Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η σύγχρονη μάστιγα της Εκκλησίας, οι Οικουμενιστές, είναι παντού οι ίδιοι! Διαστρεβλωτές και διώκτες της Αλήθειας!



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΓΚΟ:

Καταγγέλεται ὁ μητρ. Κονγκὸ Ἀράθυμος
ὡς πλαστογράφος ὑπογραφῶν ἱερέων!

«Ζητᾶμε ἀπὸ τὸν πατριάρχη τῆς Ἀλεξάνδρειας νὰ ἀποσύρει
τὸν κ. Panteleimon Arathymos.
...Δυστυχῶς, κανένας δὲν ἐνδιαφέρεται γιὰ τὴ
φτωχὴ ἐπισκοπή μας»!


Ἡ σύγχρονη μάστιγα τῆς Ἐκκλησίας Οἰκουμενιστές, εἶναι παντοῦ οἱ ἴδιοι! Διῶκτες τῆς Ἀλήθειας!

Διώκεται ὁ ἱεραπόστολος Δημ. Καραμάτσκος
ἐπειδὴ τόλμησε νὰ μιλήσει!!!

«Πλαστογραφήθηκε» ἡ ἐπιστολὴ τῶν ἱερέων μὲ κατάλληλους

«νομικούς όρους», ὥστε ...νὰ χρησιμοποιηθεῖ στὴν

Δικαιοσύνη ἐναντίον τοῦ Ἱεραποστόλου!!!

Αγαπητοί φίλοι Έλληνες.

Σας στέλνουμε μια επιστολή προκειμένου να την δημοσιεύσετε στο site σας.

Σας ζητάμε να λάβετε τη δήλωση των τεσσάρων ιερέων, που στέλνουμε στους οποίους καταγγέλλουν τον επίσκοπο του Κονγκό κ. Panteleimon Arathymos που έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους για την εύνοιά του είναι εκεί 1 έτος, με έναν στόχο τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά παρουσιαστούν στην ιερή Synod του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και επίσης μπροστά από το ελληνικό πολιτικό δικαστήριο για να επιβάλει τις νομικές διαδικασίες ενάντια σε ορθόδοξους.

Ζητάμε να σταματήσει τη δίωξη στα
δικαστήρια εναντίον του ιεραπόστολου κ. Δημήτριος Καραμάτσκος, που μας βοήθησε πολύ στο Κονγκό. Η εκδίκηση και η κακία δεν είναι γνωρίσματα ενός επισκόπου. Οι ιερείς το καταγγέλλουν για την παραποίηση και την πλαστογραφία και τη χρήση της πλαστογραφία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την άφιξή του στην επισκοπή μας, ζούμε ακόμα περισσότερα προβλήματα αντί των λύσεων, μια κακή ατμόσφαιρα απλώνεται μέσα στην επισκοπή μας, μεταξύ των ενοριών, τους Χριστιανούς και τον κλήρο. Δηλώνουμε την αλήθεια για την εκκλησία μας και ζητάμε από τον πάπα και τον πατριάρχη της Αλεξάνδρειας για να αποσύρει τον κ. Panteleimon Arathymos από την επισκοπή μας.

Ζητάμε επίσης την επιστροφή του ιεραποστολικού Theologos Chrysantakopoulos σε μας, επειδή παρίσταμαι μάρτυρας σε μια πλήρη στάση των δραστηριοτήτων στην επισκοπή μας και μια οπισθοδρόμηση της ορθοδοξίας στο Κονγκό.

Για την προσωπική ζωή του, που σκανδαλίζει τους πιστούς, και την αμέλειά του για την ιεραποστολική εργασία στο Κονγκό, έχουμε γράψει επανειλημμένα επίσης στον πατριάρχη και στα Μέσα και στο Metropolitans της Αφρικής, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη φτωχή επισκοπή μας. Ελπίζουμε ότι επιτέλους το Πατριαρχείο πρέπει να δώσει τη λύση που θέλουν τους πιστούς: Η απομάκρυνση του επισκόπου και η επιστροφή του ιεραποστολικού μας π. Theologos Chryssanthakopoulos.



(Translation from internet)

 

Ἡ δημοσίευση τῆς εἴδησης και στὸ «Ἁγιορείτικο Βῆμα»:

Ιερείς καταγγέλουν Επίσκοπο για πλαστογραφία



στην "μαύρη ήπειρο". Συγκεκριμένα σε δήλωση των τεσσάρων ιερέων, καταγγέλεται ο επίσκοπος του Κονγκό κ. Παντελεήμων Αράθυμος ότι έχει σφετεριστεί τις υπογραφές τους προς όφελός του εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να παραποιήσει τα κείμενα και τα έγγραφα προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν στην ιερή Σύνοδο του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και επίσης μπροστά στην ελληνική δικαιοσύνη.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι ιερείς ζητούν να σταματήσει η δίωξη στα δικαστήρια εναντίον του ιεραπόστολου κ. Δημήτριου Καραμάτσκου, που-όπως υποστηρίζουν- τους βοήθησε πολύ στο Κονγκό. "Η εκδίκηση και η κακία δεν είναι γνωρίσματα ενός επισκόπου" αναφέρουν μεταξύ άλλων και ζητούν από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας να απομακρύνει τον Παντελεήονα από την επισκοπή και να επιστρέψει ο π.Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ (ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ)ΓΚΑΜΠΟΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Σύμφωνα με την πίστη της εκκλησίας μας, που είναι «στύλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» εμείς, ορθόδοξοι ιερείς της Ορθόδ. Επισκοπής Κονγκό (Μπραζαβίλ)—Γκαμπόν δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι έχουμε υπογράψει ένα οποιοδήποτε έγγραφο, που τιτλοφορείται «δήλωση του κλήρου της Επισκοπής του Κονγκό (Μπραζαβίλ)—Γκαμπόν», που χρονολογείται στις 24 Οκτωβρίου 2013 και παρουσιάστηκε στα ελληνικά δικαστήρια στην Ελλάδα ως έγγραφο που χρησιμοποιείται ως εξουσιοδότηση των ιερέων και επιτρέπει μια διεξαγωγή δικαστικών διώξεων.

Με την παρούσα δήλωση, εκφράζουμε αι στις lleΩΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

 την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε το χειρισμό μιας (σ.σ. ἄλλης) επιστολής, που γράφηκε από μας την ίδια ημερομηνία, που απευθύνεται στον πατέρα μας, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Πράγματι, έπειτα από τη συμπεριφορά μερικών νέων, που διαμαρτύρονταν (που είναι εξάλλου δικαίωμά τους) σχετικά με την αναχώρηση του ιεραποστόλου Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου, Ιερομονάχου, που έχει εργαστεί με αγάπη κατά τη διάρκεια περίπου 10 ετών μέσα στη χώρα μας, ο ορθόδοξος κλήρος του Κονγκό—Γκαμπόν είχε συγκεντρωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2013, για να γράψει μία επιστολή στον Πατριάρχη μας, ώστε να του εκφράσει αφενός την ευγνωμοσύνη μας και την αναγνώρισή μας σε σχέση με την εκλογή από την Ιερά Σύνοδο του πρώτου Επισκόπου μας, και από την άλλη μεριά  τη θέλησή μας για να εργασθούμε σε συνεργασία με αυτόν για τη δόξα του Θεού και το θρίαμβο της Ορθοδοξίας στο Κονγκό, που καταργεί και απορρίπτει κάθε μη ορθόδοξη συμπεριφορά μέσα στην εκκλησία μας.

Μεγάλες είναι η έκπληξή μας και η κατάπληξή μας να βλέπουμε ένα έγγραφο «πλαστογραφημένο» καλά επεξεργασμένο, με νομικούς και ακριβείς όρους, που μας οδηγεί στο να θεωρήσουμε ότι θα ήταν το έργο ενός νομικού, έτοιμο να το χρησιμοποιήσει κάποιος στη δικαιοσύνη, εξυπηρέτησε ως «εξουσιοδότηση των ορθοδόξων ιερέων του Κονγκό» στα ελληνικά δικαστήρια.

Δεν αναγνωρίζουμε ως υπηρέτες του Θεού, μέσα σε μια τέτοια δήλωση, η οποία δεν αντανακλά το ορθόδοξο πνεύμα: είναι μια ψεύτικη παραποίηση.



Αντίθετα, πρέπει να επισημάνουμε και να καθορίσουμε επακριβώς ότι:

• Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε πάρει μέρος στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2013, που επικυρώθηκε με μια επιστολή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και όχι μια οποιαδήποτε δήλωση


• Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνεδρίασης, ένα εκ των προτέρων γραπτό έγγραφο μας παρουσιάστηκε για τροπολογία.

• Έχουμε υπογράψει και έχουμε σφραγίσει ακριβώς την τελευταία σελίδα αυτής της επιστολής απευθυνόμενης στον Πάπα, αναμένοντας την καταχώριση του τροποποιημένου κειμένου.

• Μέχρι σήμερα, το τελικό κείμενο, έπειτα από την καταχωρισμένη τροπολογία, δεν μας έχει διαβιβαστεί ποτέ.

Συμπερασματικά

- Επιβεβαιώνουμε ότι το έγγραφο που τιτλοφορείται «δήλωση του κλήρου της Επισκοπής του Κονγκό—Γκαμπόν», που χρονολογείται στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο Pointe-Noire δεν είναι αυθεντικό.

