ ἑαυτῶν, τὸ Κύριε, ἐλέησον».

      Διαγραφή
    6. Ενας Θεολογος15/3/14, 11:57 π.μ.

      Αναστας ο Ιησους απο του ταφου,καθως προειπεν,εδωκεν ημιν(ο ΙΗΣΟΥΣ λεει,εδωκεν ημιν την αιωνια ζωη)την αιωνιον ζωην και το μεγα ελεος!Εμεις οι Χριστιανοι,Κυπριανε,που ακολουθουμε τους Πατερες,εχουμε το δικαιωμα να ονομαζουμε τον Κυριο Ιησου Χριστο μας με οποια φυση θελουμε.Ακομα και ΑΜΗΝ μπορουμε να Τον ονομαζουμε(Αποκαλυψη?)!

      Διαγραφή
    7. Χαραλαμπος Παρασκευοπουλος15/3/14, 12:29 μ.μ.

      Κυριε Sotirio,ειμαι ενας Γ.Ο.Χ που σκανδαλιζομαι με το μισος των παραταξεων μας.Θελω να φυγω γιατι δεν αναπαυομαι.Παρακαλω πολυ πεστε μου τι να κανω,που να παω.Που πρεπει να παω εκκλησια:Τα λογια σας ειναι η Αληθεια,ο Θεος να σας ελεει.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Κυριε Χαράλαμπε
      Απο παιδάκι εχω δει θαύματα και έχω δοξάσει το Θεό δες εδώ πχ την ανάσταση του συνομήλικου ξαδέλφου μου . http://www.synodinresistance.org/Theology_el/3d5018AgNektariosThayma.pdf

      Ομως το ποιό θαυμάσιο δεν είναι η σωματική ανάσταση .
      Ποίο μεγάλο θαύμα απο αυτό που σου συμβαίνει κ Χαράλαμπε δεν υπάρχει γιατί ενώ ήσουν πνευματικά νεκρός στους ΓΟΧ ήδη εγείρεσαι εκ του πνευματικού θανάτου (διότι πνευματικός θάνατος είναι η αίρεση και το σχίσμα ) πρός την Ζωή .
      Αυτό όμως μόνο το Αγ Πνεύμα το μπορεί . Ο Θεός μόνο εγείρει νεκρούς .
      Αρα μέσα στην καρδιά σου τώρα πρέπει να βιώνεις μία αγιοπνευματική κατάσταση .
      Λες "Παρακαλώ πολύ πέστε μου τι να κάνω,που να πάω"
      Ακου χαρά μου στην καρδιά τη Φωνή και γίνε διδακτός Κυρίου .
      Σώπα και ακου ΤΗΝ . Σταμάτα να ρωτάς ανθρώπους , σταμάτα να διαβάζεις να σερφάρης στο διαδίκτυο . Συνγκεντρόσου σώπα και ακου ΤΗΝ .
      Με ρωτάς που θα πάς . Πρώτα μέσα σου θα πάς . Εκεί μες στα βάθη της Καρδιάς σου είναι τόπος ιερός και το Πνεύμα λαλεί .
      Να πάς πρώτα εκε στα βάθη της Καρδιάς σου .
      Αν ήμουν στην θέση σου τι θα έκανα 3 πράματα κρυφά και ένα φανερό
      Κρυφά την προσευχή . Ενα Πάτερ ημών + ευχή 7 φορές την μέρα .
      Οχι παραπάνω .Οχι λιγότερο
      Κρυφά κάνε νηστεία . Ψωμί και νερό μέχρι τις 3 απο την δύση της Κυριακής μέχρι την Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή δημόσια κρέας . Μόνο το Μ Σάββατο νηστεία μέχρι την πρώτη Ανάσταση
      Κρυφά την ελεημοσύνη . Η τσαντούλα με τα τρόφιμα εκεί που έχει ανάγκη την νύκτα
      ΦΑΝΕΡΑ την ΜΕΤΑΝΟΙΑ . Συγνώμη όπου κακοκάρδισα . συχώρεση από καρδίας όποιον με έβλαψε ανταπόδοση καλού στο κακό .
      Εσύ λές "Παρακαλω πολυ πεστε μου τι να κανω,που να παω " και περίμενες οτι θα σου πω πήγαινε πχ στον τάδε αποτειχισμένο Ιερέα και κάνε ότι σου πεί
      Σε ξένισε η απάντηση μου . Ισως όμως αν την ακολουθήσεις ...Ισως ... αυτό με πληροφορεί η Καρδία της καρδίας μου ... ίσως όπως σε φώτισε να λές που θα πάω έτσι θα σε φωτίσει να πάς κοντά σε αυτόν που πρέπει να πας Αυτός ο ομολογητής εχει τον ζήλο και την διδασκαλία του.Αγ Ιωάννου του Χρυσοστόμου στις έσχατες μέρες που ζούμε και έχει αυτά που χρειάζεσαι Θεία μυστήρια . Εξομολόγηση και Θεία κοινωνία .

      Διαγραφή
    10. Διέγραψα ο ίδιος το προηγούμενο σχόλιο διότι δεν ήταν πλήρες

      Προς τον "ένας θεολόγος"

      - "Εμεις οι Χριστιανοι,Κυπριανε,που ακολουθουμε τους Πατερες,εχουμε το δικαιωμα να ονομαζουμε τον Κυριο Ιησου Χριστο μας με οποια φυση θελουμε.Ακομα και ΑΜΗΝ μπορουμε να Τον ονομαζουμε( Αποκαλυψη?)!

      κυπριανός χ

      Σχόλιο πρώτο
      Η διατύπωση "εχουμε το δικαιωμα να ονομαζουμε τον Κυριο Ιησου Χριστο μας με οποια φυση θελουμε" πάσχει. Δεν ονομάζουμε τον Ιησού, όπως ο sotirio, με όποια φύση θέλουμε. Ομολογούμε ! Και εν προκειμένω, το "Ιησούς" ομολογεί την ανθρωπότητα (φύση) και το "Χριστός" (φύση) την θεότητα. Το « λατρεία " Ιησού "» σκέτο αφορά μεν στη μία υπόσταση, αλλά συγχέει τις δυο φύσεις σε μία, υπερτονίζοντας ή τη θεότητα (Μονοφυσίτες) ή την ανθρωπότητα (Προτεστάντες). Το ίδιο συμβαίνει, αν δούμε μεμονωμένα το "Αναστάς ο Ιησούς" από το "Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι". Το "αναστάς ο Ιησούς" αποτελεί τη συνέχεια. Άλλωστε, η "Αναστάσιμη Προσευχή" αρχίζει με το Χριστός Ανέστη και τελειώνει με το Αναστάς ο Ιησούς.

      Σχόλιο δεύτερο
      Τι σχέση έχει το "Αμην" με το "Ιησούς" για το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε και είναι το "λατρεία Ιησού".

      Παρεμπιπτόντως για το "αμήν" ταύτα, χωρίς ουδόλως να αμφισβητώ - ίσως, από κακόβουλο - τα αναφερόμενα στην ιερά Αποκάλυψη.

      Λοιπόν για το "αμήν", ο Όσιος Πέτρος Δαμασκηνός μας πληροφορεί (σε μετάφραση) : "Όπως λοιπόν το "αμήν", που λέγεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο "αληθώς"(Λουκ. 9, 27)), είναι σταθερός λόγος που βεβαιώνει όσα ειπώθηκαν προηγουμένως, έτσι και η φρόνηση είναι σταθερή νόηση, η οποία μπορεί να φυλάγει την αλήθεια. Το "αμήν" φανερώνει την μονιμότητα της νέας χάρης, γι' αυτό και στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία ήταν προτύπωση, δεν λέγεται διόλου, ενώ στην Καινή Διαθήκη της χάρης λέγεται παντού, γιατί αυτή μένει στον αιώνα και στον αιώνα του αιώνος.
      http://paterikakeimena.blogspot.gr/2011/09/23.html

      Συμπλωρωματικά με το "αναστάς ο Ιησούς" και το απαράδεκτο "λατρεία Ιησού", θα μπορούσε να υποστηριχθεί το ανόητο επιχείρημα : Τότε να λατρεύουμε και τον τριήμερο Λάζαρο. Ευσταθεί αυτό ή όχι; Μπορεί αυτό να γράφεται ή να λέγεται ;

      Διαγραφή
    11. " Γράφει ο κ Κυπριανός Συμπλωρωματικά με το "αναστάς ο Ιησούς" και το απαράδεκτο "λατρεία Ιησού","
      Απάντηση : Για δες στο συναξάρι Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Βασίλειος τι λέει ?

      Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

      Βασιλείου ιερομάρτυρος, πρεσβυτέρου της Αγκυρανών εκκλησίας, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων, οσιομ. Λουκά του εν Μυτιλήνη και Ευθυμίου του εκ Δημητσάνης (1814).

      Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Βασίλειος ἔζησε καὶ μαρτύρησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) καὶ ἐπὶ ἡγεμόνος Ἀγκύρας Σατορνίνου ἢ Σατορνίλου. Οἱ εἰδωλολάτρες τὸν διέβαλαν στὸν ἔπαρχο ὅτι εἰρωνευόταν καὶ κατηγοροῦσε τὶς ἐνέργειες τοῦ Ἰουλιανοῦ καὶ τὴν εἰδωλολατρικὴ θρησκεία. Γι’ αὐτὸ συνελήφθη καί, ἀφοῦ δὲν πείσθηκε νὰ ἀρνηθεῖ τὸν Χριστό, βασανίσθηκε.
      Ὅταν, λίγες ἡμέρες ἀργότερα, ἔφθασε στὴν Ἄγκυρα ὁ Ἰουλιανός, ὁδήγησαν τὸν Ἅγιο Βασίλειο ἐνώπιόν του. Ὁ αὐτοκράτορας τὸν ρώτησε ἂν ἀρνεῖται τὸν Χριστό. Ὁ Ἅγιος μὲ πνευματικὴ ἀνδρεία τοῦ ἀπάντησε ὅτι πιστεύει μόνο στὴν Τριαδικὴ Θεότητα καὶ λατρεύει τὸν Ἰησοῦ Χριστό.
      Μετὰ τὴν ἀπάντηση αὐτὴ ὁ βασιλέας ἔδωσε ἐντολὴ στὸν κόμητα Φλαβέντιο νὰ ἀποκόψει λουρίδες δέρματος ἀπὸ τὸ σῶμα τοῦ Ἁγίου. Ὁ Ἅγιος ἅρπαξε μὲ δύναμη μία λουρίδα τοῦ δέρματός του, τὴν ἀπέσπασε ἀπὸ τὸ σῶμα του καὶ τὴν ἔριξε στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰουλιανοῦ. Ἐκεῖνος ἐξοργίσθηκε καὶ ἔδωσε ἐντολὴ νὰ τὸν κατακάψουν μὲ πυρακτωμένα σουβλιὰ καὶ νὰ τὸν τρυπήσουν παντοῦ.

      Ἔτσι μαρτύρησε ὁ Ἅγιος Βασίλειος, τὸ ἔτος 362 μ.Χ. καὶ ἔλαβε τὸ ἀμαράντινο στέφανο τῆς δόξας τοῦ Θεοῦ.

      Διαγραφή
  12. Κυριε Κυπριανέ αναφέρεται εδω ως ο ΑΜΗΝ
    Και προς τον άγγελον της εκκλησίας των Λαοδικέων γράψον· Ταύτα λέγει ο Αμήν, ο μάρτυς ο πιστός και αληθινός, η αρχή της κτίσεως του Θεού.
    15 Εξεύρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός· είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός· 16 ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου. 17 Διότι λέγεις ότι πλούσιος είμαι και επλούτησα και δεν έχω χρείαν ουδενός, και δεν εξεύρεις ότι συ είσαι ο ταλαίπωρος και ελεεινός και πτωχός και τυφλός και γυμνός· 18 συμβουλεύω σε να αγοράσης παρ' εμού χρυσίον δεδοκιμασμένον εκ πυρός διά να πλουτήσης, και ιμάτια λευκά διά να ενδυθής και να μη φανερωθή η αισχύνη της γυμνότητός σου, και χρίσον τους οφθαλμούς σου με κολλούριον διά να βλέπης. 19 Εγώ όσους αγαπώ, ελέγχω και παιδεύω· γενού λοιπόν ζηλωτής και μετανόησον. 20 Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ' αυτού και αυτός μετ' εμού. 21 Όστις νικά, θέλω δώσει εις αυτόν να καθήση μετ' εμού εν τω θρόνω μου, καθώς και εγώ ενίκησα και εκάθησα μετά του Πατρός μου εν τω θρόνω αυτού. 22 Όστις έχει ωτίον, ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα προς τας εκκλησίας.

    Του ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, του Κύριου μας και Θεού μας είναι πολλά τα ονόματα
    Γιος (Πράξεις 3:14) Αμνός , Αμνός άμωμος (Α' Πέτρου 1:19) , Αμνός άσπιλος (Α' Πέτρου 1:19) , Αμνός του Θεού ( Ιωάννη 1:29) Αμνός ως Σφαγμένος (Αποκάλυψη 5:6) Αστέρι Λαμπρό Πρωινό (Αποκάλυψη 22:16) Αρχή και Τέλος (Αποκάλυψη 22:13) Λιοντάρι από τη φυλή Ιούδα (Αποκάλυψη 5:5) Αρχηγός της Ζωής (Πράξεις 3:15) Αρχιποιμένας (Α' Πέτρου 5:4) Άρχοντας της Ειρήνης (Ησαΐας 9:6) Βασιλιάς Αιώνος (Ιερεμίας 10:10) Βασιλιάς της Δόξας (Ψαλμός 24:7,10) Βασιλιάς των Βασιλιάδων (Αποκάλυψη 19:16) Βλαστός (Ζαχαρίας 6:12) Γιος ο Αγαπητός (Λουκάς 9:35) Γιος του Ανθρώπου (Ματθαίος 8:20) Γιος του Δαβίδ (Ματθαίος 15:22) Γιος του Θεού (Μάρκος 1:1) Διδάσκαλος (Λουκάς 12:13) Δίκαιος (Πράξεις 3:14) Εμμανουήλ (Ησαΐας 7:14) Ερχόμενος (Αποκάλυψη) Χριστός (Μάρκος 15:32) Θεός Αληθινός (Ιερεμίας 10:10) Θεός Ισχυρός (Ησαΐας 9:6) Ισραήλ (Ησαΐας 49:3) Καλός Ποιμένας (ευαγγ. Ιωάννη 10:14) Κύριος (Λουκάς 2:4) Κύριος πάντων (Πράξεις 10:36) Κύριος των δυνάμεων (Ησαΐας 6:4) Κύριος των Κυρίων (Αποκάλυψη 19:16) Λόγος (ευαγγ. Ιωάννη 1:1) Λόγος του Θεού (Αποκάλυψη 19:13) Ναζωραίος (Ματθαίος 2:23) Ο Πρώτος και ο Έσχατος (Αποκάλυψη 22:13) Παντοκράτωρ (Αποκάλυψη) Πατέρας του μέλλοντα αιώνα (Ησαΐας 9:6) Ποιμένας Καλός (ευαγγ. Ιωάννη 10:11) Ποιμένας Μέγας (Εβραίους 13:20) Ραββί (ευαγγ. Ιωάννη 1:3) Σύμβουλος Θαυμαστός (Ησαΐας 9:6), Α και Ω

    Αν χρησιμοποιήσω ένα εκ των ανωτέρω λες να αμαρτάνω ?
    Τώρα θα μου πείς γιατί χρησιμοποιώ το Ιησούς ?

    «Καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦν» (Λουκ. α´ 32), παραγγέλλει ὁ Θεὸς διὰ τοῦ ἀρχαγγελοῦ Γαβριὴλ στὴν Παρθένο κατὰ τὸν Εὐαγελισμό.
    «Καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦν» (Ματθ.α´ 21), παραγγέλει πάλι ὁ Θεὸς διὰ τοῦ Ἀγγέλου στὸν δίκαιο Ἰωσήφ.
    Τὸ ὄνομα Ἰησοῦς σημαίνει στὰ Ἑβραϊκὰ «Ὁ Θεὸς εἶναι σωτήρ». ὁ Ἰησοῦς εἶναι ὁ Σωτήρας, ὁ μόνος Σωτήρας. ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 2 ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, 7 ἀλλ' ἑαυτὸν ἐκένωσε μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, 8 καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ. 9 διὸ καὶ ὁ Θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσε καὶ ἐχαρίσατο αὐτῷ ὄνομα τὸ ὑπὲρ πᾶν ὄνομα, 10 ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων


    Για το «Ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ τοῦ Θεοῦ ἠμῶν, ἅγιε Δημήτριε, βοήθει». δες http://mapysak.blogspot.gr/2013/05/blog-post_11.html




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. “Ὁ Μονογενής Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ, ἀθάνατος ὑπάρχων καί καταδεξάμενος διά τήν ἡμετέραν σωτηρίαν σαρκωθῆναι ἐκ τῆς Ἁγίας Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας, ἀτρέπτως ἐνανθρωπήσας, σταυρωθείς τε, Χριστέ ὁ Θεός, θανάτῳ θάνατον πατήσας, εἷς ὤν τῆς Ἁγίας Τριάδος, συνδοξαζόμενος τῷ Πατρί καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, σῶσον ἡμᾶς.”

    Κύριε Κυπριανέ
    Λέτε " Διότι ο πιστός δεν λατρεύει Ιησού, αλλά δοξάζει, τιμά και προσκυνεί - κατά το "σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις" - Ιησούν τον μόνο αναμάρτητο. Προηγούνται κάτι άλλα. "
    Και ξανά λέτε " Συμπλωρωματικά με το "αναστάς ο Ιησούς" και το απαράδεκτο "λατρεία Ιησού", θα μπορούσε να υποστηριχθεί το ανόητο επιχείρημα : Τότε να λατρεύουμε και τον τριήμερο Λάζαρο. Ευσταθεί αυτό ή όχι; Μπορεί αυτό να γράφεται ή να λέγεται ;"
    Κύριε Κυπριανέ
    Οταν μιλάτε του ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, μιλάτε για το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος . Ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα εἶναι ὁ Τριαδικός Θεός μας, ὁ Θεός τῶν χριστιανῶν. Ἕνας Θεός, Αυτόν τον ΕΝΑ λατρεύουμε .
    Και οταν λατρεύουμε τον ΕΝΑ Θεό , Λατρεύουμε τον Πατέρα .Λατρεύουμε τον Υιό . Λατρεύουμε το Αγιο Πνεύμα . Οτιδήποτε άλλο,δεν το λατρεύουμε ως Θεό. Σε οτιδήποτε αλλο η προσκύνηση που του γίνεται είναι τιμητική όπως θα κάνατε μια υπόκλιση σε μια κυρία , ή ένα φιλί σε ένα αγαπημένο πρόσωπο .
    Τώρα αν εσύ το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Υιού , δεν το λατρεύεις σαν Θεό το πρόβλημα είναι δικό σου Οπως έχει πρόβλημα αν ξεχωρίζεις την άνθρωπο Ιησού απο τον Θεό Ιησού .
    Αλλη η πίστη σου και άλλη η δική μου .

    Τον Ιησου τον λατρεύουμε σαν Θεό με την υπέρτατη αγάπη που περιγράφετε απο το . “Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου. Αύτη εστί πρώτη και μεγάλη εντολή.
    ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΟΛΗ δηλαδή ?
    Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου ο εξαγαγών σε εκ γης Αιγύπτου, εξ οίκου δουλείας. ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι προ προσώπου μου.ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς, ότι εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα επί τρίτην και τετάρτην γενεάν τοις μισούσί με. και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου.


    Και μετα λέει : Δευτέρα δε ομοία αυτή· αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Εν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται!.. (Ματθ. 22, 36-40).
    Και επειδή σε αγαπώ άνθρωπε ως σεαυτόν. σου λέω μετανόησε !
    Και δια σε άνθρωπε ὁ μονογενής Υἱός τοῦ Θεοῦ ἄνθρωπος ἐγένετο και ἐσφάγη, καί τό αἷμα αὐτοῦ ἐξέχεεν και ὑπὲρ σου . Ο Θεός ας σε φωτίζει και ας στου δίνει και μέρες και μετάνοια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Θεός ονομάζεται επίσης απο το όνομα των παιδιών του .
    Θεέ του Δημητρίου φωνάζει ο Νέστορας .
    Αλίμονο μου αν ο Θεός ΜΟΥ , ο Θεός του Σωτηρίου δεν είναι ο Θεός του Αι Γιώργη του Αι Δημήτρη ο Αληθινός Θεός .
    Και τρισαλίμονο μου αν ο Θεός του Σωτηρίου δεν είναι και αυτό όνομα Θεού γιατί τότε δεν είμαι παιδί του Θεού . Τρισαλίμονο μου ! Ο μονογενής Υἱός τοῦ Θεοῦ ἄνθρωπος ἐγένετο και ἐσφάγη, καί τό αἷμα αὐτοῦ ἐξέχεεν για να με κάνει παιδί θεού και εγω δεν γίνομαι ? Τρισαλίμονο μου !

