Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ (σύμφωνα με το τελευταίο σχόλιο της ανάρτησης!)

  Πηγή: "Κατάνυξις"

Το άγνωστο παρασκήνιο της εκκλησιαστικής διπλωματίας, το λάθος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και η τιμωρία του Βατικανού.


Θέματα της ανάρτησης: Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κέρκυρα, η ασυγχώρητη παράλειψη, η τιμωρία.
H σημερινή μας ανάρτηση είναι μια σπουδή, ένα masterclass σεμινάριο στις δημόσιες σχέσεις και το marketing. Μια εισαγωγή στον μαγικό χώρο
της διπλωματίας, στην τέχνη του να παρουσιάζεις το άσπρο-μαύρο, την μέρα-νύχτα και την προδοσία-success story, η τέχνη του να αποδεικνύειες ποιός είναι το αφεντικό.

Υπάρχουν παγκόσμια κέντρα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη (opinion makers), που δημιουργούν μόδες (opinion leaders), ακόμη χειρότερα υπάρχουν κέντρα που προπαγανδίζουν την νέα εποχή, το συγκρητισμό και τον οικουμενισμό.
Αντικείμενο και αφορμή του άρθρου μας στάθηκε η επίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα των Ρωμαιοκαθολικών στην Ελλάδα: Catholic Ecclesia News in Greece | www.cen.gr με την είδηση “Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα”.
Σας καλούμε να διαβάσετε πίσω από τις γραμμές, να κάνετε μια δεύτερη ανάγνωση στο προφανές και να εννοήσετε πως το προσωπείο μιας κοσμικής ευγένειας, οι τιμές και η χλιδή, δεν μπορεί να κρύψει στο ελάχιστο, τις μηχανορραφίες, την πανουργία, τη μυστική διπλωματία και τις δόλιες επιδιώξεις, που και ο ίδιος ο πάπας αποκάλυψε πως ενυπάρχουν στο σώμα της παπικής μηχανής.
Το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό της παπικής προπαγάνδας. Ο οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, η Ιστοσελίδα  ( στο εξής C.E.N.) επιδίδεται με λεπτότητα και μαεστρία σε μια επίδειξη ισχύος. Με παρρησία που “θρέφεται” από το κράτος του Βατικανού και εκφράζεται σαν να είναι ο ίδιος ο πάπας.
Ξεκινά το άρθρο με τη φαινομενικά αυτονόητη αναφορά με τιμές αρχηγού κράτους”. Αποδεικνύεται στη συνέχεια πως προετοιμάζεται κάρφωμα, γιατί απουσίαζε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Συνεχίζει με ένα ανώδυνο ψέμα το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών απεδείχθη ιδιαιτέρως φορτωμένο προετοιμάζει κατάλληλα τον αναγνώστη για μια “χειρουργική” επίθεση. Ψέμα πάντως διότι το πρόγραμμα της επίσκεψης, ήταν γνωστό πολύ καιρό πριν.
Στη συνέχεια, στα στενά όρια ενός άρθρου, επιλέγεται να απαριθμηθούν οι εκδηλώσεις όπου ο Παναγιώτατος τιμήθηκε. Πλέκεται τρόπον τινά το εγκώμιο στο συμβολισμό του Οικουμενικού, ενώ θα μπορούσαν να αναφερθούν εκτενέστερα στους λόγους του, τιμώντας την προσωπικότητά του. Επέλεξαν όμως να προβάλουν τις τιμές, περνώντας το μήνυμα πως εμείς οι παπικοί, ξέρουμε και μπορούμε να προβάλουμε όποιον θέλουμε. Ήδη αφήνεται μια υποψία προβληματικής προβολής της όλης επίσκεψης.
Στη συνέχεια αφιερώνει μια εκτενής παράγραφο, στην τιμή που απέδωσε προσωπικά ο Παναγιώτατος στον καθολικό επίσκοπο, Ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, είχε προσκληθεί σε όλες τις εκδηλώσεις …  μία σειρά φωτογραφιών του με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, από την τελευταία τους συνάντηση στη Ρώμη. Στο σημείο αυτό διαφωνούμε κάθετα, με την πρακτική του Οικουμενικού μας Πατριάρχου που προσπαθεί να καταστήσει θεσμό το γεγονός, πως άλλος τρόπος δεν υπάρχει, παρα μόνο αντάμα με τους πολυαγαπημένους μας Καθολικούς, μαζί, πάσει θυσία!
