Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Βοηθά άριστα τα σχέδια των Οικουμενιστών του Φαναρίου η βατικανοποίηση του Συνοδικού συστήματος της Εκκλησίας!

1monst
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ "Π.Π.": Θα υπάρξουν, άραγε, κάποιοι Επίσκοποι που θα τολμήσουν να αντιδράσουν στην πραξικοπηματικη προσπάθεια βατικανοποιήσεως του Συνοδικού μας συστήματος και διαλύσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος; Θα υπάρξει Επίσκοπος που θα αντιδράσει στα Οικουμενιστικά σχέδια του κ. Βαρθολομαίου;
Μετά τις βολιδοσκοπήσεις−πιέσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον ΠΡΩΤΟ Πάπα της Ανατολής, και την όποια αιχμαλωσία των Επισκόπων στο Φανάρι, ποιός θα βρεθεί να αντιδράση στις ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΕΣ αποφάσεις της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ του 2016;  -Και όπως πάντα, οι λεγόμενοι «αντι-Οικουμενιστές» θα δράσουν και ΠΑΛΙ, κατόπιν εορτής!



 Πηγή: "Ρομφέα"
Πρόσκληση στους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, ενόψει της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, απευθύνει μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος προσκαλεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, και τους 36 Μητροπολίτες των Νέων Χωρών να παρευρεθούν στη σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα της ινδίκτου.

Ο κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του προσκαλεί τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική του δικαιοδοσία και συνάμα είναι μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (της διοικητικής τους δηλαδή αρχής, βάσει του Κανονικού Δικαίου και της πατριαρχικής Πράξης του 1928) να "συνεορτάσουν" την αρχή του εκκλησιαστικού έτους στο Φανάρι.

Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος ζητά από τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών να παραμείνουν με την ευκαιρία μερικές ημέρες ακόμη ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε προσωπικό επίπεδο για την επικείμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016.

Μητροπολίτης των Νέων Χωρών τόνισε στη Romfea.gr ότι είναι μεγάλη μας τιμή η πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος, ασκώντας την πνευματική του αρμοδιότητα, μπορεί να καλεί μέρος ή σύνολο ιεραρχών και να το πράττει με τον ορθό τρόπο.

Μητροπολίτης της παλαιάς Ελλάδος πρόσθεσε στη Romfea.gr πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη να καλεί και να συνδιαλέγεται με οποιονδήποτε Μητροπολίτη τόσο της εκκλησίας της Ελλάδος όσο και άλλων αυτοκεφάλων εκκλησιών και θα χαρούμε και εμείς να μας καλέσει και εμάς σε μία εθιμοτυπική σύναξη όπως η σύναξη της ινδίκτου».

Επίσης διαφορετική άποψη έχει άλλος Μητροπολίτης της παλαιάς Ελλάδος ο οποίος ανέφερε στη Romfea.gr ότι «είναι περίεργο να προσκαλούνται από το Φανάρι όλοι οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, διότι δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο..»
Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο στη σύναξη των Ιεραρχών για την εορτή της Ινδίκτου καλούνται πάντα αρχιερείς των Νέων Χωρών και τις προηγούμενες χρονιές μάλιστα προσεκλήθησαν άνω των δέκα αρχιερέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.