    Αλλά όλοι εσείς οι αιρετικοί τον λέτε μεν Χριστό με το στόμα , άντε να παραδεχτήτε στα λόγια οτι είναι ο κεντρισμένος Κυρίου αλλά δεν χριστοποιήστε . Εμείς χριστοποιούμενοι τον ομολογουμε Χριστό γιατί μας κάνει χριστούς . Μας κάνει Βασιλιάδες Ιερείς και Προφήτες μας κάνει Θεούς
    Και τον λέει καπετάν Μανώλη ο Σφακιανός και αν του πεις γιατί τον λές καπετάν Μανώλη απαντά γιατί είναι μαζί μου ο Θεός μου ! Ξέρεις το "Κύριε των Δυνάμεων, μεθ' ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς."
    Ο μεθ ημων γενου είναι ο Μανώλης και ξάνοιξε να δής και το Ευαγγέλιο Ματθ. α´ 23) «... Ἰδοὺ ἡ Παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεται υἱὸν καὶ καλέσουσι τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ, ὃ ἔστι μεθερμηνευόμενον μεθ᾿ ἡμῶν ὁ Θεός» . Καπεταν τον λέω γιατί είναι καπετάνιος μας . Καπετάνιος που είναι μαζί μου είναι Καπετάν Μανώλης ΜΟΥ .Μου και όλων και πασών των ορθοδόξων βεβαίως βεβαίως .
    Και αν ο επίσκοπος μου δεν ομολογεί τον Θεό μου δεν θα αλλάξω τον Θεό μου αλλά τον επίσκοπο μου βεβαίως βεβαίως.

    Ενω εσυ θα τον πεις Ιησου Χριστό για ορθής γραφής λόγους και αν ακούσεις να τον λένε διαφορετικά το Θεανδρικό , το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Υιού σου σηκώνεται η τρίχα και τραβάς κατεβατά να αποκαταστησεις την ορθογραφία και τότε πέφτεις σε δογματικά λάθη που το ένα είναι ποιό μεγάλο απο το άλλο .








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω τον Κυπριανο να ανακαλεσει αυτο που ειπε για τον Ιησου(οτι δεν λατρευουμε Ιησου).

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για τη συμβουλή σας. Θα σας παρακαλούσα όμως να γίνεται λίγο πιο αναλυτικός, για να βοηθήσετε εμένα και όσους (σαν εμένα) διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα της ιστοσελίδας.

      Και κάτι ακόμη. Επειδή ο γράφων δεν είναι "ανώνυμος ΓΟΧ", αν και θα μπορούσε, μπορείτε να με πληροφορήσετε ονομαστικά μέσω ενός κατ΄ ιδίαν ημέηλ

      Διαγραφή
  15. Κυριε Χαράλαμπε

    “Μακάριος και άγιος είναι εκείνος που θα πάρει μέρος στην ανάσταση την πρώτη”
    Η πρώτη ανάσταση είναι η της μετάνοιας, δηλ. η ανάσταση των ανθρώπων που γλυτώνουν από τη δουλεία του σατανά και η αναγέννηση τους στο σώμα του Χριστού,
    Το Μεγάλο Σάββατο είναι το μόνο Σάββατο που νηστεύουμε η νηστεία δεν λήγει με το «Χριστός Ανέστη» της δωδεκάτης νυκτερινής,μετα τη Θείας Ευχαριστία.,

    Σας έγραψα "Μόνο το Μ Σάββατο νηστεία μέχρι την πρώτη Ανάσταση "
    Δεν είναι Μ Σάββατο πρωϊ " πρώτη Ανάσταση " για σας αλλά η αναγέννηση σας στο σώμα του Χριστού με την Θεία Ευχαριστία του Πάσχα .
    Αν το θελήσετε και το παλέψετε βεβαίως βεβαίως . Ο Θεός να δώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α.
    Σχετικά με το «λατρεία Ιησού»

    Για άλλους, και τον χρήστη ΓΟΧ τον οποίο ευχαριστώ.
    Αν το σχόλιο που ακολουθεί, επειδή κατάλαβα ότι ήταν δυνατό να παρεξηγηθώ με το "ο πιστός δεν λατρεύει Ιησού, αλλά δοξάζει, τιμά και προσκυνεί - κατά το «σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις» - Ιησού τον μόνο αναμάρτητο", είναι λάθος, θα το διαγράψω και αυτό.

    Ένα θέμα, το οποίο μπορούσε να διευθετηθεί απλά ως ατυχής φραστική διατύπωση, άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Μια η αιτία. Για να μη φανεί ότι ένας σχισματοαιρετικός - γενικότερα οι παλαιοημερολογίτες - μπορεί να διορθώσει τα, κατά τους ανθρώπους νέα γραφόμενα ή και λεγόμενα, τα οποία στρεβλώνει η καινοτομία και οι ακόλουθοι αυτής.

    Γενικά μιλώντας, όταν ένα ψέμα ενδύεται την αλήθεια, πολλά ψεύδη (οι γνωστές μισές αλήθειες) συσσωρεύονται, προς στήριξη της στρέβλωσης. Η εορτολογική μεταβολή ήταν αίτημα πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό. Κάθε, λοιπόν, προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της φαινομενικά ανώδυνης αλλαγής, μάλιστα εκ μέρους των εκκλησιαστικών, δεν είναι άλλο τίποτα από συσσώρευση και νέων, δήθεν συμβατών με την αλήθεια, επιχειρημάτων. Έχουμε δηλαδή να αντιμετωπίσουμε μια ελλειμματική αλήθεια, όπως σωστά είπε ο πάπας Βενέδικτος ιστ΄. Με διαφορετικά λόγια, θα λέγαμε ότι ακούμε ή διαβάζουμε «μισόλογα» (μισές αλήθειες).

    Αν μεν επρόκειτο περί πολιτικών και διπλωματίας, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όμως, όταν η απάτη αυτών καλεί προς συνεπικουρία και τους υπεύθυνους των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων, τότε αρχίζουμε όντως να έχουμε πρόβλημα. Όπως και έχουμε.

    Ενδεικτική είναι η προσπάθεια του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά, που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - με τη βοήθεια του ιερού Χρυσοστόμου και του αγίου Νικοδήμου - γράφοντας όσα έγραψε : Βλέπε "Απάντησι στο ιστολόγιο ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ περί των λόγων του αγίου Νικοδήμου εις την υποσημείωσι του Ζ' Αποστολικού Κανόνα". Ουδεμία αναφορά κάνει σε κάποιον άλλο σχετικό αποστολικό Κανόνα. Συγκεκριμένα εκείνον που αναφέρει το γνωστό "Μη δις του ενιαυτού, ενός παθήματος μνείαν ποιήσθε αλλά άπαξ του έτους". Εορτάζουμε, σημειωτέον, δυο φορές τις Δεσποτικές και τις Θεομητορικές εορτές, αλλά και αυτές των παθημάτων πολλών αγίων.

    Τώρα, λοιπόν, όσοι προσπάθησαν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα - κόσμισαν τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο με τον τίτλο του "πατρός" και τον επαναφέρουν (π. Ευθύμιος) - συνιστούν μερικοί την αποτείχιση από την εκκλησία της καινοτομίας "Ιησού λατρεύοντας". Ήσσονος σημασίας τούτο, χαρακτηριστικό όμως της σύγχυσης από τον πολλαπλασιασμό του ψεύδους - λόγια μασημένα και μισά από τους ιερείς - προς δικαιολόγηση της καινοτομίας. Η προσπάθεια τεκμηρίωσης της ατυχέστατης φραστικής διατύπωσης "λατρεία Ιησού" είναι εντελώς άκυρη . Από πού προκύπτει αυτό θα το δούμε :

    Σύ γάρ εἶ ὁ Θεός οἰκτιρμῶν καί σοί πρέπει πᾶσα δόξα, τιμή καί προσκύνησις, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Β.
    Σχετικά με το «λατρεία Ιησού»

    “ Ὅτι σόν τό κράτος καί σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καί ἡ δύναμις καί ἡ δόξα, τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰνῶνας τῶν αἰώνων”.

    “ Ὅτι ἀγαθός καί φιλάνθρωπος Θεός ὑπάρχεις, καί σοί τήν δόξαν ἀναπέμπομεν, τῷ πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων”.

    “ Ὅτι Ἅγιος εἶ, ὁ Θεός ἡμῶν, καί σοί τήν δόξαν ἀναπέμπομεν, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων”.

    “ Ὅτι ὑπό τοῦ κράτους σου πάντοτε φυλαττόμενοι, σοί δόξαν ἀναπέμπωμεν, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων”.

    “Διά τῶν οἰκτιρμῶν τοῦ Μονογενοῦς σου Υἱοῦ, μεθ᾿ οὖ εὐλογητός εἶ, σύν τῷ Παναγίῳ καί ἀγαθῷ καί ζωοποιῷ σου Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων"

    «Υπεραγία Θεοτόκε, δια της Σης μεσιτείας και αντιλήψεως, χάριτι και φιλανθρωπία του Μονογενούς Σου Υιού, του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ω πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις, συν τω ανάρχω Αυτού Πατρί, και τω Παναγίω, και αγαθώ, και ζωοποιώ Αυτού Πνεύματι, νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

    Εις Θεός, Μια η θεότης, Μια η υπόσταση του Κυρίου, αγία Τριάδα ομοούσιο και αχώριστο δοξάζουμε : "Δόξα τὴ ἁγία, καὶ ὁμοουσίω, καὶ ζωοποιῶ, καὶ ἀδιαιρέτω Τριάδι πάντοτε, νὺν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων". Προσωπολήπτης δεν είναι ο άγιος Θεός- εξ΄ ου η προσωπολατρία - κατά το, "πρόσωπον ό θεός άνθρωπου ου λαμβάνει", με την έννοια του καθ΄ ημάς τους ανθρώπους "προσώπου" και κατά το «ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς».

    Δεν αφορά όμως τούτο όλους εκείνους που εν ζωή αξιώθηκαν την κατά Χάρι καλή αλλοίωση και η αλήθεια έλαμψε στα πρόσωπα αυτών. "Οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσι τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ" ... "ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή". Ευνόητο, αναφέρομαι στους αγίους της Εκκλησίας.

    Αν η προσκύνηση επάγεται τη λατρεία, το αντίστροφο, η είναι έννοιες ταυτόσημες, η έκφραση "λατρεία Ιησού" δεν γίνεται δεκτή, καθόσον ακόμη και με το " Κύριε κύριε" άλλοι να εννοούν και να πιστεύουν άλλα : «22 πολλοὶ ἐροῦσίν μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, Κύριε κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι ἐπροφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν». Φαίνεται, με τον θεολογικό μινιμαλισμό του "ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται" και ύστερα το "ο αγαπήσας και βαπτισθεις", θα έχουμε και το : ο λατρεύων Ιησού και βαπτισθείς ομοίως σωθήσεται.

    Υστερόγραφο
    Εξ όσων γνωρίζω, στα "Ευλογητάρια" της Νεκρώσιμης Ακολουθίας λέμε : "Τὸ τριλαμπὲς τῆς μιᾶς θεότητος, εὐσεβῶς ὑμνήσωμεν βοῶντες Ἁγιος εἶ, ὁ Πατὴρ ὁ ἄναρχος, ὁ συνάναρχος Υἱὸς καὶ θεῖον Πνεῦμα. φώτισον ἡμᾶς πίστει σοὶ λατρεύοντας, καὶ τοῦ αἰωνίου πυρὸς ἐξάρπασον" (Ιωάννου Δαμασκηνού, «Νεκρώσιμος Ακολουθία»)
    Το "πίστει σοι λατρεύοντας" αφορά στο "τριλαμπὲς τῆς μιᾶς θεότητος" όπως μας φανέρωσε το άγιο Πνεύμα εν Χριστώ Ιησού δια των πατέρων της Εκκλησίας; Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". Αν αυτό και τα αναφερθέντα άλλα είναι λάθος, έτερα δε ενισχύουν το "λατρεία Ιησού", θα ήθελα να το πληροφορηθώ. Θα διαγράψω τα γραφέντα και θα ζητήσω συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O τής δόξης σε ήλιος, Ιησούς ο Θεός ημών, ως ακτίνα ένδοξε εξαπέστειλεν, εις τά τού κόσμου πληρώματα, συντόνως ελαύνουσαν, αθεϊας τήν αχλύν, καί φωτίζουσαν άπαντας, τούς καθεύδοντας, εν νυκτί αγνωσίας, ούς ειργάσω, τής ημέρας κληρονόμους, Βαρθολομαίε θεόσοφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ sotirio,

      Κι εσύ, όταν λες και όταν γράφεις "Ιησούς ο Θεός ημών", μη ξεχνάς ποτέ να προτάσσεις "ο της δόξης ήλιος", αν θέλεις να σε εξαποστείλει, αυτός ο ήλιος, ως ακτίνα "εις τά του κόσμου πληρώματα" προς φωτισμό των σχισματοαιρετικών. Ενδεχομένως και των όψιμα αντιοικουμενιστών, πολλοί των οποίων γρηγορούν, καθεύδοντες εν τη κλίνη της εορτολογικής καινοτομίας - ανάκλιντρο της ψυχοθεολογίας, ους ειργάσατο ο σφακιανός καπετάν Μανώλης..

      Διαγραφή
  19. Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Χριστό τω Βασιλεί ημών Θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έθνη προσηγάγετε Χριστώ, τώ Θεώ Μακάριοι, λελυτρωμένα τώ αίματι, τού ευδοκήσαντος, επί γης τεχθήναι, καί Σταυρόν καί θάνατον, θελήσει υπομείναντος ένδοξοι, ώ νύν πρεσβεύσατε, δωρηθήναι ταίς ψυχαίς ημών, τήν ειρήνην, καί τό μέγα έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι αφορά τον Ενα Θεό,στο "τριλαμπὲς τῆς μιᾶς θεότητος" .
    Σου έγραψα " Ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα εἶναι ὁ Τριαδικός Θεός μας, ὁ Θεός τῶν χριστιανῶν. Ἕνας Θεός, Αυτόν τον ΕΝΑ λατρεύουμε .
    Και οταν λατρεύουμε τον ΕΝΑ Θεό , Λατρεύουμε τον Πατέρα .Λατρεύουμε τον Υιό . Λατρεύουμε το Αγιο Πνεύμα . Οτιδήποτε άλλο,δεν το λατρεύουμε ως Θεό. "
    Η προσκύνηση της εικόνας του Ιησού είναι ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ενώ των αγίων δεν είναι λατρευτική αλλά τιμητική .
    Λες " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". "
    πχ http://graeca.mrezha.net/glt/texts/Jun/11.htm
    Να λοιπόν που και το γράφουμε και δημοσίως το ψάλλουμε ΤΗ ΙΑ' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ
    Μνήμη τών Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου καί Βαρνάβα.

    Τώρα θα μου πεις κάποιοι έχουν αντίρρηση

    Δες και αυτό :ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 10 30ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν. 31Ἐβάστασαν οὖν πάλιν λίθους οἱ Ἰουδαῖοι ἵνα λιθάσωσιν αὐτόν. 32ἀπεκρίθη αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Πολλὰ ἔργα καλὰ ἔδειξα ὑμῖν ἐκ τοῦ πατρός μου, διὰ ποῖον αὐτῶν ἔργον λιθάζετέ με;33ἀπεκρίθησαν αὐτῷ οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντες· Περὶ καλοῦ ἔργου οὐ λιθάζομέν σε, ἀλλὰ περὶ βλασφημίας, καὶ ὅτι σὺ ἄνθρωπος ὢν ποιεῖς σεαυτὸν Θεόν. 34ἀπεκρίθη αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Οὐκ ἔστι γεγραμμένον ἐν τῷ νόμῳ ὑμῶν, ἐγὼ εἶπα, θεοί ἐστε; 35εἰ ἐκείνους εἶπε θεοὺς, πρὸς οὓς ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ἐγένετο, καὶ οὐ δύναται λυθῆναι ἡ γραφή, 36ὃν ὁ πατὴρ ἡγίασε καὶ ἀπέστειλεν εἰς τὸν κόσμον, ὑμεῖς λέγετε ὅτι βλασφημεῖς, ὅτι εἶπον, υἱὸς τοῦ Θεοῦ εἰμι; 37εἰ οὐ ποιῶ τὰ ἔργα τοῦ πατρός μου, μὴ πιστεύετέ μοι· 38εἰ δὲ ποιῶ, κἂν ἐμοὶ μὴ πιστεύητε, τοῖς ἔργοις πιστεύσατε, ἵνα γνῶτε καὶ πιστεύσητε, ὅτι ἐν ἐμοὶ ὁ πατὴρ κἀγὼ ἐν αὐτῷ.39Ἐζήτουν οὖν πάλιν πιάσαι αὐτὸν· καὶ ἐξῆλθεν ἐκ τῆς χειρὸς αὐτῶν.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεκταριος Τομπρος17/3/14, 5:57 μ.μ.

      Δηλαδη,Κυπριανε,την εικονα του Χριστου δεν την λατρευουμε;Αν δεν λατρευουμε τον Ιησου,ποιον θα λατρευουμε;Παρακαλω τον Π.Σηματη και την Χ.Νακου να μας πουν για αυτο το θεμα!

      Διαγραφή
    2. Τόμπρος !
      Μου θύμισες μια φωνή ευλογημένη
      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ ΔΕΥΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΩΜΕΝ
      https://www.youtube.com/watch?v=ibTB_aeoW0k

      Διαγραφή
    3. Προς κ. Νεκτάριο Τόμπρο

      "Δηλαδη,Κυπριανε,την εικονα του Χριστου δεν την λατρευουμε"

      κχ
      Έγραψα ή άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο; Ασφαλώς λατρεύουμε τον άγιο Θεό, προσκυνούμε τις Εικόνες, και η λατρεία μας εμφαίνεται όταν συν-δοξάζουμε, συν-προσκυνούμε και εν ενί στόματι και μια καρδία τιμούμε Πατέρα, Υιό και άγιον Πνεύμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της θείας Λατρείας, κορύφωση του οποίου είναι η θεία Μετάληψη. Η αναφορά, και μόνο, σε "λατρεία Ιησού" κατά τα δικά μου θρησκευτικά είναι λάθος. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη των ειδικών στα θεολογικά γράμματα. Τα οποία, κατά τον γράφοντα, έχουν υποστεί καίριες στρεβλώσεις μετά από τις άοκνες προσπάθειες αιώνων, παπικών και προτεσταντών, ώστε "να μας αλλάξουν τα φώτα". Αυτό σαν απάντηση, σε πιθανή απορία, γιατί αποφεύγω τη χρήση της πολύπαθης λέξης που επιγράφεται "θεολογία".

      Διαγραφή
    4. Γραψατε κυριε
      "κυπριανός χ
      Τα εδάφια που μου παραθέσατε και αυτό που γράψατε εσείς περί "λατρείας Ιησού" δεν έχουν ουδεμία σχέση. Διότι ο πιστός δεν λατρεύει Ιησού, αλλά δοξάζει, τιμά και προσκυνεί - κατά το "σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις" - Ιησούν τον μόνο αναμάρτητο. Προηγούνται κάτι άλλα.

      1) "Αναστάς ο Ιησούς",
      δηλώνει ότι ως άνθρωπος Ανέστη. Το "αναστάς" την υπερφυή (υπέρ φύσιν) Έγερση
      2) "Του δε Ιησού γεννηθέντος",
      πάλι την ανθρώπινη φύση δηλώνει.
      3) "Ἰησοῦ βαπτισθέντος (...) ἀνεῳχθῆναι τὸν οὐρανὸν",
      όθεν και η θεία αυτού φύσις βεβαιούται εκ των ουρανών (ανεωχθήναι)
      4) "λαλοῦντος καὶ ἠκολούθησαν τῷ Ἰησοῦ",
      προφανέστατα, διότι αυτά που άκουσαν τους εξέπληξαν, καθώς είχε συμβεί με τους υπηρέτες των αρχιερέων (Ιν. η΄ 44 - 46). Συναφές και το "45. τότε διήνοιξεν αὐτῶν τὸν νοῦν, τοῦ συνιέναι τὰς Γραφάς·" (Λκ. κδ').
      5) "τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ἀνέστησεν ὁ Θεός",
      ομοίως με το πρώτο σχόλιο."

      Διαγραφή
  22. Λοιπόν που είσαι κ Κυπριανε που είπες " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". ?
    Σου προσκόμισα 3 μαρτυρίες απο την λειτουργική ζωή της εκκλησίας
    α) O τής δόξης σε ήλιος, Ιησούς ο Θεός ημών, ως ακτίνα ένδοξε εξαπέστειλεν, εις τά τού κόσμου πληρώματα, συντόνως ελαύνουσαν, αθεϊας τήν αχλύν, καί φωτίζουσαν άπαντας, τούς καθεύδοντας, εν νυκτί αγνωσίας, ούς ειργάσω, τής ημέρας κληρονόμους, Βαρθολομαίε θεόσοφε.
    β)Έθνη προσηγάγετε Χριστώ, τώ Θεώ Μακάριοι, λελυτρωμένα τώ αίματι, τού ευδοκήσαντος, επί γης τεχθήναι, καί Σταυρόν καί θάνατον, θελήσει υπομείναντος ένδοξοι, ώ νύν πρεσβεύσατε, δωρηθήναι ταίς ψυχαίς ημών, τήν ειρήνην, καί τό μέγα έλεος.
    γ)Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Χριστό τω Βασιλεί ημών Θεώ.

    Και αναμένω οχι συγνώμη βεβαίως βεβαίως .διότι δεν μου έκανες τίποτα αλλά μετάνοια ίνα εσύ ωφεληθείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sotirio
      β)Έθνη προσηγάγετε Χριστώ, τώ Θεώ Μακάριοι, λελυτρωμένα τώ αίματι, τού ευδοκήσαντος, επί γης τεχθήναι,

      κυπριανός χ
      Κάποιο λάθος (τυπογραφικός δαίμων) πρέπει να έγινε. Γράφει "έθνη προσαγάγετε Χριστώ, τω Θεώ μακάριοι,", αν και θα έπρεπε, βάσει των αποδεικτικών, να γράφει "έθνη προσαγάγετε Ιησού, τω Θεώ μακάριοι".

