Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ'΄ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΡΑΣΙ!



ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ'΄ ΑΘΑΝΑΤΟ

ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΡΑΣΙ!


Νικολάου Πανταζή, Αποτειχισθέντος θεολόγου



Ο σεβαστός κατά τα άλλα Γέρων Αγάθων "εξηρεύξατο" λόγον
Νεο-Αθωνίτικον και συσχηματισμόν Νεοεποχίτικον, λόγον αδόκιμον και ιδιωτικής οδού. Λέγω ΕΓΩ (ας προσέξουμε όλοι το Εγώ, ας είμαστε και Ηγούμενοι) τα έργα ΜΟΥ και όχι τα έργα των Αγίων Πατέρων ημών, στο όνομα των οποίων, τελούμε το "Δι' ευχών".



Ο κάθε "Αμερικάνος" ας μην διαθέτει γλώσσα "υποτακτική", πεσμένη κάλαμο χαρτοπολεμική, γραμματέως βραδυγράφου. Ας κάμει πράξη, τις πρωτινές απειλές του κατά την πρώτη του Περιοδεία.



Δεν είναι καθόλου ωραίος κάλλει αλλά λίαν κακάσχημος ο Νεογεροντικός Αντιπατερικός λόγος, παρ' ημών των εν τω κόσμω αμαρτωλών υιών των ανθρώπων.



Κατά τον γέρoντα Αγάθωνα "Πάπας ίσον Διάβολος." Και κατά τον Ιερεμία Γόρτυνος "η Μνημόνευση σημαίνει Μυστηριακή Ένωση." Και τα δύο ορθά! ΑΡΑ, διά της Μνημονεύσεως του Πάπα, ο Πατριάρχης ενώθηκε με τον Διάβολο. Απλή, τετράγωνη λογική, η Μέθοδος η Αγιοπατερική, η Μέθοδος η Μαθηματική του Θεού.



Και εσεις, Αγιορείται και Αρχιερείς όπου γης, διά της Μνημονεύσεως τελείτε μυστηριακήν ένωσιν
μετά του Διαβόλου διαβάλοντες την Αγιοπατερικήν Αλήθειαν.



Και συ "Αυστραλέ" της παντοζωϊας επώνυμε, μη φοβού τους πολεμούντας σε, μη σταματάς να μας κερνάς την Αλήθεια. Μη σταματάς να κτυπάς...



Ξυπνήσατε επί της Σκοπιάς, ουχί της ιαχωβίτικης και δαιμονικής του Μπρούκλιν, αλλά εξεγείρατε εαυτούς τη των Πατέρων Επισκοπή και Ορθή Γραμμή: Αλτ, τις εί; Σοφία Ορθοί! "Εξηγέρθη ως ο υπνών Κύριος ως δυνατός, κεκραιπαληκώς εξ οίνου!" Ηγέρθη, ως ο υπνών Κύριος και ημείς καθεύδομεν αεί." (Χρυσόστομος). Ξυπνάτε και μη μεθάτε Πατριαρχικού, Παποφίλου οίνου. Πιείτε και μεθύστε από το αθάνατο Αγιοπατερικό κρασί!



Και δανείζεται τανάπαλι ο Προκόπιος τον Μέγαν Χρυσόστομον Ιωάννην:



"Εξεγείρεται δε ως ο κεκραιπαληκώς, πολύ γαρ μακροθυμήσας, αθρόως εν τη υπερβολή τας κολάσεις επάγει.Το δε πας διανοείται αντί του επί το πλείστον, ως και το πας αδελφός πτέρνει πτερνεί, και πας φίλος δολίως πορεύεται, ότι ο Νώε ουκ έτι ην άνθρωπος: εγώ γαρ είπα θεοί εστέ. Τοιούτον και το εγώ είπα εν τη εκστάσει μου, πας άνθρωπος ψεύστης. Όπου γαρ έρις και ζήλος, ουχί άνθρωποι Θεού εστέ, χρήση δε τω πας τις διανοείται, προς τους φιλοπονούντας εν ετεροδόξος και επιμελώς ζητούντας τον εκείνων λόγον συστἠναι. Εναντίως (Αποτειχισιακώς) δε διάκειται τούτω ο εκκλησιαστικός σοφός, διανοούμενος εν τη καρδία επιμελώς επί τα αγαθά πάσας τας ημέρας...(Migne, Προκοπίου Γάζης, Εις την Γένεσιν 6, 254).



Άγιοι Γέροντες και καθηγούμενοι,



ΜΗ φιλοπονείτε εν ετεροδόξοις αιρεσιαρχικοίς πατριάρχαις, φιλοφρονούντες μολυσματικής ευλογίας υφαρπαγήν και δουλοπρεπήν ευμένειαν Λατινόφρονος δεσπότου!



Σταθείτε καλώς εις το ύψος των αντιχρίστων οικουμενιστικών περιστάσεων.



ΜΗ γίνεσθε θεωρητικοί, προωθητικοί της παναιρέσεως και συμβιβαστικοί της συνειδήσεως.



Τελέσατε τον Αγώνα τον καλόν, τον εκ Θεού Αυθεντικόν, τον Αποστολικόν και Αγιοπατερικόν διά Διακοπής Μνημονεύσεως.



Τηρήσατε την Πίστιν διά Θεοπροβλήτου Αποτειχίσεως. Τότε θα επισυνάψουμε, έστω και νοητώς, τις συντετριμμένες μας ψυχές στο ασκητικό σας πετραχείλι. Τότε θα γίνουμε αδελφοί τε και φίλοι, προεικονίζοντες σήμερον μυστικώς την του Χριστού Διαχρονικήν Εκκλησίαν.



Αποτειχίσατε εαυτούς και ευλογήσατε ημάς όπως είδομεν και ημείς αγαθά, ω γέρων Αγάθων, πάσας τας ημέρας της ζωής ημών.



ΕΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, η ΔΙΚΗ ΣΑΣ μαζική, διαγεροντιακή, δια-ηγουμενική, δια-αθωνική και Πανελλαδική Δια-Μητροπολιτική Αποτείχιση θα επιφέρει πάραυτα την άμεση Συνοδική καταδίκη του Αιρεσιάρχου Πατριάρχου.



Εάν όμως δειλιάζετε και φοβείσθε να τον ελέγξετε ως ΟΦΕΙΛΕΤΕ, ουχί θεωρητικώς αλλά ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, διά της ως άνω Αγιοπατερικής Οδού, ΜΗΝ περιμένετε να αξιωθείτε "της πρεπούσης τιμής" παρά των ανά της οικουμένης Ορθοδόξων!



Και ΜΗΝ τολμείτε, τέλος, να μας ομιλείτε επί τέλους περί αντιθέου και απεχθούς θανασίμως νοσούσης υπακοής και διπλωματικώς προτάσσετε το "πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε"...



ΟΥ ΠΕΙΘΟΜΕΘΑ αλλά των Θεοφόρων Αγίων Πατέρων, τοις ΚΕΙΝΩΝ ρήμασι ζωής αιωνίου πειθόμενοι ΚΕΙΜΕΘΑ.



Ο Χριστός; ΟΥΤΟΣ κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.