Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σιγα-σιγά ωριμάζουν οι συνθῆκες για την Πανθρησκεία.

  Πολιτικοί στη Γερμανία απαιτούν ν΄ ακουστούν και μουσουλμανικοί ύμνοι τα Χριστούγεννα στις εκκλησίες 

 

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.
 
Στη Γερμανία μια έντονη διαμάχη έχει προκληθεί από την... πρόταση αριστερών κομμάτων για την εισαγωγή μουσουλμανικών ύμνων μέσα στις εκκλησίες επ΄αφορμή της εορτής των Χριστουγέννων! Οι πολιτικοί των κομμάτων SPD (σοσιαλιστικό), Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς έκαναν αυτήν την ανεδαφική πρόταση με το σκεπτικό ότι θα αποτελέσει «μια χειρονομία ειρήνης και κατανόησης». Τα μεγάλα γερμανικά φύλλα όπως spiegel, και Βield ασχολούνται με την διαμάχη.

Το Κεντρικό Συμβούλιο των μουσουλμάνων της Γερμανίας ικανοποιήθηκε προφανώς από την πρόταση.




«Θα αποτελέσει ένα μεγάλο σημάδι ειρήνης μεταξύ των θρησκειών αν ένα μουσουλμανικό τραγούδι ακουγόταν μέσα σε μια εκκλησία και αντίστοιχα ένας χριστουγεννιάτικος ύμνος ακουγόταν μέσα σε ένα τζαμί» δήλωσε ο πολιτικός Omid Nouripour (των οικολόγων) στην εφημερίδα Bild. Ο σοσιαλδημοκράτης Thomas Funk πρόσθεσε: «έχουμε ανάγκη από την κατανόηση, τον σεβασμό και την ανοχή.Θα ήταν τόσο καλά αν μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την πρωτοβουλία με τον ύμνο…».

Ο Wolfgang Bosbach, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος CDU / CSU αντέδρασε με θυμό: «Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα πολυπολιτισμικό και διαθρησκευτικό ραντεβού αλλά μια χριστιανική γιορτή με χριστιανικά τραγούδια και έτσι θα παραμείνει».

Η Σύνοδος των καθολικών επισκόπων περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι οι παραδοσιακοί ύμνοι εδώ και αιώνες ήταν ύμνοι ειρήνης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.