      Διαγραφή
    2. Και ποία η διαφορά κύριε στο πρόσωπο ? Το ίδιο πρόσωπο είναι
      Αλλος ο Ιησούς και άλλος ο Χριστός ? Το ίδιο πρόσωπο είναι


      Είναι λάθος να λές Κύριε Κυπριανέ οτι " το "Ιησούς" ομολογεί την ανθρωπότητα (φύση) και το "Χριστός" (φύση) την θεότητα. "

      Αγίος Αθανασίος "
      30.Est ergo fides recta ut credamus et confiteamur, quia Dominus noster Iesus Christus, Dei Filius, Deus et homo est. (Γιατί η ορθή πίστη είναι αυτή που πιστεύουμε και ομολογούμε, ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, Υιός του Θεού, είναι Θεός και άνθρωπος).
      31.Deus est ex substantia Patris ante saecula genitus: et homo est ex substantia matris in saeculo natus. (Είναι Θεός από την ουσία του Πατέρα Του, γεννημένος πριν από τους κόσμους. Και άνθρωπος από την ουσία της μητέρας Του, γεννημένος μέσα στον κόσμο).
      32.Perfectus Deus, perfectus homo: ex anima rationali et humana carne subsistens. (Τέλειος Θεός, τέλειος άνθρωπος. Αποτελούμενος από ψυχή λογική και ανθρώπινη σάρκα). 33.Aequalis Patri secundum divinitatem: minor Patre secundum humanitatem. (Ίσος με τον Πατέρα όσον αφορά τη Θεότητα. Κατώτερος απ' τον Πατέρα όσον αφορά την ανθρώπινη φύση Του).
      34.Qui licet Deus sit et homo, non duo tamen, sed unus est Christus. (Όμως παρότι είναι Θεός και άνθρωπος, δεν είναι δύο, αλλά ένας Χριστός).
      35.Unus autem non conversione divinitatis in carnem, sed assumptione humanitatis in Deum. (Ένας, όχι με μετατροπή της θεότητας σε σάρκα, αλλά με πρόσληψη της ανθρωπότητας από τον Θεό).
      36.Unus omnino, non confusione substantiae, sed unitate personae. (Ένας, ολόκληρος, όχι δια της σύγχυσης των ουσιών (της θείας & ανθρώπινης ουσίας), αλλά στην ενότητα του Προσώπου).
      37.Nam sicut anima rationalis et caro unus est homo: ita Deus et homo unus est Christus. (Γιατί όπως η λογική ψυχή και η σάρκα κάνουν έναν άνθρωπο, έτσι ο Θεός και ο Άνθρωπος είναι Ένας Χριστός). "

      Και έκφραση Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν είναι η ίδια με την έκφραση Ιησούς ο Θεός ημών
      Και αυτό το πρόσωπο είναι ὁ προσφέρων καὶ προσφερόμενος καὶ προσδεχόμενος καὶ διαδιδόμενος,κατά την θεία ευχαριστία ως το 2 πρόσωπο της Αγίας Τριάδος .

      Διαγραφή
  23. Οσο για την λατρεία . Κέντρο της λατρείας η Θεία ευχαριστία . Η Θυσία !
    Σέ κάθε Θεία Λειτουργία δέν ἔχουμε μιά ἐξωτερική ἀναπαράσταση ἤ μιά ἐπανάληψη, γιατί ἡ σταυρική θυσία ἅπαξ ἐτελέσθη, καί γι' αὐτό δέν ἐπαναλαμβάνεται, ἀλλά ἔχουμε συνέχεια καί μετοχή στήν μία καί μοναδική θυσία τοῦ Χριστοῦ .

    " Σου τὰ δῶρα ταῦτα. Σὺ γὰρ εἶ ὁ προσφέρων καὶ προσφερόμενος καὶ προσδεχόμενος καὶ διαδιδόμενος, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ Σοὶ τὴν δόξαν ἀναπέμπομεν, σὺν τῷ ἀνάρχῳ Σου Πατρὶ καὶ τῷ παναγίῳ καὶ ἀγαθῷ καὶ ζωοποιῷ Σου Πνεύματι, νῦν καὶ ἀεί, καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν."
    Επειδή γράμματα ξέρεις και έξυπνός είσαι και κατά τεκμήριο ειλικρινής είσαι και την αλήθεια ομολογείς εδώ δες την η λατρευτική θυσία όπως ομολογείται και σκέψου ποιος είναι
    ὁ προσφέρων
    ο προσφερόμενος
    ο προσδεχόμενος
    ο διαδιδόμενος,
    Ποιος είναι ? Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, λέγει
    Αρα κύριε Κυπριανέ κατανοήστε !

    Λοπόν κύριε Κυπριανέ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν θα απαντήσω στο τελευταίο σχόλιο του sotirio 17 Μαρτίου 2014 - 1:51 μ.μ.. Το θεωρώ περιττό. Θέλω απλά, κλείνοντας αυτά που έγραψα, να ευχαριστήσω τους Διαχειριστές της ιστοσελίδας, όπως και όλους όσους συμμετείχαν στη συζήτηση αυτή.

    Καλή Σαρακοστή
    καλή συνέχεια στον αγώνα

    κυπριανός χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας Θεολογος18/3/14, 2:51 π.μ.

      Προς εβραιους κεφ.ιβ' στιχ.24:...και στο μεσιτη της νεας διαθηκης,τον ΙΗΣΟΥ,και στο αιμα με το οποιο ραντισθηκατε και το οποιο λαλει για τημ εξιλεωση σας καλυτερα παρα το αιμα του Αβελ.(σκετο τον ΙΗΣΟΥ λεει)!

      Διαγραφή
    2. Ενας Θεολογος18/3/14, 3:26 π.μ.

      Αποκαλυψη κεφ.κ' στιχ.4:Και ειδα θρονους,και καθησαν σ'αυτους αυτοι στους οποιους δοθηκε η εξουσια να δικασουν.Και ειδα και τις ψυχες αυτων που ειχαν πελεκηθει με τσεκουρια για τη μαρτυρια που εδωσαν για την πιστη τους στον ΙΗΣΟΥ και για το λογο του Θεου...Και εζησαν και βασιλεψαν με το Χριστο χιλια χρονια.(σκετο ΙΗΣΟΥΣ λεει ο Βοανεργες)!

      Διαγραφή
    3. Ενας Θεολογος18/3/14, 3:36 π.μ.

      Αποκαλυψη κεφ.κβ' στιχ.16:Εγω,ο ΙΗΣΟΥΣ εστειλα τον αγγελο μου για να μαρτυρησει σε σας ολα αυτα για να αναγνωστουν στις εκκλησιες.Εγω ειμαι η ριζα και το γενος του Δαυιδ,το λαμπρο πρωινο αστερι(!!!!).-

      Διαγραφή
  25. Ενας Θεολογος18/3/14, 2:38 π.μ.

    Απ.Παυλος,προς Εβραιους κεφ.ι' στιχ.19/20:Εχοντας λοιπον,αδελφοι,θαρρος και πεποιθηση οτι θα εισελθουμε στα Αγια δια του αιματος του ΙΗΣΟΥ,απο ενα νεο και ζωντανο δρομο,που τον ενεκαινιασε για χαρη μας ο ΙΗΣΟΥΣ δια μεσου του καταπετασματος,δηλαδη με τη θυσια του σωματος του.(σκετο Ιησους λεει ο Παυλος)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς τον "Ένας θεολόγος",

    Με προκαλείται να φανώ δίγνωμος και είναι κάτι που δεν συμπαθώ. Θα μπορούσατε να θέσετε τις παρατηρήσεις σας μέσω ημέηλ και να σας απαντήσω. (Αν δεν το έχετε και μου το ζητούσατε, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το γράψω εδώ).

    Το θέμα, αν δεν το έχετε ακόμη καταλάβει, αφορά στο "λατρεία Ιησού". Το οποίο, αφού προτάσσει το "λατρεία", συνδέεται άμεσα με την πίστη, και δη και την Ορθόδοξη. Η χρήση μόνο του ονόματος "Ιησού", εφόσον πρόκειται περί πίστεως - δηλώνεται με το "λατρεία" - και ο γράφων βρίσκεται υπό έλεγχο σχίσματος και αίρεσης, δεν δικαιώνει τους κριτές. Το αντίθετο, γίνεται αυτεπίστροφο βέλος γι΄ αυτούς.

    Τα εδάφια τα οποία παραθέσατε, όπου γίνεται η χρήση μόνο του ονόματος, αφορούν στην εξ αποκαλύψεως πίστη - άρα λατρεία, θρησκεία και εκκλησία - που εγκαινιάζει η θεία Ενανθρώπηση και την απέρριπτε το ιερατείο και οι φιλόσοφοι..

    Στα αποσπάσματα της προς Εβραίους Επιστολής, γίνεται αναφορά στον μεσίτη της νέας διαθήκης, Ιησού, τον άνθρωπο τον οποίο διαφορετικά ανέμενε το ιερατείο των Ιουδαίων και τον οποίο τελικά σταύρωσε. Ίσως, για λόγους εθνικού συμφέροντος. Ο Μεσσίας δεν ήταν όπως τον ήθελαν. Ο εκ θεού απεσταλμένος θα έπρεπε να κατασφάξει τους αρνητές του.
    Ο απόστολος Παύλος κάνοντας χρήση μόνο του ονόματος καταβάλλει προσπάθεια να μεταστρέψει αυτό το καταπίστευμα, μη παραλείποντας όμως να τονίζει διαρκώς τη θεότητα Ιησού σε πλείστα άλλα σημεία της "προς Εβραίους" επιστολής. Το άλλο εδάφιο, που αναφέρεται πάλι μόνο στο όνομα, μας υπενθυμίζει ό,τι ως άνθρωπος έπαθε ο Ιησούς ( και ανέστη ) Χριστός

    Το ίδιο έχουμε και στα εδάφια της Αποκαλύψεως, με μόνη αναφορά στο όνομα Ιησούς. Το πρώτο σε σχέση με τις ψυχές όσων "πίστει" έδωσαν τη ζωή τους. "διὰ τὴν μαρτυρίαν Ἰησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ". Το όνομα συνδέεται με το Θεό άμεσα, ψυχές ανθρώπων κρίνονται, κι αυτά εν πίστει λατρεύονται - κατά το «πίστει σοι λατρεύοντες». Βεβαίως, όχι μόνο το όνομα αλλά το «τριλαμπές της μιάς θεότητος». Το δεύτερο απευθύνεται προς τις εκκλησίες, η δε «ρίζα Δαβίδ», υπερτονίζει την κατ΄ άνθρωπο έλευση του Σωτήρος.
    Δεν είναι απαραίτητο να θυμίσω τα σχέση έχοντα με την εκκλησία. Αλλά γιατί όχι; «τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι τον υιόν του ανθρώπου; (...) 15 λέγει αυτοίς· υμείς δε τίνα με λέγεται είναι; 16 αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε· συ ει ο Χριστός ο υιος του Θεού του ζώντος» και τα εξής (Μτ. ιστ΄).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι αλλά ποιός στην αρχαιότητα είπε "δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία, με το Χριστός, φύση του Κυρίου. " ποιός στην αρχαιότητα είπε οτι δε γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών"
    και έκανε διάκρηση μεταξύ στο Ιησούς και το Χριστός ?
    Και ποιός σύχρονος θεολόγος της συμφοράς έβγαλε την αρχαία αίρεση απο το ντουλάπι και το δίδαξε ?
    Εδώ σε έχω κύριε Θεολόγε μου .
    Γιατί κάποιος τον δίδαξε τον κ Κυπριανό αυτά που λέει
    Μια υποψία είναι οι ΓΟΧ ... αλλά δεν έχω ξανασυναντήσει σε ΓΟΧ .
    Μου μοιάζει με κοτσάνα πανεπιστημιακού επιπέδου . Αυτά τα τομάρια οι πανεπιστιμιακοί ξεθάβουν σκελετούς ...
    Αλλά και απο την άλλη πανεπιστημιακής μόρφωσης αυτός που απο την ρίζα μπορεί να την κόψει . Απ την ρίζα κόβουν την αίρεση .Απο την αρχαία ρίζα .
    Και αυτό θέλει σπουδασμένο με πρόσβαση σε πανεπιστημιακή ή εφάμιλλη της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκη .
    Αν κανένας κάνει αγάπη ας ασχοληθεί .
    Κατι μου λέει οτι ο Ειρηναίος ο Λυώνος ο "ἐν Λουγδούνῳ Ἐκκλησίας ὑφηγητής"τον έχει ζωγραφισμένο "Γνωστικισμός" μου μυρίζει και πρώτη Οικουμενική αλλά ... οι μυρουδιές δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για την περίπτωση μας . Χρειάζονται κείμενα . Χρειάζεται ΓΡΑΦΤΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ για τον Έλεγχο και Ανατροπή της Ψευδωνύμου "Γνώσεως"
    Αν κανένας Θεολόγος κάνει αγάπη , θερμή παράκληση ας ασχοληθεί , το έργο αυτό δεν είναι των μέτρων μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. sot. : Εδώ σε έχω κύριε Θεολόγε μου

    - κχ : Δεν είμαι θεολόγος, της θρησκείας μου γράμματα γράφω, απευθυνόμενος σε λίαν περιορισμένο αναγνωστικό κοινό.

    sotirio. : Γιατί κάποιος τον δίδαξε τον κ Κυπριανό αυτά που λέει

    - κχ : Όταν κι εσύ με το καλό περάσεις όλα σου τα χρόνια στην εκκλησία, διαβάσεις όλη την αγία Γραφή με χαρτί και μολύβι, διαβάσεις ομοίως όλη τη Φιλοκαλία, μη παραλείποντας τους πατέρες - να τους διαβάσεις όλους δεν γίνεται -, τότε, χωρίς να διεκδικείς θεολογικές περγαμηνές ή άλλα τινά, θα αρχίσεις να φτιάχνεις την επί του φοβερού βήματος απολογία σου. Θα έχεις κάποιο φόρο (τέλος) ζωής να πληρώσεις, τελώνες θα σου τον ζητήσουν. Να εύχεσαι ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, να σε αφήσουν να περάσεις.

    Ζητάς να ασχοληθεί κάποιος μαζί μου, λες και γράφω κάτι ανήκουστο, που σου θυμίζει γνωστικούς, τον Ειρηναίο της Λυώνος και οπωσδήποτε τους αιρετικούς/σχισματικούς ΓΟΧ. Και τι έγραψα ; Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα, γι΄ αυτό, αναφερόμενοι στη λατρεία (: πίστη, θρησκεία, εκκλησία) δεν είναι σωστό να λέμε το "λατρεία Ιησού" ή να το γράφουμε.

    Αν λοιπόν, με αυτά καλείς σε επαγρύπνηση τους ειδικούς και τους ζητάς να λάβουν θέση, τότε με τη σειρά μου, θα έλεγα ότι εποχές άλλες μου θυμίζεις. Όταν τα λαγωνικά της ιερής εξέτασης κυνηγούσαν μάγισσες.

    Και η αναγκαία - εύχομαι τελική - παρένθεση για να ελαφρύνουμε λίγο την κατάσταση.

    sotirio : "Γνωστικισμός" μου μυρίζει και πρώτη Οικουμενική αλλά ... οι μυρουδιές δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για την περίπτωση μας

    - κχ : Στην ιατρική αντιμετωπίζουμε, όχι συχνά, ασθενείς με οσφρητικές ψευδαισθήσεις. Το σύμπτωμα είναι σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λετε κύριε Κυπριανε "Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα, γι΄ αυτό, αναφερόμενοι στη λατρεία (: πίστη, θρησκεία, εκκλησία) δεν είναι σωστό να λέμε το "λατρεία Ιησού" ή να το γράφουμε."
      και λές επισης " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών"

      Απάντηση:
      Τό ΕΝΑ πρόσωπο ( ουκ εις δυάδα προσώπων τεμνόμενος, αλλ’ εν δυάδι φύσεων, ασυγχύτως γνωριζόμενος") ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς .
      Δεν εκλήθη Κύριε Κυπριανέ η μία φύσις . Αλλά το ΕΝ πρόσωπον . ο Θεάνθρωπος
      Τον Θεάνθρωπο ονομάζουμε Ιησού
      Δεν ονομάζουμε την μία εκ των δύο φύσεων αλλά τον Θεάνθρωπο

      Θεάνθρωπο έτεκε η Θεοτόκος Οχι η ανθρώπινη ή η Θεϊκή φύση αλλά ο Θεάνθρωπο
      Λουκ. 2,11 ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυΐδ.
      και ο τεχθείς Θεάνθρωπος ,ο σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος εκλήθη Ιησους την 8 μέρα ,

      Λουκ. 2,21 Καὶ ὅτε ἐπλήσθησαν ἡμέραι ὀκτὼ τοῦ περιτεμεῖν τὸ παιδίον, καὶ ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς, τὸ κληθὲν ὑπὸ τοῦ ἀγγέλου πρὸ τοῦ συλληφθῆναι αὐτὸν ἐν τῇ κοιλία.

      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος έπαθε , Σταυρώθηκε και τάφηκε Οχι η ανθρώπινη ή η Θεϊκή φύση αλλά ο Θεάνθρωπος
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ανέστη εκ νεκρών Οχι η ανθρώπινη ή η Θεϊκή φύση αλλά ο Θεάνθρωπος
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ανείλθε εις τους ουρανούς καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
      Οχι η ανθρώπινη ή η Θεϊκή φύση αλλά ο Θεάνθρωπος
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος είναι ο πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.᾿ .
      Οχι η ανθρώπινη ή η Θεϊκή φύση αλλά ο Θεάνθρωπος

      Για τον τον Ιησους το Θεάνθρωπο ομολογούμε
      " Και εις έναν Κύριον, Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον Μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.
      Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού. Γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι ου τα πάντα εγένετο.
      Τον δι” ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπίσαντα.
      Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα, και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.
      Και ανελθόντα εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
      Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης, κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος."

      και Αυτός ο Ιησούς ο Θεάνθρωπος μας αποκάλυψε την πίστη

      Και αυτός ο Ιησούς ο Θεάνθρωπος που του λεμε
      " Σου τὰ δῶρα ταῦτα. Σὺ γὰρ εἶ ὁ προσφέρων καὶ προσφερόμενος καὶ προσδεχόμενος καὶ διαδιδόμενος, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ Σοὶ τὴν δόξαν ἀναπέμπομεν, σὺν τῷ ἀνάρχῳ Σου Πατρὶ καὶ τῷ παναγίῳ καὶ ἀγαθῷ καὶ ζωοποιῷ Σου Πνεύματι, νῦν καὶ ἀεί, καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν."
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ὁ προσφέρων
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ο προσφερόμενος
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ο προσδεχόμενος
      ο Ιησους ο Θεάνθρωπος ο διαδιδόμενος,

      Και ξανα σας λέω : Οταν μιλάτε του ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, μιλάτε για το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος . Ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα εἶναι ὁ Τριαδικός Θεός μας, ὁ Θεός τῶν χριστιανῶν. Ἕνας Θεός, Αυτόν τον ΕΝΑ λατρεύουμε .
      Και οταν λατρεύουμε τον ΕΝΑ Θεό , Λατρεύουμε τον Πατέρα .Λατρεύουμε τον Υιό . Λατρεύουμε το Αγιο Πνεύμα . Οτιδήποτε άλλο,δεν το λατρεύουμε ως Θεό. Σε οτιδήποτε αλλο η προσκύνηση που του γίνεται είναι τιμητική όπως θα κάνατε μια υπόκλιση σε μια κυρία , ή ένα φιλί σε ένα αγαπημένο πρόσωπο .
      Τώρα αν εσύ το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Υιού , δεν το λατρεύεις σαν Θεό το πρόβλημα είναι δικό σου Οπως έχει πρόβλημα αν ξεχωρίζεις την άνθρωπο Ιησού απο τον Θεό Ιησού .
      Αλλη η πίστη σου και άλλη η δική μου .





      Διαγραφή

  29. Λουκ. 1,31 καὶ ἰδοὺ συλλήψῃ ἐν γαστρὶ καὶ τέξῃ υἱόν, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦν.
    Λουκ. 1,35 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἄγγελος εἶπεν αὐτῇ· Πνεῦμα Ἅγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σὲ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι· διὸ καὶ τὸ γεννώμενον ἅγιον κληθήσεται υἱὸς Θεοῦ.
    Λουκ. 2,11 ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυΐδ.
    Λουκ. 2,21 Καὶ ὅτε ἐπλήσθησαν ἡμέραι ὀκτὼ τοῦ περιτεμεῖν τὸ παιδίον, καὶ ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς, τὸ κληθὲν ὑπὸ τοῦ ἀγγέλου πρὸ τοῦ συλληφθῆναι αὐτὸν ἐν τῇ κοιλία.



    Και Λουκ. 3,21 Ἐγένετο δὲ ἐν τῷ βαπτισθῆναι ἅπαντα τὸν λαὸν καὶ Ἰησοῦ βαπτισθέντος καὶ προσευχομένου ἀνεῳχθῆναι τὸν οὐρανὸν καὶ καταβῆναι τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον σωματικῷ εἴδει ὡσεὶ περιστερὰν ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ φωνὴν ἐξ οὐρανοῦ γενέσθαι λέγουσαν· σὺ εἶ ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν σοὶ εὐδόκησα .Καὶ αὐτὸς ἦν ὁ Ἰησοῦς ὡσεὶ ἐτῶν τριάκοντα ἀρχόμενος, ὤν, ὡς ἐνομίζετο, υἱὸς Ἰωσήφ, τοῦ Ἡλί,.... τοῦ Ἀδάμ, τοῦ Θεοῦ.

