Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ, Νικολάου Πανταζή





ΕΚΦΡΑΣΗ ΧΑΡΑΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ
ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!
τοΝικολάου Πανταζῆ
 
«ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΠΑΡΑΚΟΥΛΗΘΗΣΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΟΡΘΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ π. ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

ΚΡΙΜΑΣΙ ΘΕΟΥ ΤΥΓΧΑΝΩ ΙΕΡΕΑΣ. ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ. ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΤΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ. ΠΑΝΤΑ-ΖΗ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ. ΑΜΗΝ. ΓΕΝΟΙΤΟ».



 Απάντηση:
ΕΚΦΡΑΣΗ ΧΑΡΑΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ
ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!

π..... "Ευ-στάθιε", Ευ ίστασαι, στέκεσαι ορθώς. Το "Στώμεν Καλώς" σημαίνει "Στώμεν Ακοινωνήτως" με τους κοινωνούντας με την αίρεση! Το "Στώμεν Καλώς" απευθύνθηκε ως ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ακόμη και στους Αρχαγγέλους, να απομακρυνθούν από τους υπολοίπους πεπτωκότες αγγέλους που ακολούθησαν τον Πατριαρχικό τους Εωσφόρο!
 Αλλά και ο Αδάμ ακόμη, εάν έκανε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ από την Εύα, δεν θα γνώριζε έξωση και εξορία από τον Παράδεισο. Ήθελε όμως να έχει καλές σχέσεις με την "Εύα" και να πείθεται στα διαθρησκειακά της γλυκόλογα που υποσχόταν "θέωση" δελεαστική. Κι' ύστερα είχε το θράσος να κατηγορεί το Θεό που του την έδωκε... Είναι ΤΟΣΟ παλιά η Αποτείχιση και όμως ΤΟΣΟ παρεξηγημένη!
 Δέστε. Μια "Μνημόνευση" και "Κοινωνία" του Συνευδοκούντος Αδάμ με την
"φιλοσοφία" της Εύας και ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ολόκληρη η ανθρωπότης!
 Επίσημη Μνημόνευση έκανε ο Αδάμ: "η Γυναίκα που μου έδωσες!"
 Επίσημη Μνημόνευση έκανε και η Εύα: "Με εξηπάτησε ο όφις!"
 Αλλά και ο Πάπας ΠΟΙΟΝ Μνημόνευσε όταν διέπραξε το Σχίσμα του 1054; ΤΟΝ ΟΦΙ! Ήθελε κι' ο Πάπας να γίνει "Θεός", Πρώτος και Αλάθητος και Οικουμενικός.
 Και μετά σου λένε οι σημερινοί οι "Μεταπατέρες" πως δεν υπάρχει Μυστηρίων Μολυσμός. Και τους βαρά "κατακούτελα" με το βαρύτατο χρυσό Ευαγγέλιο που κρατούν, ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: "ΟΤΙ ΜΟΛΥΣΜΟΝ ΕΧΟΥΣΙΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!"
 Και εάν ο Νεός Αδάμ, η "Περιφερειακή", Διοικητική (όχι η Διαχρονική) ορθόδοξη εκκλησία, ΕΑΝ έκανε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ από την Εύα του Οικουμενισμού, δεν θα αποκοβόταν
από το Σώμα του Χριστού, και έπειτα τολμούν και κατηγορούν εμάς πως είμαστε εμείς "εκτός σώματος"...
 Ποιοι; Οι Σωματέμποροι του Π.Σ."ε"! Οι Λάτρες του Μωάμεθ, τα ανήμπορα και ταλαίπωρα πιόνια στη Σκακιέρα του Σιωνισμού! "Οι Κουρελούδες του Διαβόλου" (κατά τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο) που μεθούν με το "αθάνατο" κρασί του Αντιχρίστου "Χορεύοντας με τους λύκους" στις πίστες του Βατικανού...
 Χαίρομαι που γνώρισες από κοντά τον π. Ευθύμιο. Και να ξέρεις, είσαι πολύ πιο ευλογημένος από μένα! Αν και πνευματικός μου, δεν τον γνώρισα ποτέ μου! Τι ομορφιά που έχει η "τρέλλα" της Αγιοπατερικής λογικής ε; Η Ορθόδοξη Αλήθεια δεν περιορίζεται από ωκεανούς...
