Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Καταδίκασε επανειλημμένως δεκάδες ανθρώπους με χιλιάδες ευρώ. Δεν φτάνει το αίμα που χύθηκε άπο την σε βάρος τους βία των αστυνομικών οργάνων (φωτο), προκειμένου να γίνει και να παραμείνει Επίσκοπος, έπρεπε να  τους αφαιμάξει και οικονομικά!

Ο τίτλος αυτός ανήκει σε πολιό ιεράρχη της ελλαδικής εκκλησίας, ο οποίος, θέλοντας να πληροφορηθεί αν τα αναρτηθέντα στο διαδίκτυο δημοσιεύματα («Καμπάνες σε Αγωνιζόμενους Χριστιανούς», «Λυπηρό ότι παραμένουν αμετανόητοι») έχουν αποστολέα τον επίσκοπο Λάρισας κ. Ιγνάτιο, μας γράφει:

«… Λαρισαίοι Χριστιανοί, διαβάζοντας στα διάφορα χριστιανικά και μη σάιτ την ανακοίνωση του αδελφού και συνεπισκόπου μου Ιγνατίου ότι με δύο ακόμα αποφάσεις (μία του Αρείου Πάγου και η δεύτερη του Εφετείου Λάρισας) καταδικαστήκατε όχι για ηθικά, δογματικά, οικονομικά, πνευματικά παραπτώματα αλλά γιατί δεν τον αποδέχεστε και δεν τον αναγνωρίζετε ως πνευματικό σας πατέρα, επειδή παραβίασε το σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και αγνόησε τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, έπαθα ψυχική ταραχή. Επικοινώνησα με αρκετούς αδελφούς με το ερώτημα αν υπάρχει παρόμοια εκκλησιαστική περίπτωση παγκοσμίως και η απάντησή τους υπήρξε αρνητική. Δεν βρέθηκε ούτε ένας εκκλησιαστικός-πνευματικός ηγέτης που να καταδίκασε 34 άτομα «για την κατ’ εξακολούθηση υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του μητροπολίτου…» σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Αλλά ποια ήταν τα υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα βάσει των οποίων σας έκριναν και σας καταδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια;

Τα “ΑΝΑΞΙΟΣ”; Μα αυτά είναι καταχωρημένα στο τυπικό της ορθόδοξης εκκλησίας μας από αιώνες πριν παράλληλα προς τα “ΑΞΙΟΣ”, δεδομένου ότι από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η εκκλησία διοικούνταν δημοκρατικά και την εκλογή ποιμένων αποφάσιζε κλήρος και λαός με την ψήφο του ή με τα ΑΞΙΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΣ. 

Με ποιο δικαιολογητικό λοιπόν εκκλησιαστικοί και δικαστήρια τα μεν ΑΞΙΟΣ κάνουν αποδεκτά τα δε ΑΝΑΞΙΟΣ κρίνουν παράνομα;

Υβριστικά είναι μήπως τα: «Έξω οι κλέφτες από την εκκλησία» ή «Λάππα, τα χέρια σου στάζουν αίμα» συνθήματα που αποτελούν γεγονότα τοις πάσι γνωστά καθόσον είδαν το φως της δημοσιότητας παρ’ όλες τις… φιλότιμες προσπάθειες αρμοδίων να τα κουκουλώσουν;

Υβριστικά και συκοφαντικά μήπως είναι τα πανό, που κατά διαστήματα αναρτάτε, υπενθυμίζοντας με το περιεχόμενό τους άλλους μεν να πάψουν να σκανδαλίζουν με την εμφάνιση και τις ενέργειές τους «οι 200 αρχ/κές στολές αξίας πολλών εκατομμυρίων» άλλους δε (υπουργούς κ.ά.) ότι δεν επιτελούν το έργο τους συνειδητά δεδομένου ότι η μητρόπολη Λάρισας επί χρόνια δεν δημοσιεύει απολογισμούς ζημιώνοντας το Δημόσιο εκατομμύρια αλλά και δεν εφαρμόζουν το «πόθεν έσχες» όταν βλέπουν οι προσωπικές δαπάνες να υπερβαίνουν κατά εκατομμύρια τα έσοδα (Ιγνάτιος).