    Αληθως θεοτόκος η παρθένος τίκτει Θεάνθρωπο σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος, ο οποίος 8 μέρες μετά ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς, τὸ κληθὲν ὑπὸ τοῦ ἀγγέλου πρὸ τοῦ συλληφθῆναι αὐτὸν ἐν τῇ κοιλία.
    Και αυτόν τον Ιησου μαρτυρά φωνὴν ἐξ οὐρανοῦ γενέσθαι λέγουσαν· σὺ εἶ ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν σοὶ εὐδόκησα .

    10 γνωστὸν ἔστω πᾶσιν ὑμῖν καὶ παντὶ τῷ λαῷ Ἰσραὴλ ὅτι ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε, ὃν ὁ Θεὸς ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν, ἐν τούτῳ οὗτος παρέστηκεν ἐνώπιον ὑμῶν ὑγιής.
    11 Οὗτός ἐστιν ὁ λίθος ὁ ἐξουθενηθεὶς ὑφ᾿ ὑμῶν τῶν οἰκοδομούντων, ὁ γενόμενος εἰς κεφαλὴν γωνίας.
    12 Καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία· οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς.

    ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ο Θεάνθρωπος Ιησους.
    Κυριος μου και Θεός μου
    "Ιησούς ο Θεός ημών
    Και προσδιορίζει την πίστη μου

    ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ οπως ἀλαθήτως ἐδογμάτισαν οἱ ἄγιες οἰκουμενικὲς Σύνοδοι, και ψάλει η εκκλησία

    Ο γαρ αχρόνως εκ Πατρός εκλάμψας υιός μονογενής, ο αυτός εκ σου της αγνής προήλθεν αφράστως σαρκωθείς· φύσει Θεός υπάρχων και φύσει γενόμενος άνθρωπος δι’ ημάς· ουκ εις δυάδα προσώπων τεμνόμενος, αλλ’ εν δυάδι φύσεων, ασυγχύτως γνωριζόμενος"

    Είς εστιν ο Υιός, διπλούς την φύσιν, αλλ’ ου την υπόστασιν· διό τέλειον αυτόν Θεόν και τέλειον άνθρωπον, αληθώς κηρύττοντες ομολογούμεν Χριστόν τον Θεόν ημών.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θεοτοκίον

    Ὁ Βασιλεὺς τῶν οὐρανῶν, διὰ φιλανθρωπίαν, ἐπὶ τῆς γῆς ὤφθη, καὶ τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη. Ἐκ Παρθένου γὰρ ἁγνῆς σάρκα προσλαβόμενος, καὶ ἐκ ταύτης προελθών, μετὰ τῆς προσλήψεως, εἷς ἐστὶν Υἱός, διπλοῦς τὴν φύσιν, ἀλλ' οὐ τὴν ὑπόστασιν. Διὸ τέλειον αὐτὸν Θεόν, καὶ τέλειον ἄνθρωπον, ἀληθῶς κηρύττοντες ὁμολογοῦμεν Χριστὸν τὸν Θεὸν ἡμῶν, ὃν ἱκέτευε Μῆτερ ἀνύμφευτε, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

    ... ἀληθῶς κηρύττοντες ὁμολογοῦμεν Χριστὸν τὸν Θεὸν ἡμῶν

    Αναστάσιμον στιχηρόν

    Ἀνῆλθες ἐπὶ Σταυροῦ, Ἰησοῦ, ὁ καταβὰς ἐξ οὐρανοῦ, ἦλθες ἐπὶ θάνατον, ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατος, πρὸς τοὺς ἐν σκότει, τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, πρὸς τοὺς πεσόντας, ἡ πάντων ἀνάστασις, ὁ φωτισμὸς καὶ ὁ Σωτὴρ ἡμῶν, δόξα σοι.

    Ἀνῆλθες ἐπὶ Σταυροῦ, Ἰησοῦ ( : φύσει γενόμενος άνθρωπος), ὁ καταβὰς ἐξ οὐρανοῦ ( : φύσει Θεός υπάρχων), ἦλθες ἐπὶ θάνατον (: φύσει γενόμενος άνθρωπος), ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατος, ( : φύσει Θεός υπάρχων).

    ... ... ἀληθῶς κηρύττοντες ὁμολογοῦμεν Χριστὸν τὸν Θεὸν ἡμῶν ὃν ἱκέτευε Μήτηρ ἀνύμφευτε

    Είναι αυτά σχισματοαιρετικά, γνωστικά, ή γνώσης ψευδώνυμης ληρήματα, ώστε να μας χρειάζεται ένας άλλος άγιος Ειρηναίος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι ex protestant καλό να γνωρίζουν τα κατωτέρω σχετικά με το όνομα Χριστός, και όχι Ιησούς.
    Ιωάννου Δαμασκηνού, έκδοσις ακριβής ορθοδόξου πίστεως, κεφ. 47. Περὶ τῶν δύο φύσεων

    Ατρέπτως γὰρ καὶ ἀναλλοιώτως ἡνώθησαν ἀλλήλαις αἱ φύσεις, μήτε τῆς θείας φύσεως ἐκστάσης τῆς οἰκείας ἁπλότητος, μήτε μὴν τῆς ἀνθρωπίνης ἢ τραπείσης εἰς θεότητος φύσιν ἢ εἰς ἀνυπαρξίαν χωρησάσης, μήτε ἐκ τῶν δύο μιᾶς γεγενημένης συνθέτου φύσεως· ἡ γὰρ σύνθετος φύσις οὐδ᾿ ὁποτέρας τῶν, ἐξ ὧν συνετέθη, φύσεων ὁμοούσιος ὑπάρχειν δύναται, ἐξ ἑτέρων ἀποτελεσθεῖσα ἕτερον· οἷον τὸ σῶμα τὸ ἐκ τῶν τεσσάρων στοιχείων συντεθειμένον οὐδὲ τῷ πυρὶ λέγεται ὁμοούσιον, οὔτε πῦρ ὀνομάζεται, οὔτε ἀὴρ λέγεται οὔτε ὕδωρ, οὔτε γῆ, οὐδέ τινι τούτων ἐστὶν ὁμοούσιον...

    Καὶ ἔσται τὸ Χριστὸς οὐ τῆς ὑποστάσεως αὐτοῦ ὄνομα, ἀλλὰ τῆς μιᾶς κατ᾿ αὐτοὺς (σ.σ. αιρετικούς) φύσεως...

    Ημεῖς δὲ οὐ μιᾶς συνθέτου φύσεως τὸν Χριστὸν δογματίζομεν, οὐδὲ ἐξ ἑτέρων ἕτερον, ὥσπερ ἐκ ψυχῆς καὶ σώματος ἄνθρωπον ἢ ὡς ἐκ εσσάρων στοιχείων σῶμα, ἀλλ᾿ ἐξ ἑτέρων τὰ αὐτά· ἐκ θεότητος μὲν γὰρ καὶ ἀνθρωπότητος Θεὸν τέλειον καὶ ἄνθρωπον τέλειον τὸν αὐτὸν καὶ εἶναι καὶ λέγεσθαι ἐκ δύο τε καὶ ἐν δυσὶ φύσεσιν ὁμολογοῦμεν.

    Τὸ δὲ Χριστὸς ὄνομα τῆς ὑποστάσεως λέγομεν, οὐ μονοτρόπως λεγόμενον, ἀλλὰ τῶν δύο φύσεων ὑπάρχον σημαντικόν·

    Και ερωτώ, μετά από αυτά : Είναι το Ιησούς «των δυο φύσεων σημαντικόν»; Ουδόλως. Και τι το αιρετικό αν πει κανείς ότι το Ιησούς εμφαίνει την ανθρώπινη φύση του Κυρίου, το δε Χριστός ομολογεί (ου μονοτρόπως) την θεία; Πλείστες, άλλωστε , είναι οι αναφορές στο "Ιησούς Χριστός"

    Επίσης, αν θέλουν, ας ρίξουν και μια ματιά και σε αυτό :
    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_05.html

    Δεν γνωρίζω αν το σχόλιο αυτό χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καθυστερημένο αλλά χρήσιμο

    Για το «Ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ τοῦ Θεοῦ ἠμῶν, ἅγιε Δημήτριε, βοήθει». Μη βλέπεις http://mapysak.blogspot.gr/2013/05/blog-post_11.html , αλλά http://www.markoseugenikos.gr/index.php?name=agios_demetrios

    « ... Οἱ Ἄβαροι δὲν μποροῦσαν νὰ καταλάβουν τί γίνεται. Μόλις πῆραν στὰ χέρια τοὺς κάποιες ἀπὸ αὐτὲς τὶς πέτρες, ἀντίκρισαν μὲ ἔκπληξη γράμματα ἐπάνω τους. Δὲν γνώριζαν ὅμως ἑλληνικὰ καὶ δὲν καταλάβαιναν τὴν σημασία τους. Βρέθηκε ὅμως ἀνάμεσά τους ἕνας αἰχμάλωτος ἀπὸ τὴν περιοχὴ τῶν περιχώρων τῆς Θεσσαλονίκης. Αὐτὸς διάβασε τὴν φράση !«Ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ τοῦ Θεοῦ ἠμῶν, ἅγιε Δημήτριε, βοήθει». Ἔτσι ἔγινε κατανοητὸ ὅτι ἡ Θεσσαλονίκη βρίσκεται κάτω ἀπὸ τὴν προστασία ἑνὸς ἁγίου ποῦ λέγεται Δημήτριος καὶ ποῦ μόνη ἡ ἐπίκληση τοῦ ὀνόματός του κάνει θαύματα.»

    Ο sotirio παραβλέπει ότι τα γράμματα στις πέτρες διάβασε ένας «αιχμάλωτος των περιχώρων». Τι ελληνικά ήξερε, άγνωστο, ποια τα περίχωρα, άγνωστο κι αυτό.

    Ἀπολυτίκιον, Ἦχος γ´.

    Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος

    Πάλι έγινε κι εδώ λάθος; Αντί να γράψει "Ιησούν τον Θεόν ικέτευε" έγραψε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα δωρο στον Σωτηρη:Γιαυτο και ο Θεος τον ανεβασε πολυ ψηλα και του χαρισε το ονομα που ειναι πανω απ'ολα τα ονοματα.Ετσι,στο ονομα του Ιησου(σκετο)ολα τα επουρανια,τα επιγεια και τα υποχθονια θα προσκυνησουν,και καθε γλωσσα θα ομολογησει οτι Κυριος ειναι ο Ιησους Χριστος,για να δοξαζεται ετσι ο Θεος Πατερας!

      Διαγραφή
    2. Αναξαγορας21/3/14, 12:58 π.μ.

      Παρατηρηση στον Σωτηρη:Λες ,ο Θεανθρωπος Σταυρωθηκε και ταφηκε.Πεθαινει ο Θεος(ο Κυριος,ο Υιος και Λογος);Ο μονογενης Υιος και Λογος του Θεου ΑθΑΝΑΤΟΣ υπαρχων!!

      Διαγραφή
  33. Γιατρέ μου ένα ένα
    Οταν γεννήθηκες η πρώτη εφραφή που αναφερόταν σε σένα δεν περιείχε το Κυπριανός το όνομα σου αλλά αντι αυτής το "τέκνο του ... και της ... " Ετσι σε ονομάζουν , ετσι σε ομολογούν στα πρώτα σου έγραφα οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου . Και αυτό ( γιος του τάδε ) ακόμα και σήμερα που έχεις όνομα σε χαρακτηρίζει . Ο Γιός του Χριστοδουλίδη είναι μια έγκυρη αναφορά σε σένα . Οπως και το γιατρέ μου και ίσως και άλλοι τίτλοι που δείχνουν ιδιότητες πχ Διευθυντής της παθολογικής .
    Ομως το ΟΝΟΜΑ σου είναι Κυπριανός .

    Ετσί και οι άγγελοι ομολογούν στους βοσκούς "Λουκ. 2,11 ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυΐδ." .Και μετά Ναζωραίο , Δάσκαλο Υιό Θεού και πολλά άλλα που είδη σου ανέφερα και
    είναι έγκυρες αναφορές στον Κύριο μας .
    Πλήν 'ομως ξέρεις οπως εσένα σε βγάλανε Κυπριανό έτσι και εκείνο το καλέσανε Ιησού.
    Λουκ. 2,21 Καὶ ὅτε ἐπλήσθησαν ἡμέραι ὀκτὼ τοῦ περιτεμεῖν τὸ παιδίον, καὶ ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς, τὸ κληθὲν ὑπὸ τοῦ ἀγγέλου πρὸ τοῦ συλληφθῆναι αὐτὸν ἐν τῇ κοιλία.
    Το καταλαβαίνεις οτι το ΟΝΟΜΑ είναι Ιησούς και όλα τα άλλα αποδίδουν ιδιότητες και αποτελουν είτε μόνα τους , είτε και σε συνδιασμό βεβαίως βεβαίως, έγκυρες αναφορές στον Κύριο μας ?
    Και οτι αυτό είναι το υπερ παν όνομα "οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς."

    Λες τώρα κ Κυπριανε αφου διαβασες οσα λεει ο ΑΓΙΟΣ Ιωάννης π Δαμασκηνός "Και ερωτώ, μετά από αυτά : Είναι το Ιησούς «των δυο φύσεων σημαντικόν»; Ουδόλως. Και τι το αιρετικό αν πει κανείς ότι το Ιησούς εμφαίνει την ανθρώπινη φύση του Κυρίου, το δε Χριστός ομολογεί (ου μονοτρόπως) την θεία; Πλείστες, άλλωστε , είναι οι αναφορές στο "Ιησούς Χριστός"
    Πριν βέβαια έλεγες κ Κυπριανέ "" Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα, " και " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". "
    και "δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία με το Χριστός φύση του Κυρίου. "

    Κύριε μονοτρόπως σημαίνει μονοσήμαντα
    Οταν λες κ Κυπριανε "δηλώνοντες ην θεία με το Χριστός" την δηλωνεις κ Κυπριανε μονοσυμαντα ( δεν το αποδίδεις και στην ανθρωπίνη ) Αλλά το Χριστός είναι ονομα του ΕΝΟΣ προσώπου των δύο φύσεων .
    Κα δες και αυτό που λέει ο Αγιος Δαμασκηνός " Καὶ ἔσται τὸ Χριστὸς οὐ τῆς ὑποστάσεως ( Θεανδρικού προσωπου ) αὐτοῦ ὄνομα, ἀλλὰ τῆς μιᾶς κατ᾿ αὐτοὺς (σ.σ. αιρετικούς) φύσεως ."
    και το
    Τὸ δὲ Χριστὸς ( η οποιο άλλο όνομα προσθέτω ) ὄνομα τῆς ὑποστάσεως (του προσώπου ) λέγομεν
    , οὐ μονοτρόπως ( οχι μονοσύμαντα για την μια ή την αλλη φύση ) λεγόμενον, ἀλλὰ τῶν δύο φύσεων ὑπάρχον σημαντικόν·

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. Και ξαναδες και το ..

    Αλαθήτως ἐδογμάτισαν οἱ ἄγιες οἰκουμενικὲς Σύνοδοι

    «ἑπόμενοι τοίνυν τοῖς θείοις Πατράσιν, ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν ὁμολογεῖν Υἱὸν τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, συμφώνως ἅπαντες ἐκδιδάσκομεν, τέλειον τὸν αὐτὸν ἐν Θεότητι, καὶ τέλειον τὸν αὐτὸν ἐν ἀνθρωπότητι. Θεὸν ἀληθῶς, καὶ Ἄνθρωπον ἀληθῶς τὸν αὐτὸν ἐκ ψυχῆς καὶ σώματος, Ὁμοούσιον τῷ Πατρὶ κατὰ τὴν Θεότητα, καὶ ὁμοούσιον τὸν αὐτὸν ἡμῖν κατὰ τὴν ἀνθρωπότητα, κατὰ πάντα ὅμοιον ἡμῖν, χωρὶς ἁμαρτίας. Πρὸ αἰώνων μὲν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα κατὰ τὴν Θεότητα, ἐπ’ ἐσχάτων δὲ τῶν ἡμέρων, τὸν αὐτὸν δι’ ἡμᾶς, καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν, ἐκ Μαρίας τῆς Παρθένου τῆς Θεοτόκου, κατὰ τὴν ἀνθρωπότητα. Ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Χριστόν, Υἱόν, Κύριον, Μονογενῆ, ἐκ δύω Φύσεων ἀσυγχύτως, ἀτρέπτως, ἀδιαιρέτως, ἀχωρίστως γνωριζόμενον,(1) οὐδαμοῦ τῆς τῶν φύσεων διαφοράς ἀνῃρημένης διὰ τὴν ἕνωσιν, σῳζομένης δὲ μᾶλλον τῆς ἰδιότητος ἑκατέρας φύσεως, καὶ εἰς ἐν πρόσωπον, καὶ μίαν ὑπόστασιν συντρεχούσης. Οὐκ εἰς δύω πρόσωπα μεριζόμενον, ἤ διαιρούμενον, ἀλλ’ ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Υἱόν, καὶ μονογενῆ Θεὸν Λόγον, Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καθάπερ ἄνωθεν οἱ Προφῆται περὶ αὐτοῦ, καὶ αὐτὸς ἡμᾶς ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς ἐξεπαίδευσε, καὶ τὸ τῶν Πατέρων ἡμῖν παραδέδωκε Σύμβολον.»
    Μετανόησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας Θεολογος21/3/14, 11:01 π.μ.

      Σωτηρη Ζουλιδη,μετανοησε και εσυ για αυτο που με αφελεια εγραψε:Ο Ιησους ο Θεανθρωπος επαθε,Σταυρωθηκε και ταφηκε Δηλαδη ο Υιος και Λογος(ο Κυριος ο Γιαχβε)ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ και οχι μονο ο Ιησους Ανθρωπος(το Αρνιο ο Υιος του Ανθρωπου);Σωστος ο Αναξαγορας.

      Διαγραφή
    2. Λάθος ο Αναξαγόρας διότι το ΕΝΑ πρόσωπο έπαθε

      Ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Χριστόν, Υἱόν, Κύριον, Μονογενῆ, ἐκ δύω Φύσεων ἀσυγχύτως, ἀτρέπτως, ἀδιαιρέτως, ἀχωρίστως γνωριζόμενον, οὐδαμοῦ τῆς τῶν φύσεων διαφοράς ἀνῃρημένης διὰ τὴν ἕνωσιν, σῳζομένης δὲ μᾶλλον τῆς ἰδιότητος ἑκατέρας φύσεως, καὶ εἰς ἐν πρόσωπον, καὶ μίαν ὑπόστασιν συντρεχούσης. ΟΥΚ ΕΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ Οὐκ εἰς δύω πρόσωπα μεριζόμενον, ἤ διαιρούμενον, ἀλλ’ ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Υἱόν, καὶ μονογενῆ Θεὸν Λόγον,ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν,
      Αυτόν μαρτυρώ " Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
      Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς. . Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός."



      Διότι, όπως λέει ο Απόστολος, «ἐπεί οὖν τά παιδία (τα παιδιά του Θεού, όλοι οι άνθρωποι) κεκοινώνηκε σαρκός και αἴματος, καί αὐτός παραπλησίως (παρομοίως) μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διά τοῦ θανάτου καταργήσῃ τόν τό κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ’ ἔστι τόν διάβολον, καί ἀπαλλάξῃ τούτους, ὅσοι φόβῳ θανάτου διά παντός τοῦ ζῆν ἔνοχοι ἦσαν δουλείας»
      «Ἔπρεπε γάρ αὐτῷ, δι’ ὅν τά πάντα καί δι’ οὗ τά πάντα… τόν ἀρχηγόν τῆς σωτηρίας αὐτῶν διά παθημάτων τελειῶσαι» (Εβρ. β’ 10, 14-15). Τέλειος Θεός, αλλά και τέλειος άνθρωπος ο Κύριος, αληθής Θεάνθρωπος

      Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, για να τονίσει ότι, αν ο Υιός του Θεού γεν γινόταν άνθρωπος, ήταν αδύνατο να σωθεί ο άνθρωπος, λέει· «το απρόσληπτον και αθεράπευτον, ό δε ήνωται τω Θεώ, τούτο και σώζεται». Εκείνο που δεν προσλαμβάνεται από τον Θεό, δηλαδή η ανθρώπινη φύση, αυτό μένει και αθεράπευτο. Αντίθετα εκείνο που ενώνεται με το Θεό, το Θεό Λόγο, αυτό και σώζεται, αφού βρίσκεται πλέον ενωμένο με το Σωτήρα Θεό..


      Είναι, λοιπόν ο Κύριος, αληθής Θεάνθρωπος.

      Ο Παύλος βεβαιώνει, ότι «είς μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός» (ένας είναι μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων· εκείνος που, ενώ ήταν Θεός, έγινε άνθρωπος, ο Ιησούς Χριστός)· ότι ο Θεός θα κρίνει την οικουμένη με δικαιοσύνη «εν ανδρί», με άνδρα, τον οποίον ανέστησε εκ νεκρών.

      Εκείνος, ο οποίος «κατά το πλήρωμα του χρόνου γενόμενος εκ γυναικός» και «μορφήν δούλου λαβών» έγινε όμοιος με τους ανθρώπους, «ο πρωτότοκος εν πολλοίς αδελφοίς».