- Ζητούμε την παύση κάθε νομικής δίωξης, εναντίον των ορθοδόξων τόσο στο Κονγκό όσο και στο εξωτερικό, η οποία θα μπορούσε να στηριχθεί σε ένα οποιοδήποτε έγγραφο που έγινε από μας. Είμαστε ορθόδοξοι Χριστιανοί παρόλο που έχουμε αδυναμίες, εργαζόμαστε για την ειρήνη, την αγάπη, την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συγγνώμη μέσα στον κόσμο.

- Με την ίδια ευκαιρία επιβεβαιώνουμε ότι από την αναχώρηση του άνωθεν αναφερομένου ιεραποστόλου, βασιλεύει ένα κακό κλίμα στους κόλπους της Επισκοπής μας, ανάμεσα στις ενορίες, τους Χριστιανούς και τον κλήρο.

Επιπλέον, παριστάμεθα μάρτυρες σε μια ολοσχερή παύση των δραστηριοτήτων μέσα στο Επισκοπή μας και μια οπισθοδρόμηση της Ορθοδοξίας στο Κονγκό.

-Δηλώνουμε ότι έχουμε πει την αλήθεια, τίποτα από την αλήθεια, με κάθε ελευθερία.

 

DECLARATION DES PRETRES ORTHODOXES DU SAINT EVECHE DU CONGO (BRAZZAVILLE) –GABON CURES DES PAROISSES DE L’ASCENSION, DE LA TRANSFIGURATION, DE SAINTE PHOTINIE ET DE SAINT SPYRIDON

Conformément a la foi de notre Eglise qui est «la colonne et le support de la vérité» nous, prêtres orthodoxes du saint Evêché orthodoxe du Congo (Brazzaville) Gabon déclarons ne pas reconnaître avoir signé un quelconque document titré "Déclaration du clergé de l’Evêché du Congo (Brazzaville) - Gabon", datant du 24 Octobre 2013 et présenté au procès, dans les tribunaux en Grèce, comme document tenant lieu de procuration des prêtres et promettant un engagement des poursuites judiciaires.

Par la présente déclaration, nous manifestons notre indignation et nous dénonçons la manipulation d'une lettre, écrite par nous en la même date, adressée à notre Père, Pape et Patriarche d'Alexandrie et toute l'Afrique.

En effet, suite au comportement de quelques jeunes qui manifestaient (ce qui est d'ailleurs de leur droit) concernant le départ du missionnaire Théologos CHRYSANTHAKOPOULOS, Hieromoine ayant travaillé avec amour pendant près de 10 ans dans notre pays, le clergé orthodoxe du Congo - Gabon s'était réuni le 24 Octobre 2013, pour écrire une lettre à notre Patriarche afin de lui exprimer d'une part notre gratitude et notre reconnaissance par rapport à l'élection par le saint synode de notre premier Evêque, et de l'autre part notre volonté de travailler en collaboration avec lui pour la gloire de Dieu et le triomphe de l'Orthodoxie au Congo, bannissant et rejetant tout comportement non Orthodoxe dans notre église.

Grandes sont notre surprise et notre consternation de constater qu’un document «falsifié », bien élaboré avec des termes juridiques et précis, portant à croire qu'il serait l'œuvre d'un juriste prêt à ester quelqu'un en justice, a servi de «procuration des prêtres orthodoxes du Congo» dans les tribunaux grècs.


Nous ne nous reconnaissons pas entant que serviteurs de Dieu, dans une telle déclaration, qui ne reflète pas l'esprit Orthodoxe : c'est un faux usage de faux.
Par contre, il sied de signaler et de préciser que :
        Nous reconnaissons avoir pris part à la réunion du 24 Octobre 2013, sanctionnée par une lettre au Patriarche d'Alexandrie et non une quelconque déclaration.

        Lors de ladite réunion, un document préalablement rédigé nous avait été présente pour amendement.

        Nous avons signé et scellé juste la dernière page de celle lettre destinée au Pape, en attendant la saisie du texte amendé.

        Jusqu'à ce jour, le texte final, saisi après amendement, ne nous a jamais été transmis.

En conclusion
-     Nous confirmons que le document intitulé « déclaration du clergé de l’Evêché du Congo Brazzaville-Gabon», datant du 24 Octobre 2013 à Pointe-Noire n’est pas authentique.
-     Nous demandons l'arrêt de toute poursuite judiciaire, contre des Orthodoxes tant  au Congo qu'à l’étranger, qui pourrait s’appuyer sur un quelconque document fait par nous. Nous sommes des chrétiens Orthodoxes bien qu'ayant des faiblesses, nous œuvrons pour la paix, l'amour, l'unité, l'entente et le pardon dans le monde.
-     Par la même occasion, nous confirmons que depuis le départ du missionnaire sus-cité, il règne un mauvais climat au sein de notre Evêché, entre les paroisses, les chrétiens et le clergé.

En outre, nous assistons à un arrêt total des activités dans notre Evêché et une régression de l'orthodoxie au Congo.
Nous affirmons avoir dit la vérité, rien que la vérité, en toute liberté.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.