Αναφέρεσθε στα συνθήματά σας και σε πολλές άλλες περιπτώσεις (Κρίκκειο Ίδρυμα, ενοίκια ακινήτων, χωραφιών, πωλήσεις ακινήτων, δωρεές, εράνους, Προσκυνήματα, κρατικές επιχορηγήσεις, Κοινοτικά κονδύλια, κατασκηνώσεις) για τις οποίες ο ΛΑΟΣ θέλει να μάθει, όχι από περιέργεια, αλλά επειδή δεν ανέχεται, την ώρα που άλλοι πένονται, ο επίσκοπός τους, να ζει σαν μαχαραγιάς, γενόμενος αφορμή να χλευάζεται ο Χριστός και η εκκλησία μας, λες και ο Κύριός μας να συμβούλευσε όσα οι επίορκοι επί γης εκπρόσωποί του μηχανεύονται και βιώνουν.

Εάν αυτά και πολλά άλλα τέτοια συνθήματά σας είναι υβριστικά και συκοφαντικά και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του συνεπισκόπου μας Ιγνατίου δεν έχει παρά να ζητήσει, όχι μόνον την καταδίκη σας, αλλά και το ρίξιμό σας στην πυρά, μιμούμενος τους παπικούς του 15ου αιώνα (Ιερά  Εξέταση) για να ησυχάσει μια για πάντα!

Ως προς την «τελεσίδικη» απόφαση του Εφετείου για τον εκδότη της εφημερίδας «Αγώνας» και τα όσα “ψευδή και συκοφαντικά” ισχυρίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή – ότι έλαβε ο αδελφός Ιγνάτιος παρανόμως χρήματα και δώρα από το Προσκύνημα της αγίας Παρασκευής Τεμπών – και ότι επιδικάσθηκε να του καταβάλει (του Ιγνατίου) χρηματική ικανοποίηση ποσού 30.000 ευρώ «προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του», αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα! Κι αναρωτιέμαι.

1) Με το ποσό αυτό αποκαταστάθηκε η ηθική βλάβη του Ιγνατίου;

2) Το θέμα αυτό, των κλοπών και των δεσποτικών… δώρων από το προσκύνημα της αγ. Παρασκευής Τεμπών, παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΑ στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» του Τριανταφυλλόπουλου σε συνεχείς εκπομπές με πρωταγωνιστή τον π. Λάμπρο και πολλούς άλλους οι οποίοι κατήγγειλαν αυτά και πολλά περισσότερα, τα οποία είδαν και άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο και παρακολούθησαν τις βιντεοσκοπημένες συνομιλίες διαπιστώνοντας με τα αυτιά και τα μάτια τους τα «πάρε δώσε», δεν προβλημάτισαν;

Και ερωτώ: Γιατί ο αδελφός Ιγνάτιος δεν απαίτησε από τον ΑΝΤΕΝΑ χρηματική αποζημίωση για την τρωθείσα υπόληψή του που θα ανέρχονταν σε κάποια εκατομμύρια;

Ο σκοπός του πασιφανής. Φοβούμε ότι πάσχει από αναγνώριση – εωσφορικό το πάθος – και θέλει να σας ιδεί ταπεινούμενους εκλιπαρώντας τη συγγνώμη του.

Αλήθεια για ποιο λόγο; Μήπως για το αιματοκύλισμα που προκάλεσε στους πιστούς της Λάρισας με τη σύμπραξη 3.000 αστυνομικών, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ απ’ όλη την Ελλάδα; Μήπως για τη «δολοφονία» του Κανονικού και νόμιμου μητροπολίτη σας κυρού Θεολόγου ή μήπως για τις αναρίθμητες δικαστικές διώξεις σε δεκάδες πιστούς φτωχούς, μεροκαματιάρηδες, πολύτεκνους;

Επειδή αρκετοί συνεπίσκοποι δεν γνωρίζουν το θέμα, καλό θα ήταν να το επαναφέρετε δημοσιεύοντας συνοπτικά πώς ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη του αδελφού Ιγνατίου εναντίον σας και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Τελειώνοντας, να προσευχηθούμε ο Κύριος να τον ελεήσει, μην έχει το τέλος του μακαριστού πρώην Φθιώτιδος Μεθοδίου (…) που ετελεύτησε σε νοσοκομείο των Αθηνών με τις καμπάνες των ναών της μητροπολιτικής του Περιφέρειας να χτυπούν χαρμόσυνα για την απαλλαγή τους, αρνούμενοι ακόμη και να τον ενταφιάσουν στο κοιμητήριο της Λαμίας...».