 Είναι κάτι "αδελφοί" εδώ στην Αυστραλία, που τους χάρισε ο Θεός μια κάποια άνεση οικονομική και όμως, ενώ πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, δεν κάνουν τον ευλογημένο κόπο να επισκεφτούν τον π. Ευθύμιο. Μέχρι την Αριζόνα όμως πάνε, κι' ακόμα παρά πέρα, σ' αυτούς που κάνουν τη νύχτα-μέρα κι' όταν τους ρωτάς για Αποτείχιση-Απομάκρυνση από αιρετικούς, σου λένε "σχίσμα εγώ δεν κάνω!" Βάζουν αυτό το "εγώ" πάνω από τον Μέγα Φώτιο τον Ιερό που προήδρευσε επί της ΑΒ' Συνόδου. Λες κι' είναι ο Μέγας Φώτιος ένοχος "κολάσεως" για αιώνια προτροπή πλάνης και ψυχοφθόρος εντολέας σχίσματος...
 Κι' όταν το ΙΔΙΟ το Άγιο Πνεύμα, ο ΙΔΙΟΣ ο Θεός τους καθυσυχάζει και τους λέγει διά αυτής της Θεοφωτίστου Συνόδου: "ΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΙ την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον!" Αυτοί πάλι, εκεί, το ξεκούρδιστο χαβά τους, "αγιοπατερική διδασκαλία" η...  αφεντειά τους! "Δε φεύγω από την εκκλησία!"
 Και ποιοί το λένε αυτό; ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ. Οι "Κυριλάτοι και Αεράτοι". Όπου φυσάει ο άνεμος πάνε, και οι ίδιοι γίνονται άνεμος. Ανεμοπαρμένοι, νυχτωμένοι και ναυαγισμένοι. Μας λένε "σχισματικούς"... Ποιοί;;; ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΔΑΡΜΕΝΟΙ. Οι στην Δεσποτοκρατία συμβιβασμένοι και στον Πάπα της Ανατολής υποταγμένοι! Οι με την αίρεση συνυπάρχοντες, με την πλάνη Συν-Οδοιπορούντες και με τον Οικουμενισμό Συγκοινωνούντες!
 Δε σου κρύβω πάτερ πως δάκρυσα όταν διάβασα το σχόλιό σου. Όχι επειδή επέτρεψε η χάρι του Θεού να αγγίξουν τα φτωχά μου λόγια την ιερατική σου ψυχή, αλλά να, επειδή ασφαλή αισθάνομαι και έντονη την πεποίθηση πως όχι μόνο βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο αλλά η παντοδύναμος και "πανσθενής χάρις του Θεού, η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλειπή αναπληρούσα" θα σε οδηγήσει στο θέλημα του Θεού, στην "ορθή όπως λες απόφαση" διότι μόνο τότε η απόφασή μας είναι ορθή, όταν αυτή εναρμονίζεται με την ορθή Αγιοπατερική Γραμμή, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το θέλημα του Θεού. Και έτσι είμαστε και εμείς σε ασφαλή πια δρόμο.
 Δεν έχω να σου πω τίποτε ιδιαίτερο. Διαλέγεις το Θεάρεστο. "Ηδυνθείη Αυτώ, η διαλογή μου, εγώ ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω!"
 Χαίρε, ευφραίνου και αγάλλου! Η Αγία Τριάς γνωρίζει πως δεν επιτελείς σχίσμα. Εξετάζει και διερευνά τα μύχια της καρδιάς σου, τα βαθέα της ψυχής σου. Ο Ψυχοσώστης Σωτήρ σου εξιχνιάζει τας των κριμάτων σου αβύσσους. ΒΛΕΠΕΙ πως τα κίνητρά σου είναι αγνά, πονετικά. Αποστρέφεσαι με μίσος ιερό, την παναίρεση του Οικουμενισμού. Συνάμα επιθυμείς, στηριγμός ουσιαστικός να βρεθείς, σε πολλούς αδελφούς που σε έχουνε μέγιστη, πραγματική ανάγκη.
 Έστω και μία ψυχή να προστρέξει σε ένα ιερέα που αρνείται να Μνημονεύσει Οικουμενιστή πρόεδρο, άξιζε η θυσία σου και η διαθεσιμότητά σου να υποστείς οποιοδήποτε διωγμό και οποιαδήποτε "ποινή" χάριν της αγάπης του Χριστού, χάριν της Αληθείας Αυτού! Δεν θα μπορέσουν να σου κάνουν τίποτε. Κι' αν σε "καθαιρέσουν", ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, μεγάλα "παράσημα" τιμητικά σου αξίωσε, τιμή τιτάνια σου δώρισε και μακαρισμόν δόξης αιωνίου.
 Θα εύχομαι για σένα και συ για μένα και όλοι μας για όλους, Αποτειχισμένους και μη. Ο καθένας στη δική του ώρα, στου Θεού τη στιγμή, εν καιρώ ευθέτω, σε καιρό ευπρόσδέκτο και ημέρα ομολογίας. Μόνο, πάτερ μου, μη με αποκαλείς "κ. Πανταζή" αλλά σκέτο αδελφέ Νικόλαε. Όσο για το Χριστεπώνυμο όνομά σου, και γι' αυτό θα ευδοκήσει ο Επώνυμος Θεός!
 ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΣΗ! ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΣΟΥ. ΒΑΛΕ "ΔΙ' ΕΥΧΩΝ" ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΕΙΝ' Ο ΘΕΟΣ ΚΙ' Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! "ΤΙΝΑ ΦΟΒΗΘΗΣΟΜΑΙ;;;"

