Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ



Μᾶς ἐστάλη ἕνα ἄρθρο μὲ τίτλο «Ἑλληνισμὸς καὶ Ὀρθοδοξία στὸ στόχαστρο τοῦ Σιωνισμοῦ». Παρὰ τὶς κάποιες ἐπιφυλάξεις μας γιὰ κάποιες ἐκφράσεις του, τὸ δημοσιεύουμε ἐπειδὴ παρουσιάζει σημαντικὲς ἀλήθειες.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Γ´ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Αυτό το κείμενο γράφτηκε με πόνο και πολύ αγάπη για όλους τους Έλληνες. Εξαιρετικά όμως για τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Για αυτούς, που τους διακρίνει το ατίθασο ισχυρό Ελληνικό πνεύμα, η καλή διάθεση, οι αγνές προθέσεις και η υγιής αναζήτηση, αλλά κυρίως η πίστη στην ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, γιατί σε αυτούς θα προσφέρει πολλά. Οπως θα αντιληφθείτε διαβάζοντας, το κείμενο αυτό είναι μοναδικό σε τόση σοβαρότητα, γιατί παρουσιάζει το απόσταγμα της αλήθειας, συνέβαλαν δε σε αυτό, ειδικά καί διακεκριμένα πρόσωπα που τιμούν την Ελλάδα καί την Ορθοδοξία. Για το λόγο αυτό κρατήστε το καί φυλάξτε το “ώς κόρην οφθαλμού”, διαδώστε το παντού για να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής. Για να γνωρίζουν την αλήθεια και να είναι προετοιμασμένοι.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια δέν είναι κάτι υποθετικό. Η αλήθεια δέν είναι θεωρία. Η αλήθεια δέν είναι ιδέα. Η αλήθεια δέν είναι τι νομιζω εγώ ή τι νομίζει αυτός. Η αλήθεια δέν είναι κάτι υποκειμενικό. Καί νά θυμάστε ότι, σε αντίθεση μέ ένα ψέμα, που μπορεί να ειπωθεί μέ χίλιους διαφορετικούς τρόπους, η αλήθεια λέγεται μόνο μέ ένα. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η αλήθεια είναι μπροστά μας, είναι γύρω μας. Θεωρητικά τήν γνωρίζουμε γιατί την έχουμε διδαχθεί, την έχουμε ακούσει καί την βλέπουμε. Είναι σάν τά κομάτια ενός πάζλ, πού βρίσκονται όμως ανακατεμένα, με χιλιάδες άλλα κομάτια ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΨΕΥΔΟΥΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ καί ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ της αλήθειας, με αποτέλεσμα, νά έχουν δημιουργήσει στούς ανθρώπους σύνγχυση, αλλά προπαντώς ΑΓΝΟΙΑ.
Ο Μαίνανδρος ο Δίκαιος τό 310 π.Χ. είπε. “ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”. Ξέρετε γιατί; Γιατί ενώ η αλήθεια δημιουργεί γνώση καί η γνώση φέρνει ηρεμία στόν άνθρωπο, αντίθετα, τό ψέμα δημιουργεί άγνοια, η άγνοια φέρνει φόβο καί ο φόβος γεννά επιθετικότητα.
Νομίζω όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η γνώση και η ηρεμία, αλλά σε ένα κόσμο γεμάτο φόβο και επιθετικότητα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ΑΓΝΟΙΑΣ.
Η ΕΛΛΑΣ σήμερα βρίσκεται υπό καθεστώς διωγμού. Διώκεται και συκοφαντείται σε όλο τον κόσμο. Χτυπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες αλύπητα. Βγάζουν όλο το μίσος που τρέφουν για την Ελλάδα, με χυδαία και υβριστικά δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη και, ενώ οι Έλληνες εξαπατήθηκαν, καταληστεύθηκαν και καταχρεώθηκαν όλοι, από άθλιους πολιτικούς τυχοδιώκτες, δεν μιλάει κανείς για αυτό. Ό,τι όμως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια ήταν σε πλήρη γνώση των κυβερνήσεων αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά κανείς δεν μιλούσε, μέχρι την στιγμή που αποφάσισαν ότι έπρεπε να ξεκινήσουν τον διωγμό των Ελλήνων.
Μας έβαλαν στο στόχαστρο λοιπόν και μας διασύρουν ανά τον κόσμο βρίζοντας την Ελλάδα, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Η ΕΛΛΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ;

Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΧΘΗΚΕ, ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ- ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
Εβαλαν στόχο λοιπόν να κατακτήσουν την Ελλάδα, για να μπορέσουν να την ελέγξουν. Από το βιβλίο “τα μυστικά σχέδια του Διεθνούς Σιωνισμού”

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΒΙΟΥ

Ὁ κ. Χολέβας ἔχει ταχθεῖ ἐναντίον τῆς Λειτουργικῆς Ἀναγέννησης, ἀλλὰ ζητᾶ τὶς εὐλογίες τοῦ Οἰκουμενιστῆ Μητροπολίτη Δημητριάδος ποὺ τὴν προωθεῖ!
Μὲ τέτοιους ἐξαρχῆς «συμβιβασμοὺς» θὰ ἐπιτύχει τὰ «Ὀρθόδοξα» ὁράματά του;

holevas
 

Στο Βόλο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Κων/νος Χολέβας
Πηγή: romfea.gr
Το Βόλο και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επισκέφθηκε (26/4) ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Χολέβας.
Ο κ. Χολέβας συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον οποίο παρουσίασε τις βασικές θέσεις του και το όραμά του για την Ενωμένη Ευρώπη, οι οποίες είναι οι εξής:
Α. Ανάγκη να ακουσθεί μία φωνή στήριξης της Ορθοδοξίας και της δυναμικής Εξωτερικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με παρρησία, επιχειρήματα και αυτοπεποίθηση.
Β. Αγώνας για την αξιοποίηση και ανάδειξη της Ορθόδοξης Παράδοσης του λαού μας και για την σύνδεσή της με τα σύγχρονα κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ζητήματα.
Γ. Τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις για τα Εθνικά μας Θέματα, για μία δυναμική Εξωτερική Πολιτική, για μία ισχυρή Εθνική Άμυνα και για μια σοβαρή αντιμετώπιση του Δημογραφικού μας Προβλήματος, με επίγνωση των διεθνών συνθηκών και των απαιτήσεων.
Δ. Αγωνία και αγώνας για τα προβλήματα των οικονομικά αδυνάτων, των πολυτέκνων, των νέων μας που πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να δοθούν λύσεις Χριστιανικές και κοινωνικά δίκαιες, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα
Ε. Δέσμευση να εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα για μία Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη, σε μία Ευρώπη, η οποία θα επιδείξει πραγματική αλληλεγγύη.
Στ. Αγώνας για την επάνοδο της Ευρώπης στις Χριστιανικές της ρίζες.
Ο κ. Χολέβας τόνισε στον Σεβασμιώτατο την πίστη του ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους και την οικουμενική τους διάσταση για να ξαναβρεί το Έθνος μας την παγκόσμια πνευματική του ακτινοβολία.