Σεβασμιώτατε άγιε γέροντα, αυτό που μας προτείνετε, να δημοσιεύσουμε, δηλαδή το ιστορικό του δικαστικού διωγμού των δεκάδων χριστιανών από τον δεσπότη Ιγνάτιο γιατί δεν τον αποδέχονται ως κανονικό και νόμιμο επίσκοπό τους και ότι είναι μοιχεπιβάτης του μητροπολιτικού θρόνου της μητρόπολης Λάρισας, είναι και επιθυμία εκατοντάδων φίλων και αναγνωστών από Ελλάδα και εξωτερικό. Γι’ αυτό η εφημερίδα μας σήμερα δημοσιεύει σε πρώτη δόση τι συμβαίνει με τον επίσκοπο Ιγνάτιο και με τους πιστούς της Λάρισας.
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ αρ. φύλλου 211 /12ος/ 2014
                        http://www.agonas.org/
Αγαπητέ αναγνώστη,

Θα θέλαμε να σου κάνουμε γνωστό, ότι αναγκαζόμαστε να δημοσιεύσουμε αυτά τα λίγα, ως αντιπροσωπευτικά ενός όγκου ιστορικών, μαρτυρικών πεπραγμένων, άγνωστων στον  κόσμο και δεν το κάναμε γιατί πιστεύουμε πως όσα κάναμε είναι αποτέλεσματα της χάριτος του Θεού, και ως εκ τούτου κάθε δημοσίευση θα εκλαμβάνονταν ως ματαιόδοξη προσπάθεια προβολής. Ούτε και τώρα θα το επιθυμούσαμε αν δεν είχαμε προκληθεί σε τέτοιο βαθμό χρονιάρες μέρες- Γέννηση του Χριστού μας - από τον δεσπότη Ιγνάτιο - τεχνίτη στα δαιμονικά τερτίπια - ο οποίος δημοσίευσε την δήθεν δικαστική μας κατατρόπωση - αγνοώντας ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός - για να κλέψει την ειρήνη από τις καρδιές 34 οικογενειών και να του ασπαστούν την παπική «παντόφλα», ενώ γνωρίζει καλά ότι τα πάντα στήριξε στο ψέμα, στο χρήμα, και στην εξουσία, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ διαβάζοντας. Γράψαμε τα παρακάτω και για το ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  - προπάντων ο Τύπος - για χρόνια αρνείται πεισματικά να γράψει έστω και μια λέξη για τις δεκάδες εκδηλώσεις που κάνουμε κάθε χρόνο. Ακόμα και την αιμοδοσία μας, που είναι κοινωνική προσφορά, απαξιώνει να δημοσιεύσει. Τελευταία μάλιστα αρνήθηκαν ακόμη τις απαντήσεις μας στον δεσπότη Ιγνάτιο. Αυτός είναι ο λόγος!
Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί. Αυτά αποτελούν την αρχή.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο  «ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ»
Ήταν 15 Μαΐου 2004 ημέρα γιορτής του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλείου. Στο κάλεσμα του κόσμου να παρευρεθεί στην ειρηνική – όπως κάθε φορά – με πανώ διαμαρτυρία και προς τις αρχές του τόπου που για οκτώ (8) χρόνια μένουν απαθείς ως προς την παρανομία που έγινε στην τοπική μας Εκκλησία, η απάντηση υπήρξε άμεση και ολοπρόθυμη.
Η εφημερίδα μας είχε “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ” προς όλους τους επίσημους φορείς της πολιτείας, και τους καλούσε να ενσκύψουν στο πρόβλημα πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή του προς το καλό της πόλης και της Εκκλησίας.
Πολυπληθής η παρουσία πιστών κάθε ηλικίας και φύλου διατράνωναν με πανώ και πλακάτ το πόθο τους για μια ελεύθερη και ζώσα εκκλησία.
Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, και η πομπή με τους Ιερείς, αγήματα, λάβαρα, δεσποτάδες περνούσαν μπροστά από τους συγκεντρωμένους-διαμαρτυρομένους, κάποιος μέσα από τους ακολουθώντας την πομπή άρχισε να ωρύεται – ήταν η μόνη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο – ότι γρήγορα όλους αυτούς θα τους τακτοποιήση!
