Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η αιρετικών προδιαγραφών "ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" έχει σάρκα από την σάρκα της "Ιεράς" Συνόδου! ----Ή: Βάλε το λύκο να φροντίζει τα πρόβατα!!!


Εἴδαμε μιὰ ἀνάρτηση στὸ ἱστολόγο "Εἰς ὦτα ἀκουόντων" σχετικὰ μὲ ἄλλη μιὰ ἀντι-Ὀρθόδοξη δραστηριότητα τῆς «Ἱερᾶς» Συνόδου (μὲ εἰσαγωγικὰ πλέον τὸ Ἱερᾶς) νὰ πράττει τὸ ἑξῆς τραγελαφικὸ καὶ παρανοϊκό:
Ἐνῶ ἔχει χαρακτηρίσει τὴν «Βιβλικὴ Ἑταιρεία» ὡς μὴ ὀρθόδοξη ὀργάνωση, δηλαδὴ ὀργάνωση ποὺ ἐξυπηρετεῖ αἱρετικὲς σκοπιμότητες, τοποθετεῖ πρόεδρο καὶ μέλος τῆς «Βιβλικῆς Ἑταιρείας»  δύο «ὀρθόδοξους» Μητροπολίτες (μέλη τῆς Ὀρθόδοξης Συνόδου), ὅπως τὸν Δημητριάδος Ἰγνάτιο καὶ τὸν Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμο(!!!),
ἐνῶ συμμετεῖχαν σὲ αὐτὴ ἕνας Παπικὸς Ἀρχιεπίσκοπος, ὁ Κερκύρας Ἰωάννης Σπιτέρης καὶ ἕνας ἱερωμένος τῆς Ἑλληνικῆς Εὐαγγελικῆς Ἐκκλησίας, ὁ κ. Μελέτιος Μελετιάδης (Προεδρεύων στὸ τελευταῖο Δ.Σ. τῆς Βιβλικῆς ἑταιρείας).
Νά, λοιπόν, ἡ «Ἕνωση τῶν Ἐκκλησιῶν» στὴν πράξη! Ἐπιστευόμαστε τὴν συνδιαχείρηση τῆς ἱερὰς ὑποθέσεως τῆς ἐκτυπώσεως καὶ διαδόσεως τοῦ Εὐαγγελίου στοὺς αἱρετικοὺς Οἰκουμενιστές-μεταπατερικούς, Παπικοὺς καὶ Προτεστάντες Ἐπισκόπους! Λές καὶ δὲν ὑπάρχει "Ἀποστολικὴ Διακονία" τῆς Ἐκκλησίας! Λὲς καὶ δὲν μποροῦσε νὰ ἀναλάβει αὐτὸ τὸ ἔργο κάποιο Ὀρθόδοξο Μοναστήρι (π.χ. Ι.Μ. Βατοπεδίου), ποὺ τὰ κονδύλια γιὰ ἀγορὰ κοτόπουλων, νὰ διαθέσει καὶ γιὰ ἐκτύπωση Κ. Διαθήκης!
Καὶ ὅμως, ὅταν πρὶν δυὸ χρόνια δημιουργήθηκε σάλος γιὰ τὴν διανομὴ τῆς Κ. Διαθήκης σὲ διάφορες πόλεις τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ αἵρετικούς, ἡ «Ἱερὰ» Σύνοδος ἐσφύριζε ἀδιάφορα!
Οἱ δὲ Ἐπίσκοποι, καὶ οἱ Γέροντες, καὶ οἱ Πνευματικοί, καὶ οἱ Ποιμένες κοιμοῦνται τὸν βαρούχειον ὕπνο. Καὶ διαμοιράζουν Κ. Διαθήκες, μὲ ..."ξένα κόλυβα" προτεσταντικά!
Σιγὰ μὴ διαταράξουν τὴν σχέση τους μὲ τὴν θεσμικὴ κακόδοξη Ἱεραρχία, καὶ χάσουν τὶς τιμὲς καὶ τὴν ὑπακοὴ ποὺ ἀπολαμβάνουν ἀπὸ τὰ πνευματικά τους τέκνα!
Δημοσιεύουμε τὴν ἀνάρτηση!
 Πηγή: "Εἰς ὦτα ἀκουόντων"
Η “ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” είναι Ορθόδοξη οργάνωση;
Περιμένουμε απάντηση. !!!!!!!!     (Σιγά μην απαντήσουν....)
1. Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο: η “ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” είναι Ορθόδοξη οργάνωση; Κι αν ναι, γιατί για χρόνια, άλλα μας λέγατε;
 Στην Ε΄ Διορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων (13-18/5/1993) καταρτίσατε έναν κατάλογο των αιρετικών ομάδων, στον οποίο περιλαμβάνεται και η Βιβλική Εταιρεία ( 9η σειρά).