Εν πάσει περιπτώσει, ίσως υπάρχει δικαιολογία, πως ενδεχομένως για λόγους εθιμοτυπίας ίσως δε μπορούσε να αποφύγει την παρουσία τους, αφού τα δείπνα, τα γεύματα και τις εκδηλώσεις τα παρέθεταν άλλοι. Εκείνος όμως επέλεξε να τον τιμήσει επιπλέον, μιλώντας επί μακρόν μαζί του γιατί άλλο, για τα "κατορθώματά" του με τον πάπα! Υπομονή γιατί έρχεται και η πικρή διάψευση, πως ουδαμώς θεωρήθηκε τιμητική, η πράξις του αυτή. Ναι μεν την σηκώνουν ψηλά επικοινωνιακά σαν ενέργεια, αλλά μόνο για "να πονέσει το ρίξιμο". 
Στη συνέχεια αναφέρει το άρθρο πως : “... με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο να εκπροσωπεί τον προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και πολύ πλούσιο δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και αυτό προκάλεσε σχετική δυσφορία ”  
Η δυσφορία από ποιόν εκφράστηκε; Στο C.E.N. ποιος το διέρρευσε; Η αλήθεια είναι πως ξύνει την πληγή στη σχέση του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδος, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να μη παραστή ο ίδιος.
Ανακατεύει έπειτα τα μέσα ενημέρωσης, παρόλο που τα εκκλησιαστικά, τοπικά και Πανελλαδικά μέσα αφιέρωσαν1 εκτενέστατα πλούσια φωτογραφικά ρεπορτάζ, καλύπτοντας λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη. 
Όσο για τα δελτία της Τηλεοράσεως, αφιερώθηκαν από όλους τα κλασσικά τρίλεπτα. Ας μη λησμονεί κανείς πως το τριήμερο εκείνο, είχε αποφασιστεί η υποψηφιότητα του κ.Δήμα, το χρηματιστήριο έγραφε ιστορικά χαμηλά και κυριαρχούσε το θέμα του Νίκου Ρωμανού.
Στοιχειωδώς στο κόσμο των media όταν αξιώνεις τηλεοπτικό χρόνο, πρέπει να πουλάς, ή να πληρώνεις. Το οικουμενικό μας Πατριαρχείο υστερεί, αυτό το ξέρει πολύ καλά το C.E.N. και πατάει το νεύρο που πονάει.
Κυριολεκτικά οι μαϊστορες του CEN, χώνουν τη μύτη τους παντού, αφού είναι τη μια "Εκκλησία" την άλλη "Κράτος" όπως τους συμφέρει: “... Το ίδιο προκάλεσε και η αρχική απουσία κάθε κυβερνητικής εκπροσώπησης…”. Το πανίσχυρο μέσο με τις πλάτες του πάπα, κουνάει το δάχτυλο και στην κυβέρνηση !!
Αφού έσφαξαν με το βαμπάκι κατά σειρά, τα μέσα ενημέρωσης, τον Αρχιεπίσκοπο και την κυβέρνηση, χαϊδεύοντας τα αυτιά του Πατριάρχη, σε σύγκριση πάντα με την προβολή, τις τιμές και τη χλιδή που εκείνοι (στο Βατικανό) αποδεδειγμένα ξέρουν να αποδίδουν και να προσφέρουν στους καλεσμένους τους, αποκαλύπτεται επιτέλους τι τους έθιξε:
Ελέγχουν σαν σκολιαρούδι τον Πατριάρχη, επειδή δε συνάντησε τους καθολικούς της Κέρκυρας ιδιαιτέρως. Για εκείνους δικαιολογίες όπως το ποιος καταρτίζει το πρόγραμμα και την εθιμοτυπία μιας επισκέψεως δεν υπάρχουν.
Πάντα με το βαμβάκι, "σφάζουν" και τον ίδιο τον Πατριάρχη, αποδεικνύοντας πως τα καλοπιάσματα που έκανε προσωπικά στον κ. Σπιτέρη, θεωρήθηκαν στάχτη στα μάτια τους και καθόλου δεν τους εξευμένισαν. 
Υποτιμούν τον ίδιο με την πράξη τους αυτή και αυτό μας εξοργίζει. 
Μόνο που προηγουμένως έχει υποτιμήσει ο ίδιος τον εαυτό του και τον Οικουμενικό θρόνο, με τις επιλογές και τις ενέργειές του και αυτό μας θλίβει.  
Τα συμπεράσματα δικά σας, εμείς προσπαθήσαμε να αποδείξουμε πως το οικονομικά πανίσχυρο κράτος του Βατικανού, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Αυτή τη φορά με όρους marketing και δημοσίων σχέσεων, το Βατικανό ταπείνωσε τον Οικουμενικό μας πατριάρχη, επειδή τους προσέβαλε που αμφισβήτησε την φιλοξενία, την αγάπη και την τιμή τους, επειδή δεν πήγε “..να τον προσφωνήσουν και να του προσφέρουν ένα αναμνηστικό δώρο..”.
Άραγε αν, υποθετικά, αν κάποιος τους αμφισβητήσει το πρωτείο και το αλάθητο, πόσο να θυμώνουν; Αντιλαμβάνεστε επιτέλους σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πατριάρχης μας;

