Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ! ΚΙ ΕΔΩ!

Στον μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο και τα ανήκουστα αντιχριστιανικά μηνύματά του αναφέρεται ο κ. Βασ. Χαραλάμπους
 
Πηγή: "Κατάνυξις"

Στον μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο και τα ανήκουστα αντιχριστιανικά μηνύματά του αναφέρεται ο κ. Βασ. Χαραλάμπους 
Άναυδους μας αφήνουν τον τελευταίο καιρό πολλοί Ιεράρχες με τα λεγόμενα τους.
Η σύγχυση  και ή πλάνη ταλαιπωρούν τους πιστούς που δεν ξέρουν τι να πιστέψουν και τι να απορρίψουν, από πού να προφυλαχτούν.
Και καλά για όσους είναι υποψιασμένοι και ψάχνονται. Όσοι όμως βρίσκονται στο γνόφο της αγνωσίας "πλανώντες  και πλανώμενοι, προκόπτουσι επί τα χείρω."
Τα ανήκουστα μηνύματα μας έρχονται από τη Μεγαλόνησο, τη μαρτυρική

Πολλοί γεωπολιτικοί αναλυτές δείχνουν τα πετρέλαια, αλλα στο βάθος ο πόλεμος χτύπα χαρακτηριστικά την Ορθοδοξία



σφαλς κα δν εναι εοίωνες ο συνθκες στν Συρία. Εναι τραγικές.  κε ναδεικνύονται νέοι μάρτυρες. σφαλς καὶ δν εναι εκολος χειρισμς τς κατάστασης π τν Πατριάρχη ωάννη, ποος αὐτὲς τὶς ἡμέρες βρίσκεται στὴν λλάδα καὶ κατ τν παραμονή του ἐδῶ, ἀναφέρθηκε στὶς δραματικὲς συνθῆκες ποὺ ἀντιμετωπίζουν οἱ κάτοικοι τῆς Συρίας. «Σας έρχομαι αγαπητοί μου αδελφοί κουβαλώντας και τα βάσανα της Αντιόχειας, τα βάσανα των ανθρώπων στη Συρία που επιζητούν μία αξιοπρεπή ζωή, ανθρώπων που σκοτώνονται, εκτοπίζονται, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μένουν άστεγοι» εἶπε ἐκτὸς τῶν ἄλλων (ἐδῶ).
μως, δυστυχς, γι λλη μι φορ στορία, κα δ κκλησιαστικ δν μς διδάσκει. πως τότε πρν τν πτώση τς Πόλης. ντ ν πιστρέψουμε μ φορμ τ γεγονότα στν Θε κα στν ρθόδοξη Πίστη, συνεχίζουμε τν κατήφορο πρὸς τὴν πιστία κα τὴν αἵρεση.
τσι Πατριάρχης ωάννης στν θήνα, δικαιολόγησε ἔμμεσα τὰ νοίγματα πρς τς ντιχαλκηδόνιες κκλησίες καί συνεχίζοντας τὴ οἰκουμενιστικὴ γραμμὴ τοῦ Φαναρίου κατέστησε σαφὲς πὼς συντάσσεται μὲ τὴν ἰδεολογία τῆς συμφιλίωσης. Καμιὰ κουβέντα γιὰ τὴν ἀκεραιότητα τῆς Πίστεως, τὴν ἀποκήρυξη τῶν αἱρέσεων καὶ τὴν ἐπιστροφὴ στὴν Ἐκκλησία. Οἱ ὅποιες διαφορὲς μὲ τὸ Φανάρι, καὶ οἱ ὅποιες συμμαχίες μὲ τὴ Μόσχα, εἶναι γιὰ τὶς ἐδαφικὲς διεκδικήσεις. Εἶπε:
«Η Αντιόχεια της ορθόδοξης ρωμιοσύνης αποτελεί για

Μη φοβάσαι δεν είσαι μόνος.

