Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο άνθρωπος δεν κρύβεται, μιλάει ευθαρσώς!





Βαρθολομαίος για πρόταση Πάπα για κοινό εορτασμό του Πάσχα:

Το εξετάζουμε, αλλά κάποιες εθνικές εκκλησίες αντιδρούν!






Ὁ κ. Βαρθολομαῖος δηλώνει ξεδιάντροπα ὅτι παρὰ τὶς ἀντιδράσεις τῶν Ὀρθοδόξων, παρὰ τὴν ὕπαρξη Ἱ. Κανόνων ποὺ τὸ ἀπαγορεύουν, ἡ ἀλλαγὴ τοῦ Πασχαλίου εἶναι «δεδομένη» ἀπὸ πλευρᾶς Φαναρίου! Καὶ δυσανασχετεῖ γιατὶ κάποιες ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες …διαφοροποιοῦνται! Αὐτὸν ὡς «ἀρχηγὸ» τῆς Ὀρθοδοξίας ἀνέχονται καὶ μ’ αὐτὸν κοινωνοῦν οἱ Ὀρθόδοξοι Ποιμένες!




Βαρθολομαίος για πρόταση Πάπα για κοινό εορτασμό του Πάσχα: Το εξετάζουμε, αλλά κάποιες εθνικές εκκλησίες αντιδρούν!

Πηγή: «agioritikovima»

Συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα LA STAMPA. Στην συνέντευξη προς τον δημοσιογράφο ANDREA TORNIELLI (ΒΑΤΙΚΑΝΟ INSIDER) ο κ. Βαρθολομαίος μιλάει κυρίως για τα θέματα οικολογίας και την εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου για το περιβάλλον. Πλην όμως η τελευταία ερώτηση για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα...έχει όλο το ζουμί!



"O κ. Φραγκίσκος πρότεινε και πάλι μια συμφωνία για μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα. Συμφωνείτε σε αυτή την υπόθεση;" ρωτάει ο δημοσιογράφος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης απαντά:

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία συζητά το ενδεχόμενο για μια ενιαία ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, την εορτή των εορτών, περισσότερο από μισό αιώνα. Στην πραγματικότητα,  στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο ιερό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος στην Κωνσταντινούπολη, την Πανορθόδοξη, έχουν εξεταστεί διάφορες επιλογές σε επιστημονικό και λειτουργικό επίπεδο, για αυτό το ενδεχόμενο.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τη διάλυση του Σιδηρού Παραπετάσματος, σημαντικά στοιχεία μέσα σε μερικές εθνικές εκκλησίες έχουν δυστυχώς αντισταθεί σε αυτήν την ιδέα της αλλαγής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια συμφωνία σχετικά με μια κοινή καθορισμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα θα είναι ένα πλεονέκτημα ιδιαίτερα για τους Χριστιανούς που ζουν στην Αμερική, στη Δυτική Ευρώπη και την Ωκεανία. Αλλά ανεξάρτητα από το αν εσείς προσωπικά συμφωνείτε ή όχι, μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να αποφασιστεί από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.