Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ! Καμιά Εκκλησία, πλεόν, δεν αντιδρά στην καταπάτηση των Ιερών Κανόνων. Κανένας Επίσκοπος δεν διακόπτει την κοινωνία με τους καταπατητές των Ι. κανόνων!

  Πηγή: "agioritikovima"

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνδιαλέγεται και συμπροσεύχεται με τους Αγγλικανούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνδιαλέγεται και συμπροσεύχεται με τους Αγγλικανούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα!


Τον περασμένο Οκτώβριο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να "φρενάρει" τον διάλογο με τους Αγγλικανούς, ενώ σημείωνε και την "ανάγκη αποφυγής κάθε μορφής συμπροσευχής". Τότε στην σχετική εισήγησή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισημανε ότι αποδυναμώθηκαν οι προοπτικές του θεολογικού διαλόγου με τους Αγγλικανούς. Κι όταν μιλάμε για Αγγλικανούς εννοούμε και τις "κυρίες ιερείς και Επισκόπους", οι οποίες πρόσφατα θέλησαν να αποκαλούμε τον Θεό με θηλυκό άρθρο!  Με αυτούς λοιπόν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα συνεχίζει κανονικά και να συνδιαλέγεται και να συμπροσεύχεται! 

Οι ετήσιες άτυπες συνομιλίες Αγγλικανικής και Ορθόδοξης πλευράς διεξήχθησαν και φέτος  στο αββαείο του Westminster στο Λονδίνο.
Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελείτο από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, και τους Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρα και Διοκλείας Κάλλιστο.
Για την Αγγλικανική αντιπροσωπεία επικεφαλής ήταν ο Roger Heft, Αρχιεπίσκοπος του Περθ, της Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρξαν ενημερώσεις και εκθέσεις σχετικά με τον επίσημο διάλογο της Αγγλικανικής με την Ορθόδοξη πλευρά, καθώς και περί άλλων διμερών διαλόγων.

Επίσης συζητήθηκαν και διάφορα άλλα θέματα, όπως για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου, που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο το 2016.
Οι συνομιλίες έκλεισαν με προσευχή στο ιερό του Αγίου Εδουάρδου του Ομολογητού, και μετά με τη βραδινή προσευχή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ



(*) Κι ὅμως, τὸν Κάλλιστο Γουέαρ τίμησαν πρὶν μερικὲς μέρες ἡ Θεολογικὴ σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρόντες οἱ Μητροπολίτες Λαγκαδᾶ Ἰωάννης, Θεσσαλονίκης Ἄνθιμος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Ἁγίου Ὄρους Θεόκλητος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Κίτρους Γεώργιος!
Καὶ ἡ Ἱερά μας Παράδοση ὑπομιμνήσκει: «Ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτῳ ἀκοινώνητος»!
 Ἀλλὰ ποιός Ἐπίσκοπος πλέον τὴν ὑπολογίζει;

 
Φωτογραφίες fanarion
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.