* Ο κ. Κων/νος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων, Ιστορικός και Συγγραφέας, ειδικευμένος στα Εθνικά μας θέματα. Είναι στέλεχος της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επισήμου οργάνου ενημέρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέτοιες ἐνέργειες ἀποδεικνύουν πόσο ὁ Οἰκουμενισμὸς ἔχει ἀλλοιώσει τὴν Ὀρθόδοξη εὐαισθησία ἀνθρώπων, ποὺ ἔχουν ἀποδείξει μὲ κείμενά τους πὼς τὴν διέθεταν, τουλάχιστον σὲ κάποια καίρια θέματα. Ὁ κ. Χολέβας σὲ παλαιότερη παρουσία του στὴν Ἀκαδημία Θεολογικῶν Σπουδῶν Βόλου, εἶχε ἀντιταχθεῖ στὴν Λειτουργικὴ Ἀναγέννηση τοῦ Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιου. Εἶχε μάλιστα –γι’ αὐτὴν του τὴν διαφοροποίηση– χαρακτηρισθεῖ ἔμμεσα ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Σιατίστης ὡς νεομονοφυσίτης: «Κάποιοι (επε ὁ Σιατίστης) μίλησαν γι “νεοβαρλααμισμό”... Εκολο εναι κα γι μένα» ν τος ποκαλέσω  «“νεο-μονοφυσίτες”»! Τώρα, λοιπόν, ξαναγύρισε στὸν Βόλο γιὰ νὰ «χρησιμοποιήσει» καὶ τὸν κ. Ἰγνάτιο ὡς ὑποστηρικτὴ τοῦ προεκλογικοῦ του ἀγῶνα γιὰ τὸ ἀξίωμα τοῦ Εὐρωβουλευτῆ.
Καὶ ἐφ’ ὅσον ἀποφάσισε νὰ ἐκτεθεῖ, πρέπει κι αὐτὸς νὰ μιμηθεῖ τοὺς ἄλλους ὑποψηφίους στὴν πολιτικὴ τέχνη τῆς ἐξαπάτησης, ἀναλύοντας τὸ μεγάλο του «όραμα για την Ενωμένη Ευρώπη» καὶ τὶς ὑπόλοιπες «βασικές του θέσεις» ποὺ ἀσφαλῶς στηρίζονται στὸ Εὐαγγέλιο(!), τὶς ὁποῖες ἀμέσως ὁ κάθε Σαμαρᾶς τῆς Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (ἢ ὅποιας παρόμοιας Λέσχης) θὰ τὰ κάνει ἀποδεκτᾶ.
Νομίζω ὅτι ἐκφράζει πολλὲς πικρὲς ἀλήθειες τὸ παρακάτω σχόλιο γιὰ τὴν ἐνέργεια αὐτὴ τοῦ κ. Χολέβα· εἶναι ἀπὸ τὴν «Ρομφέα»:
«Κύριε Χολέβα η Ορθόδοξη Πατερική μας παράδοση, την οποία επικαλείσαι διαρκώς, δεν ταυτίζεται με την Ευρωπαϊκή Χριστιανοδημοκρατία η οποία κατάγεται απευθείας από τον γαλλικό διαφωτισμό. Επομένως, αν θέλεις τόσο πολύ να υπερασπιστείς την Ορθοδοξία, άσε τα κοινοβούλια και ξεκίνα από τον νεοβαρλααμισμό και τη ζηζιούλεια "θεολογία του προσώπου", που υποστηρίζει και προωθεί μέσω της "Ακαδημίας" του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τον οποίο επισκέφτηκες. Ο Χριστός δεν κήρυξε "χριστιανικές αξίες", κήρυξε Μετάνοια. Οι θεομπαιξίες του πολιτικού σου αρχηγού πριν 2-3 μήνες στον Άγιον Όρος δεν είναι Μετάνοια. Και ο μακαρίτης ο Καραμανλής, κύριε Χολέβα, ήταν πιθανότατα Μασόνος. Ούτε πατρίδα, ούτε Χριστό αγαπούσε.
Χριστός Ανέστη!
ο Θεσσαλονικιός».

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας διέκοψε την κοινωνία με τα Ιεροσόλυμα ὄχι γιὰ λόγους Πίστεως, αλλά για ...δικαιώματα!



