Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επίκειται "ιερός εκφοβισμός" όσων υπέγραψαν το κείμενο προς τον Μητροπολίτη

Πηγή: "Κατάνυξις"

Επίκειται "ιερός εκφοβισμός" όσων υπέγραψαν το κείμενο προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο;

Θέμα της ανάρτησης: Το χρονικό μιας επιστολής διαμαρτυρίας
Όπως φαίνεται στην Επιστολή των 1052 πιστών πρός τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο , εξουσιοδοτήθηκαν 5 πρόσωπα για να την παραδώσουν. Την επιστολή παρέλαβε ο Πρωτοσύγκελος π. Στέφανος Τόλιος, ο οποίος παρότι γνωρίζει το πρόβλημα από πρώτο χέρι, αρκέστηκε σε μια τυπική γραφειοκρατική αντιμετώπιση. Σφράγισε το έγγραφο, ζήτησε κατά την τάξιν τις υπογραφές των κομιστών και περιορίστηκε στο να δώσει τον απαραίτητο αριθμό πρωτοκόλλου.

Μάλλον είναι συχνό φαινόμενο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να παραδίδεται επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Παναγιώτατο, που να συνοδεύεται από 1052!!!!!! υπογραφές. Δεν μπήκε στον κόπο ούτε να συζητήσει το θέμα με τους κομιστάς, ούτε να ενημερώσει επιτόπου τον Παναγιώτατο, έστω τηλεφωνικά εάν όντως απουσίαζε, παρά μόνον άφησε τους ανθρώπους να φύγουν άπρακτοι. Έτσι χάθηκε το τεκμήριο του προσωπικού, αυθόρμητου, πατρικού και ποιμαντικού ενδιαφέροντος από τη μεριά του πατρός Στεφάνου και το θέμα έτυχε μιας άλλης, εντελώς ύποπτης διαχειρίσεως.
Την επόμενη μέρα και πάλι ο Πρωτοσύγκελος, κάλεσε τηλεφωνικά και ζήτησε ραντεβού με έναν εκ των πέντε κομιστών του εγγράφου, στο γραφείο του στη Μητρόπολη την Τετάρτη στις 12:30μμ. Η κίνησις αυτή ήταν αναμενόμενη και η άποψις μας ομόφωνη εξ’ υπαρχής. Δεν θα αποδεχόμασταν ποτέ οιανδήποτε προφορική απάντηση στο σοβαρότατο γραπτό και επίσημο αίτημα μας. Ο δρόμος είναι ένας, διευθέτηση του ενοριακού προβλήματος και γραπτή επίσημη απάντηση από τον ίδιο τον Παναγιώτατο. Η εκ των υστέρων πρόσκληση πέντε προσώπων εκ των 1052 σε συνάντηση, όχι με τον Παναγιώτατο αλλά με τον Πρωτοσύγγελο, αποκάλυπτε την επιχειρούμενη υποβάθμιση του όλου ζητήματος. Εκτιμήθηκε λανθασμένα το αγωνιστικό μας φρόνημα και η αποφασιστικότητά μας για οριστική λύση του προβλήματος.

Έτσι την Τετάρτη 28/1/2015 το πρωί απεστάλλη και παρεδόθη στον Πρωτοσύγκελο πατέρα Στέφανο Τόλιο με ταχυμεταφορική εταιρεία, η κάτωθι υπογεγραμμένη επιστολή από τους πέντε κομιστάς του πρώτου εγγράφου:

Θεσσαλονίκη 27-1-15
Πανοσιολογιώτατε πάτερ Στέφανε,
σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή σε απάντηση της πρόσκλησης που απευθύνατε με  τηλεφώνημά σας στον κ. (ΧΧΧΧΧΧΧΧ), ως ενός εκ των κομιστών της από 19-1-15 με αρ. πρωτ. 56/26-1-2015 επιστολής προς τον Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, να προσέλθει στο γραφείο σας στη Μητρόπολη για να συζητήσετε σχετικά με το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής.
Σας ζητούμε συγνώμη, πάτερ, που δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας, καθόσον ουδείς εξ ημών που παραδώσαμε την εν λόγω επιστολή έχει την εξουσιοδότηση να συνομιλεί και να δέχεται εξηγήσεις εξ ονόματος των 1052 αδελφών μας που την προσυπέγραψαν. Η μόνη εξουσιοδότηση που είχαμε ήταν να σας την παραδώσουμε. Φρονούμε ότι η επιστολή μας είναι σαφέστατη και δεν μένει τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε εκ μέρους του Παναγιωτάτου Επισκόπου μας κ.κ. Ανθίμου τα εξής:
α. Τη σαφή καταδίκη των αιρέσεων του Παπισμού, του Οικουμενισμού και του Μονοφυσιτισμού.
β. Τη θεραπεία της ακαταστασίας που ταλανίζει την ενορία του Προφήτη Ηλία Άνω   Πόλεως και την άρση των απαγορεύσεων που καθιστούν αδύνατη την άσκηση του ιερατικού, κηρυκτικού,  πνευματικού και κατηχητικού έργου του  Πατρός Νικολάου Μανώλη.
γ. Την ηθική μας αποκατάσταση από την άδικη κατηγορία  του οπαδισμού.
Επίσης, σεβαστέ πάτερ Στέφανε, σας  ενημερώνουμε ότι η από 19-1-15 επιστολή μας, από σεβασμό προς τους 1052 αδελφούς μας, οι οποίοι την προσυπέγραψαν ζητώντας την αποκατάσταση του  π. Νικολάου και τη δημόσια ορθόδοξη τοποθέτηση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας προς δόξαν της Ορθοδοξίας μας και  ιδιαιτέρως της φιλτάτης τοπικής μας Εκκλησίας, έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.
Αν, παρόλα αυτά, φρονείτε ότι δυνάμεθα ως πρόσωπα να βοηθήσουμε στην επίλυση των ως άνω προβλημάτων, παρακαλούμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να μας ενημερώνετε εγγράφως και συγκεκριμένα.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού ασπαζόμενοι την δεξιά σας
Σώρος Ιωάννης                                                   Τσιβγούλης Απόστολος
Αντωνίου Δημήτριος                                                Τσίτσαρης Γεώργιος
Παραδείσης Ιωάννης                                            
Η επιστολή επιδόθηκε πριν από τις 11 το πρωΐ και ο Πρωτοσύγκελος επανήλθε εκ νέου με τηλεφώνημα, στο ίδιο πρόσωπο, κυριολεκτικά "εκτός εαυτού". Ο κατήφορος του τηλεφωνήματος αυτού ολοκληρώθηκε με “συμβουλευτικές” απειλές πνευματικής φύσεως του τύπου: “Κοιτάξτε πως να σώσετε την ψυχή σας…” προς τον “τυχερό” αδερφό μας, που αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία τον αγανακτισμένο πατέρα Στέφανο.
Παραδίδουμε στη δημοσιότητα την εξέλιξη αυτή, η οποία μας βάζει σε σοβαρές υποψίες οτι θα επικοινωνήσουν προσωπικά με άτομα που τα θεωρούν “του χεριού τους” ή που μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν την "υπογραφή" τους με οποιονδήποτε τρόπο.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να σταθμίσουμε προσεκτικά τα γογονότα και να λάβουμε αποφασιστική και ξεκάθαρη θέση: 
Το Ιστολόγιο Κατάνυξις είναι σε 24ωρη επιφυλακή και επαγρύπνηση. Είμαστε στη διάθεση σας για να δημοσιοποιήσουμε άμεσα ενδεχόμενη περίπτωση "ιεράς τρομοκράτησης" εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, έστω και ενός εκ των αδερφών μας που ομολογούν με την υπογραφή τους.
Ο δίκαιος αυτός αγώνας, έχει συγκινήσει πολλούς σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης, προστίθενται καθημερινά στις 1052 υπογραφές, από κάθε γωνιά της Ελλάδος και ολοκλήρου της Υφηλίου. 
“Βομβαρδίστε” κι εσείς το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με τα στοιχεία σας:  ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, (ΤΗΛΕΦΩΝΟ προαιρετικά)
“Στώμεν καλώς”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.