Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΕ ΠΟΙΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝ;




ΣΕ ΠΟΙΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

«Η Εκκλησία είναι καθολική εις πάντα τα μέρη αυτής. Έκαστον των μελών της, όχι μόνον ο κληρικός αλλά και πας λαϊκός καλείται να ομολογεί και να υπερασπίζει την αλήθειαν της παραδόσεως και να αντιτάσσεται και προ αυτούς ακόμη τους Επiσκόπους, εάν ούτοι πίπτουν εις αίρεσιν».
Από «Η Μυστική Θεολογία της Ανατολικής Εκκλησίας»

 του Vladimir Lossky

 Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες αυξάνονται σαν χιονοστιβάδα οι συνεχείς δηλώσεις και εκδηλώσεις ιεραρχών, επισκόπων, καθηγούμενων και του Αγίου Όρους, με πρωτοστατούντα την ίδια την «κεφαλήν» της Ορθοδοξίας, υπέρ νεοταξικών προτύπων, (όπως το παραμύθι της «αντιρατσιστικής» εκστρατείας), υπέρ της «προοδευτικής» αλλαγής του κόσμου με «σημαία» την κάθε διαστροφή, υπέρ της σταδιακής ισλαμοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, (όχι τόσο γιατί είναι υπέρ του Ισλάμ, αλλά γιατί πιστεύουν πως έτσι θα «σπάσουν» το ορθόδοξο φρόνημα των πιστών), υπέρ του οικουμενισμού και γιατί όχι, υπέρ της ένωσης των «εκκλησιών».
Στα μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, (από πρόσφατη επίσκεψη), κανείς δεν τολμά να προβάλλει δημόσια τις ενστάσεις του σε αυτή την πορεία που επιταχύνεται με δραματικό τρόπο, (ευτυχώς που υπάρχουν οι Αγιορείτες Κελλιώτες). Αλήθεια τι συμβαίνει; Υπάρχει οργανωμένο από «κέντρα» σχέδιο για τετελεσμένα ανατροπής σε ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα; Θα πάρουν επιτέλους επίσημη θέση οι Ποιμένες, ή θα συνεχίσουν το «παιχνίδι» του… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» χωρίς να δώσουν λόγο σε κανένα (βέβαια στο τέλος όλοι θα δώσουμε λόγο). Θα μας απαντήσουν στο ερώτημα που σε άλλη εποχή θα φάνταζε το άκρον άωτο του παραλόγου; Επιτέλους τι πιστεύουμε ή καλύτερα σε τι πιστεύουν;
Και για να γίνουμε αναπόφευκτα πιο συγκεκριμένοι.
Μέχρι πρότινος ξέραμε πως πιστεύουμε σε Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Σήμερα βλέπουμε πως υπάρχουν πολλές «εκκλησίες» με τις οποίες ανοίγουμε κανονικό επί ίσοις όροις διάλογο και πολύ περισσότερο, πως η παπική είναι μια «κανονική» εκκλησία και μάλιστα «αδελφική» όπως την αποκάλεσε ο Πατριάρχης.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στο δόγμα της Αγίας Τριάδας, το θεμελιώδες δόγμα του χριστιανισμού, το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται εκ του Πατρός. Σήμερα μας βάζουν αμφιβολίες ότι είναι έτσι και ότι μπορεί και οι παπικοί να έχουν δίκιο ότι εκπορεύεται και εκ του Υιού και ότι στο κάτω κάτω αυτό δεν έχει καμία σημασία και ας αλλοιώνεται η Αγία και Ομοούσιος Τριάδα.
Μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως οι Πατέρες της εκκλησίας μας είναι αυτοί που διαφωτίζουν την Αγία Γραφή, αυτοί που μας μετέδωσαν την εμπειρία της θέωσης, αυτοί που εμπέδωσαν τον αγώνα κατά των αιρέσεων. Σήμερα μαθαίνουμε πως οι Πατέρες της εκκλησίας είναι αντιδραστικοί, αναχρονιστικοί, ξεπερασμένοι και βασικό εμπόδιο στην «ευλογημένη» ενότητα των χριστιανών.
Μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως η ορθόδοξη ιεροσύνη έχει την αποστολική διαδοχή γι’ αυτό είναι και η μόνη κανονική.  Σήμερα βλέπουμε να αναγνωρίζεται σταδιακά η ιεροσύνη και σε άλλα δόγματα από την ίδια κεφαλή της Ορθοδοξίας που συνέρχεται σαν ίσος με ίσο με όλους αυτούς και αύριο θα αναγνωρίσουμε την ιεροσύνη ακόμα και στο… γυναικείο φύλο.
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι κανόνες της εκκλησίας, (Πηδάλιο), απαγορεύουν με την ποινή του αφορισμού τις συμπροσευχές με αιρετικούς, πολύ περισσότερο με αλλόδοξους. Τώρα βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης όχι μόνο συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς αλλά ακόμα και με αλλόδοξους (6-13 Σεπτεμβρίου του 2007 στην Γροιλανδία στο Ζ΄ Οικολογικό συμποσίο παγκόσμιο οικολογικό συμπόσιο).
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο μεγάλος Άγιος Γρήγορος ο Παλαμάς, είναι αυτός που έχει καθορίσει με θεόπνευστες γραφές τα βασικά δόγματα της Ορθοδοξίας, (σε συνέχεια των μεγάλων Πατέρων της Καππαδοκίας), σε αντιδιαστολή με την καταδικασμένη αίρεση των παπικών. Σήμερα μας λένε πως ο Άγιος αυτός θα πρέπει να ξεπεραστεί χάριν της «προόδου» και της Νέας Εποχής για να μην μείνουμε «πίσω».
Μέχρι σήμερα  νομίζαμε πως τα δόγματα και οι Άγιοι της εκκλησίας μας είναι αιωνία. Σήμερα μαθαίνουμε πως ένεκα της εξέλιξης θα πρέπει να αναθεωρηθούν όλα, να αλλάξουμε γραμμή, να αποδεχτούμε κάθε νεωτερισμό, ακόμα και το συλλείτουργο με ότι απίθανο μπορεί κανείς να φανταστεί, χάριν της… μεγάλης αγάπης της θρησκείας μας.
Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως η Ορθοδοξία είναι η μόνη οδός της αλήθειας. Σήμερα μαθαίνουμε πως υπάρχουν και πολλοί άλλοι δρόμοι που οδηγούν στην «αλήθεια», ακόμα και πέραν και έξω από τον Ιησού Χριστό.
Μέχρι σήμερα νομίζαμε πως η προσευχή μας είναι η μόνη αληθινή επίκληση προς τον Παντοδύναμο. Σήμερα μαθαίνουμε πως και οι Μουσουλμάνοι και οι Βουδιστές και άλλοι με την δική τους προσευχή, (όπως τα… μάντραμς),  βαδίζουν στον «ορθό δρόμο».
Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως η Νέα Τάξη είναι ο αντίχριστος που επιδιώκει να κυριαρχήσει στις ψυχές μας με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, την άλωση και υποταγή του αυτεξούσιου μας κ.α. Σήμερα μας λένε πως η Νέα Τάξη και η Παγκοσμιοποίηση, όπως μας την επιβάλλουν, είναι η μόνη λύση στα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Αυτή είναι η Ορθοδοξία και μπορεί έτσι να εκπληρώσει τον σωτήριο θεραπευτικό της ρόλο;