      Στην προς Εβραίους επιστολή μας ονομάζει ο Κύριος «αδελφούς» του, και είμαστε οι κατά σάρκα αδελφοί του Χριστού. Διότι «παραπλησίως» (παρομοίως), το οποίο σημαίνει ότι «ου φαντασία ουδέ εικόνι, αλλ’ αληθεία», όχι κατά φαντασία, ούτε σαν μια εικόνα, αλλά αληθινά έγινε άνθρωπος ο Χριστός. Άλλωστε, λέει ο θείος Παύλος, ο Χριστός «κεκοινώνηκε σαρκός και αίματος», δηλαδή έγινε τέλειος άνθρωπος, «και κατά πάντα ωμοιώθη τοις αδελφοίς», διότι «ετέχθη, ετράφη, ηυξήθη, έπαθε και τέλος απέθανε» «και εσπούδασεν αδελφός ημών εν άπασι γενέσθαι», φρόντισε να γίνει σε όλα μας τα ζητήματα αδελφός. Πειρασθείς δε, (αφού δοκιμάστηκε) «κατά πάντα καθ’ ομοιότητα» προς εμάς «χωρίς αμαρτίας» και «μαθών αφ’ ων έπαθε την υπακοήν και τελειωθείς εγένετο τοις υπακούουσιν αυτώ πάσιν αίτιος σωτηρίας αιωνίου»

      Διαγραφή
    3. Ὁ δ΄ ἀναθεματισμὸς τῆς Ε΄ Οἰκουμ. Συνόδου κατὰ τῶν «τριῶν κεφαλαίων» τὸ τονίζει ἐπανειλημμένως: «Εἴ τις…οὐχ ὁμολογεῖ τὴν ἕνωσιν τοῦ Θεοῦ Λόγου πρὸς σάρκα ἐμψυχωμένην ψυχῇ λογικῇ καὶ νοερᾷ κατὰ σύνθεσιν ἤγουν καθ’ ὑπόστασιν γεγενῆσθαι, καθὼς οἱ ἅγιοι Πατέρες ἐδίδαξαν, καὶ διὰ τοῦτο μίαν αὐτοῦ τὴν ὑπόστασιν…ὁ τοιοῦτος ἀνάθεμα ἔστω»

      . Καὶ πάλιν: «Ἡ μέντοι ἁγία τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησία…τὴν ἕνωσιν τοῦ Θεοῦ Λόγου πρὸς τὴν σάρκα κατὰ σύνθεσιν ὁμολογεῖ, ὅπερ ἐστὶ καθ’ ὑπόστασιν

      Ἡ γὰρ κατὰ σύνθεσιν ἕνωσις, ἐπὶ τοῦ κατὰ Χριστὸν μυστηρίου, οὐ μόνον ἀσύγχυτα τὰ συνελθόντα διαφυλάττει, ἀλλ’ οὐδὲ διαίρεσιν ἐπιδέχεται»

      ὁ ζ΄ ἀναθεματισμός: «Εἴ τις ἐν δύο φύσεσι λέγων, μὴ ὡς ἐν θεότητι καὶ ἀνθρωπότητι τὸν ἕνα Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστὸν γνωρίζεσθαι ὁμολογεῖ, ἵνα διὰ τούτου σημάνῃ τὴν διαφορὰν τῶν φύσεων, ἐξ ὧν ἀσυγχύτως ἡ ἄφραστος ἕνωσις γέγονεν, οὔτε τοῦ Λόγου εἰς τὴν τῆς σαρκὸς μεταποιηθέντος φύσιν, οὔτε τῆς σαρκὸς πρὸς τὴν τοῦ Λόγου φύσιν μεταχωρησάσης (μένει γὰρ ἑκάτερον, ὅπερ ἐστὶ τῇ φύσει, καὶ γενομένης τῆς ἑνώσεως καθ’ ὑπόστασιν), ἀλλ’ ἐπὶ διαιρέσει τῇ ἀνὰ μέρος τὴν τοιαύτην λαμβάνει φωνὴν ἐπὶ τοῦ κατὰ Χριστὸν μυστηρίουû ἢ τὸν ἀριθμὸν τῶν φύσεων ὁμολογῶν ἐπὶ τοῦ αὐτοῦ ἑνὸς κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ Λόγου σαρκωθέντος, μὴ τῇ θεωρίᾳ μόνῃ τὴν διαφορὰν τούτων λαμβάνει, ἐξ ὧν καὶ συνετέθῃ, οὐκ ἀναιρουμένην διὰ τὴν ἕνωσιν (εἷς γὰρ ἐξ ἀμφοῖν, καὶ δι’ ἑνὸς ἀμφότερα), ἀλλ’ ἐπὶ τούτῳ κέχρηται τῷ ἀριθμῷ, ὡς κεχωρισμένας καὶ ἰδιοϋποστάτους ἔχει τὰς φύσεις, ὁ τοιοῦτος ἀνάθεμα ἔστω»

      Διαγραφή
    4. Εν πρόσωπον
      ΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥ Χριστοῦ, τοῦ ἐκ θεότητός τε καὶ ἀνθρωπότητος συντεθειμένου, ἐν θεότητί τε καὶ ἀνθρωπότητι ὄντος Τέλειος Θεός, αλλά και τέλειος άνθρωπος ο Κύριος, ΕΝ Θεάνθρωπινο Πρόσωπο !
      Οπως αλαθήτως ἐδογμάτισαν οἱ ἄγιες οἰκουμενικὲς Σύνοδοι και ψάλει η εκκλησία

      Ὁ ᾍδης Λόγε συναντήσας σοι, ἐπικράνθη, βροτὸν ὁρῶν τεθεωμένον, κατάστικτον τοῖς μώλωψι, καὶ πανσθενουργόν, τῷ φρικτῷ τῆς μορφῆς δέ, διαπεφώνηκεν.

      Ὁ ᾅδης, Λόγε, ὅταν σὲ συνάντησε, γέμισε πικρία ἡ κοιλία του, βλέποντας ἄνθρωπο νὰ ἔχει γίνει Θεός, ποὺ ἦταν μὲν γεμάτος ἀπὸ τὰ σημάδια τῶν πληγῶν, παράλληλα ὅμως καὶ πανσθενουργὸς (παντοδύναμος). Μὲ τὸ φρικτὸ δὲ τοῦτο θέαμα, τοῦ κόπηκε ἡ φωνὴ (ἔπεσε νεκρὸς).

      Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον, ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατος, τότε τὸν ᾍδην ἐνέκρωσας τῇ ἀστραπῇ τῆς Θεότητος· ὅτε δὲ καὶ τοὺς τεθνεῶτας ἐκ τῶν καταχθονίων ἀνέστησας πᾶσαι αἱ Δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων ἐκραύγαζον· Ζωοδότα Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.

      Ὅταν κατέβηκες στὸ θάνατο, ἐσὺ ποὺ εἶσαι ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατη, τότε νέκρωσες τὸν ᾅδη μὲ τὴν ἀστραπὴ τῆς θεότητός σου· ὅταν δὲ ἀνέστησες καὶ τοὺς νεκροὺς ἀπὸ τὰ ἔγκατα τῆς γῆς, ὅλες οἱ δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων (οἱ ἄγγελοι) κραύγαζαν· Χριστὲ ὁ Θεός, ποὺ παρέχεις ζωή, δόξα σοι.

      Ἐξέστησαν χοροί, τῶν Ἀγγέλων ὁρῶντες, τὸν ἐν τοῖς τοῦ Πατρός, καθεζόμενον κόλποις, πῶς τάφῳ κατατίθεται, ὡς νεκρὸς ὁ ἀθάνατος· ὃν τὰ τάγματα, τὰ τῶν Ἀγγέλων κυκλοῦσι· καὶ δοξάζουσι, σὺν τοῖς νεκροῖς ἐν τῷ ᾍδῃ, ὡς Κτίστην καὶ Κύριον.

      Ἐξεπλάγησαν οἱ στρατιὲς τῶν ἀγγέλων, ὅταν εἶδαν τὸν Χριστό, ποὺ κάθεται στοὺς κόλπους τοῦ Πατρός, νὰ κατατίθεται νεκρὸς στὸν τάφο, αὐτὸς ποὺ εἶναι ἀθάνατος· τὸν ὁποῖο περικυκλώνουν τὰ τάγματα τῶν ἀγγέλων, καὶ δοξάζουν, μαζὶ μὲ τοὺς νεκροὺς στὸν ᾅδη, ὡς Κτίστη καὶ Κύριο.

      Σὲ τὸν ἐπὶ ὑδάτων, κρεμάσαντα πᾶσαν τὴν γῆν ἀσχέτως, ἡ κτίσις κατιδοῦσα, ἐν τῷ Κρανίῳ κρεμάμενον, θάμβει πολλῷ συνείχετο· Οὐκ ἔστιν ἅγιος, πλήν σου Κύριε, κραυγάζουσα.

      Ἐσένα, Κύριε, ποὺ κρέμασες τὴ γῆ πάνω στὰ ὕδατα χωρὶς ὑποστήριγμα, ἀφοῦ σὲ εἶδε ἡ κτίση νὰ κρέμεσαι στὸν τόπο τοῦ Κρανίου, κατεχόταν ἀπὸ μεγάλη κατάπληξη, κραυγάζουσα· δὲν ὑπάρχει ἄλλος ἅγιος, ἐκτὸς ἀπὸ ἐσένα, Κύριε.

      Τι λέει ο Αναξαγόρας ?
      "Παρατηρηση στον Σωτηρη:Λες ,ο Θεανθρωπος Σταυρωθηκε και ταφηκε.Πεθαινει ο Θεος(ο Κυριος,ο Υιος και Λογος);Ο μονογενης Υιος και Λογος του Θεου ΑθΑΝΑΤΟΣ υπαρχων!!"

      Χωρίζει τις φύσεις και διαιρεί ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ

      Ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Χριστόν, Υἱόν, Κύριον, Μονογενῆ, ἐκ δύω Φύσεων ἀσυγχύτως, ἀτρέπτως, ἀδιαιρέτως, ἀχωρίστως γνωριζόμενον, οὐδαμοῦ τῆς τῶν φύσεων διαφοράς ἀνῃρημένης διὰ τὴν ἕνωσιν, σῳζομένης δὲ μᾶλλον τῆς ἰδιότητος ἑκατέρας φύσεως, καὶ εἰς ἐν πρόσωπον, καὶ μίαν ὑπόστασιν συντρεχούσης. ΟΥΚ ΕΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ Οὐκ εἰς δύω πρόσωπα μεριζόμενον, ἤ διαιρούμενον, ἀλλ’ ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Υἱόν, καὶ μονογενῆ Θεὸν Λόγον,ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν,
      Αυτόν μαρτυρώ " Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
      Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς. . Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός."

      Διαγραφή
    5. Τι λέει ο Αναξαγόρας ?
      "Παρατηρηση στον Σωτηρη:Λες ,ο Θεανθρωπος Σταυρωθηκε και ταφηκε.Πεθαινει ο Θεος(ο Κυριος,ο Υιος και Λογος);Ο μονογενης Υιος και Λογος του Θεου ΑθΑΝΑΤΟΣ υπαρχων!!"

      Εκπληκτικό ε ? Ἐξεπλάγησαν οἱ στρατιὲς τῶν ἀγγέλων, ὅταν εἶδαν τὸν Χριστό, ποὺ κάθεται στοὺς κόλπους τοῦ Πατρός, νὰ κατατίθεται νεκρὸς στὸν τάφο, αὐτὸς ποὺ εἶναι ἀθάνατος
      Ἐξεπλάγησαν οἱ στρατιὲς τῶν ἀγγέλων, ὅταν εἶδαν τὸν Χριστό,

      Ἀνῃρέθης, ἀλλ᾿ οὐ διῃρέθης, Λόγε ἧς μετέσχες σαρκός· εἰ γὰρ καὶ λέλυταί σου, ὁ ναὸς ἐν τῷ καιρῷ τοῦ πάθους, ἀλλὰ καὶ οὕτω μία ἦν ὑπόστασις, τῆς Θεότητος καὶ τῆς σαρκός σου· ἐν ἀμφοτέροις γάρ, εἷς ὑπάρχεις Υἱός, Λόγος τοῦ Θεοῦ, Θεὸς καὶ ἄνθρωπος.

      Θανατώθηκες, ἀλλὰ δὲν χωρίστηκες ἀπὸ τὴ σάρκα, τὴν ὁποία προσέλαβες· διότι, ἂν καὶ καταστράφηκε τὸ σῶμα σου κατὰ τὸν καιρὸ τοῦ πάθους, ἀλλὰ καὶ ἔτσι μία ἦταν ἡ ὑπόσταση τῆς θεότητος καὶ τῆς σαρκός σου· διότι καὶ στὰ δύο ἕνας ὑπάρχεις Υἱός, Λόγος τοῦ Θεοῦ, Θεὸς καὶ ἄνθρωπος (Θεάνθρωπος).

      Το λοιπόν κύριε Αναξαγόρα
      Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ
      http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/prayers/service_epitaph_translation.htm
      Θεολογεί και ομολογεί την απάντηση που θέλεις
      Ρίξε μια ματιά και ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ .

      Διαγραφή
  35. Γιατρέ μου, ... (τα άλλα παραλείπονται) Μετανόησε !

    κχ
    "Για τις αμαρτίες μου ή για το Θεό", συ είπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 8 τότε Πέτρος πλησθεὶς Πνεύματος ῾Αγίου εἶπε πρὸς αὐτούς· ἄρχοντες τοῦ λαοῦ καὶ πρεσβύτεροι τοῦ ᾿Ισραήλ, (...) ὅτι ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, ( ... ) 12 ( ... ) οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία· οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς.

    κχ
    Το όνομα είναι Ιησούς Χριστός, το Ναζωραίος αφορά στον τόπο ( Ναζαρέτ, συνοικία θα λέγαμε ) γέννησης. Η περιοχή της Ναζαρέτ ήταν λίαν κακόφημη στην, θα λέγαμε, πολυπολιτισμική Γαλιλαία, όθεν και το "ἐρεύνησον καὶ ἴδε ὅτι προφήτης ἐκ τῆς Γαλιλαίας οὐκ ἐγήγερται" του ιερατείου.

    Σχετικό με αυτά είναι και ο τίτλος, που έθεσε ο Πιλάτος επί του Σταυρού : "19 ἔγραψε δὲ καὶ τίτλον ὁ Πιλᾶτος καὶ ἔθηκεν ἐπὶ τοῦ σταυροῦ· ἦν δὲ γεγραμμένον· Ἰησοῦς ὁ Ναζωραῖος ὁ βασιλεὺς τῶν Ἰουδαίων" . Το ιερατείο του ζήτησε να την ξηλώσει ( σημ. το βασιλεύς Ιουδαίων εκ Ναζαρέτ μείωνε τον υπερήφανο λαό ) και να γράψει " ἐκεῖνος εἶπε". Όμως ο Πιλάτος δεν τους έκανε τη χάρη. Απάντησε : "Ὃ γέγραφα, γέγραφα." και πολύ σωστά. Όποιος λέει ( ἐκεῖνος εἶπε ) ότι είναι βασιλιάς, λέει δηλαδή την άποψή του, δεν τον σταυρώνουμε. Στο τρελάδικο θα τον στείλουμε και όχι στο εκτελεστικό. Το ιερατείο την "πάτησε", κατά το κοινώς λεγόμενο. Ο Πόντιος Πιλάτος αποδείχτηκε καλύτερος γνώστης Νομικών και δεν έπεσε στην παγίδα που του έστησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  37. Τῼ ΑΓΙῼ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛῼ ΣΑΒΒΑΤῼ
    Ὑπὸ γῆν βουλήσει, κατελθὼν ὡς θνητός, ἐπανάγεις ἀπὸ γῆς πρὸς οὐράνια, τοὺς ἐκεῖθεν πεπτωκότας Ἰησοῦ.
    Νεκρωθεὶς βουλήσει, καὶ τεθεὶς ὑπὸ γῆν, ζωοβρύτα Ἰησοῦ μου ἐζώωσας, νεκρωθέντα παραβάσει με πικρᾷ.
    Κἂν νεκρὸς ὡράθης, ἀλλὰ ζῶν ὡς Θεός, ἐπανάγεις ἀπὸ γῆς πρὸς οὐράνια, τοὺς ἐκεῖθεν πεπτωκότας Ἰησοῦ.
    Ἁπλωθεὶς ἐν ξύλῳ, συνηγάγω βροτούς· τὴν πλευράν σου δὲ νυγεὶς τὴν ζωήῤῥητον, πᾶσιν ἄφεσιν πηγάζεις Ἰησοῦ.
    Ἰησοῦ γλυκύ μοι, καὶ σωτήριον φῶς, τάφῳ πῶς ἐν σκοτεινῷ, κατακέκρυψαι; ὢ ἀφάτου, καὶ ἀῤῥήτου ἀνοχῆς!
    Ἀληθὴς καὶ πόλου, καὶ τῆς γῆς Βασιλεύς, εἰ καὶ τάφῳ σμικροτάτῳ συγκέκλεισαι, ἐπεγνώσθης πάσῃ κτίσει Ἰησοῦ.
    Μέτρα γῆς ὁ στήσας, ἐν σμικρῷ κατοικεῖς, Ἰησοῦ παμβασιλεῦ τάφῳ σήμερον, ἐκ μνημάτων τοὺς θανέντας ἀνιστῶν
    ᾘτήσατο Ἰωσήφ, τὸ σῶμα τοῦ Ἰησοῦ, καὶ ἀπέθετο ἐν τῷ καινῷ αὐτοῦ μνημείῳ· ἔδει γὰρ αὐτὸν ἐκ τάφου, ὡς ἐκ παστάδος προελθεῖν· ὁ συντρίψας κράτος θανάτου, καὶ ἀνοίξας πύλας Παραδείσου ἀνθρώποις, δόξα σοι.
    Ἥλιον τὸ πρίν, Ἰησοῦς τοὺς ἀλλοφύλους κόπτων, ἔστησεν· αὐτὸς δὲ ἀπέκρυψας, καταβάλλων τὸν τοῦ σκότους ἀρχηγόν.
    Ταῦτα Γαβριήλ, μοὶ ἀπήγγειλεν ὅτε κατέπτη, ὃς τὴν Βασιλείαν αἰώνιον, ἔφη τοῦ Υἱοῦ μου τοῦ Ἰησοῦ.
    Τίς μοι δώσει ὕδωρ, καὶ δακρύων πηγάς, ἡ Θεόνυμφος Παρθένος ἐκραύγαζεν, ἵνα κλαύσω τὸν γλυκύν μου Ἰησοῦν;
    Οἴμοι φῶς τοῦ Κόσμου! οἴμοι φῶς τὸ ἐμόν! Ἰησοῦ μου ποθεινότατε ἔκραζεν, ἡ Παρθένος θρηνῳδοῦσα γοερῶς.
    Ὡς πικρᾶς ἐκ κρήνης, τῆς Ἰούδα φυλῆς, οἱ ἀπόγονοι ἐν λάκκῳ κατέθεντο, τὸν τροφέα μανναδότην Ἰησοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς Εβραίους Ο ᾿Ιησοῦς ἀρχηγὸς καὶ τελειωτὴς τῆς πίστεως

    ΙΒ´\ΤΟΙΓΑΡΟΥΝ καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι' ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα, 2 ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν ᾿Ιησοῦν, ὃς ἀντὶ τῆς προκειμένης αὐτῷ χαρᾶς ὑπέμεινε σταυρόν, αἰσχύνης καταφρονήσας, ἐν δεξιᾷ τε τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ κεκάθικεν. 3 ἀναλογίσασθε γὰρ τὸν τοιαύτην ὑπομεμενηκότα ὑπὸ τῶν ἁμαρτωλῶν εἰς αὐτὸν ἀντιλογίαν, ἵνα μὴ κάμητε ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν ἐκλυόμενοι.

    Το ονομα είναι Ιησούς Λουκ. 2,21 Καὶ ὅτε ἐπλήσθησαν ἡμέραι ὀκτὼ τοῦ περιτεμεῖν τὸ παιδίον, καὶ ἐκλήθη τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦς, τὸ κληθὲν ὑπὸ τοῦ ἀγγέλου πρὸ τοῦ συλληφθῆναι αὐτὸν ἐν τῇ κοιλία.