Νικόλαος Πανταζής

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/6/14, 12:11 μ.μ.

    Αφήστε τα σάπια τα ψεματά σας για «μαιμουδες ιερεις» ολα ειναι κατασκευασματα του Πανταζή.
    πανταζάκο στον ιερεα «μαιμου» δεν σε πειράζει η ανωνυμία
    αισχοοοοοοοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε γιατί χαρακτηρίζεις χωρίς να αποδεικνύεις ότι είναι ψευδή τα σχόλια και καταγγέλλεις συκοφαντώντας επωνύμους χωρίς να έχεις το θάρρος να πεις το ονοματεπώνυμό σου; Αλλιώς χωρίς αποδείξεις σε τι διαφέρει η ανώνυμη καταγγελία σου από μια αισχρή συκοφαντία που εκτοξεύεις απέναντι σε έναν επώνυμο Θεολόγο που μιλάει δημόσια για τον Χριστό, τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας και την Ορθόδοξη Μία Αγία Εκκλησία μας; Μήπως πρέπει να "καεί στην πυρά των οικουμενιστών" ο Ιερέας πριν πει το επώνυμό του δημόσια διαδικτυακά επειδή μιλά για αποτείχιση; Πρέπει να φοβούνται δηλαδή τα ανώνυμα καρφιά και τους διαδικτυακούς συκοφάντες όσοι ορθόδοξοι ιερείς θέλουν να αποτειχιστούν από την αντίχριστη Παναίρεση-Πανθρησκεία του Οικουμενισμού;

      Μην τολμήσεις να πεις ότι σε έθιξα ανώνυμα γιατί οι ανώνυμοι δεν θίγονται ούτε είναι δυνατόν να συκοφαντηθούν δημόσια ως ανώνυμοι έστω και αν συκοφαντούν με περισσή θρασυδειλία επωνύμους!!!

      Διαγραφή
    2. Η κύρια απάντηση πιστεύουμε ότι θα έρθει από τον κ. Πανταζή. Εδώ απλώς να επισημάνουμε το ανοίκειο ύφος και την έκπληξη του ανώνυμου. Τόσο ταράχτηκε από την πληροφορία ότι επίκεινται αποτειχίσεις. Κάποιοι πιστοί δεν αντέχουν άλλο την εντείχισή τους στην εκκλησία" του Βαρθολομαίου. Ας το λάβουν σοβαρά υπ' όψιν οι Συναξιακοί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/6/14, 10:04 μ.μ.

      ΣΗΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΑΡΘΡΑ ΕΣΒΥΣΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/6/14, 11:17 π.μ.

      Μονο που λες Σηματη οτι την η κυρια απαντηση θα ερθει απο τον ακαταλογιστο Πανταζη βεβαιωθήκαμε το ποιόν σου. Ξυπνήσαμε γιατι εσένα σε είχαμε επιπέδου κρίμα

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/6/14, 11:18 π.μ.