Μήπως πραγματικά θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλα όσα ξέραμε και να βαδίσουμε «ενωμένοι» με όλους αυτούς τους… «πολύχρωμους» τον δρόμο της «ενότητας» και της «ειρήνης» της ανθρωπότητας; Μήπως είναι ορθά το φιλιόκβε, το πρωτείο, το αλάθητο, η άσπιλος σύλληψης της Θεοτόκου, τα άζυμα, η αξιομισθία των αγίων, το καθαρτήριο πυρ; Μήπως ο Άγιος Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο Άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης  και τόσοι άλλοι έχουν πια ξεπεραστεί και η Νέα Εποχή επιτάσσει την ριζική αλλαγή όλων των πιστεύω μας;
Αλήθεια μήπως όσοι διαφωνούν και μένουν ακόμα «πίσω», είναι κύμβαλα αλαλάζοντα απέναντι σε μια ιεραρχία που καθοδηγεί το ποίμνιο σε «νέους δρόμους» που δεν έχουν καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε και πιστεύαμε μέχρι σήμερα;


Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας, Άγιοι Πατέρες του Αγίου Όρους, λοιποί Ποιμενάρχες, τι έχετε να πείτε στο ποίμνιο που αγωνιά για όλα αυτά; Η «Κεφαλή της Ορθοδοξίας» έχει πάρει τον δρόμο της χωρίς να ενδιαφέρεται για το ποίμνιο και φέρεται αποφασισμένη για τις επιλογές της. Εσείς όμως σαν Ποιμενάρχες έχετε την υποχρέωση να δώσετε μια απάντηση σε όσους ακόμα αγωνιούν για το τι γίνεται, για το τι έρχεται και για το τι θα συμβεί. Απαντήστε τουλάχιστον –αν είστε αληθινοί Ιεράρχες– για το τι θεωρείται πως είναι σωστό και τι όχι, σε όλα όσα γίνονται σήμερα.
Είναι δυνατόν να έχουν δίκιο όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την ένωση χωρίς όρους και πως η Νέα Τάξη είναι η σωτήρια της ανθρωπότητας, (ανθρωπότητας όμως, ανθρώπων χωρίς Πρόσωπα);; Είναι άξιοι όσοι σιωπούν; Είναι άξιοι όσοι βλέπουν τον λαό να υποφέρει και δεν μιλούν την Αλήθεια των πραγμάτων να σωθεί ο κόσμος; Το χειρότερο  είναι να κρυβόμαστε όλοι πίσω από ακριβές τιάρες, μακριά μαύρα ράσα, φανταχτερές τελετές, πολύχρωμες γραβάτες, ακριβές τουαλέτες, ευσεβιστικές υπεκφυγές και από «όμορφα» λόγια. Ακόμα χειρότερο να ξεφεύγουμε δια της «πλαγίας οδού»... 


Το παρόν γράφτηκε μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη- προσκύνημα στο Άγιο Όρος όπου μας περίμεναν μια σειρά αναπάντεχων  και... δυστυχώς δυσάρεστων εκπλήξεων. Είναι το Άγιον Όρος αυτό που ξέραμε, δηλαδή το Περιβόλι της Παναγίας;
 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το "Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο"

σεραφειμ πειραιως3__crop.jpg
Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το "Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
Πειραιεύς, 20 Αὐγούστου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε πρός τόν Πρωθυπουργόν  κ. Ἀ. Σαμαρᾶν τήν ἀκόλουθον ἐπιστολήν σχετικῶς μέ τό νομοσχέδιο: Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
᾿Αριθ. Πρωτ. 940                                     ᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 20 Αὐγούστου 2014
Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον Κύριον
Ἀντώνιον Σαμαρᾶν
Πρωθυπουργόν-Πρόεδρον Ν.Δ.
Μέγαρον Μαξίμου
ΑΘΗΝΑΙ
Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ἡ ἐντός τοῦ θέρους καί ἀπό τό τμῆμα διακοπῶν τῆς Βουλῆς ψήφιση τοῦ Σχεδίου Νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» μᾶς ἀναγκάζει ἐσπευσμένως νά Σᾶς ἀπευθύνομε τήν παρούσα, διαμαρτυρόμενοι ἐντόνως ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως, διά τήν μή πρόβλεψη στό ἄρθρο 3 τοῦ συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου τῆς κακόβουλης ἄρνησης ἤ ἐκμηδένισης ἱστορικῶν γεγονότων πού ἀναφέρονται στίς γενοκτονίες τοῦ Ποντιακοῦ καί Μικρασιατικοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῶν Ἀρμενίων καί τῶν ἄλλων ἐθνοτήτων, πού κατακρεουργήθησαν ἀπό τήν Τουρκική θηριωδία.
Συγχαίρομε δημοσίᾳ τούς 38 Βουλευτάς τοῦ κομματός Σας διά τήν ἐθνική τους θέση καί ἀντίδραση ὅσον ἀφορᾶ στό συγκεκριμένο ἐθνικῆς σημασίας καί σοβαρότητος ζήτημα.
Διαμαρτυρόμεθα ἀκόμη ἐντονότατα, διότι εἰσάγεται γιά πρώτη φορά στήν ἔννομη τάξη καί τό δικαιϊκό σύστημα ἡ ποινική καταδίωξι ἑνός συναισθήματος πού δέν ἔχει λάβει ἀρχή ἐκτελέσεως, ὅπως ἡ ἔννοια τοῦ μίσους, ἡ ὁποία δέν προσδιορίζεται ἐπακριβῶς μέ μέγιστο κίνδυνο τήν καταδίωξη τῆς ἐλευθερίας τῆς συνειδήσεως καί τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως πού προβλέπονται καί προστατεύονται ἀπό τά

