Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η Νέα «εκκλησία» είναι εδώ! Οι Νέες Κοσμικές Εορτές πανταχού παρούσες!



Η Νέα «εκκλησία» είναι εδώ!
Οι Νέες Κοσμικές Εορτές πανταχού παρούσες!
Του Ν. Πανταζή
   
Την περασμένη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, πήγαμε να κοινωνήσουμε τα παιδιά μας μόνον, κατ’ οικονομίαν, στο Ναό των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου της Ενορίας της «Ιεράς» Οικουμενιστικής Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας του Preston στη Μελβούρνη.

Εκεί, σοκαρισμένος άκουσα υπό του Ιερατικώς Προϊσταμένου, Οικονόμου πατρός Βασιλείου Κουρτέση, να αρνείται και να περιφρονεί την Μεγάλη Εορταζομένη Αγία και Ισαπόστολο Φωτεινή, την Σαμαρείτιδα, και αντ’ αυτής, εκτοπίζοντάς την, απαράδεκτα να τοποθετεί σε ΚΗΡΥΓΜΑ (ιεροτελεστία) την ξένη και κοσμική Γιορτή της Μητέρας!!

Συγκεκριμένα ξεκίνησε το «θείο και ιερό κήρυγμά» του λέγοντας: «Το 1975 το Συμβούλιο Ηνωμένων Εθνών θέσπισε να εορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας!» κλπ. Αφιέρωσε όλο το κήρυγμα ειδικά, στην κοσμική-εμπορική αυτή Γιορτή!
Ήμαρτον, είπα μέσα μου! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει το
σατανοκρατούμενο «Συμβούλιο Ηνωμένων Εθνών» να μπερδεύεται ανάμεσά μας και να καταργεί τις δικές μας ΑΓΙΕΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ Εορτές, και να βάζει στη Θεία Λατρεία μας, μια κοσμική, ΕΜΠΟΡΙΚΗ και καθαρά ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Γιορτή, εκμεταλλευόμενοι το ιερό αυτό πρόσωπο…


Δεν έχω τίποτε με τη συγκεκριμένη Γιορτή. Σέβομαι και υπεραγαπώ το πρόσωπο της Μητέρας. Και δεν χρειάζομαι για να μου πει εμένα το «Συμβούλιο Ηνωμένων Εθνών» πότε να τη γιορτάζω και πως θα την αγαπώ! Μέχρις εδώ!
Έχουμε τη Γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Εκεί γιορτάζουμε μαζί με την ΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, και τις μητέρες όλου του κόσμου!

Αλλά, κάθε πράγμα στο καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο! Θα μπορούσε ο ιερέας στο ΤΕΛΟΣ της Θείας Λειτουργίας να αναφερθεί σε αυτήν και να πει ένα «χρόνια πολλά» στις μητέρες, μιας και ζούμε στον κόσμο αλλά δεν καταχρώμεθα τον κόσμο και δεν γινόμαστε κόσμος…

Όχι να κάνει ειδικό κήρυγμα με ειδική Λειτουργική, Απολυτήρια Επ’ Άμβωνος Ευχή ενώπιον της Εικόνος του Χριστού! Αυτό συνιστά Ιεροτελεστία, Ιεροπραξία και συντελεί σε «Ορθόδοξη» τάχα Εορτή! Μη τρελλαθούμε!

Όχι να εκτοπίσουμε, εκσφενδονίσουμε και περιθωριοποιήσουμε, όχι μόνο μία από τις μεγαλύτερες Αγίες της Ορθοδοξίας μας, την οποία η Νεολαία εδώ στο Εξωτερικό, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ιδέα ποια είναι η Αγία Φωτεινή, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες Θεολογικά Ευαγγελικές Περικοπές και ίσως:

* Η καλύτερη ευκαιρία για το καλύτερο, βαθύτερο και δυναμικότερο ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ κήρυγμα: «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΛΑΛΩΝ ΣΟΙ!!!»

* Από πού θα έρθει ο Μεσσίας; Ποιος είναι ο Μεσσίας; «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΛΑΛΩΝ ΣΟΙ!!!»

* Ποιος είναι ο Σωτήρας, ο Χριστός, ο των Πατέρων Θεός και Θεός Αληθινός; «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΛΑΛΩΝ ΣΟΙ!!!»

* Ποιος είναι ο Παντοκράτωρ Κύριος και Δημιουργός πάντων, ο Τριαδικός ημών Θεός; «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΛΑΛΩΝ ΣΟΙ!!!»

* Λόγια, που δεν είπε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ και δεν τόλμησε ΠΟΤΕ κανένα θρησκευτικό Πρόσωπο να πει!!!

* «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΛΑΛΩΝ ΣΟΙ!!!»

Και ΣΥ, κάθεσαι και μου «τσαμπουνάς» για τη Γιορτή της Μητέρας; Το παραποιημένο, παραβιασμένο και παρατραβηγμένο Mother’s Day, που κατήντησε λουλούδια και λεφτά???

Ε ΚΑΙ;;;;;;;;

Υπάρχει και το Father’s Day! (6 Σεπτεμβρίου) Λοιπόν;;; Θα εκτοπίσουμε και θα καταπατήσουμε Εορτή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και θα κάνουμε κήρυγμα για τους «μπαμπάδες»;;;

Υπάρχει και το Gay Day, Ημέρα για τους Γκέϊ (ομοφυλόφιλους, τραβεστί και ανώμαλους), θα κάνουμε κήρυγμα και για αυτούς;

Υπάρχει και Ημέρα για το AIDS, για το σεξ, για τα ναρκωτικά, ακόμη και Ημέρα…. (Ω Θεέ μου!) για τον ίδιο το Διάβολο (Lammas Day is presented as a Satanic Un-holy Day” or “the Devil’s day“) αλλά και αυτό το Εωσφορικό Halloween…. Θα κάνουμε και καμιά Αρτοκλασία;

Λοιπόν;;;

Που καταντήσαμε Σωτήρη! Κυματοθραύστης τρεχαντήρι και ‘μεις αρμενίζουμε κι ονειροπολούμε με το Θεοδωράκη «βάρκα στο γιαλό…»

Πάει η ΝΑΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ για αλλού, κατά πονηρού κι οι καραβοκύρηδες είναι αλλού….

Πάτε να βυθίσετε το Καράβι στο Πάτο του Οικουμενισμού! Φτάνει πια, κύριοι, για όνομα ΘΕΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.