    Χριστός είναι τίτλος που λέει τι είναι ο Ιησούς Είναι ο Μεσσίας
    Λουκ. 2,11 ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ, ὅς ἐστι Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυΐδ.
    Εβραίους 1 8 προς δε τον υιον ο θρονος σου ο θεος εις τον αιωνα του αιωνος ραβδος ευθυτητος η ραβδος της βασιλειας σου 1.9 ηγαπησας δικαιοσυνην και εμισησας ανομιαν δια τουτο εχρισεν σε ο θεος ο θεος σου ελαιον αγαλλιασεως παρα τους μετοχους σου
    (Ψαλμοὶ 18:50) Αυτός μεγαλύνει τας σωτηρίας του βασιλέως αυτού, και κάμνει έλεος εις τον κεχρισμένον αυτού, εις τον Δαβίδ και εις το σπέρμα αυτού έως αιώνος.
    Λευιτικό 4:3·3 ἐὰν μὲν ὁ ἀρχιερεὺς ὁ κεχρισμένος ἁμάρτῃ τοῦ τὸν λαὸν ἁμαρτεῖν, καὶ προσάξει περὶ τῆς ἁμαρτίας αὐτοῦ, ἧς ἥμαρτε, μόσχον ἐκ βοῶν ἄμωμον τῷ Κυρίῳ περὶ τῆς ἁμαρτίας.
    Λευιτικό 8:12· λάβε ᾿Ααρὼν καὶ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ καὶ τὰς στολὰς αὐτοῦ καὶ τὸ ἔλαιον τῆς χρίσεως ... 12 καὶ ἐπέχεε Μωυσῆς ἀπὸ τοῦ ἐλαίου τῆς χρίσεως ἐπὶ τὴν κεφαλὴν ᾿Ααρὼν καὶ ἔχρισεν αὐτὸν καὶ ἡγίασεν αὐτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 9 τὸν δὲ βραχύ τι παρ' ἀγγέλους ἠλαττωμένον βλέπομεν ᾿Ιησοῦν διὰ τὸ πάθημα τοῦ θανάτου δόξῃ καὶ τιμῇ ἐστεφανωμένον, ὅπως χάριτι Θεοῦ ὑπὲρ παντὸς γεύσηται θανάτου. 10 ἔπρεπε γὰρ αὐτῷ, δι' ὃν τὰ πάντα καὶ δι' οὗ τὰ πάντα, πολλοὺς υἱοὺς εἰς δόξαν ἀγαγόντα, τὸν ἀρχηγὸν τῆς σωτηρίας αὐτῶν διὰ παθημάτων τελειῶσαι. 11 ὅ τε γὰρ ἁγιάζων καὶ οἱ ἁγιαζόμενοι ἐξ ἑνὸς πάντες· δι' ἣν αἰτίαν οὐκ ἐπαισχύνεται ἀδελφοὺς αὐτοὺς καλεῖν, 12 λέγων· ἀπαγγελῶ τὸ ὄνομά σου τοῖς ἀδελφοῖς μου, ἐν μέσῳ ἐκκλησίας ὑμνήσω σε·
    13 καὶ πάλιν· ἐγὼ ἔσομαι πεποιθὼς ἐπ' αὐτῷ· καὶ πάλιν· ἰδοὺ ἐγὼ καὶ τὰ παιδία ἅ μοι ἔδωκεν ὁ Θεός. 14 ἐπεὶ οὖν τὰ παιδία κεκοινώνηκε σαρκὸς καὶ αἵματος, καὶ αὐτὸς παραπλησίως μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διὰ τοῦ θανάτου καταργήσῃ τὸν τὸ κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ' ἔστι τὸν διάβολον, 15 καὶ ἀπαλλάξῃ τούτους, ὅσοι φόβῳ θανάτου διὰ παντὸς τοῦ ζῆν ἔνοχοι ἦσαν δουλείας. 16 οὐ γὰρ δήπου ἀγγέλων ἐπιλαμβάνεται, ἀλλὰ σπέρματος ᾿Αβραὰμ ἐπιλαμβάνεται.
    17 ὅθεν ὤφειλε κατὰ πάντα τοῖς ἀδελφοῖς ὁμοιωθῆναι, ἵνα ἐλεήμων γένηται καὶ πιστὸς ἀρχιερεὺς τὰ πρὸς τὸν Θεόν, εἰς τὸ ἱλάσκεσθαι τὰς ἁμαρτίας τοῦ λαοῦ. 18 ἐν ᾧ γὰρ πέπονθεν αὐτὸς πειρασθείς, δύναται τοῖς πειραζομένοις βοηθῆσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναξαγορας22/3/14, 10:06 π.μ.

      Πραξεις των Αποστολων β'30-32:Αλλα επειδη ηταν προφητης και γνωριζε οτι ο Θεος του υποσχεθηκε με ορκο,πως απο ενα απογονο των σπλαγχνων του θα αναστησει το Χριστο ως ΑΝΘΡΩΠΟ και θα τον καθισσει στο θρονο του,προειδε και μιλησε για την ανασταση του Χριστου,οτι δεν εγκαταλειφθηκε η ψυχη του στον αδη ουτε το σωμα του γνωρισε φθορα.Αυτον τον ΙΗΣΟΥ τον ανεστησε ο ΘΕΟΣ,για τον οποιο ολοι μας ειμαστε μαρτυρες!!!

      Διαγραφή
  40. Κύριε Αναξαγόρα σας απάντησα ποιό πάνω sotirio21 Μαρτίου 2014 - 11:23 π.μ. και μετά
    Λάθος ο Αναξαγόρας διότι το ΕΝΑ πρόσωπο έπαθε .....

    Μελέτησε την Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ
    http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/prayers/service_epitaph_translation.htm
    Τό πρωτότυπο κείμενο μέ τὴν νεοελληνικὴ ἀπόδοση τοῦ Ὁμοτίμου Καθηγητοῦ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Ἀνδρέα Θεοδώρου
    Μελετήστε και αν ο Θεός Θέλει κατανοείς πως Τῆς Τριάδος ὁ εἷς, ἐν σαρκὶ δι᾿ ἡμᾶς, ἐπονείδιστον ὑπέμεινε θάνατον· φρίττει ἥλιος, καὶ τρέμει δὲ ἡ γῆ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. sotirio, 22 Μαρτίου 2014 - 3:48 π.μ.
    Γράφει ο κ Κυπριανός "Συμπλωρωματικά με το "αναστάς ο Ιησούς" και το απαράδεκτο "λατρεία Ιησού"," ... κλπ.
    Απάντηση : Για δες στο συναξάρι Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Βασίλειος τι λέει ?

    Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Βασίλειος ἔζησε καὶ μαρτύρησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (...) Ὁ Ἅγιος μὲ πνευματικὴ ἀνδρεία τοῦ ἀπάντησε ὅτι πιστεύει μόνο στὴν Τριαδικὴ Θεότητα καὶ λατρεύει τὸν Ἰησοῦ Χριστό.

    κυπριανός χ
    Κι εσύ ξαναδιάβασε αυτά που αντιγράφεις : Ὁ άγιος μὲ πνευματικὴ ἀνδρεία τοῦ ἀπάντησε ὅτι πιστεύει μόνο στὴν Τριαδικὴ Θεότητα καὶ λατρεύει τὸν Ἰησοῦ Χριστό, με δική μου υπογράμμιση στο "πιστεύει μόνο στὴν Τριαδικὴ Θεότητα καὶ λατρεύει τὸν Ἰησοῦ Χριστό". Ο άγιος δεν είπε ότι λατρεύει Ιησού, ομολόγησε εν αγίω Πνεύματι (Ιησούν) και αληθεία (Χριστόν) εις δόξαν του Θεού Πατρός. Όλην την τριαδική θεότητα ομολόγησε, διότι αυτήν πίστευε και πιστεύει κάθε Ορθόδοξος. Η ορθόδοξη πίστη εκφέρεται και δια της ορθόδοξης λατρείας, και δια της ορθόδοξης ομολογίας. Εσύ, ελπίζω ασυναίσθητα ...

    ( σ.σ. υπάρχει και το forget the church, follow Jesus, οπότε, προβλέπω, ο Jesus θα γίνει σε λίγο ο ισοπεδωτής της εκκλησίας - εντός καινοτομίας και εντός αποτείχισης - που στηρίζει ο sotirio )

    ... εξακολουθείς να επιμένεις σε "λατρεία Ιησού" και "εκκλησία Ιησού", όπως έγραψες σε προηγούμενο σχόλιο (*). Αν αυτό σου είχε "ξεφύγει", όπως πολλά μας ξεφεύγουν - δεν εξαιρώ τον εαυτό μου - θα μπορούσες πολύ απλά να το διορθώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος να τα γράφουμε όλα αυτά. Ωστόσο επιμένεις. Αφού είναι έτσι, επιμένω κι εγώ και σε ρωτώ :

    Γιατί παρέκκλινες τη συζήτηση και δεν μου απάντησες, όταν μου υπέδειξες να μετανοήσω. Θέλησα να μάθω, κατά τη σύστασή σου (**), αν μου ζητάς να μετανοήσω για το θεό (που λατρεύω) ή για τις αμαρτίες μου, εσύ που, σημειωτέον, συνιστάς ορθά να μην διαιρούμε το ένα πρόσωπο του Κυρίου. Προφανώς, διότι για σένα το Ιησούς Χριστός δηλώνει διαίρεση προσώπου Έτσι όμως, όπως θέτεις το ερώτημα, αφήνεις να εννοηθεί ότι ένας μπορεί να μετανοεί για την αστοχία του (σ.σ. μοντέρνα έκφραση) προς επίτευξη ( με την λατρεία ) του θεϊκού του στόχου ( "4 ... γένησθε θείας κοινωνοὶ φύσεως" 2Πτ. ) ανεξάρτητα του τι κάνει με τους ανθρώπους. Έτερος δε, να μετανοεί για τις αμαρτίες του προς τους ανθρώπους, αφήνοντας στην άκρη το θεό (του). Λοιπόν, δώσε μας την απάντηση εσύ που λατρεύεις Ιησού, τον ομολογείς στην εκκλησία του Ιησού, και πιστεύεις "Ιησού τον θεό ημών".

    (*) sotirio12 Μαρτίου 2014 - 1:31 π.μ. Κύριε Κυπριανέ σε βάπτισε ΓΟΧ ιερέας εξ αρχής ή έχεις βάπτισμα της Εκκλησίας Ιησού που εσύ λές "καινοτομία" , "νεοημερολογίτες" η ότι άλλο και μετά αυτομόλησες στους ΓΟΧ ?

    (**) sotirio, 12 Μαρτίου 2014 - 7:50 π.μ.: Δεν απαντάτε κατά τρόπο σαφή λέγοντας " Βάπτισμα των δακρύων της Μετανοίας". Μετάνοια για τις αμαρτίες ή μετάνοια για τον Θεό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κυπριανέ αυτό το forget the church, follow Jesus, δεν το ξέρω αλλά είναι ανοησία
      Εκτός εκκλησίας , εκτός σώματος του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού οχι μόνο δεν υπάρχει η σωτηρία αλλά υπάρχει η βεβαία απώλεια .
      Είτε πω , είτε γράψω, Ιησούς ,είτε Κυριος Ιησούς Χριστός ο υιός του Θεού του Ζώντος, είτε Λόγος , είτε Σωτήρ είτε όποιο άλλο απο τα πολλά που χρησιμοποιεί η εκκλησία μας απλό ή σύνθετο ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΜΟΛΟΓΩ και σε αυτό αποδίδω λατρεία και στην εκκλησία του ομολογω έν βαπτισμα .

      Αν κάνετε μια ανασκόπηση των όσων γράψατε και έγραψα θα δείτε οτι διαφωνούσα σε όσα κακόδοξα έλεγες .Και έλεγες κ Κυπριανέ "" Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα, " και " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". " και "δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία με το Χριστός φύση του Κυρίου. " και οτι δεν λατρεύουμε τον Ιησού

      Προσπάθησα να σας δείξω μέσα και απο την γραφτή παράδοση τις οικουμενικές συνόδους και το τι θεολογεί ψάλοντας η εκκλησία ότι ολα τα ανωτέρω είναι λάθος και πρέπει να μετανοήσετε. Η εκκλησία μας χρησιμοποιεί και το Ιησούς , και το Ιησούς Χριστός , και το Κύριος Ιησούς Χριστός , (είτε όποιο άλλο απο τα πολλά που χρησιμοποιεί η εκκλησία μας απλό ή σύνθετο) για να προσδιορίσει ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ και με κανένα απο αυτά δεν υπονοεί την μία ή την άλλη φύση , Το ΕΝΑ πρόσωπο λατρεύει και Αυτού του ΕΝΟΣ προσώπου η εκκλησία είναι σώμα .

      Μετανοώ σημαίνει αλλάζω νουν . Μετανοεί θεωρητικά και πρακτικα ο αιρετικός οταν αποτάσσεται την αίρεση . Θεωρητικά οταν καταλάβει οτι οσα αιρετικά έλεγε και πίστευε είναι λάθος και μετανοει πρακτικά οταν αφήσει τον σατανά που λάτρευε στην αίρεση και επιστρέψει με τον κατάλληλο μυστηριακό τρόπο ( πχ Χρίσμα ) στον Κύριο μας στον Ιησού Χριστό τον ο υιό του Θεού του Ζώντος και την εκκλησία Του .Μετανοεί και αφήνει τον ψεύτικο θεό και την αιρετική "εκκλησία" για να επιστρέψει στον Αληθινό Θεό και την εκκλησία . Μετανοεί ως προ τι πιστεύει , τι θεό λατρεύει . Τι δεν κατάλαβες ?

      Υπάρχει και η μετάνοια για την αμαρτία . Οι Νινευίτες ,ο Ναβουδοχονοσορ αν και ειδωλολάτρες μετανόησαν . Αλλαξαν απόψεις στην θεωρία και την πράξη για τις αμαρτίες τους και έκαναν έργα μετάνοιας .Και η μετάνοια τους έγινε αποδεκτή και απέτρεψε την οργή του θεου . Και ένας αθεος μπορεί να μετανοήσει πλην όμως ναι μεν ωφελείται αλλά δεν σώζεται . Η ΣΩΖΟΥΣΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ είναι αυτή που συνοδεύεται απο ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ
      Και μία είναι η ορθή πίστη , Η Ορθοδοξία όπως την ομολογεί διαχρονικά η εκκλησία μας .
      Τί δεν κατάλαβες ?











      Διαγραφή
  42. Δευτερο δωρο στον Σωτηρη:Στην προς Ρωμαιους κεφ'γ 26-27 λεει ο Παυλος...δια να φανει η δικαιοσυνη του στον παροντα καιρο,ωστε να ειναι αυτος δικαιος και συνχρονως να δικαιωνει εκεινον που πιστευει στον ΙΗΣΟΥ(σκετο).Που ειναι λοιπον η καυχηση;Αποκλεισθηκε;Με ποιο νομο;Το νομο των εργων;Οχι.Αλλα με το νομο της πιστεως στο Χριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τα υπόλοιπα εις την βαρβαρικήν, αφού έχουμε το forget church, follow Jesus εκ της συμμαχίας προτεσταντών - σιωνιστών (οικουμενιστών κλπ.), και το οποίο αγνοεί μεν ο sotirio, γίνεται δε όχημα μεταφοράς του.

    Και τα υπόλοιπα είναι ... No further comments.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αναξαγορας24/3/14, 2:20 π.μ.

    Δευτερη παρατηρηση στον Σωτηρη:Λες,οτι εκτος εκκλησιας(Εκκλησιας) δεν υπαρχει η σωτηρεια αλλα η βεβαια απωλεια.Οταν ειδωλολατρες που δεν εχουν το νομο κανουν απο μονοι τους αυτα που απαιτει ο νομος,αυτοι αν και δεν εχουν το νομο,εχουν τον εαυτο τους για νομο(τη συνειδηση τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση στο Αναξαγορας23 Μαρτίου 2014 - 5:20 μ.μ.
      Θεωρητικά ο δίκαιος εκ της δικαιοσύνης του ζήσετε .
      Πρακτικά τις αναμάρτητος ?
      Η Θέωση απαιτεί την αναγέννηση δια του βαπτίσματος , Αγιο Πνευμα δια του Χρίσματος ...κτλ όλα τα μυστήρια της εκκλησίας .
      Πάντως δεν το λέω επειδή έτσι μου κάπνισε όποιος ενδιαφέρετε ας ρίξει μια ματιά στα κάτωθι :
      1) Αδύνατη η σωτηρία τών αλλοθρήσκων καί αιρετικών . Αγίου Ιγνατίου Μπριατσιανίνωφ
      http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/03/blog-post_29.html
      2)Αδύνατη η σωτηρία τών αιρετικών καί αλλοθρήσκων . Ερμηνεία τού Β΄ κεφ. τής πρός Ρωμαίους επιστολής , μέ βάση τόν Άγιο Ιωάννη τόν Χρυσόστομο
      http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post_03.html

      Διαγραφή
  45. 22 δικαιοσύνη δὲ Θεοῦ διὰ πίστεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ εἰς πάντας καὶ ἐπὶ πάντας τοὺς πιστεύοντας· 24 δικαιούμενοι δωρεὰν τῇ αὐτοῦ χάριτι διὰ τῆς ἀπολυτρώσεως τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ, 25 ὃν προέθετο ὁ Θεὸς ἱλαστήριον διὰ τῆς πίστεως ἐν τῷ αὐτοῦ αἵματι, εἰς ἔνδειξιν τῆς δικαιοσύνης αὐτοῦ διὰ τὴν πάρεσιν τῶν προγεγονότων ἁμαρτημάτων 26 ἐν τῇ ἀνοχῇ τοῦ Θεοῦ, πρὸς ἔνδειξιν τῆς δικαιοσύνης αὐτοῦ ἐν τῷ νῦν καιρῷ, εἰς τὸ εἶναι αὐτὸν δίκαιον καὶ δικαιοῦντα τὸν ἐκ πίστεως ᾿Ιησοῦ. (Ρμ. γ΄)

    11 ὅτι δὲ ἐν νόμῳ οὐδεὶς δικαιοῦται παρὰ τῷ Θεῷ, δῆλον· ὅτι ὁ δίκαιος ἐκ πίστεως ζήσεται. 12 ὁ δὲ νόμος οὐκ ἔστιν ἐκ πίστεως, ἀλλ' ὁ ποιήσας αὐτὰ ἄνθρωπος ζήσεται ἐν αὐτοῖς. 13 Χριστὸς ἡμᾶς ἐξηγόρασεν ἐκ τῆς κατάρας τοῦ νόμου γενόμενος ὑπὲρ ἡμῶν κατάρα· (Γλ. α΄)

    κυπριανός χ
    Άλλο ο νόμος τον οποίο θεσμοθετεί ένας άνθρωπος, φερ΄ ειπείν λεγόμενος Ιησούς, και έτερο ο - εν Χριστώ Ιησού - θεανθρώπινος νόμος. Οι νόμοι των ανθρώπων δεν απαιτούν πίστη και ο λεγόμενος "σεβασμός στη δικαιοσύνη" είναι απάτη ολκής. Όταν οι ανθρώπινοι νόμοι, υποκριτικά συντασσόμενοι, ακυρώνουν και αχρηστεύουν τον άγιο Θεό, για ποιο σεβασμό κάνουμε λόγο; Θεός σημαίνει σεβασμός, και όταν ο θεός περιπαίζεται - παραδείγματα πολλά - ή υποκριτικά επικαλείται, ο σεβασμός είναι ανύπαρκτος. Ολική έκλειψη, θα λέγαμε, πλήρες σκότος.

    Ο δίκαιος κατά το εν Χριστώ και Θεό ημών δίκαιο, και την κατά τον άνθρωπον ( Ιησού ) του Θεού δικαιοσύνη, ζει εκ πίστεως. Διότι μόνο αυτό το δίκαιο και μόνη αυτή η δικαιοσύνη συνδέει αρμονικά εν πίστει Θεό με άνθρωπο, και έμπρακτα φανερώνεται ο σεβασμός. Της Εσπερίας οι δάσκαλοι του "διαφωτισμού εξ ορθοδόξου επόψεως" μόνο την πίστη στον άνθρωπο ήξεραν να διδάσκουν. Εικασία η πίστη στο Θεό και ο σεβασμός πήγε περίπατο κατά το λεγόμενο. Παράδειγμα; Σεβόμαστε τους νεκρούς, αλλά τους βγάζουμε τα άντερα (και άλλα) πριν ξεψυχήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προ κομίζοντα δώρα

    14 ὅταν γὰρ ἔθνη τὰ μὴ νόμον ἔχοντα φύσει τὰ τοῦ νόμου ποιῇ ... ἐνδείκνυνται τὸ ἔργον τοῦ νόμου γραπτὸν ἐν ταῖς καρδίαις αὐτῶν, συμμαρτυρούσης αὐτῶν τῆς συνειδήσεως καὶ μεταξὺ ἀλλήλων τῶν λογισμῶν κατηγορούντων ἢ καὶ ἀπολογουμένων — 16 ἐν ἡμέρᾳ ὅτε κρινεῖ ὁ Θεὸς τὰ κρυπτὰ τῶν ἀνθρώπων κατὰ τὸ εὐαγγέλιόν μου διὰ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ. ( Ρμ. β΄)

    κυπριανός χ
    Τὸ ἔργον τοῦ νόμου είναι η πίστη. Γέγραπται γάρ· ἐπικατάρατος πᾶς ὃς οὐκ ἐμμένει ἐν πᾶσι τοῖς γεγραμμένοις. Υπογράμμιση στο "εμμένει εν πάσι τοις γεγραμμένοις". Δεν γράφει "πίστει εμμένει". Η πίστη δεν είναι αυτονόητη, ούτε κάθε εμμονή σημαίνει πίστη.

