Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Άμεσες και έμμεσες βολές κατά του Γέροντα Παΐσιου και του λαού που τον τιμά!



Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος:


Ὁ κ. Ἀνδριόπουλος, μὲ ὅσα γράφει δίνει τὴν ἐντύπωση ὅτι ἀρνεῖται τὴν ἁγιότητα τοῦ γέροντος Παϊσίου.
 Μιλάει γιὰ «"ευσεβείς" ἀφιονισμένους» οἱ ὁποῖοι ἐκβιάζουν γιὰ «αγιοκατάταξη των "δικών τους" γερόντων»!  Ἀρνεῖται ὅτι ὁ λαὸς τοῦ Θεοῦ τιμᾶ τὸν γέροντα ὡς Ἅγιο καὶ μιλάει γιὰ «πρεμούρα» κάποιων ποὺ ἐπείγονται γιὰ τὴν ἁγιοποιήσή του! 
Συνεπῶς, ὑποβαθμίζει τὸν χαρισματικὸ λόγο καὶ τὶς πράξεις τοῦ γέροντα Παϊσίου μέχρι ἐξαφανίσεως, χαρακτηρίζοντας ὡς «ἐξαλλοσύνες» καὶ «γελοιότητες» κάποια ἀπὸ τὰ θαυμαστὰ ποὺ ἀποδίδονται στὸν Γέροντα, χωρὶς νὰ μᾶς συγκεκριμενοποιεῖ πόσα καὶ ποιά εἶναι αὐτά (ποὺ πιθανὸν νὰ ὑπάρχουν, ἀφοῦ ἀπὸ στόμα σὲ στόμα κάποια γεγονότα παραποιοῦνται). Πρὸς τοῦτο χρησιμοποιεῖ καὶ τὸν ὑβριστὴ ἱστολόγο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ποὺ ἀπασχόλησε πρὸς μηνῶν τὸ πανελλήνιο.
Μὲ τὸν τρόπο γραφῆς του, ὁ κ. Ἀνδριόπουλος, οὐσιαστικὰ σπέρνει τὴν ἀμφιβολία καὶ φοβοῦμαι ὅτι ὑβρίζει ἐνέργειες τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ποὺ διὰ τοῦ Γέροντος ἐνήργησε.
Δὲν θὰ περίμενε κανεὶς κάτι διαφορετικὸ ἀπὸ τὸν κ. Ἀνδριόπουλο. Χαρακτηρίζει τὴν εὐσέβεια τοῦ λαοῦ ὡς "...Αγιολαγνεία...", γιατὶ ἄλλες ...λαγνεῖες τὸν ἐκφράζουν. Ὅπως π.χ. ἡ «τεχνολαγνεία», ἡ «ψαλτολαγνεία», ἡ «μουσικολαγνεία», ἀπὸ τὶς ὁποῖες γέμει τὸ ἱστολόγιό του.
Σημάτης Παναγιώτης
 

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014


ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ; ΟΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ;

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

 http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1683.html

Φίλος της Ιδιωτικής Οδού με πληροφόρησε για σχόλιο ανωνύμου τινος στο ιστολόγιο Θρησκευτικά και στην ανάρτηση "ναβάλλεται γιοκατάταξις το μακαριστο Γέροντος Παϊσίου;", με αφορμή το κείμενό μου "...Αγιολαγνεία..."
Ο ανώνυμος σχολιαστής γράφει:
Προ ημέρων, την 1η Ιουλίου, ο γνωστός φίλος του Πατριαρχείου Παναγιώτης Ανδριόπουλος έγραφε μεταξύ άλλων στο ιστολόγιό του: 
"Οι δε "ευσεβείς" κάθε μέρα ζητούν και από ένα άγιο! Δεν τους φτάνει το "περικείμενον ημίν νέφος μαρτύρων" και προσπαθούν να εκβιάζουν καταστάσεις με διάφορες μεθόδους,
προκειμένου να γίνει η αγιοκατάταξη των "δικών τους" γερόντων. 
Η Εκκλησία προχώρησε πρόσφατα στην διακήρυξη της αγιότητος του μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και αμέσως ζητάνε τον επόμενο άγιο: τον γέροντα Παϊσιο, τον αρχιμ. Φιλόθεο Ζερβάκο, τον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, μέχρι και τον Αυγουστίνο Καντιώτη κ.α.
Κι αυτοί να γίνουν, την επομένη θα ζητούν κι άλλους. Επιδιώκουν μια "βιομηχανία" αγίων, αν είναι δυνατόν! Και μετά τους φταίει το Βατικανό, που κάνει την ίδια δουλειά στο θέμα της αγιοποίησης".
Προφανώς κάποια περισσότερη πληροφόρηση έχει από το Φανάρι. Διότι αν γνώριζε ότι επίκειται άμεσα η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου δεν θα έγραφε τα ανωτέρω σχετικά. 
Δεν θα ασχοληθώ με τη λογική του ανωτέρω ιστολόγου. Διότι ο ορθόδοξος τρόπος αγιοκατάταξης αυτός είναι: Ο λαός ζητά και η Εκκλησία απλώς αγιοκατατάσσει επισήμως. 
Είναι σημαντικό ωστόσο να μάθουμε ποιοι λόγοι "φρέναραν" την τελική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου. 
Και κάτι ακόμη. Ο Γέρων Παΐσιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγίους της εποχής μας. Και ασφαλώς δεν περιμένει ούτε εκείνος ούτε ο λαός του Θεού, που ήδη τον τιμά ως άγιο, τις αποφάσεις καμίας Συνόδου. 
11 Ιουλίου 2014 - 10:28 π.μ.
Το ως άνω σχόλιο μου δίνει μιαν αφορμή για να επανέλθω στο θέμα επισημαίνοντας τα εξής:
1. Καμία πληροφόρηση δεν είχα από το Φανάρι διότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Δεν "διψάω" για αγιοποιήσεις. Και να ήταν "επί θύραις"  η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου ή όποιου άλλου τα ίδια θα έγραφα.
2. Μας κάνει μάθημα ο ανώνυμος σχολιαστής γράφοντας: "ο ορθόδοξος τρόπος αγιοκατάταξης αυτός είναι: Ο λαός ζητά και η Εκκλησία απλώς αγιοκατατάσσει επισήμως". 
Αν η Εκκλησία "απλώς αγιοκατατάσσει" τότε ποια η πρεμούρα τους για τον Γέροντα Παΐσιο; Κι αφού "ασφαλώς δεν περιμένει ούτε εκείνος ούτε ο λαός του Θεού, που ήδη τον τιμά ως άγιο, τις αποφάσεις καμίας Συνόδου", τότε ποιος ο λόγος να μάθει ο ανώνυμος "ποιοι λόγοι "φρέναραν" την τελική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου"; 
Ας μη γελιόμαστε. Ποιος λαός τιμά; Εδώ είναι το μέγα ερώτημα. Οι αφιονισμένοι; Αυτοί που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του "Γέροντα Παστίτσιου"; Αυτοί που γεμίζουν τα σκουπιδοέντυπα (χαμηλής και ακροδεξιάς υποστάθμης) με "προφητείες" και κάθε λογής ανοησίες τις οποίες αποδίδουν στον Γέροντα  Παΐσιο; 
Ποιος λαός; Αυτοί που έχουν καταντήσει την Ορθοδοξία ανυπόληπτη στον κόσμο με τις εξαλλοσύνες τους που συχνά αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας; 
Αυτούς - είμαι σίγουρος - ούτε ο Γέροντας Παΐσιος δεν θα τους ήθελε υμνητές του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.