      ΠΛΑΝΗ ΣΧΙΣΜΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΤΗΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. Έχεις την δυνατότητα να ξεστομίζεις αυτά που λες διότι το κάνεις ανώνυμα και αποδεικνύεις την ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΣΑΠΙΛΑ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ!! Επί πλέον δικαιώνεις την απέχθεια και αηδία που τρέφω για κάτι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ σαν εσένα που κατηγορούν και βρίζουν και ξερνούν το βόρβορο και την τρομακτική σχιζοφρενική άβυσσο. Και λέγω "τρομακτική" διότι με την ίδια ΑΝΗΘΙΚΗ ευκολία που με λασπώνεις και φτάνεις στο φτηνό και ξεφτισμένο συμπέρασμα ότι "είναι όλα κατασκευάσματα του Πανταζή", με την ίδια ευκολία θα έφτανες και στο έγκλημα! Και με τρομάζει πραγματικά ότι τα παιδιά μου μεγαλώνουν σε μία κοινωνία παραεκκλησιαστική που θρέφει τέτοια αποβράσματα σαν εσένα.

    Και να σου εξομολογηθώ, ναι, με πείραξε κάπως η ανωνυμία του ιερέα και ενώ ήμουν έτοιμος να εκφράσω την απογοήτευσή μου "ευγενικά", παρ' όλα αυτά, έβαλα καλό λογισμό και υπέθεσα πως δεν θέλει ακόμη να δημοσιοποιήσει ή να ανακοινώσει αδιάκριτα την απόφασή του πριν κάνει το οδυνηρό και ονειδιστικό αυτό βήμα. Σκέφθηκα επίσης πως έστω και εάν ήταν όπως λες "μαϊμού", χαλάλι, ήταν μια καλή ευκαιρία για εξομολόγηση των προθέσεών μας, για εκδήλωση της χαράς μας και απόδειξη των αγνών μας ελατηρίων πως δεν πιέζουμε και δεν σπρώχνουμε κανένα.

    Τί ανόητος που είμαι... εξομολογούμαι σε ένα ΔΕΙΛΟ, έναν άγνωστο τελείως και εμπαθή, κακεντρεχή και καχύποπτο που θα μπορούσε, καθόλου απίθανο, να είναι στυγνός εκγληματίας και ψυχοπαθής...

    Ίσως είμαι λιγάκι "αθώος" και πιστεύω πως όλοι είναι ειλικρινείς και καλοπροαίρετοι στο διαδύκτιο και πέφτω θύμα στα δύχτια ανωνύμων που "ερεθίζονται" με το να προκαλούν και κάνουν "πλάκα" φορώντας ανωνυμίας μάσκα, έτσι για να γεμίσουν λιγάκι την απελπιστικά άδεια τους ζώη και να "σκοτώσουν" το χρόνο τους διότι δεν μπορούν και δεν τους επιτρέπεται να σκοτώσουν αυτούς που φθονούν και εχθρεύονται.

    Ναι, οι ανώνυμοι σαν εσένα με πειράζουν και τα αβίαστα συμπεράσματα που βγάζουν εκ του ασφαλούς, πίσω από μια σκοτεινή, ανωνυμίας μάσκα, έ ΜΑΣΚΑΡΑ! Με πειράζουν οι ανώνυμοι που βρίζουν την Αποτείχιση ωσ σχίσμα, που βρίζουν τον π. Ευθύμιο και σπιλώνουν πρόσωπα και πράγματα ενώ κρύβονται και έτσι έχουν μια καλή ευκαιρία να εξαπολύσουν το μανιασμένο θηρίο της ψυχοπαθολογικής τους ζούγκλας. ΤΙ ΝΑ με πειράξει ο ανώνυμος ιερέας;;; Κι αν ήταν απάτη, Θεός κι' η ψυχή του, ντροπή του. Αλλά πάλι τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία για αυθόρμητο ξέσπασμα ιερών συναισθημάτων αποδοχής και υποδοχής ενός ακόμη εν δυνάμει απομακρυσμένου από την αίρεση που επιθυμεί να το κάνει πράξη και όχι μόνο θεωρία.

