Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΠΑΣ ανεπιθύμητος στο Αγιον Ορος, Ο αιρετικός ΑΡΑΜ τί; Μήπως προλειαίνει το δρόμο του Πάπα;

Ο Τζιτζικώστας πρότεινε

στον Πατριάρχη Αράμ

να επισκεφθούν το Άγιον Όρος

Πηγή: Romfea.gr

tzitzikostas-aram

Τον Πατριάρχης της Αρμενικής Εκκλησίας Πατριάρχη κ. Αράμ Α΄, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα
με αφορμή τα 180 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Αρμενικής Εκκλησίας για την τιμητική επίσκεψη στην έδρα της Π.Κ.Μ. και αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αρμενίους.

«Η αρμενική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πλέον δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της πόλης μας, με ισχυρή παρουσία στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και αξιόλογη δράση στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων Αρμενίων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε αναπτύξει άριστους δεσμούς με την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, της οποίας το έργο παρακολουθούμε με ενδιαφέρον», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Αρμενικής Εκκλησίας Πατριάρχης κ. Αράμ Α΄ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη καθώς και στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χάρισε στον Πατριάρχη κ. Αράμ Α΄ μια ασημένια εικόνα της Παναγίας και τον προσκάλεσε να επισκεφθούν από κοινού το Άγιον Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.