Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

π. Αναστ. Γκοτσόπουλος τόλμησε νὰ το πει: Κανονικό εκκλησιαστικο δικαίωμα το της Αποτειχίσεως

 Ἐπιστολὴ π. Ἀναστάσιου Γκοτσόπουλου
γιὰ τὸν ἀποτειχισμένο Ἱερομόναχο π. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη καὶ τὸν Σύρου Δωρόθεο 


κ. Κωστόπουλε,

      Δημοσιεύσατε άρθρο στο οποίο ο  Σεβ. Σύρου αναφέρεται, χωρίς να τον μνημονεύει ονομαστικά –γιατί άραγε;–  στον πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη της Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Άνδρου.
     Ο  π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης έκανε χρήση του κανονικού δικαιώματος που παρέχει η κανονική εκκλησιαστική παράδοση (15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου) και διέκοψε το μνημόσυνο του ονόματος του  Επισκόπου του (του Σεβ. Σύρου Δωροθέου)  για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους με εξαιρετική σαφήνεια εκθέτει στην από Ιουλίου 2014 επιστολή του.

Αγαπητέ Αναστάσιε (Κωστόπουλε), νομίζω ότι μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών του Σεβ. Σύρου επιβάλλεται να δημοσιεύσεις και την επιστολή του π. Ευθυμίου Χαραλαμπίδου, ώστε οι αναγνώστες σου να μπορούν να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη (σας την αποστέλλω συνημμένως).

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής,

1. στην επιστολή του π. Ευθυμίου δεν μπόρεσα να διαπιστώσω τίποτα απ’ όσα του καταμαρτυρεί ο Σεβ. Σύρου: «Όποιος απροκατάληπτος διαβάσει κείμενά τους, θα διαπιστώσει με πόση εμπάθεια, με πόσο μίσος στρέφονται καθ` όσων, κατά την αλάθητη άποψή τους, προδίδουν την Ορθοδοξία, ιδιαιτέρως δε αν αυτοί είναι Επίσκοποι, και καθ` όσων ευρίσκονται εκτός της Ορθοδοξίας, ένα μίσος και μια εμπάθεια, που απάδουν σε γνήσιο Χριστιανό, και μάλιστα Ορθόδοξο... Συνέπειες και αυτά του υπέρμετρου εγωισμού και της τάσεως αυτοπροβολής, που τους διακρίνει, και, έτσι,  χωρίς να το συνειδητοποιούν, οδηγούνται εκτός Εκκλησίας, … τοποθετώντας τον εαυτό τους πάνω από την Εκκλησία, ή και ταυτίζοντάς τον - βαβαί της βλασφημίας - μ` Αυτήν !» και


2. θα περίμενα από το Σεβ. Σύρου να αναφερθεί κυρίως στα συγκεκριμένα σοβαρά εκκλησιολογικά και κανονικά ζητήματα τα οποία θέτει ο π. Ευθ. Χαραλαμπίδης.
                  
                       Πάτρα 8.9.2014   
        π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
  Εφημέριος  Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών
τηλ. 6945-377621  -  agotsopo@gmail.com
Πηγή:  anastasiosk

Στὀ ἴδιο ἱστολόγιο καὶ τὸ παρακάτω σχόλιο:

Ο πατερ Αναστασιος Γκοτσοπουλος ειναι γνωστης της Πατερικης Παραδοσεως και εχει το δικαιωμα να εκφερει την γνωμη του νομιζω. Εχει
σιωπησει εδω και πολυ καιρο, σεβομενος την επιθυμια του πιστου λαου να δωσει στην ιεραρχια ενα μηνυμα πως, κατεγνωσμενη αιρεσις υπο των αγιων η οποια δεν διορθουται και προχωρα, δημιουργει μια εσχατη κραυγη αγωνιας για τη σωτηρια ολου του πληρωματος της εκκλησιας.
     Αφηστε τον π. Αναστασιο να κανει το εργο για το οποιο εχει κληθει απο τον Θεο αξιοτιμε 10:01 και πιαστε τα βαθυτερα αιτια αυτου που βιωνει ο Ελληνικος λαος απο τους Νεοταξιτες. Οπως εσεις εχετε το δικαιωμα να εκφερετε την αποψη σας καθως και ολοι οι εκ της ιεραρχιας, τους οποιους αναζητουμε εναγωνιως εξ αιτιας των κινδυνων που υφισταται η Ορθοδοξια -μας απο ολα αυτα τα μασονικα μηνυματα και νομους της Νεας Ταξης και που εχουμε αυτο το δικαωμα ολοι σαν τεκνα της εκκλησιας και οχι σαν σχισματικοι, αλλα σαν λαος του Θεου και Νυμφη του Χριστου.
      Ὀπως βλεπετε, μας εχει δωθει βημα και ο καθενας εχει την αποψη του, αλλιως θα υπηρχαν οι αναρτησεις και τα παραθυρα των σχολιων θα ηταν κλειστα ..κατι σαν αυτο που κανουμε ολοι... ''σου δινω λιγη τροφη και κατοπιν εξω απο την πορτα μου...'' ...ετσι, ο καθε πικραμμενος υλικα προστρεχει για ενα πιατο φαγητο στην εκκλησια του θεου... αν ομως ειναι πικραμμενος πνευματικα, που να απευθυνθει να πει τον πονο του;;; ποιος να ακουσει τον προβληματισμο του;;; ο πνευματικος του! Βεβαιως! δεν λυνονται ολα τα προβληματα μονον με τον Πνευματικο. Η εκκλησια ειναι ζωντανη, δεν κλεινει παραθυρα στα του πνευματος, απεναντιας, τα ανοιγει διαπλατα και ακουει...αφουγκραζεται τα τεκνα της που ξεροσταλιαζουν για σωτηρια οχι μονον τη δικη τους αλλα και των ιερεων τους.
     Κατα την ατελη μου γνωμη και χιλιες συγνωμες, ο ιερομοναχος ας μην τιμωρηθει σας ικετευουμε! Εαν θελετε να ακουσετε τα προβατακια καλως, εαν δεν θελετε να τα ακουτε, κλειστε τα σχολια και αφησετε να κραζουν εξω του παραθυρου και κανετε ο,τι φρονει η καρδια σας. Χρεος των χριστιανων ειναι να διαφυλαξουν αυτα για τα οποια εματωσαν οι Πατερες και εδογματισαν οι Αγιοι,αυτο ειναι και το χρεος ολων κατα την παραδοση. Δεν ειναι δυνατον να μην ισχυει το Γραφικον ''εχοντας ολοι εν ομονοια την ιδια αγαπη, εχοντας μια ψυχη και ενα φρονημα (Φιλ 2-2), και πιο κατω ''Να υπαρχει μεταξυ σας το ιδιο φρονημα που ειχε και ο Ιησους Χριστος (Φιλ.2-5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.