    Απολογούμαι και Μάρτυς μου ο Τριαδικός Θεός, δεν κατασκεύασα τίποτε. Αν και πολλές στη ζωή μου φορές κατήντησα πανταζάκος και αποκαθημένης ράκος με τις αμαρτίες μου, όμως, δόξα τω Θεώ, ΔΕΝ μόλυνα την Πίστη, δεν καταπάτησα την Ορθοδοξία. Και αυτό όχι σα διαφήμιση ή έπαινος μα σαν απάντηση συνειδησιακή για αυτό το αίσχος που αραδιάζεις με οκτώ μάλιστα "ο"... κάθησα και τα μέτρησα... και ξαναμέτρησα την απέραντη βλακεία των μοντέρνων "χριστιανών" και ανωνύμων σιγονταροοικουμενιστών που ταράζονται σύγκρομοι και αφρίζουν στην ιδέα μπας και ξυπνήσει μια ακόμη ψυχή και απομακρυνθεί από την κόλαση που δεν μπορούν αυτοί οι κατήγοροι μας να ξεφύγουν.

    ΑΙΣΧΟΣ.

    Νίκος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

    Η κύρηξη της σατανικής αιρέσεως του οικουμενισμού στην πράξη γίνεται επίσημα δημόσια παγκοσμίως φανερά από Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους της Ορθόδοξης ανατολικής Εκκλησίας
    1920, βλάσφημη εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου - (άρνηση και κατάργηση της μίας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και αναγνώριση των αιρετικών ως εν Χριστώ αδελφούς, συγκληρονόμους Θεού με έγκυρα μυστήρια και ιεροσύνη).
    Συμμετοχή με εκπροσώπηση των
    περισσότερων Ορθοδόξων Εκκλησιών εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στο δαιμονικό και παναιρετικό Π.Σ.Ε..
    1964, στην Γ' πανορθόδοξη διάσκεψη της Ρόδου όπου συμμετείχαν (14) ορθόδοξες Εκκλησίες αποφασίστηκε ότι οι Ορθόδοξες εκκλησίες του Χριστού και οι αιρέσεις του διαβόλου είναι ίσες μεταξύ τους
    1965, άρσις των αναθεμάτων του 1054 από τον (οικουμενιστή) Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα.
    Σατανικές συμφωνίες επίσημες εκκλησιαστικά με τους παπικούς στο Μπελαμέντ του Λιβάνου το 1993 και με τους μονοφυσίτες στο Σαμπεζύ της Γενεύης το 1995.
    Επίσημη αναγνώριση από Ορθόδοξα πατριαρχεία και τοπικές εκκλησίες, των αιρετικών αγγλικανικών χειροτονιών από το 1923 μέχρι το 1935.
    Πλανεμένες διδασκαλίες διεστραμένων δογμάτων από Επισκόπους της σημερινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    Παράνομη και αντικανονική αγιοποίηση δεδηλωμένου μασόνου και βετεράνου οικουμενιστού Επισκόπου, από επισκόπους της Εκκλησίας χωρίς να εξεταστεί: α) αν είχε βίο ορθόδοξο και β) αν υπήρξαν σημεία αγιασμού από τον Θεό πριν και μετά θάνατον.
    Συμπροσευχές, συλειτουργίες, συνευλογίες, μνημόσυνα σε τάφους αιρετικών, ασπασμοί, ανταλλαγή δώρων, συμμετοχή σε κηδείες αιρετικών και αντίστροφα, σε πολλές συναντήσεις κοινώνησαν ευχαριστιακά Ορθόδοξοι και αιρετικοί μαζί, και γενικά πλήρης εκκλησιαστική κοινωνία Ορθοδόξων και αιρετικών. Συνοδικά πολλές φορές έχει κηρυχτεί στην Εκκλησία δημόσια η υπερπαναίρεση του οικουμενισμού, όπως στην ομολογία θυατειρων του Αθηναγόρα Κοκκινάκη.