    Τα πρό του Κυρίου και του απ. Παύλου έθνη κρίθηκαν μετά από την "εις Άδου κάθοδο" του Κυρίου. Τα μετά τον Κύριο και τον Απόστολο, έθνη θα κριθούν κατά την δικαία κρίση Αυτού και όχι σύμφωνα με τη δική μας. Δηλαδή, του "ένας θεός για όλους" και "όλα αποκαταστάθηκαν". Σχετικά είναι τα κατωτέρω

    16 εἰδότες δὲ ὅτι οὐ δικαιοῦται ἄνθρωπος ἐξ ἔργων νόμου ( Γλ. β΄. ) (...) 10 ῞Οσοι γὰρ ἐξ ἔργων νόμου εἰσίν, ὑπὸ κατάραν εἰσί· γέγραπται γάρ· ἐπικατάρατος πᾶς ὃς οὐκ ἐμμένει ἐν πᾶσι τοῖς γεγραμμένοις ἐν τῷ βιβλίῳ τοῦ νόμου τοῦ ποιῆσαι αὐτά· 11 ὅτι δὲ ἐν νόμῳ οὐδεὶς δικαιοῦται παρὰ τῷ Θεῷ, δῆλον· ὅτι ὁ δίκαιος ἐκ πίστεως ζήσεται. ( Γλ. γ΄)

    κυπριανός χ
    Οι νόμοι που φτιάχνουν οι άνθρωποι σήμερα δεν απαιτούν πίστη. Απαιτούν "σεβασμό στη δικαιοσύνη" και αυτό είναι απάτη ολκής. Για να υπάρχει σεβασμός, ανάγκη να συνυπάρχει και Θεός. Όταν όμως ζητάμε από κάποιον να δείξει το σεβασμό του και παράλληλα τα σεβάσμια θεσπίσματα αχρηστεύουν την πίστη - τα παραδείγματα πολλά - τότε καθίσταται εντελώς περιττός ο Θεός. Αλλά και η πίστη. Χρήσιμα όμως αυτά για να δικαιολογούν θεσμούς ανθρώπινους, όπως για παράδειγμα ο νόμος Εικασίας της θεοπρόβλητης δωρεάς ιστών και οργάνων. Σε αναμονή και άλλα θεοπρόβλητα επιτεύγματα της βιοηθικής. Ο θεός της εικασίας απαιτεί σεβασμό και αυτός εκδηλώνεται, συν τοις άλλοις, και προς τους νεκρούς. Τι είδους λοιπόν σεβασμό έχουμε, όταν βγάζουμε ακατακρίτως από τους ετοιμοθάνατους τα όργανά τους ;

    Ο άγιος Θεός, έγινε πλέον ο θεός της εικασίας και ο σεβασμός πήγε μαζί με αυτόν και τους νομοθέτες "περίπατο", όπως λέμε. Οι εξ ορθοδόξου επόψεως ημέτεροι - δάσκαλοι του Διαφωτισμού, γενικότερα της Επιστήμης - μας έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια την "πίστη στον άνθρωπο", όνομα του οποίου μπορεί να είναι το "Ιησούς" ή άλλο. Και αυτό δεν εικάζεται. Ο,τιδήποτε άλλο είναι θέμα ακαδημαϊκών ζητήσεων, ή διαλόγων εικαστικής αγάπης, καθόσον " Ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστί ".

    Σας ευχαριστώ για τα δώρα
    κχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διευκρίνιση

    Σας ευχαριστώ για τις δημοσιεύσεις των σχολίων. Στα τελευταία δυο σχόλια - ένα εκκρεμεί - υπήρξε πλεονασμός. Νόμισα ότι το αρχικό σχόλιο (1: 14) χάθηκε από δικό μου λάθος και το συμπεριέλαβα σε ένα άλλο, που φέρει τίτλο "Προς κομίζοντα δώρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Κυπριανέ
    1) Δέν ξέρω αν το κατάλαβα καλά αλλά συνεχίζετε να μην δέχεστε το Ιησούς ως Ονομα του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδας . Αν είναι έτσι θα μπορούσατε να μας το τεκμηριώσετε ?
    2)
    Λέτε "Τα υπόλοιπα εις την βαρβαρικήν, αφού έχουμε το forget church, follow Jesus εκ της συμμαχίας προτεσταντών - σιωνιστών (οικουμενιστών κλπ.), και το οποίο αγνοεί μεν ο sotirio, γίνεται δε όχημα μεταφοράς του."
    Απάντηση : Το τι λέει κάθε αιρετικός καλό είναι να το ξέρουμε πλήν όμως δεν διαμορφώνει αυτό την ορθοδοξία
    Δεν προσθέτω και δεν αφαιρώ τίποτα απο όσα διδάσκει δια των οικουμενικών συνόδων , δια των λειτουργικών κειμένων δια της αγιοπατερικής συμφωνίας η ορθοδοξία . Ως κόρη οφθαλμού διαφυλάσσω οτι παρέλαβα . Και αν κάπου χωρίς να το θέλω συμβεί έστω και ελάχιστα να αποκλίνω το σωστό είναι οτι η εκκλησία διδάσκει . Ομως προσπαθώ «Πάσει Δύναμη» να ομολογώ οτι η εκκλησία ομολογεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ισως επίσης κ Κυπριανέ μια ματιά εδω ωφελήσει http://www.symbole.gr/chrtoms/dogma/1152-symv5oec
    ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ τῆς ἐν Κωνσταντινουπόλει πέμπτης οἰκουμενικῆς συνόδου
    Καποιοι " καθ' ἣν οἱ νεστοριανοὶ τὸν θεὸν Λόγον ᾿Ιησοῦν [καὶ] Χριστὸν καλοῦντες καὶ τὸν ἄνθρωπον κεχω­ρισμένως Χριστὸν καὶ υἱὸν ὀνομάζοντες " εσείς πάλι αν κατάλαβα καλά
    έλεγες κ Κυπριανέ "" Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα, " και " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών". " και "δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία με το Χριστός φύση του Κυρίου. " και οτι δεν λατρεύουμε τον Ιησού . Και λέγοντας αυτά κάνετε το ίδιο λάθος στην ουσία .

    ".... 4. Εἴ τις λέγει κατὰ χάριν ἢ κατὰ ἐνέργειαν [ἢ κατὰ ἀξίαν] ἢ κατὰ ἰσοτιμίαν ἢ κατὰ αὐθεντίαν ἢ ἀναφορὰν ἢ σχέσιν ἢ δύναμιν τὴν ἕνωσιν τοῦ θεοῦ Λόγου πρὸς ἄνθρωπον γεγενῆσθαι, ἢ κατὰ εὐδοκίαν, ὡς ἀρεσθέντος τοῦ θεοῦ Λόγου τοῦ ἀνθρώπου, ἀπὸ τοῦ εὖ καὶ καλῶς δόξαι αὐτῷ περὶ αὐτοῦ, καθὼς Θεόδωρος μαινόμενος λέγει, ἢ κατὰ ὁμωνυμίαν, –καθ' ἣν οἱ νεστοριανοὶ τὸν θεὸν Λόγον ᾿Ιησοῦν [καὶ] Χριστὸν καλοῦντες καὶ τὸν ἄνθρωπον κεχω­ρισμένως Χριστὸν καὶ υἱὸν ὀνομάζοντες καὶ δύο πρόσωπα προφανῶς λέγοντες, κατὰ μόνην τὴν προσηγορίαν καὶ τιμὴν καὶ ἀξίαν καὶ προσκύνη­σιν καὶ ἓν πρόσωπον καὶ ἕνα Χριστὸν ὑποκρίνονται λέγειν–, ἀλλ' οὐχ ὁμο­λογεῖ τὴν ἕνωσιν τοῦ θεοῦ Λόγου πρὸς σάρκα ἐμψυχωμένην ψυχῇ λογικῇ καὶ νοερᾷ κατὰ σύνθεσιν, ἤγουν καθ᾿ ὑπόστασιν, γεγενῆσθαι, καθὼς οἱ ἅγιοι πατέρες ἐδίδαξαν, καὶ διὰ τοῦτο μίαν αὐτοῦ τὴν ὑπόστασιν, ὅ ἐστιν ὁ Κύ­ριος ᾿Ιησοῦς Χριστός, εἷς τῆς ἁγίας τριάδος, ὁ τοιοῦτος ἀνάθεμα ἔστω. πολυ­τρόπως γὰρ νοουμένης τῆς ἑνώσεως, οἱ μὲν τῇ ἀσεβείᾳ ᾿Απολιναρίου καὶ Εὐτυχοῦς ἀκολουθοῦντες τῷ ἀφανισμῷ τῶν συνελθόντων προκείμενοι τὴν κατὰ σύγχυσιν ἕνωσιν πρεσβεύουσιν, οἱ δὲ τὰ Θεοδώρου καὶ Νεστορίου φρονοῦντες τῇ διαιρέσει χαίροντες σχετικὴν τὴν ἕνωσιν ἐπιεσάγουσιν. ἡ μέν τοι ἁγία τοῦ θεοῦ ἐκκλησία ἑκατέρας αἱρέσεως τὴν ἀσέβειαν ἀποβαλ­λομένη τὴν ἕνωσιν τοῦ θεοῦ Λόγου πρὸς τὴν σάρκα κατὰ σύνθεσιν ὁμο­λογεῖ, ὅ περ ἐστὶ καθ᾿ ὑπόστασιν· ἡ γὰρ κατὰ σύνθεσιν ἕνωσις ἐπὶ τοῦ κα­τὰ Χριστὸν μυστηρίου οὐ μόνον ἀσύγχυτα τὰ συνελθόντα δια­φυλάττει, ἀλλ᾿ οὐδὲ διαίρεσιν ἐπιδέχεται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλάβατε, ή μάλλον δεν διαβάσατε ορθά, αυτά που έγραψα.

      " Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός στην θεότητα". Εντάξει, για να μην πλεονάζει ο λόγος άφησα μια ακόμη παρένθεση εκτός γραφής μου. Τη θεώρησα αυτονόητη, διότι όλα όσα έχω γράψει δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, ώστε να υποτεθεί ότι ο Κύριος είχε δυο υποστάσεις, αλλά και επικίνδυνη. Ποια ήταν η παρένθεση που δεν έβαλα; " Ότι το Ιησούς (μια υπόσταση ή πρόσωπο) αφορά στην ανθρωπότητα του Κυρίου, και το Χριστός (μια υπόσταση ή πρόσωπο) στην θεότητα". Τούτο όμως συγγενεύει περισσότερο με δυο υποστάσεις, γι΄ αυτό προτίμησα να μη το λάβω υπόψη.

      Ανάλογο είναι και το "δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία με το Χριστός φύση του Κυρίου". Θα μπορούσε να γραφεί και ως : δηλώνοντες την ανθρώπινη φύση, με το Ιησούς, και την θεία φύση, με το Χριστός.

      Δεν μου φαίνεται ότι αυτά διαρρηγνύουν, ή απλουστεύουν, το Μυστήριο της υποστατικής ενώσεως του δευτέρου Προσώπου της αγίας Τριάδος, ούτε αφήνουν υποψία νεστοριανίζουσας γραφής. Τέλος, ουδόλως έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Ε' Οικουμενικής. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι επαΐοντες. Σημειωθήτω, τα έγραψα αυτά σε αναφορά του "λατρεία Ιησού" και "εκκλησία Ιησού", που είναι δικά σας.

      Αν αυτά που έγραψα θέλει κάποιος να τα καταλαβαίνει, όπως εκείνος τα εννοεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν όμως με κατηγορεί για "μισές αλήθειες" και πολλά άλλα, δεν μπορώ να μένω με σταυρωμένα χέρια.

      Διαγραφή
    2. Αναξαγορας25/3/14, 12:57 π.μ.

      Ιερομοναχου Ευσεβιου Βιττη:Συμφωνα με οσα μας λενε οι μεγαλοι δασκαλοι της προσευχης Ιησου(νοερας προσευχης),παλιοι και νεοι,μπορει η προσευχη αυτη να συντομευθει στην επικληση ΜΟΝΟ του ονοματος του Ιησου υπονοωντας ολα τα αλλα!

      Διαγραφή
    3. Σχετικό με τα Δογματικά Κεφάλαια της ε΄ Οικουμενικής

      - εἷς γὰρ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα, καὶ εἷς Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστός,

      - ἢ κατὰ ὁμωνυμίαν, –καθ' ἣν οἱ νεστοριανοὶ τὸν θεὸν Λόγον ᾿Ιησοῦν [καὶ] Χριστὸν ... καὶ ἕνα Χριστὸν ὑποκρίνονται λέγειν –

      - διὰ τοῦτο μίαν αὐτοῦ τὴν ὑπόστασιν, ὅ ἐστιν ὁ Κύ­ριος ᾿Ιησοῦς Χριστός,

      - Εἴ τις τὴν μίαν ὑπόστασιν τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ οὕτως ἐκλαμβάνει ὡς ἐπιδεχομένην πολλῶν ὑποστάσεων σημασίαν καὶ διὰ τού­του εἰσάγειν ἐπιχειρεῖ ἐπὶ τοῦ κατὰ Χριστὸν μυστηρίου δύο ὑποστάσεις ἤ τοι δύο πρόσωπα

      - Εἴ τις «ἐν δύο φύσεσι» λέγων μὴ ὡς ἐν θεότητι καὶ ἀνθρωπότητι τὸν ἕνα Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστὸν γνωρίζεσθαι ὁμολογεῖ,

      - Εἴ τις «ἐκ δύο φύσεων» ... λέγων ... ὅτι ἐκ τῆς θείας φύσεως καὶ τῆς ἀνθρωπίνης –τῆς ἑνώσεως καθ᾿ ὑπόστασιν γενομένης– εἷς Χριστὸς ἀπετελέσθη, ... ἀλλ᾿ ἐκ τῶν τοιούτων φωνῶν μίαν φύ­σιν ἤ τοι οὐσίαν θεότητος καὶ σαρκὸς τοῦ Χριστοῦ εἰσάγειν ἐπιχειρεῖ, ὁ τοιοῦτος ἀνάθεμα ἔστω.

      - καθ᾿ ὑπόστασιν γὰρ λέγοντες σαρκὶ τὸν μονογενῆ Λόγον ἡνῶσθαι οὐκ ἀνάχυσίν τινα τὴν εἰς ἀλλήλας τῶν φύσεων πεπρᾶχθαί φαμεν, μενούσης δὲ μᾶλλον ἑκατέρας τοῦτο ὅ περ ἐστίν, ἡνῶσθαι σαρκὶ νοοῦμεν τὸν Λόγον· δι᾿ ὃ καὶ εἷς ἐστιν ὁ Χριστός, θεὸς καὶ ἄνθρωπος,

      - Εἴ τις προσκυνεῖσθαι ἐν δυσὶ φύσεσι λέγει τὸν Χριστόν

      κυπριανός χ :

      Στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ τῆς ἐν Κωνσταντινουπόλει πέμπτης οἰκουμενικῆς συνόδου ουδαμού γίνεται μεμονωμένη αναφορά στο όνομα Ιησούς. Παντού γράφεται Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ή Χριστός.
      Τι απετέλεσε λοιπόν σημείο διαφωνίας μου, ώστε να αναδειχθώ - δικαίως κατά τον εκμανέντα sotirio - σχισματοαιρετικός, φυσικά παλαιοημερολογίτης, και χρήζων μετανοίας; Ιδού :

      " Ποτέ δεν γράφουμε Ιησούς ( βλέπε : "για να επανέλθει στην ορθοδοξία και να λατρεύση Ιησου ουδεν όφελος") σκέτα. Πάντοτε γράφουμε Ιησούς Χριστός δηλώνοντες την ανθρώπινη, με το Ιησούς, και την θεία, με το Χριστός, φύση του Κυρίου. Το τελώνιο της αίρεσης αυτό δεν το γνωρίζει. Το Χριστός, σκέτα, μπορεί να γραφεί (βλέπε : Χριστός ο Θεός ημών)."
      Άφησα στην άκρη και το "εκκλησία Ιησού" και το "αρνητής Ιησού".

      Δεν ζήτησα από το τελώνιο να μετανοήσει, δεν ανταπέδωσα χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας το σχισματοαιρετικό, εκτός εκκλησίας, ή μνημονευτή αιρετικού επισκόπου, Είπα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ατυχής έκφραση. Προσπάθησα, κατόπιν προκλήσεων, να δώσω εξηγήσεις για το πότε, στα ιερά Ευαγγέλια και αλλού, γίνεται χρήση μόνο του ονόματος Ιησού γράφοντας συνοπτικά και όχι επεξηγηματικά ότι, το όνομα Ιησούς εμφαίνει την ανθρωπότητα του Κυρίου - όχι φυσικά άνευ των συμφραζομένων ενδεικτικών της θεότητος αυτού - το δε Χριστός την θεότητα. Το πλέον σύνηθες είναι να γράφουμε (Κύριος ημών) Ιησούς Χριστός ή το Χριστός ο Θεός ημών.

      Τα Δογματικά Κεφάλαια της ε΄ Οικουμενικής πουθενά δεν κάνουν χρήση του ονόματος, μόνο, Ιησούς και θα παρακαλούσα, αυτά που έγραψα να μη εκληφθούν ως "θεολογική διατριβή". Συζήτηση κάνουμε, αν όχι σε επίπεδο καφενείου, αλλά πάντως σε κατ΄ οίκον καφέ-ιντερνέτ.

      Διαγραφή
    4. Οσιος Ησυχιος ο Πρεσβυτερος ο Ιεροσολυμιτης(Φιλοκαλια):Η καρδιακη ησυχια λεγεται και προσοχη.Και αρνητικα μεν σημαινει διαρκη και αδιακοπη ηρεμια και ελλειψη ενοχλησεως της καρδιας απο λογισμους καθε ειδους.Θετικα δε ειναι μονιμη κατασταση της ψυχης,που τη χαρακτηριζει η ενωση με τον ΙΗΣΟΥ.Στη κατασταση αυτη η ψυχη μονον Αυτον αναπνεει,Αυτον επικαλειται...

      Διαγραφή
    5. - Η καρδιακη ησυχια λεγεται και προσοχη

      -κχ
      Σωστό είναι αυτό, αλλά η φιλοκαλική ορολογία πρτάσσει τη νήψη δια της μονολόγιστης ευχής, άλλως νοεράς προσευχής, με το "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με". Καρδιακή ησυχία ακάθαρτης καρδίας και προσευχή εν μέθη, μπορεί να έχουν οι θιβετανοί μοναχοί, οι σούφι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι. Νήψη πάντως δεν έχουν. Αν είχαν, θα διατύπωναν τα ορθά Δόγματα και όχι τα παγανιστικά ή άλλα κακόδοξα και αλλόθρησκα.

      Διαγραφή
    6. Αναξαγορας
      Ιερομοναχου Ευσεβιου Βιττη:Συμφωνα με οσα μας λενε οι μεγαλοι δασκαλοι της προσευχης Ιησου(νοερας προσευχης),παλιοι και νεοι,μπορει η προσευχη αυτη να συντομευθει στην επικληση ΜΟΝΟ του ονοματος του Ιησου υπονοωντας ολα τα αλλα!

      κυπριανός χ
      Τα άλλα υπονοούνται, όταν έτερα προηγούνται, πάντων δε ηγείται ο ελεών ημάς Κύριος Ιησούς Χριστός (κύριε ιησού χριστέ, ελέησόν με) εν μονολογίστω ευχή. Βέβαια, κακώς κατά τον sotirio, επειδή, όπως γράφει, "δεν δέχομαι οτι το πρόσωπο Ιησούς ἐστιν ὁ Κύ­ριος ᾿Ιησοῦς Χριστός, εἷς τῆς ἁγίας τριάδος, αλλά διαιρώ το αδιαίρετο πρόσωπο του Κυρίου μας".
      Όποιος ξέρει να διαβάζει - σήμερα κυριαρχούν οι εγγράμματοι ανίκανοι στην ανάγνωση - καλό να μας πει τη γνώμη του. Όχι όμως ανώνυμα και ... ανακτορικά.