Δεν άργησαν να έρθουν τα μαντάτα. Στις 23 Μαΐου 2004 (7 ημέρες αργότερα) ο Προϊστάμενος, – Πρόεδρος Εφετών Λάρισας – ήταν ο κύριος που ωρύονταν – με έγγραφο του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (προς ενημέρωση) ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, από την Αστυνομία «να ενεργήση τα δέοντα δια την τιμωρία των ενόχων και δια την εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου εις το μέλλον». Το έγγραφο αυτό άμεσα κοινοποιείται σε: Υ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ & Β΄ Α.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΤ. Π. ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Τ. ΥΠΑΙΘΡΟΥ, με την παρατήρηση, «Για πλήρη εφαρμογή των εντελλομένων και ειδικότερα της τελευταίας παραγράφου» (δηλαδή γρήγορα τακτοποιήστε τους).
Τέτοιο έγγραφο και μάλιστα από Πρόεδρο Εφετών δεν γνωρίζουμε εάν έχει σταλεί ποτέ σε μία από τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα και με γεγονότα σοβαρά που για μέρες ολόκληρες οι πληγείσες περιοχές προσπαθούν να συνέλθουν.
Ο κ. Πρόεδρος – αναρμοδίως – χαρακτήρισε τους αγωνιζόμενους, πριν πάσης διαδικασίας, ενόχους, εννοώντας «μαζέψτε τους ταραξίες ενόχους και φέρτε τους να τους περιποιηθώ».
Κύριε Πρόεδρε, δεν γνωρίζετε ότι, κανείς δεν δικαιούται να ενοχοποιήσει κάποιους, πολλώ μάλλον δικαστής ανώτατος, που είναι θεσμικά ταγμένος τελεσίδικα να κρίνει; Ο δικαστής δεν είναι κατήγορος. Είναι δίκαιος κριτής.
Με την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια ο κ. Πρόεδρος προκάλεσε την αστυνομική παρέμβαση και την εις βάρος των αγωνιζόμενων άδικη δίωξη, παρακάμπτοντας τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, βγάζοντας μάλιστα και τελεσίδικη κρίση!
Έτσι η Αστυνομία με το έγγραφο αυτό και με την πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε στις 5 Αυγούστου σε συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων έξω από το επισκοπείο, παρούσης αστυνομικής δύναμης – όπως κάθε φορά – και χωρίς να έχει συμβεί τίποτα, παρά μόνο τα γνωστά συνθήματα, σχημάτισε δικογραφία με μάρτυρα έναν αστυνομικό – από 40-50 που ήταν η δύναμή τους – διότι, όπως φαίνεται οι άλλοι αρνήθηκαν να καταθέσουν όσα δεν έγιναν. Ο εν λόγω αστυνομικός κατέθεσε:
«Σήμερα (5-8-2004) διατάχθηκα από την Υπηρεσία μου να μεταβώ μαζί με άλλους συναδέλφους μου περί 18:45΄ στην οδό Ιωαννίνων στη Λάρισα, έξω από την Μητρόπολη Λάρισας για λήψη μέτρων τάξης γιατί εκεί είχαν συγκεντρωθεί τριάντα (30) περίπου άτομα με σκοπό να αποδοκιμάσουν τον Μητροπολίτη Λάρισας. Τα άτομα αυτά, όπως διαπίστωσα κατά την άφιξή μου στο σημείο, φώναζαν διάφορα υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Μητροπολίτη, όπως: «ΑΝΑΞΙΟΣ» και «ΛΑΠΠΑ τα χέρια σου στάζουν αίμα». Τα άτομα αυτά επαναλάμβαναν όλα μαζί τις παραπάνω ύβρεις για αρκετή ώρα, τόσο κατά την παραμονή του Μητροπολίτη εντός της Μητρόπολης, όσο και κατά την αποχώρησή του. Μάλιστα κατά την έξοδό του κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Μητροπολίτη αλλά συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς. Μεταξύ αυτών που αναγνώρισα είναι (αναφέρει 3 άτομα) – και καταλήγει –. Μετά την έξοδο του Μητροπολίτη και την απομάκρυνσή του από την Μητρόπολη, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν» (φωτ. πίσω).
Παρακολουθώντας την εξέλιξη φθάσαμε στις 2 Σεπτεμβρίου 2004 όπου βρίσκουμε τον δεσπότη Ιγνάτιο με πέντε (5) ιερομονάχους να καταθέτουν στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα.
Η κατάθεση του δεσπότη Ιγνατίου έλεγε:
«Είμαι Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου. Την 5-8-2004 και περί ώραν 18:30 περίπου, έξω από την Μητρόπολη Λάρισας, συγκεντρώθηκαν τριάντα (30) περίπου άτομα, τα οποία χωρίς καμιά πρόκληση με εξύβρισαν επανειλημμένα με τις φράσεις: «ΑΝΑΞΙΟΣ», «ΛΑΠΠΑ τα χέρια σου στάζουν αίμα», «Έξω οι κλέφτες από την Εκκλησία» κ.λ.π. Τις φράσεις αυτές επανέλαβαν, φωνάζοντας όλοι μαζί και προσέβαλαν την τιμή και αξιοπρέπειά μου. Εκεί συγκεντρώθηκαν και μετά από συνεννόησή τους, με σκοπό να με εξυβρίσουν. Συνέχισαν τα υβριστικά αυτά συνθήματα εις βάρος μου, τόσο κατά την παραμονή μου εντός της Μητρόπολης, όσο και κατά την έξοδό μου από αυτή, περί ώρα 19:15, που αναχώρησα προκειμένου να μεταβώ στην 1η Στρατιά για την τέλεση του Εσπερινού. Κατά την έξοδό μου μάλιστα κινήθηκαν απειλητικά, σε βάρος μου, με άγριες διαθέσεις αλλά συγκρατήθηκαν από αστυνομικούς και δεν κατόρθωσαν να με κτυπήσουν. Από τους συγκεντρωμένους αναγνώρισα (αναφέρει 14 άτομα) και συνεχίζει. Επιθυμώ την Ποινική τους δίωξη και τη νόμιμη τιμωρία τους» (φωτ.πίσω).
Ίδιες ακριβώς ήταν και οι υπόλοιπες καταθέσεις κατηγορίας των 5 ιερομονάχων, χωρίς πουθενά να αναφέρονται έκτροπα, πέτρες, ξυλοδαρμοί, τζάμια σπασμένα κ.α. καθώς και στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.
Η υπόθεση προχωρά ταχύτατα. Η αστυνομία στις 28-9-2004 επιστρέφει την «1205/24-5-2004 παραγγελία του Προϊσταμένου Εφετείου Λάρισας», και αναφέρει: «Σας υποβάλλουμε προσηρτημένα σχηματισθείσα από την Υπηρεσία μας δικογραφία, αποτελούμενη από επτά (7) εκθέσεις ένορκης κατάθεσης μαρτύρων, για εξύβριση (άρθρο 361 Π.Κ.) του εγκαλούντος Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ… πράξη που έλαβε χώρα την 5-8-2004 ώρα 18:30 περίπου στη Λάρισα, έξω από τη Μητρόπολη Λάρισας, από συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων αναγνωρίσθηκαν οι κάτωθι: (αναφέρονται 16 ονόματα – ένα άγνωστο).
Οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν στον Γ΄ Πταισματοδίκη Λάρισας στις 29-10-2004 απολογιστικό υπόμνημα αντικρούοντας όλα αυτά που ισχυρίζονταν ο κ. Ιγνάτιος ζητώντας παράλληλα ο φάκελος με την υπόθεση να παραπεμφθεί σε άλλη εφετειακή περιφέρεια.
Η ποινική δίωξη δεν προχωρούσε, παρ’ όλη τη σφοδρή επιθυμία του κ. Προϊσταμένου Εφετών, του δεσπότη Λάρισας και των μαρτύρων κατηγορίας να μας κλείσουν φυλακή και δεν προχωρούσε γιατί δεν στοιχειοθετούνταν αδίκημα και ως εκ τούτου με το νόμο 31/3364/05 μπήκε στο αρχείο.
Ο δεσπότης στη συνέχεια, που ετρώθη το γόητρό του γιατί δεν πήγαν οι αμφισβητίες Αγωνιζόμενοι να τον προσκυνήσουν, ως άλλος Ηρώδης πλήρης χριστιανικής οργής, αποφασίζει την εξόντωση των «δικαίων ως βαρείς και βλεπόμενους». Καταθέτει:
Α) Στις 14-1-2005 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Β) Στις 28-2-2005 Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας κατά 15 ατόμων και

Γ) Στις 10-4-2005 άλλη Αγωγή σε 18 ακόμη άτομα, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση.


Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΗ ΔΕΞΙΑ Ο  ΑΡΧΙΜ ΤΙΜΟΘΕΟΣ  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Μητρόπολη Αθηνών χειροτονία Ιγνατίου Λάππα για την Λάρισα κεκλεισμένων των θυρών Είσοδος μόνο με προσκλήσεις στους πατριώτες του απο Σαλαμίνα Οι  χριστιανοί της Λαρίσης ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΊΖΟΝΤΕ και  διατρανώνουν ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ !
Η συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.