    Πως κάποιοι Ορθόδοξοι ανέχονται να μοιχεύουν πνευματικά έχοντας εκκλησιαστική κοινωνία με τους οικουμενιστές στην Εκκλησία; τους αρέσει να γίνεται Ορθόδοξη μετάληψη αιρετικής κοινωνίας; μπορεί να συνυπάρξει ο Θεός με τον διάβολο, το φως με το σκοτάδι, και η αλήθεια με το ψέμα; με το να μην αποτειχίζονται προ συνοδικής καταδίκης κάνουν την Εκκλησία αιρετική. Η Αγία Γραφή, οι Ιεροί Κανόνες και οι Πατέρες της Εκκλησίας τα έχουν ξεκαθαρίσει πριν από αιώνες αυτά τα θέματα. Είναι ντροπή να είναι αδιάβαστοι και να πλανόνται. Όλοι τα γνωρίζουν σήμερα. Αν υπάρχει φόβος δειλία και συμφέρον τότε να ξέρουν πως έχουν κάνει τις ενορίες της Εκκλησίας και τα μοναστήρια φονευτήρια ψυχών σύμφωνα με τους Ομολογητές Αγίους. Σχίσμα και αίρεση κάνουν στην Εκκλησία αυτοί που δεν αποτειχίζονται από τους κακοδόξους σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες του Παναγίου πνεύματος, ενώ αυτοί που αποτειχίζονται είναι άξιοι τιμής. Οι Πατέρες λένε ότι σε περίοδο αιρέσεως στην Εκκλησία οι Ομολογητές της Πίστεως φαίνονται από την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας από τους κακοδόξους ενώ οι προδότες της πίστεως κοινωνούν με τους κακοδόξους. Σήμερα κάποιοι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί υπογράφουν Ομολογία Πίστεως ενώ στην πράξη κοινωνούν εκκλησιαστικά με όλο το πλήρωμα της αιρετικής οικουμενιστικής κακοδοξίας και πλάνης.  μέσα από την Εκκλησία των πονηρευομένων και προσέχουν να μην δημιουργήσουν σχίσμα μέσα στην αίρεση του οικουμενισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον αδελφό Νικόλαο Πανταζή που αποστομώνει τους ανωνύμους υβριστές και υπερασπίζεται τους λιγοστούς αγωνιστές κληρικούς που ακολουθούν την αποτείχιση. Όσο για τον ανώνυμο τί να πω, ας τον φωτίσει ο Θεός να καταλάβει, αν δεν είναι βαλτός και φυτευτός για να σπείρει ζιζάνια διχόνοιας και εμπαθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/14, 10:07 μ.μ.

      ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

      Διαγραφή
    2. Εάν είναι ιερέας "μαϊμού" όπως λες, σε παρακαλώ, προσκαλώ και προκαλώ να βγεις επωνύμως και να παρουσιάσεις τα αποδεικτικά στοιχεία!

      Διαγραφή
  5. Aυτός είναι ο λαός μας αγαπητοί αδελφοί και γι' αυτό επιτρέπει ο Θεός να έχουμε τέτοιους αρχιερείς. Κατά τον λαό και ο άρχοντας! Μόνο και μόνο διαβάζοντας τα σχόλια του ανωνύμου των 10.04, των 11.17, των 11.18 των 10.07 μ.μ. καταλαβαίνεις γιατί είμαστε εγκλωβισμένοι στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Απευθύνεται ο ταλαίπωρος στον επώνυμο Σημάτη κι αυτός ειρωνεύεται ανώνυμα. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, σε εικόνα του Θεού κι αυτός κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας. Σε γνωρίζει αξιολύπητε άνθρωπε ο Θεός κι Αυτόν πρέπει να φοβάσαι. Κάνε όσα χα, χα θέλεις, τελευταίος από όλους μας θα γελάσει ο Θεός και θα αποδώσει σε έκαστο από μας κατά τα έργα του, επώνυμα κι ανώνυμα. Δεν είναι για γέλια ταλαίπωρε η κατάσταση που βιώνουμε, μέσα στην παναίρεση, στη σύγχυση, στον συμφυρμό και στον συμβιβασμό αλλά για κλάματα, για λυγμούς και αυτομεμψία, μήπως και μας λυπηθεί ο Θεός και μας ελεήσει. Αν εσύ ικανοποιείσαι όταν χλευάζεις και ειρωνεύεσαι κρυμένος μέσα στην ανωνυμία σου αυτούς που κατά δύναμη αγωνίζονται, έστω και με τα λάθη τους, αλλά με καλή προαίρεση, τότε σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα κι αυτό θα πρέπει να στο λύσει ο πνευματικός σου. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.