Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η Πίστη διασύρεται για πολλοστή φορά από τους Παπικούς. Ο πατρ. Βαρθολομαίος αλλοιώνει την Πίστη, αλλά και "κοινωνεί" με τους διαστροφείς της (χωρίς ούτε μια διαμαρτυρία για "τα μάτια"). Και οι "Ορθόδοξοι" Ποιμένες τὸν μνημονεύουν και αδιαφορούν αν συμμετέχουν σ' αυτό το γαϊτανάκι της αίρεσης!




Κολομβία -Επίσκοπος:

Είμαστε σίγουροι ότι μαθητές του Ιησού δεν ήταν γκέι;

Ή ότι η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ήταν λεσβία;


Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης 
Τις απόψεις του για τις σχέσεις της Καθολικής Εκκλησίας της Κολομβίας με την ομοφυλοφιλική κοινότητα προσπάθησε να εξηγήσει ο επίσκοπος Χουάν Βισέντε Κόρδοβα, χρησιμοποιώντας «προχωρημένο» λεξιλόγιο και παραδείγματα. Τελικά όμως κατάφερε να ενοχλήσει (αν όχι εξοργίσει) τους πάντες.
Για την ιστορία ο επίσκοπος Βισέντε Κόρδοβα ήταν γενικός γραμματέας της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου των Άνδεων, ο επίσκοπος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αμαρτία η αγάπη μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών.
Αναρωτήθηκε μάλιστα: μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι από τους μαθητές του Ιησού δεν ήταν γκέι; Ή ότι η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ήταν λεσβία;
Η λέξη βέβαια που χρησιμοποίησε για τους «γκέι» μαθητές ήταν mariconcito, μια υποτιμητική έκφραση για τους γκέι.
Πάντως για την Μαρία την Μαγδαληνή εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον δεν ήταν λεσβία, «καθώς πέρασαν πολλοί από τα πόδια της».
Ο επίσκοπος πάντως ξεκαθάρισε ότι καμία έλξη δεν είναι κακή. «Όταν λένε ότι ένας ομοφυλόφιλος είναι αμαρτωλός, εγώ θα απαντούσα ότι το ίδιο μπορούμε να πούμε και για έναν ετεροφυλόφιλο. Η αμαρτία είναι αλλού. Είναι να μην σέβεσαι την αξιοπρέπεια των άλλων».
 http://ekklisiaonline.gr/index.php/vaticano/item/1623

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.