Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο ΕΞΟΥΝΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ!!! --Δόλια προσπάθεια για αλλοίωση των Ορθοδόξων κριτηρίων και συνειδήσεων. Ἐμμεση εξίσωση του Ορθοδόξου αγίου Πάπα Λέοντος μὲ τους σύγχρονους αιρετικούς Πάπες και Πατριάρχες!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ημερίδα αφιερωμένη σε Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Πάπα Φραγκίσκο  καμουφλαρισμένη  πίσω από άλλη ημερίδα για τον Άγιο Λέοντα Α' πάπα Ρώμης, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης !!!
Πηγή: "Κατάνυξις"


Θέμα της ανάρτησης: Πρεμούρα για επιστημονική τεκμηρίωση μιας σύγκρισης της αλήθειας με το ψέμα. Έχουμε γράψει και παλαιότερα σε σχόλιο μας εδώ:
[..] Το γεγονός οτι ο πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη έχει αποδειχθεί. Κάθε του κίνηση είναι στρατηγικά μελετημένη και επικοινωνιακά θωρακισμένη προφανώς από πρωτοκλασάτους image makers παγκοσμίου φήμης.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό, υποψιάζονται πως κορυφαίες επικοινωνιακές επιτυχίες, όπως το εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ και η υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης, έχουν συγκεκριμένη ταρίφα και προσφέρονται ή χρηματοδοτούνται από τους έχοντες συμφέροντα.
Στον καταδικασμένο δεύτερο αυτής της κοσμικής κούρσας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, που έχει απωλέσει το μοναδικό
συγκριτικό του πλεονέκτημα, το πλεονέκτημα της αποκλειστικότητος της αληθείας της Ορθοδοξίας, βοά η καρδιά μας πως ματαιοπονεί και αγωνιά εις μάτην[...]
Πρόκειται για μία διεθνή επιστημονική ημερίδα υπό τον γενικό τίτλο «Πρότυπα Θρησκευτικών Ηγετών στον 21ο αιώνα». Η εκδήλωση για τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες είναι μια παράλληλη εκδήλωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, 20 και 21 Απριλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας και με θέμα
«Ο Πάπας Λέων Α΄, ως γέφυρα διαλόγου Ανατολής και Δύσης».
Το διήμερο συνέδριο αναμένεται να φωτίσει ενδιαφέρουσες πτυχές της δράσης του Πάπα Λέοντα Α΄ (440‒461 μΧ), ο οποίος στις ορθόδοξες πηγές χαρακτηρίζεται ως στύλος της Ορθοδοξίας και άγιος της Εκκλησίας, καθώς υπήρξε μέγας θεολόγος, πολυγραφότατος, με μεγάλη κατάρτιση, ήθος και προσήλωση στην ορθόδοξη παράδοση.


O λόγος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο λόγος του Επισκόπου της Ρώμης, Πάπα Φραγκίσκου «συμπορεύονται» την ερχόμενη Τρίτη 21 Απριλίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα δεδομένα των δύο Εκκλησιών.
Πρόκειται για διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας, (μία συνεργασία της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Graz και του Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Γραμματείας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ), αφιερωμένη στους δύο ηγέτες, υπό τον γενικό τίτλο «Πρότυπα Θρησκευτικών Ηγετών στον 21ο αιώνα» και η οποία θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στο αμφιθέατρο Γ' του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ).
Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του Βατικανού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ενώ θα μιλήσουν (στην πρώτη συνεδρία) ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου καθηγητής (ΑΠΘ) Ανδρέας Νανάκης (Βαρθολομαίος Α΄, παγκόσμια προσωπικότητα), ο Καθηγητής (Graz) Pablo Argarate, (The New Bishop of Rome: A Revolution?), ο Αν. Καθηγητής (ΑΠΘ) Παναγιώτης Υφαντής (Αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας. Η χριστοκεντρικότητα της ποιμαντικής διακονίας του πάπα Φραγκίσκου), ο Αν. Καθηγητής (ΑΠΘ) Στυλιανός Τσομπανίδης (Ο «οικουμενικός λόγος» του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου) και ο Ομ. Καθηγητής (Graz) Γρηγόριος Λαρεντζάκης, (Η «επικοινωνία» των επισκόπων Ρώμης–Κωνσταντινούπολης. Συνέχειες και ασυνέχειες).  Στην δεύτερη συνεδρία θα μιλήσουν, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Κέρκυρας Ιωάννης Σπιτέρης, («H Χαρά του Ευαγγελίου»: Η εικόνα της Εκκλησίας σε μια πορεία διαλόγου), Ο ομ. καθηγητής (ΑΠΘ) Πέτρος Βασιλειάδης, («H Χαρά του Ευαγγελίου»: Μία Ορθόδοξη ιεραποστολική αποτίμηση) και ο επ. καθηγητής (ΑΠΘ) Χρήστος Τσιρώνης («H Χαρά του Ευαγγελίου»: Κοινωνική και ηθική θεώρηση).
Η εκδήλωση για τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες είναι μια παράλληλη εκδήλωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, 20 και 21 Απριλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας και με θέμα «Ο Πάπας Λέων Α΄, ως γέφυρα διαλόγου Ανατολής και Δύσης». Το διήμερο συνέδριο αναμένεται να φωτίσει ενδιαφέρουσες πτυχές της δράσης του Πάπα Λέοντα Α΄ (440-461 μΧ), ο οποίος στις ορθόδοξες πηγές χαρακτηρίζεται ως στύλος της Ορθοδοξίας και άγιος της Εκκλησίας, καθώς υπήρξε μέγας θεολόγος, πολυγραφότατος, με μεγάλη κατάρτιση, ήθος και προσήλωση στην ορθόδοξη παράδοση.
Όπως αναφέρει για την ημερίδα ο αν. καθηγητής Χρ. Αραμπατζής, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, «η πρωτοβουλία των δύο πανεπιστημίων έγινε αμέσως αποδεκτή και υποστηρίχθηκε από τη διοίκηση του ΑΠΘ, καθώς αποτελεί μία επιστημονική αποτίμηση της δράσης και των παρεμβάσεων των δύο μεγάλων ηγετών του χριστιανικού κόσμου. Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος εκπλήσσουν συνεχώς την παγκόσμια κοινότητα τόσο για τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην πολιτική, οικολογία, κοινωνία, όσο και για τους νέους τρόπους συνεργασίας και κοινής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
https://www.auth.gr/news/conferences/18534

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.