Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Αποδήμησε παραμονὲς τῶν Φώτων.

Ὄνειρον

Ἀλεξάνδρου Παπαδιαμάντη

ἀμίσθου ἱεροψάλτου

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο κυρ Αλέξανδρος ο Παπαδιαμάντης με το τροπάριο της Θ Ωρας των Θεοφανείων στα χείλη: Την χείραν σου την αψαμένην..., αφού εκοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Ο αυτός και ο ίδιος άχρι τέλους! Ασφαλώς ο επικληθείς Πρόδρομος και Βαπτιστής θα ήταν κοντά στην κλίνη του αγίου των ελληνικών γραμμάτων, για να συνοδεύσει την σπάνια και τίμια ψυχή του. Η παρακάτω μυθοπλασία περιγράφει με φανταστικές συγκινητικές πινελιές τις έσχατες στιγμές της εξόδου του:
...«Τί θέλεις, Ἀλέξανδρε;» Ἀφυπνίσθησαν σχεδὸν ἔντρομοι καὶ αἱ ἄλλαι, ὁποὺ ἐλαγοκοιμῶντο εἰς τὴν διπλανὴν κάμαρην.
— «Ἡσυχάσατε!», εἶπε πραέως, «θὰ ψάλω τὸ Δοξαστικόν».
Εἶτα μὲ τρέμουσαν φωνήν, ὡς πτηνὸν ἀποδημητικὸν ἀπερχόμενον εἰς θερμοτέρους οὐρανούς, ἐμινύρισε τὸ πανηγυρικὸν ᾆσμα: «Τὴν χεῖρά σου τὴν ἀψαμένην τὴν ἀκήρατον κορυφὴν τοῦ Δεσπότου... ἔπαρον ὑπὲρ ἡμῶν πρὸς αὐτὸν Βαπτιστά»... Καὶ βλέπων ὅτι ὁ μέγιστος ἐν γεννητοῖς γυναικῶν τὸν ἐπεσκίαζεν ἤδη διὰ τῶν χειρῶν καὶ τῶν πτερύγων του, ἔκλινε πρὸς τὴν πλευρὰν τῆς καρδίας καὶ ἀπέπτη.




O γέρων της Σκιάθου σχεδιάζει τὸ τελευταῖο του διήγημα, λίγο προτοῦ ἀποδημήσει, παραμονὲς τῶν Φώτων.
Μίμησις Ant. Tab.
 
Ὁ Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης, υἱὸς τοῦ ἱερέως Ἀδαμαντίου Ἐμμανουήλ, διηγηματογράφος καὶ ἱεροψάλτης, ὠνειρεύθη τὴν νύκτα τῆς 2ας πρὸς 3ην Ἰανουαρίου 1911, εἰς τὴν Σκίαθον, ὅτι εὑρίσκετο εἰς τὰς Ἀθήνας, ἔλαβε δὲ σημείωμα

Ο μητρ. Καστορίας Σεραφείμ για την διακωμώδηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από το "ΣΥΡΙΖΑ"

Η βουλευτής κυρία Μαρί Αντωνίου, με τον
μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ

Του Κώστα Ζαφειρίου
 
Στο βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο, ο ρασοφόρος -βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (που συμμετέχει στο καρναβάλι του Αργους Ορεστικού) κρατάει στο χέρι του ένα ποτήρι που μοιάζει με δισκοπότηρο (δεν είναι) και καλεί μια γυναίκα που γελάει και του κάνει χειρονομίες, να... κοινωνήσει!
  Την ίδια στιγμή ο κόσμος που βρίσκεται γύρω από τη γυναίκα, γελάει όπως και ο βουλευτής-ρασοφόρος.Την προτρέπουν να κοινωνήσει...Εκείνη συνεχίζει να γελά... Και ευτυχώς δεν πλησίασε για να κοινωνήσει...Προφανώς την τελευταία στιγμή αντελήφθη τί παιζόταν...
  Με μια προσεκτικότερη ματιά, στο βίντεο, η γυναίκα που συμμετέχει στο απαράδεκτο σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά κυρία Μαρί Αντωνίου.
  Η βουλευτής όπως μαθαίνουμε είναι θρησκευόμενο άτομο. Μια άτυχη στιγμή για την εκπρόσωπο των Καστοριανών στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: ierovima
Ἡ Δήλωση τοῦ Μητροπολίτη:


        «Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η απολίτιστη, απαράδεκτη, βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθης ενέργεια του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου σε καρναβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος επέλεξε να εκφράσει τις «πολιτικές» του θέσεις διακωμωδώντας την Ιερωσύνη και το μέγιστο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά εν μέσω της πλέον ιερής περιόδου της Εκκλησίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο.
 (Τὸ Video ἐδῶ: http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3085.html) .
   
      Αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα; Αλήθεια, δε γνωρίζει ο εν λόγω Βουλευτής ότι το μέτρο του πολιτισμού του καθενός κρίνεται από τον σεβασμό του απέναντι σε όσα δεν πιστεύει και δεν ασπάζεται;
      Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Βουλευτής τί συνέπειες θα είχε μια ανάλογη πράξη σε μία ισλαμιστική χώρα; Το γεγονός ότι ζούμε στην ελεύθερη και Χριστιανική Ελλάδα, όπου, ακριβώς επειδή είναι Χριστιανική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, θεωρεί ότι νομιμοποιεί τέτοιες χυδαίες ενέργειες;
       Μήπως, τελικά, η λεκτική και συμβολική βία, καθώς και ο φασισμός, με την ευρύτερη έννοια, έχουν δύο όψεις;
Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την επίσημη
αντίδραση του Κόμματος και του Προέδρου Του». 

Αδιάφοροι Επίσκοποι, ενδίδουν στον εξουνιτισμό της Ορθοδοξίας!


Ὁ «Ὀρθόδοξος» Μητρ. Σύρου Δωρόθεος
στον Παπικό ναό για το νέο έτος 2014!!!

Ὑπάρχει Ἱεραρχία;
Ὑπάρχουν Ἐπίσκοποι;
Ὑπάρχουν πνευματικοί ποιμένες;


Γιὰ τὶς μεταξύ τους κόντρες, τὴ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" καὶ τὸν "ΣΥΡΙΖΑ" ἔχουν τόσα νὰ ποῦν·  γιὰ τοὺς Οὐνίτες συν-Ἐπισκόπους τους σιωποῦν, διότι φοβοῦνται μὴ χάσουν τὸ θρόνο τους, ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστὲς ἡγέτες τοῦ Φαναρίου!  Τὸ ἴδιο καὶ οἱ "διακριτικοὶ" πνευματικοί!

Ἀπὸ τὶς «Ἀκτίνες»:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Σύρου «Στην Άνω Σύρο, μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στον Ιερό Ναό Παναγίας του Καρμήλου και ευχήθηκε εγκάρδια για το νέο έτος στον Σεβ. Επίσκοπο Ρκαθολικών κ. Φραγκίσκο, τον υπ' αυτόν Κλήρο και τους Ρκαθολικούς Χριστιανούς της Σύρου».