      Διαγραφή
    7. Είμαι ο χριστιανός αμαρτωλός . Πάσης αμαρτίας μέτοχος και κάθε αρετής ξένος . Πλην όμως ελπίδα έχω τον ο Κύριο μου τον Ιησού Χριστό .
      Σε ένα τροχαίο πριν χρόνια έφυγα κύριε Κυπριανέ απο τον μάταιο τούτο κόσμο .
      Και εν τω ονόματι του Ιησού μου σε κάθε τελώνιο περνούσα όχι μόνον εγώ αλλά και όλοι οι παριστάμενοι . Γιατί δεν προχωρούσα αν δεν παίρναμε μαζί μας και τον τελευταίο .
      Αυτό γινότανε μέχρι το τελώνιο της αίρεσης . Εκεί πέσαν με θράσος πάνω μας και πήραν τους αιρετικούς και σχισματικούς . Και μη φανταστείς οτι δεν δώσαμε μάχη . Πλήν όμως γλιστρούσαν απο τα χέρια μας σαν να είχαν μια γλίτσα πάνω τους και μένανε στα χέρια των υπεναντίων . Οσο και να προσπαθούσαμε ο σατανάς πήρε τους δικούς του .
      Κάνεις λάθος σε ότι αφορά το πρόσωπο μου . Είμαι ένα ανθρωπάκι του Θεού και τα κόλλυβα μου είναι κυριολεκτικά στην τσέπη μου . Ζώ με την επίγνωση οτι κάθε στιγμή ίσως είναι η τελευταία μου στον μάταιο τούτο κόσμο .
      Βίωσα και εξ ιδίας πείρας ομολογώ τον Ιησού τον Σωτήρα μου .
      Εσύ λές " Δεν ζήτησα από το τελώνιο να μετανοήσει, δεν ανταπέδωσα χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας το σχισματοαιρετικό, εκτός εκκλησίας, ή μνημονευτή αιρετικού επισκόπου, Είπα ότι αυτό θα μπορούσε ..."
      Μπορεί σε αμαρτία να ξεπέρασα τον σατανά τον ίδιο πλην όμως δεν είμαι του σατανά αλλά του Κυρίου μου Ιησού Χριστού . Μπορεί οι αμαρτίες μου να είναι ενώπιον μου δια παντός όμως στην καρδιά μου ο Ιησούς μου δρά . Και όντως του Οντος υπάρχοντος και δρώντος Ελπίδα έχω . Δεν είμαι τελώνιο κύριε αλλά εχθρός των τελωνείων .
      Και επειδή εκζήτησες την αλήθεια και την υπερασπίστηκες (και στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και απέναντι στους μασόνους ) και καλές πράξεις έκανες ...για αυτό αν και πρόδωσες το βάπτισμα σου και αν και το Αγιο Πνεύμα που έλαβες με το Χρίσμα δεν σε φωτίζει έρχομαι σε σένα να σε βοηθήσω .
      Και σε βοηθώ λέγοντας σου την Αλήθεια .
      Πλήν όμως ο σατανάς ξεστρατίζει την συζήτηση προσπαθώντας να σε μπλέξει ακόμα χειρότερα με το μυστήριο της σάρκωσης του Κυρίου μας , το ένα Πρόσωπο και τις δύο φύσεις . Με το μονοφυσιτισμό και το μονοθελιτισμό βλέπεις έκανε ο σατανάς πολλούς να λένε και να γράφουνε " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών" " γιατί ξέρει οτι όποιος αρνηθεί την Θεότητα του Ιησού είναι του Σατανά.
      Εσύ με νομίζεις αντίπαλο και όμως είμαι ο ποιο χρήσιμος για την ψυχή σου άνθρωπος στην ζωή σου .
      Ακου το λοιπόν . Το παπικό καλενδάριο είναι αναθεματισμένο . Και το παπικό εορτολόγιο επίσης . Πλήν όμως και η εκκλησία και το Κρατος ΜΕ ΝΟΜΟ ρύθμίσε το Ιουλιανό Ημερολόγιο και είναι ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΑΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Η ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ . Είναι μεγάλο ψέμα που χρησιμοποίησε ο σατανάς για να σχίσει την εκκλησία . Τώρα θα μου πείς τι λές ? Μετακινήσατε κατα 13 μέρες και να έχεις την ίδια ημερομηνία με το παπικό !
      Τό ότι δυο ρολόγια δείχνουν την ίδια ώρα δεν είναι τής ίδιας μάρκας .
      Εμεις ρυθμίσαμε το Ιουλιανό ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΌ ημερολόγιο ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ . Οπως επίσης και ΠΑΠΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ η και ΠΑΠΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΟ δεν έχουμε .
      Αλλές εορτές εορτάζουν οι παπικοί και άλλες εμείς στο πλείστον του έτους .
      Θα είχαμε παπικό εορτολόγιο αν συνέπιπταν οι εορτές ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ !
      Και μη μου πείς δες τα Χριστούγεννα Γιατί και στο Πάσχα και στο πλείστον των εορτών υπάρχει διαφορά .
      Βρες την εφημερίδα της Κυβερνήσεως , βάλε κάτω και το εορτολόγιο των Παπικών ( πρόσεχε οχι των ουνιτών αλλά του Βατικανού γιατί οι ουνίτες μας ακολουθάνε για να ξεγελούν κόσμο ) και το δικό μας και κάνε μόνο σου τις συγκρίσεις
      Μη πείς μα αν είναι τόσο προφανές άλλοι δεν το είδανε ?
      Τράβα και βρές εφημερίδα κυβερνήσεως ! Και διάβασε να δείς τι ισχύει !
      Βάλε κάτω τι εορτάζει ο Πάπας και τί εμείς να δείς τι ισχύει !
      ΟΙ αιρετο- σχησματικοί παλαιοημερολογήτες είναι ψεύτες οταν λένε οτι πήραμε το Παπικό εορτολόγιο .



      Διαγραφή
    8. Ανθρώπινες ματαιότητες έσχισαν την εκκλησία με τα ΨΕΜΑΤΑ
      Με την ψευδή καταγγελία οτι πήραμε το αναθεματισμένο παπικό ημερολόγιο και εορτολόγιο πράγμα που δεν συμβαίνει και όχι για δογματικούς ή άλλους λόγους έσχισαν άσχετα αν μετά πρόσθεσαν λόγους εύλογους .
      Με ψέματα έσχισαν την εκκλησία !

      Και μπορεί να μη σου αρέσει ο τρόπος που μιλώ μα δε χαϊδεύω αυτιά .
      Από αυτούς που χαϊδεύουν αυτιά με ψέματα να φυλάγεσαι και όχι απο την ΑΛΉΘΕΙΑ ακόμα και αν αυτή σου φαίνεται σκληρή .
      Μετανόησε και επέστρεψε στο βάπτισμα σου αν θες να δεις Θεού Πρόσωπο .
      Και μόνο όταν μετανοήσεις και λάβεις εκ νέου σφραγίδα Πνεύματος Αγίου τότε μόνο ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ θα καταλάβεις την αφήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά:

      «Εν δε τω μηνί τω έκτω απεστάλη ο άγγελος Γαβριήλ υπό του Θεού εις πόλιν της Γαλιλαίας, ή όνομα Ναζαρέτ, προς παρθένον μεμνηστευμένην ανδρί, ω όνομα Ιωσήφ, εξ οίκου Δαυιδ, και το όνομα της παρθένου Μαριάμ. Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν είπε χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη συ εν γυναιξίν. Η δε ιδούσα διεταράχθη επί τω λόγω αυτού, και διελογίζετο ποταπός είη ο ασπασμός ούτος. Και είπεν ο άγγελος αυτή, μη φοβού, Μαριάμ, εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ. Και ίδου συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν, και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν. Ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυίδ του πατρός αυτού, και βασιλεύει επί τον οίκον Ιακώβ εις τους αιώνας, και της βασιλείας αυτού ουκ έσται τέλος..Τότε εν Αγίω Πνεύματι θα κατανοήσεις το "«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον (= η αρχή, η βάση), και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις, ο Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου γίνεται, και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται. Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν, Χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου»

      Χωρίς Αγιο πνεύμα θα λές " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών"
      Δες το Βλ. Ματθ. 16,13-20 και κατάλαβε οτι μόνο εν πνευματι Αγίω ομολογεί τις τον Ιησού Θεό Ο Ιδιος ο Ιησους το λέει στο Πέτρο .
      Δες επίσης και την δίκη ! Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ τον καταδίκασε σε θάνατο, επειδή είπε ότι είναι ο Υιός του Θεού Τί διαφορετικό λέγεις εσύ απο τους κατηγόρους οταν λές " " Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών"

      Κάμε ό,τι θέλεις! Μα μην αφήνης τον εαυτό σου να πιπιλίζη φιλοσοφίες
      Ο μονογενής Υἱός τοῦ Θεοῦ ἄνθρωπος ἐγένετο και ἐσφάγη, καί τό αἷμα αὐτοῦ ἐξέχεε και για σένα , να με σε κάνει παιδί θεού , και εσύ δεν ΜΕΑΤΑΝΟΕΙΣ και δεν αναθεματίζεις τους αιρετικοσχησματικούς παλαιοημερολογήτες ? Και δεν λές ο Ιησους μου είναι ο Κύριος μου και Θεός μου ?Είπα και ελάλησα, αμαρτίαν ουκ έχω ... εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα αὐτοῖς, ἁμαρτίαν οὐκ εἴχοσαν· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχουσιν περὶ τῆς ἁμαρτίας αὐτῶν. Σύνελθε ! Μετανόησε γιατί δεν θα δείς Θεού Πρόσωπο !

      .
      .

      Διαγραφή
    9. - Δεν είμαι τελώνιο κύριε αλλά εχθρός των τελωνείων

      κχ : Ότι σε αποκάλεσα "τελώνιο", και στη συνέχεια έγραψα τα υπόλοιπα, ήταν για να τα ενώσω στο "μικρό θεατράκι", καθώς έγραψες. Μην κάνεις τα απλά δύσκολα. Χαριτολογώντας το έγραψα και οι χριστιανοί, δεν στερούμεθα την "αίσθηση του χιούμορ".

      - αν και πρόδωσες το βάπτισμα σου και αν και το Αγιο Πνεύμα που έλαβες με το Χρίσμα δεν σε φωτίζει έρχομαι σε σένα να σε βοηθήσω

      κχ : Κανένα Βάπτισμα δεν πρόδωσα. Προσπάθησα και προσπαθώ να φανώ αντάξιος. Δέχθηκα Βάπτισμα από ιερέα, που ήταν βαπτισμένος με το εορτολόγιο της καθ΄ ημάς Εκκλησίας, δηλαδή των πατέρων μας. Ότι είχε προσχωρήσει στην καινοτομία, δεν σημαίνει κατ΄ εμέ, ότι είχε απωλέσει την αγιαστική Χάρι των Μυστηρίων. Δεν έγραψα κάτι παρόμοιο. Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα, με τους μνημονευτές των αμνημόνευτων και κοινωνούς με ακοινώνητους επισκόπους, πράγμα που αναγκάζει πολλούς να αποτειχίζονται, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει εσάς, τους εντός καινοτομίας και εντός αποτείχισης, και όχι εμένα. Πήγαινα σε γάμους σε βαφτίσια και άκουγα "του αρχιεπισκόπου ημών Χριστοδούλου" ή άλλων, και απορούσα πώς θα τα βγάλουν πέρα οι νυμφευμένοι και οι νεοφώτιστοι. Δεν άντεξα, δεν αντέχεται κάτι τέτοιο.

      - ο σατανάς ξεστρατίζει την συζήτηση προσπαθώντας να σε μπλέξει ακόμα χειρότερα με το μυστήριο της σάρκωσης του Κυρίου μας , το ένα Πρόσωπο και τις δύο φύσεις

      κχ : Αυτό, μάλλον, εσένα πρέπει να απασχολήσει. Διότι έχεις τη γνώμη ότι το "Ιησούς Χριστός" διαιρεί και διχάζει το Πρόσωπο-υπόσταση του Κυρίου. Αν είναι όπως νομίζεις, τότε και το "κυπριανός χριστοδουλίδης" είναι ένα διχασμένο - αλλά δεν είναιi - πρόσωπο. Μια "φάτσα" έχει, ένας άνθρωπος είναι. Το ίδιο ισχύει για το ... sotirios sotiriadis.

      ( Παρένθεση, εμείς οι άνθρωποι είμαστε νομικά πρόσωπα στα οποία εφαρμόζεται το δίκαιο της νόμω κρατούσης πολιτείας, όθεν και ο νόμος της εικαζόμενη δωρεάς, του εικαζόμενου θανάτου και της εικαζόμενης συναίνεσης, που ατύχησε, ευτυχώς, να εκφραστεί κατόπιν της έκπλυσης εγκεφάλου, ή ειδικής κατήχησης, που ετοίμαζε ο μητροπολίτης βιοηθικής Μεσογαίας Νικόλαος ).

      - ( Λέγεις ότι ) Ποτέ δεν λέμε ή γράφουμε "Ιησούς ο Θεός ημών"
      κχ : Δεν ξαναγράφω τα ίδια, έχω απαντήσει. Πάντως, λάβε υπόψη, ο αντίχριστος μεσσίας που μας ετοιμάζουν άλλο όνομα θα έχει. Από το "ιχθυς" περάσαμε στο "υδροχόος", μεσσίας θα είναι το όνομα..

      Τώρα, σχετικά με το εορτολόγιο, δεν με ενδιαφέρουν οι διαφορετικές εορτές και ημερομηνίες των αιρετικών. Δηλαδή αν συμπίπτουν ή όχι. Ούτε τους οικουμενιστές ή/και οικουμενίζοντες ασυναίσθητα - νεωτεριστές μεν, συντηρητικούς δε - τους ενδιαφέρει αυτό. Η έγνοια τους ήταν και είναι να συνεορτάζονται οι μεγάλες Εορτές της Χριστιανοσύνης. Εφόσον δε, το Μήνυμα της Σύναξης των ορθόδοξων.πατριαρχών - βλέπε παραπάνω - είναι να μην δημιουργούμε πόλωση μεταξύ τοπικού και παγκόσμιου, πράγμα που σημαίνει αλλοίωση του ορθόδοξου φρονήματος, πες μου τι θα γίνει αν το παγκόσμιο πρόσταγμα των σιωνιστών μας καλέσει σε λίγο να συνεορτάζουμε χριστιανοί, μουσουλμάνοι και ιεχωβίτες (Εβραίοι) από κοινού; Προφανώς, θα ανοίξει ένας ατελεύτητος κύκλος διαλόγων αγάπης, θα αρχίσουν να σφάζονται (οι άλλοι, όχι εμείς) μεταξύ τους, και όλα θα τα αποκαταστήσει ο αντίχριστος μεσσίας - δεν θα έχει απλό ή σύνθετο όνομα - που ετοιμάζουν. Το παγκόσμιο θα κυριαρχήσει, το τοπικό θα εκλείψει, όλα θα αποκατασταθούν. Δεν θα μας πουν "μετά από λουτρό αίματος". Γιατί άλλωστε ; " Τόσοι άνθρωποι δεν σκοτώνονται καθημερινά στα τροχαία ; " όπως απάντησε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, για τις παράπλευρες απώλειες των βομβαρδισμών σε Ιράκ.

      Και τελευταίο, τι είδους και ποιες εμπειρίες έχει ο κάθε άνθρωπος, καλό είναι να τις κρατά για τον εαυτό του, όταν " 4 ... οὐκ ἐξὸν ἀνθρώπῳ λαλῆσαι " (2Κρ. ιβ΄)..

      Διαγραφή
  50. Και κάτι άσχετο, σχετικό όμως με τον sotirio και αυτό που γράφει : " Το τι λέει κάθε αιρετικός καλό είναι να το ξέρουμε πλην όμως δεν διαμορφώνει αυτό την ορθοδοξία "

    Δεν είναι έτσι δυστυχώς. Δείτε το Μήνυμα-Ανακοίνωση της Πανορθόδοξης προκαταρκτικής διάσκεψης, επί τη προόψει της αναμενόμενης "αγίας" και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων - έγινε στο Φανάρι 6 - 9 τρέχοντος Μαρτίου - και δικαιολογήστε τη σιωπή σχεδόν όλων των ιστολογίων, που ασχολούνται με τα θεολογικο-εκκλησιαστικά ( ποτέ θρησκευτικά ) θέματα. Κανείς δεν έδωσε σημασία. Ιδού τι γράφει το Μήνυμα http://greekamericannewsagency.blogspot.gr/2014/03/06-09-2014.html

    "8 Ζώμεν εντός ενός κόσμου, όπου η πολυπολιτισμικότης και ο πλουραλισμός συνιστούν αναπόφευκτον πραγματικότητα και συνεχώς μεταβαλλομένην. Έχομεν επίγνωσιν του γεγονότος ότι ουδέν θέμα της εποχής μας δύναται να θεωρηθή ή επιλυθή άνευ αναφοράς εις το παγκόσμιον, καθώς και ότι οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκοσμίου καταλήγει εις αλλοίωσιν του ορθοδόξου φρονήματος".

    Αυτοί που διαμορφώνουν το φρόνημα της σιωνιστικής παγκόσμιας κυριαρχίας - συνειδητοί οικουμενιστές ή ακούσια όργανα μεταφοράς - μας λένε ότι οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκόσμιου καταλήγει σε αλλοίωση του ορθόδοξου φρονήματος. Την αλλοίωση την προκαλεί η πόλωση. Από πού όμως εξάγεται ότι η κατάθεση διαφορετικής γνώμης ή άποψης, οδηγεί σε πόλωση, δηλαδή στα άκρα, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Το εικάζουν οι συντάκτες του πατριαρχικού μηνύματος επισείοντας τον κίνδυνο "αλλοίωσης του ορθοδόξου φρονήματος". Με άλλα λόγια, το ορθόδοξο φρόνημα οφείλει να εναρμονίζεται με αυτά που εντέλλεται η νέα παγκόσμια σιωνιστική αυτοκρατορία των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών. Όποιος δεν συντονίζεται, οδηγεί σε πόλωση μεταξύ τοπικού και παγκόσμιου. Και αν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, τότε απλά είναι "ζηλωτής χωρίς επίγνωση". Πιο απλά, φανατικός, ρατσιστής, ταλιμπάν από εκείνους που κόβουν κεφάλια, και φυσικά, ομοφοβικός.

    Κατόπιν αυτών, οφείλουμε να προσαρμόζουμε το ορθόδοξο φρόνημα. Παράδειγμα έστω ότι σε λίγα χρόνια, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα πηγαίνουν στο σχολειό, θα ερωτούν το ένα το άλλο : Πώς λένε τον μπαμπά σου; Γιάννη, θα είναι η απάντηση. Και πώς λένε τη μαμά σου; Αλκιβιάδη, θα είναι η απάντηση. Και όταν η ερώτηση αφορά στη μαμά, τη μια θα τη λένε Σαπφώ, την άλλη Ντέμπορα, δηλαδή τον πατέρα.

    Δεν είναι καθόλου αστεία αυτά. Όλα είναι έτοιμα και όλα θα γίνουν δημοκρατικά και ελεύθερα με την ψήφο. Όποια οικογένεια δείχνει ομοφοβικά - ζηλωτικά και λοιπά άλλα - συμπτώματα, θα επιβιώνει ζητιανεύοντας ή άλλοι τρόποι εξόντωσης θα εφαρμόζονται. Αναπόφευκτη και η ερώτηση : Η εν καινοτομία εκκλησία με τους (εν καινοτομία) αποτειχιζόμενους, θα εξακολουθήσει να περπατά στον ίδιο δρόμο του 1924 ή μήπως είναι καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας ;

    Υστερόγραφο
    Το σχόλιο δεν έχει παραλήπτη τον sotirio. Θα μπορούσα να γράψω αρκετά άλλα, αφού έθεσα θέμα αυτοκριτικής, αλλά νέο μεγάλο κεφάλαιο (: σαν αυτό του δυνητικού ή υποχρεωτικού ιε΄κανόνα της Πρωτοδευτέρας ) θα ανοίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν δέχεσαι οτι το πρόσωπο Ιησούς ἐστιν ὁ Κύ­ριος ᾿Ιησοῦς Χριστός, εἷς τῆς ἁγίας τριάδος
    αλλά διαιρείς το αδιαίρετο πρόσωπο του Κυρίου μας και θεωρείς λάθος την έκφραση "Ιησούς ο Θεός ημών" .θεωρείς λάθος την έκφραση εκκλησία Ιησου.
    Το πρόσωπο ονομάζουμε οχι τις φύσεις .Και το ονομα πρόσωπο φανερώνει οχι φύση
    Οταν 2 ονοματα χρησιμοποιείς τον ένα μοιράζεις .
    Οχι κύριε λάθος κάνεις ! Ο Ιησους είναι ο ΕΝΑΣ! Είναι ὁ Κύ­ριος ᾿Ιησοῦς Χριστός, εἷς τῆς ἁγίας τριάδος ,ο μονογενῆς Υἱός Λόγος, ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων · φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.
    Ο Ιησους είναι ο δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.
    Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.. Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.. Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
    Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

    Η Ορθοδοξία ομολογει Ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Χριστόν, Υἱόν, Κύριον, Μονογενῆ, ἐκ δύω Φύσεων ἀσυγχύτως, ἀτρέπτως, ἀδιαιρέτως, ἀχωρίστως γνωριζόμενον, οὐδαμοῦ τῆς τῶν φύσεων διαφοράς ἀνῃρημένης διὰ τὴν ἕνωσιν, σῳζομένης δὲ μᾶλλον τῆς ἰδιότητος ἑκατέρας φύσεως, καὶ εἰς ἐν πρόσωπον, καὶ μίαν ὑπόστασιν συντρεχούσης. ΟΥΚ ΕΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ Οὐκ εἰς δύω πρόσωπα μεριζόμενον, ἤ διαιρούμενον, ἀλλ’ ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Υἱόν, καὶ μονογενῆ Θεὸν Λόγον,ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν,
    Και Αυτόν μαρτυρά " Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
    Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς. . Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός."

    «Οὐδέν γάρ ὄφελος βίου καθαροῦ, δογμάτων διεφθαρμένων· ὥσπερ οὖν οὐδέ τοὐναντίον, δογμάτων ὑγιῶν, ἐάν βίος ᾖ διεφθαρμένος»
    Το λοιπόν μετανόησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sot : «Οὐδέν γάρ ὄφελος βίου καθαροῦ, δογμάτων διεφθαρμένων· ὥσπερ οὖν οὐδέ τοὐναντίον, δογμάτων ὑγιῶν, ἐάν βίος ᾖ διεφθαρμένος». Το λοιπόν μετανόησε

      κχ : Ο καθαρός βίος δεν συνεπάγεται καθαρά δόγματα, ή αντίστροφα, τα καθαρά δόγματα τον καθαρό βίο, αν δεν είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τον άγγελο του Φωτός από τον άγγελο του σκότους. Δεν σου συνιστώ μετάνοια κατά τα δικά σου πρότυπα, ίσον, μεταβολή του νου. Σε προτρέπω με νούν Χριστού και γνώση Ιησού, 4 ...εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθει̃ν 5 [εἱ̃ς γὰρ θεός εἱ̃ς καὶ μεσίτης θεου̃] [καὶ ἀνθρώπων ἄνθρωπος] Χριστòς ’Ιησου̃ς (Τμ. β΄).Σημ. δικές μου οι αγκύλες, κατ΄ ανάγκη, προς διευκόλυνση της ανάγνωσης.

      Διαγραφή
  52. Για όλα όσα έγραψε ο sotirio ( 25 Μαρτίου 2014 - 6:28 π.μ. και 25 Μαρτίου 2014 - 11:30 π.μ.) και όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν, σας χαιρετώ. Ανάγκη δε όπως κλείσω με το :

    " 52 ... ἐρεύνησον καὶ ἴδε ὅτι προφήτης ἐκ τῆς Γαλιλαίας οὐκ ἐγήγερται.

    53 Καὶ ἀπῆλθεν ἕκαστος εἰς τὸν οἶκον αὐτοῦ." ( Ιν. ζ' )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.