Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Οι θεραπευτὲς "ἐπίσκοποι" της νέας Εκλησίας είναι εδώ!!!

Καλοῦνται οἱ αἱρετικοὶ νὰ συμβάλλουν
στὴν θεραπεία τῶν Ὀρθοδόξων!!!
 Διεθνής–Διαχριστιανική Συνάντηση

στην Ι. Μ. Δημητριάδος



Διεθνής – Διαχριστιανική Συνάντηση για την οικογένεια στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης».

Κεντρικό θέμα της Συνάντησης ήταν «Χριστιανοί της Ευρώπης και σύγχρονα ηθικά διλήμματα» και σ' αυτή συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβ. Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου & Κεφαλληνίας κ. Ιωάννης, ο Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Κοινότητας Βόλου Αιδέσιμος Μελέτιος Μελετιάδης, ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των Ρ/Καθολικών και Ευαγγελικών κοινοτήτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την Συνάντηση χαιρέτισε ο Σεβ. Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας κ. Ιωάννης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις «μπορούν να γίνουν υπόδειγμα για την πορεία του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών μας... που σήμερα βρίσκεται

Ο ΠΑΠΑΣ κατά τον άγ. Μάρκο και ο ΠΑΠΑΣ κατά τον πατρ. Βαρθολομαίο!!!




Ε βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!
  
Ο υμνογράφος της Εκκλησίας μας, στην ακολουθία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, την οποία ψάλλομεν κάθε 19 Ιανουαρίου,   παρομοιάζει τον Άγιο Μάρκο  ως τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, διότι ανέκοψε τον κατήφορο των Ορθοδόξων προς τις κακοδοξίες του Παπισμού, ενώ τον  Πάπα τον ομοιάζει προς τον εγωιστή Άγγελο Εωσφόρο, ο οποίος ήθελε να στήσει τον θρόνο του  υπεράνω Του Τριαδικού Θεού, όπως ο Πάπας υπεράνω της Εκκλησίας:
 «Του Εωσφόρου της Ρώμης φυσιωθέντος δεινώς, και θρόνον  αυτού θέντος  υπεράνω των άστρων, συ μόνος ζηλώσας ως Μιχαήλ ανεβόησας ένδοξε: στώμεν καλώς, στώμεν πάντες εν ταις σεπταίς των πατέρων Παραδόσεσιν».
 Ενώ τώρα, εν  σωτηρίω  έτει 2014, βλέπουμε  καμαρωτές  αφίσες του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παρομοιάζουν τον Πάπα με τον Άγιο ένδοξο Απόστολο Πέτρο.
 Ε βρε πως αλλάζον οι καιροί!!! 
  
-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ-

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ;

exodikoΠηγή: exapsalmos.gr

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ…


••• Να επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας,
για να εξετάσει τις καταγγελίες και κυρίως
τις συνθήκες διαβίωσης του Γέροντα Μητροπολίτη!
 
* ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Δεν συνηθίζω να υιοθετώ άκριτα και αβασάνιστα καταγγελίες για σκάνδαλα και καταχρήσεις εξουσίας, στο χώρο της Εκκλησίας!
Ούτε να λαμβάνω σοβαρά υπόψη εξώδικες καταγγελίες,απ´όπου κι αν εκσφενδονίζονται!
Και το σημαντικότερο: δεν δημοσιοποιώ ποτέ το περιεχόμενο δικογράφων, όσο ενδιαφέρον και αν έχουν!
Ολα αυτά τα θεωρώ και είναι επίδειξη κακότητας και ένδειξη.αν οχι και απόδειξη, έλλειψης στοιχείων και ουσιαστικών επιχειρημάτων!

Ομως, όσο κι αν το παίζω ψύχραιμος και υπεράνω, δεν μπορώ να μείνω με κλειστά τα μάτια και απαθής, μπροστά σε αυτά που ακούω να συμβαίνουν στην Κατερίνη, με επίκεντρο τον σεβαστό μας από τα φοιτητικά μας χρόνια Γέροντα Μητροπολίτη Κίτρους Αγαθόνικο!
Τί αμαρτίες μπορεί να πληρώνει ο σεβαστός Γέρων Ιεράρχης, για να αντιμετωπίζει αυτού του είδους την κατάσταση που φθάνει στα όρια του διασυρμού; Ποιός κακός δαίμων εβάσκανε την Αρχιερωσύνη του και φρόντισε να του επιφυλάξει αυτό το επώδυνο,επαίσχυντο και εμπόλεμο τέλος;
Δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί λόγω ασθενείας από τον θρόνο του