Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πρώτος στη σειρά ο Παπικός ψευδεπίσκοπος και πίσω διακρίνονται οι Ορθόδοξοι μητροπολίτες Κονίτσης, Φλωρίνης, Σιατίστης, Κορίνθου κ.λπ. Κι αυτά σε καθαρά Ορθόδοξη εκδήλωση!

Εκδήλωση της Αποστολικής Διακονίας
στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη παρουσία
του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις
Παπικών Σεβαστιανού

"Πνευματική Τετρακτύς"
στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
8.10.2015
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
   Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδήλωση που ονοματοδότησε «Πνευματική Τετρακτύς», παρουσίασε τέσσερις νέες εκδόσεις της. Στο Αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης παρουσία του Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου ως εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Γενικού Γραμματέα
Θρησκευμάτων Γεωργίου Καλαντζή ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ ως εκπροσώπου του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, Μητροπολιτών, του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών κ. Σεβαστιανού, του Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου και πλήθους προσκεκλημένων παρουσιάστηκε η εκδήλωση με τον συντονισμό της Δημοσιογράφου Διαμάντως Μπουρτζινου. 
Στην έναρξη, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος καλωσόρισε και ευχαρίστησε πάντας για την παρουσία τους μιλώντας με λίγα λόγια για το τεράστιο ιεραποστολικό έργο της Αποστολικής Διακονίας αλλά και για την εκδήλωση ενώ η χορωδία των Μαϊστόρων της ψαλτικής τέχνης απέδωσε ύμνους με την διεύθυνση του Αχιλλέα Χαλδαιάκη. 
Εν συνεχεία για το βιβλίο «Οι άγγελοι και η αποστολή τους» του Jean Daniélou, μίλησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, για το βιβλίο «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο καθηγητής και διευθυντής του περιοδικού Θεολογία Σταύρος Γιαγκάζολου, για το βιβλίο «Ορθόδοξη πίστη και ζωή» του Σεβ. Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου, ο καθηγητής και διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας, ενώ, τέλος, για το βιβλίο «Θεέ μου, Θεέ μου, Ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού» του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλιακμάνης. 
Στο τέλος, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Ο πολύαθλος και πρωταθλητής της υπομονής», παραγωγή της Αποστολικής Διακονίας. Προηγήθηκε ταινία μικρού μήκους με τους σπουδαστές της Ελληνικής Γλώσσας στην Ρώμη να απαγγέλουν Άγγελο Σικελιανό.
 Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος, ενώ σε μια συγκινητική παρέμβαση ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός αναφέρθηκε σε προσωπική εμπειρία του από τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο. 

ecclesia.gr
Δείτε και:
-Ορθόδοξος επίσκοπος αγιογραφεί παπικό “άγιο” και τον δωρίζει στον Πάπα με την επιγραφή «…. τη Α. Αγιότητι τω Πάπα και Επισκόπω Ρώμης….» !!!! http://aktines.blogspot.gr/2014/03/blog-post_25.html
Πηγή: "Ἀκτίνες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.