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα

 

Με μεγάλη επισημότητα και με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η τετραήμερη από 10 έως 13 Δεκεμβρίου, επίσκεψη, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο νησί της Κέρκυρας. Ο Πατριάρχης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απηύθυνε προ μηνών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ.κ. Νεκτάριος, αποφάσισε να συμμετάσχει σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις και ακολουθίες προς τιμήν της εορτής του πολιούχου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνα, το άφθαρτο λείψανο του οποίου φιλοξενούνταν για χίλια χρόνια στη Βασιλεύουσα έως την άλωσή της που μετεφέρθη, μετά του λειψάνου της Αγίας Αυγούστας Θεοδώρας στην Κέρκυρα, αποτελώντας έκτοτε τα θρησκευτικά της παλλάδια.
         
Ο Παναγιώτατος αφίχθη στην Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι της 10ης Δεκεμβρίου και αφού τον υπεδέχθησαν άπασες οι τοπικές αρχές, μεταξύ αυτών και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, τον προσφώνησαν ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης. Ο Πατριάρχης τέλεσε πανηγυρική δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών απεδείχθη ιδιαιτέρως φορτωμένο. Ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τα έργα που με ζήλο υπηρετεί η τοπική Εκκλησία, όπως το ίδρυμα χρονίως πασχόντων, το συνεδριακό και το πνευματικό κέντρο, καθώς και τον παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, εγκαινίασε το ανακαινισμένο παλαιό επισκοπείο, μίλησε στον ιερό κλήρο και στους μοναχούς, αλλά και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ομίλησε ακολούθως στην τελετή ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ανηγορεύθη επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ενταύθα Πανεπιστημίου.
Μεταξύ των πολλών τιμών που οι κερκυραίοι επεφύλαξαν στον Πατριάρχη του Γένους ήταν η αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Κέρκυρας, με το Δήμαρχο να του απονέμει το χρυσούν μετάλλιο της πόλης, επίτιμο Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρίας, όπου έλαβε το μετάλλιο του Μουσείου Καποδίστρια, οι φιλαρμονικές της πόλης παιάνισαν και οργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του, ομοίως πολιτιστικοί, χορωδιακοί κ.α. σύλλογοι, όμιλοι και εταιρείες τον χαιρέτισαν και όλοι συνωστίζονταν για μία αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως.
         
Ο Πατριάρχης αναφέρονταν σε όλες τις αντιφωνήσεις του με τα θερμότερα λόγια, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τα παλαιά ανάκτορα και τα θερινά ανάκτορα του Μον Ρεπό, το Αχίλλειο, καθώς και τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα, ανδρώα και γυναικεία, μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας δε, κατέθεσε στέφανον στον τάφο του αοιδίμου πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, είχε προσκληθεί σε όλες τις εκδηλώσεις, τα γεύματα και τα δείπνα προς τιμήν του Πατριάρχη και συνοδευόμενος από το Βικάριό του και Εφημέριο του Καθεδρικού Καθολικού ναού Αιδ. π. Μάριο Ρήγο, χαιρέτισαν την Α.Θ.Π., φωτογραφήθηκαν μαζί του και παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα και ενθύμια που είχε την ευγένεια να φέρει μαζί του για να προσφέρει. Στον δε Καθολικό Αρχιεπίσκοπο μίλησε επί μακρόν για τις τρεις συναντήσεις που είχε φέτος με την Α.Α. τον Πάπα Φραγκίσκο, στα Ιεροσόλυμα, στη Ρώμη και στο Φανάρι, για το αγαπητικό πνεύμα που τις χαρακτήρισε και για τη διάθεσή τους να εργαστούν για την ενότητα, παρά τις μεμψιμοιρίες και τις εναντίον τους μεμονωμένες πολεμικές. Προσέφερε δε, μεταξύ πολλών άλλων ενθυμίων, μία σειρά φωτογραφιών του με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, από την τελευταία τους συνάντηση στη Ρώμη.
Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, που συνοδευόταν από Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Ελλαδικής Εκκλησίας, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο να εκπροσωπεί τον προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και πολύ πλούσιο δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου από την κρατική τηλεόραση και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και αυτό προκάλεσε σχετική δυσφορία. Το ίδιο προκάλεσε και η αρχική απουσία κάθε κυβερνητικής εκπροσώπησης. Οι καθολικοί της Κέρκυρας αγαπούν και τιμούν ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, πολλοί τον έχουν επισκεφθεί στο Φανάρι και πολλοί περισσότεροι θα επιθυμούσαν να είχαν μία πιο προσωπική συνάντηση μαζί του, με σκοπό να τον προσφωνήσουν και να του προσφέρουν ένα αναμνηστικό δώρο. Μήπως λοιπόν αποτέλεσε παράλειψη, στο αναμφισβήτητα βεβαρυμμένο του πρόγραμμα, και μία συνάντηση με την καθολική κοινότητα και Εκκλησία στο νησί;
Ελπίζουμε πως δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί ξανά. Καλές γιορτές.