πως ἐπανειλημμένως ἔχουμε γράψει, ἐκεῖνο ποὺ κυρίως ἐνδιαφέρει τοὺς συγχρόνους Ἐπισκόπους καὶ Πατριάρχες εἶναι ἡ διατήρηση τῶν ὅποιων κεκτημένων τους καὶ ὄχι πρωτίστως ἡ διατήρηση τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως ποὺ ὁ Κύριος τοὺς ἔχει δώσει Ἐντολὴ νὰ διαφυλάττουν  ὡς ἐπί+σκοποι.
Γιὰ τὶς Ἀλήθειες τῆς Πίστεως ἀδιαφοροῦν, ἢ μᾶλλον, ὄχι ἁπλῶς ἀδιαφοροῦν, ἀλλὰ γιὰ νὰ διατηρηθοῦν στὴν ἐξουσία ὑπέκυψαν στὸν μεγάλο ἐκβιαστὴ καὶ διαστροφέα τῆς Ἀλήθειας, τὸν Διάβολο, καὶ μὲ τὶς πράξεις τους ἢ τὴν ἀπραξία τους εὐνοοῦν ἢ πρωτοστατοῦν στὴν ἐπικράτηση τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἐξαπολύουν δὲ φανερὲς ἢ ἔμμεσες ἀπειλὲς σὲ ὅσους τολμοῦν νὰ διαφωνήσουν μὲ τὴν Οἰκουμενιστικὴ γραμμή τους.
Κάτω ἀπὸ αὐτὴ τὴν νοοτροπία λειτουργοῦν καὶ οἱ Πατριάρχες Ἱεροσολύμων καὶ Ἀντιοχείας. Κι ἐνῶ γιὰ τὶς καταστρατηγήσεις τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως κάνουν στραβὰ μάτια –ἢ καὶ συνεργοῦν– μόλις προέκυψε διαφωνία γιὰ τὸ ποιός ἔχει δικαιώματα στὸ Κατάρ, τότε τὸ κάθε Πατριαρχεῖο θυμήθηκε τοὺς Ἱ. Κανόνες ποὺ κατοχυρώνει τὰ «διακαιώματά» του, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ προκληθεῖ «Διακοπὴ Κοινωνίας» μεταξύ τῶν δύο Πατριαρχείων!
Ἔτσι, σύμφωνα μὲ ἀποκλειστικὴ πληροφορία ἀπὸ τὴ Romfea:



Το Πατριαρχείο Αντιοχείας διέκοψε
την κοινωνία με τα Ιεροσόλυμα

29 Απριλίου 2014 Romfea.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Αιμίλιος Πολυγένης
Να διακόψει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποφάσισε τελικά σήμερα το Πατριαρχείο Αντιοχείας με αφορμή τη διαφωνία τους για τα δικαιώματα στο Κατάρ.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αντιόχειας συνεδρίαζε σήμερα, Τρίτη 29 Απριλίου, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Ιωάννη.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας, έθεσε εκ νέου το θέμα της Αρχιεπισκοπής Κατάρ, κάνοντας λόγο για εισπήδηση στα όρια του Πατριαρχείου Αντιοχείας από την πλευρά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Επίσης τέθηκαν προς συζήτηση όλες οι τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος, καθώς και η μη υπογραφή του κειμένου των Προκαθημένων στο Φανάρι από την Αντιπροσωπεία της Αντιόχειας.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ανέφερε ότι όλες οι συναντήσεις των δύο πλευρών απέβησαν άκαρπες.
Ακόμη, πρόσθεσε, ότι το εν λόγω ζήτημα δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη στη Σύναξη των Προκαθημένων, παρά το αίτημα του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Πατριαρχείο Αντιοχείας επισήμανε πως "μετά την αδιάλλακτη στάση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει την κοινωνία και να μην μνημονεύεται ο Πατριάρχης Θεόφιλος, όπως ορίζουν τα Δίπτυχα".
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας θα αποστείλει επιστολή προς όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ενημερώνοντας για την εν λόγω απόφαση, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ενότητα της Εκκλησίας.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου ασχολήθηκε με την αιματοχυσία στην Συρία, κάνοντας έκκληση για ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Συρία, το Λίβανο καθώς και σε όλη την Μέση Ανατολή.