Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ο Πατριάρχης σε Μουσουλμανικό δείπνο. ΚΑΝΑΔΑΣ: Ορθόδοξοι και Μονοφυσίτες μαζί κι αγαπημένοι!

1. Σύναξη Ορθοδόξων και Προχαλκηδονίων Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο

2. Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος
σε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ)
στο πλαίσιο του Ραμαζανιού
  
Σύναξη Ορθοδόξων και Προχαλκηδονίων Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο


Όπως κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, καλεί τους Ορθοδόξους και Προχαλκηδονίους Κληρικούς της περιοχής Τορόντο σε ημερίδα όπου μελετώνται διάφορα θέματα και φυσικά όλοι λαμβάνουν μέρος στο γεύμα το οποίο προσφέρει η Ιερά μας Μητρόπολη. Η ημερίδα αυτή έγινε φέτος με πολλή επιτυχία στις 22 Μαΐου. Στη φωτογραφία οι λαβόντες μέρος στην ημερίδα.

Every year Metropolitan Sotirios invites the Orthodox and Pre-Chalcedonian Clergy of the Toronto area to a meeting where various topics are studied and all take part in a luncheon that our Holy Metropolis offers. The meeting took place this year on May 22 and was very successful. Pictured are all the participants in this meeting.
 
 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος σε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ) στο πλαίσιο του Ραμαζανιού
Σόφια-  Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ διοργάνωσε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ)  για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του μήνα του ραμαζανιού.
Στο εορταστικό δείπνο παρευρέθηκαν ο Μουφτής Μουσταφά Χατζή, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος και εκπρόσωποι όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
 Πηγή: "Ἀκτίνες"
 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο Iftar
-Βίντεο από το Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ) που παραβρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος http://aktines.blogspot.gr/2011/08/blog-post_1247.html
-Σε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ) με την ευκαιρία της νηστείας του Ραμαζανιού ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Γρηγόριος http://aktines.blogspot.gr/2013/08/blog-post_811.html
 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/7/14, 11:22 π.μ.

    Απάντηση Ορθής Κρίσεως στην ερώτηση κρίσεως.
    Αν ρίξουμε το βλέμμα μας σε αυτά που συμβαίνουν στις χώρες της Αφρικής, (Αίγυπτο, Τυνησία, Σουδάν, Νιγηρία, κλπ), της Μέσης Ανατολής (Συρία, Ιράκ, κλπ), της Ασίας (Πακιστάν, Αφγανιστάν, κλπ), και τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι Χριστιανοί, (Ορθόδοξοι και αιρετικοί) στις χώρες αυτές από εξαγριωμένους μουσουλμάνους, διαπιστώνουμε ότι είναι ανάγκη της εποχής που ζούμε να συμφάγουν Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, με την ελπίδα να προκύψη κάτι καλό για τους διωκόμενους αδελφούς μας.
    Οι 200 Χριστιανές αιχμάλωτες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δεν πρέπει να έχουν ελπίδα να απελευθερωθούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/7/14, 2:45 μ.μ.

      Όταν θα συμφάγουν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι δεν θα προσευχηθούν στον Θεό να ευλογήσει το γεύμα τους; Ο αληθινός Θεός θα ευλογήσει τα έργα των ανθρώπων όταν αντί της ομολογίας πίστεως που αναμένει από τους χριστιανούς, δει συμπροσευχή στο δαίμονα που κρύβεται πίσω από το όνομα του Αλλάχ; Και αν δεν ευλογήσει Κύριος ο Θεός ματαίως δεν κοπιάζουν οι οικοδομούντες για οποιοδήποτε καλό μπορεί να ελπίσουν οι άνθρωποι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/7/14, 6:56 μ.μ.

      Το Σάββατον έγινε δια τον άνθρωπον, όχι ο άνθρωπος δια το Σάββατον.
      Η συζήτηση και ο διάλογος γύρω από το τραπέζι, μπορεί να καλυτερεύση την ζωή βασανισμένων ανθρώπων, που περιμένουν μία ανακούφιση από τα δεινά τους.
      Αλλά και ο τύπος μπορεί να διαφυλαχθή.
      Ο καθένας θα προσευχηθή στον Θεό του, (ή στον δαίμονα του). Δεν είναι απαραίτητο να πουν όλοι την ίδια προσευχή.
      Και βέβαια, αυτό που πραγματικά γίνεται σε αυτά τα γεύματα, είναι ότι δεν γίνονται προσευχές, αλλά ανταλλάσσονται προπόσεις και προφωνήσεις.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.