 5 σχόλια (τοῦ ἱστολογίου "Κατάνυξις"):
  1. Δεχτήτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάδειξη του θέματος. Για ακόμα μια φορά ο οικουμενικός πατριάρχης που έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως δεν είναι Οικουμενιστής, αλλά διαρκώς με τις πράξεις του διαψεύδεται, όπως με τα γεγονότα στο Φανάρι και τις συμπροσευχές με τον πάπα, μολύνει τα χώματα της πατρίδας μας με τις αγαπολογίες του με τους αιρετικούς παπικούς. Πότε επιτέλους θα έρθει στα συγκαλά του και θα αρχίσει να κυρήττει σε αυτούς τους καημένους, πως έχουν απωλέσει την Χάρη και την ιερωσύνη τους και ότι ζουν μέσα στην αίρεση; Είναι βέβαια ερώτημα, αν ο οικουμενικός έχει τη δυνατότητα να διακρίνει τα πράγματα, όντας ο ίδιος μέσα στην παναίρεση... manik
    Απάντηση
  2. ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ....

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΑΛΛΟΝ: ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΑΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΙ ΕΛΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΚΙ ΑΝ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ, ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΚΡΑΤΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΚΙ ΕΛΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ, ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΑΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ...

    ΑΡΣΕΝΙΟΣ
    Απάντηση
  3. Αυτό λοιπόν είναι ένα μικρό δείγμα από τις πιέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο, αλλά και από τις μεγάλες προσπάθειες που είναι υποχρεωμένο να καταβάλη, ώστε να μήν δυσαρεστή κανέναν, όσο αυτό είναι δυνατόν.
    Ας είμαστε λοιπόν επιεικείς, διότι εμείς συνήθως κρίνουμε από την άνεση και την ασφάλεια της Ενορίας μας.
    Απάντηση
  4. Θα μου επιτραπεί να κάνω μια διαφορετική τοποθέτηση, παρότι η ανάλυση που κάνατε, είναι αποκαλυπτική της πραγματικότητος και πέρα για πέρα αληθινή όσον αφορά τους Ρωμαιοκαθολικούς. Δεν θα άλλαζε κανείς ούτε μία κεραία.
    Όμως, δεν νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τον Πατριάρχη. Δεν υπάρχει κανένα λάθος του.
    Διότι δεν πιστεύω να νομίζετε ότι το πρόγραμμα έγινε εν αγνοία του, ή ότι δεν θα μπορούσε να υποδείξει να διαμορφωθεί όπως εκείνος ήθελε; Απλώς ο Πατριάρχης, κατά την διατύπωση του αείμνηστου καθηγητή μας Ιωάννη Κορναράκη (του τελευταίου ίσως, αντιστασιακού κατά του Οικουμενισμού καθηγητή Πανεπιστημίου στην Αθήνα), ο Πατριάρχης διαθέτει «ΤΡΙΑ Ομολογιακά πρόσωπα». Ενα ΡΚαθολικό, ένα Προτεσταντικό και ένα Ορθόδοξο. Και αναλόγως του τόπου, του περιβάλλοντος και των σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιεί το προσωπείο που ταιριάζει. Ενίοτε δε και σύνθετα προσωπεία, ως άλλος Ιανός.
    Λάθος θα έκανε ο Πατριάρχης, αν είχε συνείδηση Ορθόδοξου Ποιμένα. Ο εντεταγμένος στην αίρεση του Οικουμενισμού και ένας από τους ηγέτες του, δεν κάνει λάθη. Εκτελεί ψυχρά και αθεόφοβα τις εκάστοτε ενδεδειγμένες επιλογές!
    Ι.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.