Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ 27-11-14 ''15ος Κανών της Πρωτοδευτέρας Συνόδου και διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας

Το Βίντεο και μια πρώτη κριτική της στημένης και κακόδοξης Ημερίδας της Ι. Μ. Πειραιώς, στην οποία προήδρευσε με εμφανή την εμπάθεια ο κακός σύμβουλος του κ. Σεραφείμ, αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος και η οποία κατέληξε σε φιάσκο!!

      Στὸ ἱστολόγιο «Ἀκτίνες» καὶ στὴν ἀνάρτηση «Πορίσματα ημερίδας με θέμα "15ος Κανών της Πρωτοδευτέρας Συνόδου και διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας"», διαβάσαμε τὸ ἑξῆς εὐστοχότατο σχόλιο:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στην παράφραφο 3 λέγεται:
"... δεν είναι αρμόδιο το κάθε μέλος της Εκκλησίας να επισημάνει και να διαγνώσει με ασφάλεια την αίρεση, διότι δεν έχει τις ανάλογες πνευματικές προϋποθέσεις".
Νομίζουμε ότι ο ισχυρισμός αυτός των συντακτών του κειμένου είναι εσφαλμένος, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διακήρυξη των τεσσάρων Πατριαρχών το 1848, σύμφωνα με την οποία "παρ' ημίν ούτε Πατριάρχαι ούτε Σύνοδοι εδυνήθησαν ποτέ εισαγαγείν νέα, διότι ο υπερασπιστής της θρησκείας εστίν αυτό το σώμα της Εκκλησίας, ήτοι αυτός ο λαός, όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές τω των Πατέρων αυτού".
Επίσης, στην παράγραφο 7 καταγράφονται κάποια ονόματα συγχρόνων οσίων και γερόντων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους συντάκτες, δεν αποτειχίστηκαν από τους επισκόπους τους. Αυτό είναι ψευδές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τόν Γέροντα Παίσιο. Είναι γνωστό ότι ο Γέρων Παίσιος απαίτησε και επέβαλε την διακοπή του πατριαρχικού μνημοσύνου στην Ι. Μ. Σταυρονικήτα, παρ' όλο που στις αρχές του 1969 δεν συνιστούσε την διακοπή μνημοσύνου, αλλά τον ορθόδοξο αγώνα εντός της Εκκλησίας, για να μην επεκτείνονται τα ήδη ζηλωτικά σχίσματα.
Γιατί το αποκρύπτουν αυτό οι συντάκτες του κειμένου και διαστρεβλώνουν τα πράγματα; Μήπως θεωρούν ότι ο ηγιασμένος Γέρων Παίσιος δεν γνώριζε το γράμμα και το πνεύμα του 31ου Αποστολικού και του 15ου της ΑΒ΄ Συνόδου;
Παραλλήλως, διακρίνουμε στο κείμενο αντιφατικότητα, έλλειψη ροής και λογικής. Π.χ. στην παράγραφο 8, ενώ ο οικουμενισμός αποκαλείται από τους συντάκτες του κειμένου πολύ σωστά "παναίρεση" και "κατεγνωσμένη αίρεση", εν τούτοις νουθετούν να περιμένουμε συνοδική καταδίκη. Δεν είναι αντιφατικό αυτό; Αφού ήδη οι ενυπάρχουσες στόν οικουμενισμό αιρέσεις είναι συνοδικώς καταδικασθείσες.
Υπάρχει περίπτωση, κατά τούς συντάκτες του κειμένου, η "Ιεραρχία μας", με την γνωστή οικουμενιστική της, κατά το πλείστον, σύνθεση, να προβεί ποτέ σε συνοδική καταδίκη του οικουμενισμού;
Θεωρούμε ότι αυτό είναι ουτοπία. Έχει περάσει ήδη ενάμιση χρόνος από την επιστολή, που επέστειλε ο Σεβ. Πειραιώς πρός τον Αρχιεπίσκοπο και την Ι.Σ.Ι., για την συνοδική καταδίκη του οικουμενισμού από την Εκκλησία της Ελλάδος, και ακόμη περιμένουμε.
Ποιά είναι η γνώμη των συντακτών του κειμένου για τόν Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και για τους ακολουθούντες αυτόν επισκόπους; Είναι οικουμενιστές; Αν ναι, τότε είναι και παναιρετικοί, αφού, όπως γράφουν, ο οικουμενισμός είναι παναίρεση.
Προσφάτως, κυκλοφόρησε από την Σύναξη Κληρικών και Μοναχών το εξαίρετο κείμενο με τίτλο "Η νέα εκκλησιολογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου", που αποδεικνύει θελογικά και επιστημονικά τι είναι αιρετικός, αφού έχει εκπέσει της πίστεως στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Άρα, ποιά θα πρέπει να είναι η στάση των επισκόπων και ιερέων, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και μνημονεύουν τόν κ. Βαρθολομαίο και τους άλλους οικουμενιστές επισκόπους; Μήπως η εφαρμογή του 15ου Κανόνος της ΑΒ΄ Συνόδου και η διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχου και των επισκόπων, όπως έπραξαν επί του μεγάλου οικουμενιστού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρου, πολλές Αγιορείτικες Μονές και τρείς Αρχιερείς των λεγομένων "Νέων Χωρών", οι Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, Παραμυθίας Παύλος και Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος;
Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας, γιατί δεν συμμετείχαν ως εισηγητές στην εν λόγω ημερίδα οι πατέρες της Συνάξεως Κληρικών και Μοναχών (π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Αθανάσιος Μετεωρίτης, Γέρων Ευστράτιος Λαυριώτης, Γέρων Γρηγόριος Χατζηνικολάου, π. Σαράντης Σαράντος, αλλά και ο κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης);
Εν κατακλείδι, επισημαίνουμε ότι δεν μας εκφράζει εν πολλοίς το εν λόγω κείμενο, εν όψει μάλιστα της επισκέψεως του Ιησουίτη αιρεσιάρχου Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι, με αποκλειστική ευθύνη του αιρετίζοντος και οικουμενίζοντος Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Περιμέναμε κάτι καλύτερο.


Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα μὲ τὸν σχολιαστή, ὁ ὁποῖος δὲν εἶναι ἀποτειχισμένος, ἀλλὰ ἀγανάκτησε μὲ τὴν κακόδοξη ἐπιμονὴ τοῦ π. Παύλου Δημητρακόπουλου νὰ πιέσει ἀσφυκτικὰ τὸν Πειραιῶς γιὰ τὴν διεξαγωγὴ τῆς Ἡμερίδας αὐτῆς, παρότι ἀρνήθηκαν (καὶ τὸ ἔκαναν γνωστὸ στὸν ἴδιο μὲ δημόσια δήλωσή τους) νὰ συμμετάσχουν οἱ εἰδήμονες π. Θεόδωρος Ζήσης, ὁ π. Γεώργιος Μεταλληνός, ἀλλὰ καὶ ὁ καθηγητὴς Τσελεγγίδης!

«Εχάσαμε τον Μεσσίαν»!



Τραγικὴ εἰρωνεία!


      Σήμερα στὸ Εὐαγγελικὸ ἀνάγνωσμα ἀκούστηκε τὸ χαρμόσυνο μήνυμα: «Εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν».


      Καὶ στὸν Ἱερὸ Ναὸ στὸ Φανάρι, ποὺ λειτούργησαν οἱ «πρωτιστεύοντες» τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, «ἐχάσαμε τον Μεσσίαν»!

    

Ἐνθυμούμεθα τὰ ἐπακόλουθα τῆς ἑνωτικῆς Θ. Λειτουργίας στὴν Κων/πολη τὸ 1452 καὶ φοβόμαστε τὰ χειρότερα!


 

Μιά φωτογραφία θολώνει, ἀλλοιώνει καὶ διαγράφει από εκατομμύρια συνειδήσεις πεποιθήσεις αιώνων!





Ὅλο αὐτὸ τὸ θέατρο ποὺ παίχτηκε χθὲς καὶ σήμερα στὸ Φανάρι, μελετημένο καὶ στὶς λεπτομέρειες, κατάφερε νὰ θολώσει, νὰ ἀμβλύνει καὶ ἐν πολλοῖς νὰ σβήσει ἀπὸ ἑκατομμύρια συνειδήσεις, τὴν εἰκόνα τοῦ τάχα ἐπίμονου σὲ Πρωτεῖα Πάπα, ὅπως φαίνεται στὴν παραπάνω ἀνάρτηση τοῦ ἱστολογίου «Τρομακτικό»!
Καὶ ἄντε τώρα —ὅσοι ἐπέτρεψαν μὲ τοὺς δισταγμοὺς καὶ τὶς «ἀχρικαιρικές» τους θεωρίες τὴν θέαση τέτοιων εἰκόνων— νὰ διορθώσουν μὲ τὸν συνοικιακὸ χαρτοπόλεμο τοὺς συμβολισμούς, ποὺ τέτοιες φωτογραφίες ἐκπέμπουν.
Ὅλο καὶ περισσότερο ἐμπεδώνεται στὸ ἀκατήχητο πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας, ἡ «ἀνάγκη» Ἑνώσεως.
Οἱ λίγοι ποὺ γνωρίζουν, θὰ γίνουν λιγότεροι, καὶ οἱ πολλοὶ ποὺ ἀγνοοῦν, θὰ γίνουν περισσότεροι!

Ανήκουν στην Εκκλησία, όσοι πορεύονται αντίθετα από το Ευαγγέλιο και τους Αγίους;


ΠΑΠΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!




Ο ΠΑΠΑΣ, Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΙ Ο "ΤΑΡΖΑΝ"!!!
   (Στ Βίντεο τς Λειτουργίας τν Παπικν παρόντος το Πατριάρχη!)

Στν Δοξολογία στ Φανάρι τροπάριο για Πάπα !!!

ΤΡΑΓΙΚΟΚΩΜΙΚΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014

Στὴν Δοξολογία τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου (Σάββατο βράδυ) ἔψαλαν τὸ παρακάτω τροπάριο για τον Πάπα, παρακαλώντας τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, τὸ ὁποῖον ὁ Πάπας ὑποβιβάζει καὶ βλασφημεῖ διὰ τοῦ Filioque, νὰ μείνει μαζί τους!

«Κωνσταντίνου ἡ πόλις Πρωτοκλήτου λυχνία τε
ἄγει ἑορτὴν λαμπροφόρον δεχομένη τὸν Πρόεδρον
Ρωμαίων Ἐκκλησίας τῆς σεπτῆς
Καθέδρας κορυφαίου μαθητοῦ,
διαδέχων διαθέσει τε ἐκ ψυχῆς εὐξώμεθα γηθοσύνως,
μεῖνον Παράκλητε ἐν ἡμῖν, ἄγων ἡμᾶς πρὸς σὴν βοήθειαν,
ἵν’ ὁμοφώνως στόματι ἑνὶ καρδίᾳ σὲ δοξάζωμεν»!

Τὸ τροπάριο στὸ Βίντεο (ἐδῶ) μετά τὸ 9:20 λεπτό).