Οι μισές αλήθειες των "διαπλεκόμενων" ηγετών είναι χειρότερες από το ψέμα…

Οι …διαπλοκές των «μαφιόζικων» ιερατείων…

Πηγή: "Ρεσάλτο"

Πολλοί «αριστεροί» εκπλήσσονται με τον Πατρ. Βαρθολομαίο και τις ευλογίες του στους μαφιόζους του χρήματος και  "νονούς"
Φυσικά είναι σκανδαλώδες ο Μαρινάκης και η παρέα του, οι «παράγκες», οι υπόδικοι και οι χρηματοδότες εγκληματικών συμμοριών, να σπεύδουν στο Φανάρι, να δηλώνουν «ευσέβεια» και να εισπράττουν κολακευτικά λόγια και …ευχές από την κεφαλή της Ορθοδοξίας…

Σκανδαλώδες, αλλά η έκπληξη είναι υποκριτική, διότι ο Βαρθολομαίος, είναι γνωστό και στους ατελώς πληροφορημένους, ότι αποτελεί και αυτός μία από τις «μαφίες» (την πνευματική) της Νέας Τάξης και των διεθνών ληστών και δημίων…

Καμία έκπληξη λοιπόν: Όλα τα ιερατεία των «μαφιόζων» (οικονομικά, πολιτικά, πνευματικά, «νταβάδες», νονοί του ποδοσφαίρου, κ.λπ) είναι σάρκα μία…


  Η φάτσα των γουρουνιών είναι η ίδια. Και όλες οι ιεραρχίες της εξουσίας του χρήματος, της Νέας Τάξης και του δωσίλογου, κατοχικού μας καθεστώτος έχουν την ίδια φάτσα: Η οικονομική εξουσία, η πολιτική και η πνευματική εξουσία, οι ποικίλοι «νταβάδες» και «νονοί» (σαν τον Μαρινάκη κ.λπ), είναι ένα κράμα, παρά τις πρόσκαιρες και επεισοδιακές αντιθέσεις τους…

Γιατί λοιπόν αποτελεί «έκπληξη» η αγκαλιά του Μαρινάκη με τον Βαρθολομαίο (το διαφημιστή της κόκα-κόλα και του αμερικανισμού) και δεν αποτελεί έκπληξη η ίδια πράξη του Τσίπρα;


Και ο Τσίπρας, όπως και όλο το κατοχικό, κυβερνητικό οικοδόμημα, δεν τρέχουν σε Βαρθολομαίους και στο Άγιον Όρος, για να πάρουν τα «φώτα» των πνευματικών ιερατείων;

Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται μια δόλια αντινομία και μεροληπτική, αποσπασματική κουτοπονηριά της Κριτικής.

Από τη μια οι «αριστεροί» και «αριστερίζοντες» απομονώνουν πράξεις, σαν και αυτές του Μαρινάκη με το Βαρθολομαίο, για να ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ, συλλήβδην και αθρόως, το ΣΥΝΟΛΟ της Ορθοδοξίας, το σύνολο των παπάδων…

Από την άλλη κάποιοι άλλοι εξτρεμιστές της «Ορθοδοξίας», ή πολιτικοί της έμποροι (δεξιάς και ακροδεξιάς κοπής) παίρνουν τον Τσίπρα και τη μεταλλαγμένη «αριστερά», σαν σημείο αναφοράς, για να ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ το σοσιαλισμό και την Αριστερά ΓΕΝΙΚΑ…

ΟΙ πρώτοι κλείνουν τα μάτια στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της ενσωματωμένης «αριστεράς» και βλέπουν μόνο τα εγκλήματα των παπάδων…