Επίσης ο μακαριστός π. Αντ. Αλεβιζόπουλος – εντεταλμένος από την Εκκλησία για θέματα αιρέσεων – την κατατάσσει μεταξύ των Προτεσταντικών παραφειάδων, ο δε Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως – καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
– απάντησε με σκληρή γλώσσα σε κάποια “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”(!!) που μοίραζε δωρεάν στην Πελοπόννησο, Καινή Διαθήκη της Βιβλικής Εταιρείας (58.000 τεμάχια) λέγοντας: «Η Καινή Διαθήκη την οποία προσφέρετε, καλή, βεβαίως είναι, γιατί είναι ο λόγος του Θεού – αν και η μετάφρασή της, σαν ανθρώπινο δημιούργημα, έχει λάθη, – αλλά δεν θέλουμε την προσφορά του θείου λόγου από σας».
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, σε εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο παρουσίασε τους λόγους που καθιστούσαν απαράδεκτη τη μετάφραση της Κ. Διαθήκης της Βιβλικής Εταιρείας.
Εάν λοιπόν είναι αιρετική, πώς ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για χρόνια υπήρξε Πρόεδρος της Βιβλικής Εταιρείας, και Αντιπρόεδρος των Βιβλικών Εταιρειών του Κόσμου; (Στην τελευταία συμμετέχουν ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες…). Και είναι δυνατόν, “Ορθόδοξος” επίσκοπος να καυχάται, γιατί κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων είχε γεμίσει ο Βόλος με «εθελοντές» που μοίραζαν Κ.Δ. της εν λόγω εταιρείας σε ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, γραφεία, καφενεία… και όπου αλλού.
«Τί παραλογισμός αλήθεια! Μία Εκκλησία με δύο γνώμες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα! Μία Εκκλησία, η οποία με το ένα χέρι πολεμάει τους λύκους που απειλούν το ποίμνιό της, αλλά με το άλλο τους ταΐζει με τις σάρκες των παιδιών της! Ο Θεός να φωτίσει τους Ιεράρχες μας!» (www.egolpion.com)
Ο πιστός λαός περιμένει επίσημη καθαρή απάντηση, για την βιβλική εταιρεία και τον Δημητριάδος Ιγνάτιο.


2. ΜΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
Η πρακτική αυτή συνεχίζεται, δυστυχώς, από την Βιβλική Εταιρεία ως σήμερα, υποθάλπεται δε και από εκκλησιαστικά πρόσωπα...
    Το έργο αυτό της διακοπής της συνέχειας του ελληνικού λόγου ασκούσαν με τον δικό τους τρόπο και οι προτεσταντικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής τον 19ον αι.
Εφάρμοζε, μάλιστα, η Βιβλική Εταιρεία (B.F.B.S.) μια κακόβουλη τακτική, που δυστυχώς συνεχίζεται ως σήμερα. Για να αποσπάσουν την άδεια των Ελληνικών Εκκλησιαστικών Αρχών, στην πρώτη έκδοση δημοσίευαν την μετάφραση μαζί με το πρωτότυπο. Στις επανεκδόσεις όμως αφαιρούσαν το πρωτότυπο, αφήνοντας μόνη την μετάφραση. Καλλιεργούσαν, έτσι, στον ελληνικό Λαό την συνείδηση, ότι η νεοελληνική μετάφραση είναι το αγιογραφικό κείμενο.
Για την Παλαιά Διαθήκη, εξ άλλου, καταφεύγοντας στο «πρωτότυπο» εβραϊκό, απέρριπταν σιωπηρά και στην πράξη το κείμενο της Μεταφράσεως των Ο’, που ναι μεν δεν είναι το πρωτότυπο για μεγάλο αριθμό παλαιοδιαθηκικών βιβλίων, είναι όμως το παραδοσιακό κείμενο της Εκκλησίας, ήδη από τους πρώτους αιώνες.
Η πρακτική αυτή συνεχίζεται, δυστυχώς, από την Βιβλική Εταιρεία ως σήμερα, υποθάλπεται δε και από εκκλησιαστικά πρόσωπα, τα οποία συνευδοκούν στην κυκλοφορία της Μεταφράσεως χωρίς το πρωτότυπο για λόγους οικονομίας, λησμονώντας όμως, ότι για τον Ελληνισμό η παραθεώρηση του πρωτοτύπου της Καινής Διαθήκης είναι πρόβλημα εθνικό, διότι αναιρείται η συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και η γλώσσα του Ευαγγελίου, που γέννησε την νεοελληνική γλωσσική μορφή.
 Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός
«Ο "Έλλην λόγος" στην Ορθοδοξία» (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)
Ολόκληρο εδώ:
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ         www.egolpion.com



3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»
 Στα πλαίσια της επιδρομής με την κωδική ονομασία «ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ 4» οι προτεστάντες της Ε.Ι.Ε αφού εφοδιάστηκαν με58.000Καινές Διαθήκες από την «Ορθόδοξη» Βιβλική Εταιρία στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβασμ. Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, για τον «εκχριστιανισμό» της Πελοποννήσου, επισκέφθηκαν και το Άργος. Η καταγγελία που λάβαμε λέει τα εξής:
Καλησπέρα σας,
θέλω να καταγγείλω την επιχείρηση προσηλυτισμού από την Προτεσταντική Αίρεση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση" στην πόλη μου το Άργος σήμερα Σάββατο 23/07/11.
Τις μεσημβρινές ώρες (γιατί άραγε;) αφέθηκαν ή κρεμάστηκαν σε πόρτες σπιτιών και καταστημάτων πλαστικές σακκούλες που έγραφαν επάνω "Ο Θεός σε αγαπάει" και μέσα περιείχαν:
1.     Φυλλάδιο με τίτλο "Πρόκληση Ζωής" μια σύντομη βιογραφία και συμπεράσματα από τη Διαδρομή & Πορείατου Κώστα Μακρή από το γιό του Ιωνάθαν Πρόεδρο της εν λόγω αίρεσης και εκπρόσωπο της οικογένειας.
2.     Επιστολή προς τους αναγνώστες που τους προτρέπει να μελετήσουν την Καινή Διαθήκη
3.     Φυλλάδιο με την επιγραφή "Γιατί..." και ένα μεγάλο "?"  στο κέντρο που μέσαεξηγεί πως και τι για την τσαντούλαπου βρήκε ο αναγνώστης επίσης στο ίδιο φυλλάδιο υπάρχει και επιστολή ενδιαφέροντος όπου μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να παραγγείλεις "δωρεάν" κάποια προϊόντα.
4.     Μία Καινή Διαθήκη (εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος κλπ) των εκδόσεωνΕλληνική Βιβλική Εταιρεία μεταφρασμένη στην δημοτική υπό των καθηγητών Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλήτη και Ι. Καραβιδόπουλου.
5.     Ένας ψηφιακός δίσκος που περιέχει ηχογραφημένη την παραπάνω μετάφραση της Καινής Διαθήκης πάλι από τις εκδόσεις τηςΕλληνικής Βιβλικής Εταιρείας.
Εμείς αφού εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη λειτουργία της Βιβλικής Εταιρίας η οποία βοηθάει τον προσηλυτισμό χιλιάδων Ελλήνων Ορθοδόξων σε αιρέσεις απωλείας, καλούμε τους Ορθοδόξους πιστούς της Πελοποννήσου να αντισταθούν στην προσηλυτιστική εξόρμηση των αιρετικών. Κλείστε τις πόρτες σε όποιον θέλει να σας «εκχριστιανίσει», αντισταθείτε σε όποιον αιρετικό ήρθε στα άγια χώματα της Πελοποννήσου για να σας διδάξει τον «χριστό». Ο «χριστός» των αιρετικών είναι ένας ξένος θεός που δεν έχει καμιά σχέση με τον Αληθινό Χριστό της Εκκλησία μας.
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
24  ΙΟΥΛΙΟΥ  2011 

4. 22η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας
γραφείο ειδήσεων Amen.gr
30 Μαρτίου 2013

Το Σάββατο 30 Μαρτίου έλαβε χώρα η εικοστή δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μέσα σε κλίμα αδελφικής εν Χριστώ αγάπης συναντήθηκαν τα 35 μέλη της Εταιρίας που ανήκουν στην Ορθόδοξη, Καθολική και Ευαγγελική Εκκλησία. Κάθε χρόνο η συνέλευση των μελών της Εταιρίας είναι μια καλή ευκαιρία οικουμενικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με κοινό στόχο τη διάδοση της Αγίας Γραφής στην πατρίδα μας.
Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος που είναι και Πρόεδρος της Εταιρίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος που είναι μέλος του Δ.Σ. Αντιπρόεδρος της Εταιρίας είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας της Καθολικής Εκκλησίας κ. Ιωάννης Σπιτέρης. Προεδρεύων στο τελευταίο Δ.Σ. από την Ευαγγελική Εκκλησία ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Γενικής Συνόδου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας αιδέσ. Μελέτιος Μελετιάδης.  
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης παρουσιάζοντας την έκθεση του προς τα μέλη, ανέφερε ότι για το έτος 2012 η συνολική κυκλοφορία εντύπων Αγίων Γραφών και Καινών Διαθηκών ήταν 324.784 αντίτυπα, ενώ οι ηχητικές εκδόσεις των ιερών κειμένων έφτασαν τα 103.882 CD.
Μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας υλοποιήθηκε και την περασμένη χρονιά από τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» και την «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». Για τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά διένειμαν σημαντικό αριθμό αντιτύπων της Καινής Διαθήκης σε σχολεία που βρίσκονται στο χώρο ποιμαντικής ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φέρνοντας σε πέρας ένα αξιόλογο πρόγραμμα διανομής στην πόλη των Αθηνών. Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» συνέχισε το έργο της το περασμένο καλοκαίρι στον Έβρο, διανέμοντας Καινές Διαθήκες δωρεάν τόσο σε νεοελληνική μετάφραση όσο και σε τουρκική γλώσσα σε τουρκόφωνους της Θράκης. 
Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω κρίσης που οδήγησαν την Εκκλησία της Ελλάδος να επικεντρώσει το έργο της κυρίως στην παροχή συσσιτίων και γενικότερης ανθρωπιστικής βοήθειας δεν έλειψε η ανταπόκριση στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων της Καινής Διαθήκης από τις Ιερές Μητροπόλεις της Νέας Σμύρνης, Ιεραπύτνης & Σητείας, Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως, Κερκύρας Παξών & Διαποντίων νήσων, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.
Αξιόλογες επίσης είναι και οι συνεργασίες για την παραγωγή ειδικών εκδόσεων της Καινής Διαθήκης (αρχαίο κείμενο και μετάφραση) για λογαριασμό μιας ομάδας χριστιανών από την Κορέα και για πρώτη φορά για την «Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα Λυδία» από τη Θεσσαλονίκη.
Ένα πρόγραμμα για το οποίο πάντοτε γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την πραγματοποίηση του είναι η δωρεάν διανομή Καινών Διαθηκών στον στρατό. Τη χρονιά που πέρασε εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για 7.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης ειδικής έκδοσης με εξώφυλλο παραλλαγής. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Εταιρίας, ήδη μοίρασε δύο φορές σε στρατόπεδα της  επαρχίας του και μέχρι το Πάσχα πρόκειται να γίνει ανάλογη διανομή σε στρατόπεδα του Έβρου. Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διανομής πραγματοποιήθηκε και στην Κύπρο. 
Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία εγκαινίασε φέτος μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων η οποία προσφέρει στους μικρούς αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες ένα παραμυθένιο ψηλάφισμα στις παραβολές του Ευαγγελίου με τίτλο «Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς». Ήδη υπάρχει πολύ ζωηρό ενδιαφέρον από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Αμερικανική Βιβλική Εταιρία για να μεταφραστεί η έκδοση στα αγγλικά και να εκδοθεί επίσης και ως e-book. Επίσης μία εξαιρετική έκδοση είναι «Το Απόλυτο Βιβλικό Κουίζ» που αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα για γονείς, παιδιά, ιερείς, δασκάλους και μαθητές των κατηχητικών σχολείων.
Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για το σεμινάριο εκπαίδευσης μεταφραστών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι, εκ των οποίων άλλοι ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες και άλλοι διδάκτορες και πανεπιστημιακοί καθηγητές Θεολογίας όλων των βαθμίδων. Το σεμινάριο διοργανώθηκε με ευθύνη της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και ήταν μια πρωτοβουλία συνεργασίας του Ινστιτούτου Nida της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας, του Τμήματος Υπηρεσιών Μετάφρασης των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Τέλος, ολοκληρώθηκε το ανέβασμα της νέας ιστοσελίδας για τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Έχει νέο σχεδιασμό, είναι πιο εύκολη στη χρήση της και βέβαια βελτιώνεται και αναπτύσσεται διαρκώς. Η διεύθυνσή της είναι www.greekbibles.org και θα δώσει μια νέα ώθηση στην προώθηση των εκδόσεων.
 http://www.amen.gr/article13115

Από http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html
Δυστυχώς  ο  Μητροπολίτης  Αλεξανδρουπόλεως  ήταν  εκείνος που το 2011 είχε  υποστηρίξει  την   βιβλική εταιρεία  είχε κυκλοφορήσει  ένα  CD με την  απαράδεκτη μετάφραση  της  Κ. Διαθήκης  απο τον Ν. Βάμβα και την επίσης  απαράδεκτη  μουσική  επένδυση  του  Βολιώτη μουσικού  που μάλλον  ικανοποίησε  και  την  Ακαδημία "Θεολογικών" (βλ. αντιπατερικών )σπουδών  της Ι.Μ Βόλου η οποία επίσης  διαφήμισε  αυτό  το CD. - See more at: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html#sthash.kdxhAqKX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.