Μόνος είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τον Θεό

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ



Μη φοβάσαι δεν είσαι μόνος. Μόνος είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τον Θεό ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι συναναστρέφονται μαζί του.
Αυτός, και στην πιο πολυάριθμη κοινωνία, θα έλεγε - όπως και τώρα λένε κάποιοι - «βαριέμαι, δεν ξέρω τι θέλω να κάνω με τον εαυτό μου, όλα είναι βαρετά»
Αυτές είναι ψυχές άδειες από τον Θεό, φλοίδες χωρίς κουκούτσι, στάχτη χωρίς κάρβουνο. Αλλά εσύ δεν είσαι μόνος αφού είσαι πλάι στον Κύριο και ο Κύριος δίπλα σου.

Άκουσε πώς ο μεγάλος Παύλος, ο απόστολος της οικουμένης, ήταν κάποτε εγκαταλελειμμένος απ’ όλους, και πώς μιλά: 

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρί​ας προς το Άγιο Όρος, το οποίο καλύπτει τους Οικουμενιστές



 
Προς την
Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους
      Άθω

Σεβαστοί πατέρες,
Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» διαβάσαμε τις επιστολές διαμαρτυρίας του Γέροντα Σάββα της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας για την στάση του Αγίου Όρους και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι στην παναίρεση του Oικουμενισμού (αρ. φύλλων 2025/6-6-2014 και 2038/26-9-2014), καθώς επίσης και την επιστολή του π. Κωνσταντίνου Σκόδρα (αρ. φύλλου 2040/10-10-2014) και ευθύς αμέσως νιώσαμε την ανάγκη ως χριστιανοί γονείς να σας καταθέσουμε τα παρακάτω.
Δεν έχουμε κάτι πολύτιμο να κληρονομήσουμε στο παιδί μας. Δεν έχουμε κάποια αλήθεια να του πούμε, που να αντιστέκεται στο ψέμα. Δεν έχουμε κάτι φωτεινό να του δείξουμε, που να αντιστέκεται στο σκοτάδι που μας πνίγει. Η μόνη κληρονομιά που έχουμε να του αφήσουμε, είναι ο Χριστός. Η μόνη αλήθεια που αντιστέκεται και νικά το ψέμα του κόσμου, είναι ο Χριστός. Το μόνο φως που έχει απομείνει στο κόσμο που αντιστέκεται και νικά το σκοτάδι, είναι ο Χριστός.
Ο πολυτιμότερος θησαυρός είναι ο Χριστός. Ο πολυτιμότερος θησαυρός είναι η Ορθοδοξία.
Όμως το θησαυροφυλάκιο που φυλασσόταν ο θησαυρός έχει συληθεί και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Το θησαυροφυλάκιο έχει συληθεί από τους αρχηγούς της φρουράς και οι φύλακες που το φύλαγαν αιώνες τώρα, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν αλλά βοηθούν τους κλέφτες και πολεμούν όποιον προσπαθεί να περισώσει έστω και ένα μικρό μέρος του.
Ναι, σεβαστοί πατέρες, εσείς οι Αγιορείτες Μοναχοί είστε οι φρουροί του θησαυρού και οι αρχηγοί της φρουράς είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια της καρδιάς σας και νιώστε τον Χριστό. Είναι δίπλα σας, έτοιμος να σας πιάσει το χέρι, να σας πάρει στην αγκαλιά Του, να σας σηκώσει στους ώμους Του για να σας οδηγήσει στο δρόμο της αλήθειας Του. Απλώστε Του το χέρι σας έστω και δειλά, θα σας το αρπάξει και δεν θα το αφήσει ποτέ! Αντισταθείτε στην κακοδοξία του Οικουμενισμού, υπερασπιστείτε την αλήθεια του Χριστού. Δεν θα σας αφήσει μόνους. Δεν θα σας αφήσουμε μόνους. Εμείς οι λαϊκοί θα σας αγκαλιάσουμε, θα σας δεχθούμε αν μετανοήσετε, όπως έκανε ο λαός της Κωνσταντινούπολης την εποχή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στους Ιεράρχες που ψήφισαν την ψευτοένωση με τους παπικούς.
Καλή μετάνοια και καλή δύναμη σε όλους μας
Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Ασλανίδου Ανυσία

Ανάβυσσος, 15/10/2014