Οι δεύτεροι κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα των εκκλησιαστικών ιερατείων και των δεσποτάδων και βλέπουν μόνο τα εγκλήματα μιας μεταλλαγμένης «αριστεράς» που ούτε καν έχει κυβερνήσει…

Δεν έχει κυβερνήσει η «αριστερά» και την καθιστούν το ΑΙΤΙΟ και τον «δαίμονα» της Νέας Τάξης, παρασιωπώντας σκανδαλωδώς τις κυβερνώσες και κυρίαρχες πολιτικές των μαφιόζων του χρήματος…

Και οι μεν και οι δε ΔΙΑΣΠΟΥΝ την ΕΝΟΤΗΤΑ του κυκλώματος Εξουσίας και λένε τη μισή αλήθεια…

Και οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα…


                       Αυτά προς το παρόν…
Καὶ μιά σημερινή δημοσίευση στὴ "Ρομφαία":


Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Δημοσιογραφικοί παράγοντες εδώ πάνω στα Καλάβρυτα πλησίασαν τόν Σεβ. Μητροπολίτη μας και του έθεσαν το ερώτημα:
«Σεβασμιώτατε, στο χθεσινό ΒΗΜΑ της Κυριακής δημοσιεύθηκε ένα σχόλιο, το οποίο μας έκανε μεγάλη εντύπωση.
Ο δημοσιογράφος κ. Νικ. Χασαπόπουλος, επισφραγίζει το ρεπορρτάζ για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αλεξ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος με τα εξής λόγια: «Να σκεφτείτε ότι πριν από το δείπνο (στις Καρυές) δεν υπήρξε προσευχή. Είναι δυνατόν, θα πείτε; Δείπνο στο Άγιον Όρος, χωρίς να προηγηθεί προσευχή; Κι’ όμως, ορισμένοι ενεργοποίησαν κάποιο πρωτόκολλο. Δεν ήταν επίσημο δείπνο, αλλά ημιεπίσημο....».
Μήπως θα μπορούσατε να μας σχολιάσετε αυτή τήν είδηση;»
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος απάντησε με τά εξής λόγια: «Ανέγνωσα κι εγώ το σχετικό ρεπορτάζ και δοκίμασα μια μεγάλη απορία.
Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο Άγιο Όρος, σκέφθηκα. Υπάρχει περίπτωση να μη παρακαλέσεις το Θεό να ευλογήσει την τροφή σου, είτε επίσημο είτε ανεπίσημο είναι ένα δείπνο;
Αλλά στη συνέχεια ήλθαν στη σκέψη μου οι, με τις οποίες οι Μοναχοί του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν τιμές τον δεδηλωμένο «άθεο» κ. Τσίπρα και τότε άρχισα να αγανακτώ!
Την δήλωση αυτή είχε κάμει προ καιρού ο υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας συζεί παρανόμως!
Εξ όσων ακούονται, ούτε θρησκευτικό γάμο, ούτε όμως και πολιτικό, έχει κάμει! Τα παιδάκια του, επίσης, είναι αβάπτιστα!
Οι Αγιορείτες, λοιπόν, είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται μεν στο ναό, αλλά να μη κάνει το σημείο του Σταυρού!
Εξ όσων έγιναν γνωστά, κανείς από τους Αγιορείτες Μοναχούς δεν εξέφρασε τήν απορία του! Κανείς δεν άρπαξε την ευκαιρία για να του συστήσει, ότι πρέπει να αλλάξει τακτική.
Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον ελέγξει -ευγενικά και χριστιανικά πάντοτε- για την αθεΐα του! Κανείς δεν του είπε, ότι η αθεΐα είναι μια αρρώστεια της ψυχής, ή –καλύτερα- μια βλακεία και τίποτε περισσότερο!
Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9ης Αυγούστου δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο «Η προσευχή ενός άθεου».
Εκεί μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής: “Όπως έλεγε ο Ράσελ, όποιος δηλώσει ότι δεν πιστεύει, δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτόν που δηλώνει ότι πιστεύει. Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι...”....
Δεν θέλω να πιστέψω, ότι το κοσμικό πνεύμα εισήλθε και στις ψυχές των Αγιορειτών Πατέρων. Τους σέβομαι και τους τιμώ!
Tαπεινά εν τούτοις φρονώ, ότι με την ευκαιρία της επισκέψεως του στο Άγιον Όρος έχασαν τήν ευκαιρία να διδάξουν τον κ. Τσίπρα, ότι η άρνηση της πίστεως στον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου, τον Χριστό, είναι μια αφύσικη, μια δαιμονική κατάσταση!
Και συγχρόνως να τον οδηγήσουν στην μετάνοια. Για όλα αυτά, λοιπόν, διερωτώμαι: Μήπως άραγε το κοσμικό πνεύμα μπήκε για τα καλά και στο Άγιον Όρος»;

