Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Συμφωνία στα εγκόσμια, διαφωνία στα θεϊκά!


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/6/14, 6:07 μ.μ.

    Σήμερα, εορτή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ευχόμεθα, ο Αγιος Βαρθολομαίος να πρεσβεύη στον Κύριο, να χαρίζη Φωτισμό και Διάκριση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ώστε να γνωρίζη πότε να προχωρήση και πότε να σταματήση, για το καλό της Εκκλησίας και της ψυχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ανάρτηση. Μιας και μου θυμίσατε τον π. Γεώργιο Φλωρόφσκυ σας παραθέτω ένα κομμάτι (τρομερά επίκαιρο εν όψει της Μεγάλης Συνόδου των οικουμενιστών) από το βιβλίο του "Αγία Γραφή-Εκκλησία-Παράδοσις" (εκδ. Πουρνάρα-Θεσσαλονίκη):
    "Μία μεγάλη "γενική" σύνοδος θα ηδύνατο να αποδειχθή σύνοδος ληστών (latrocinium), ή ακόμη και αποστατών. Και η "ecclesia sparsa" συχνά την καταδικάζει διά την ακυρότητά της με σιωπηλήν αντίδρασιν. Το πλήθος των επισκόπων (numerus episcoporum) δεν επιλύει το ζήτημα. Αι ιστορικαί και πρακτικαί μέθοδοι αναγνωρίσεως μιας ιεράς και καθολικής Παραδόσεως ημπορούν να είναι πολλαί. Η σύγκλησις οικουμενικών συνόδων είναι μία μέθοδος, όχι όμως και η μόνη. Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να συγκαλώμεν συνόδους και συνέδρια. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.