Λυκ. Νάνης, Η στάση της "επίσημης" Εκκλησίας έναντι του υπό ψήφισιν "αντιρατσιστικού"

10-8c21e0fe1f.png
Η στάση της "επίσημης" Εκκλησίας έναντι του υπό ψήφισιν "αντιρατσιστικού"
 
Εκείνο, που αυτές ιδίως τις ημέρες με θλίβει ιδιαιτέρως, όπως και πολλούς άλλους αδελφούς, είναι η στάση της "επίσημης" Εκκλησίας έναντι του υπό ψήφισιν "αντιρατσιστικού", στην πραγματικότητα σφόδρα ρατσιστικού σε βάρος των αντιφρονούντων, νομοσχεδίου.
Ουδεμία συλλογική επισκοπική αντίδραση. Ουδεμία πνοή αγωνιστικότητας. Θλιβερός συμβιβασμός. Καμία ντουφεκιά στον αντίχριστο καίσαρα. Μονάχα μεμονωμένοι επίσκοποι, εμπνευσμένοι κληρικοί και μοναχοί, ιστολόγια, αδελφότητες και σύλλογοι διέσωσαν την αξιοπρέπεια και το κύρος της στρατευομένης Εκκλησίας η οποία προώρισται να διεξαγάγει κραταιές μάχες κατά του εν τω κόσμω πολυειδώς και πολυτρόπως δρώντος κακού.
Θλίψη απέραντη μας καταλαμβάνει!
Λ.Ν.

Παρέλαση Υπερηφανείας: Περιμέναμε αντίδραση της Εκκλησίας, αλλά ...νέκρα!!!





Γράφει ο Αρχ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Δρ. Πωγ. &Κονίτσης

Οπωσδήποτε δεν ήταν κι αυτό τυχαίο, αφού τίποτε στη ζωή μας δεν έρχεται “εική και ως έτυχεν”. Και το σημειώνω αυτό διότι καθώς μία των περασμένων ημερών σκεπτόμουν τις σύγχρονες κοινωνικές πληγές που μαστίζουν τον κόσμο ολόκληρο, και καθώς έπεσε ο κονιορτός των “περιέργων” παρελάσεων στην πρωτεύουσα και στην συμπρωτεύουσα, έλαβα μια επιστολή. Μια συγκλονιστική επιστολή, όπως και οι ίδιοι θα διαπιστώσετε στην συνέχεια, από μία πολύ πονεμένη ψυχή.


Καθώς διάβαζα τα όσα όντως ρεαλιστικά και με θλίψη μού έγραφε (φαντάζομαι πως οι οφθαλμοί θα είχαν μεταβληθεί σε πηγές...), με βασάνιζε η σκέψη εάν θα μπορούσα, κάποιες τουλάχιστον θέσεις και σκέψεις που έχει αποτυπώσει, ανωνύμως να τις κοινοποιήσω. Από την αμηχανία όμως με έβγαλε το υστερόγραφο που ακολουθούσε και μου παρέχει την άδεια: “...Εάν θέλετε (μου γράφει) μπορείτε να επιλέξετε όποια σημεία νομίζετε από τα γραφόμενά μου, ώστε να μάθουν και άλλοι κάποια πράγματα. Γνωρίζω ότι θα το θέλατε.  Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε”.

Μετά λοιπόν από αυτό το “πράσινο φως” που μου άναψε ο αποστολέας του κειμένου, θεωρώ ότι πρέπει να