Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η Οικουμενιστική Εκκλησία του Ιερώνυμου συμπορεύεται με την κάθε κυβέρνηση πάντα στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης! Όσο για τα θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ, έχει αναθέσει την διεκπεραίωσή τους στον πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον στενό κύκλο του Φαναρίου!


Αφού Τσίπρας-Ιερώνυμος είναι τόσο κοντά, Φίλης, Αναγνωστοπούλου και λοιποί αλλού στοχεύουνΑφού Τσίπρας-Ιερώνυμος είναι τόσο κοντά, Φίλης, Αναγνωστοπούλου και λοιποί αλλού στοχεύουν

Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε την είδηση για το χθεσινό τρίωρο γεύμα του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό... 

Στο τρίωρο λοιπόν γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας και για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Όταν λοιπόν Τσίπρας και Ιερώνυμος έχουν τόσο αγαστή συνεργασία πού στοχεύουν οι δηλώσεις του κάθε Φίλη και της κάθε Αναγνωστοπούλου; Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο πλέον πως παίζεται θέατρο! Η κυβέρνησή του αδυνατεί να συγκρουστεί με την Εκκλησία όπως θα επιθυμούσαν πολλοί εσωκομματικοί κύκλοι. Το πολιτικό κόστος θα ήταν βαρύτατο αν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε μια ευθεία σύγκουση με την Εκκλησία. Το επισήμανε και o Economist σε πρόσφατο άρθρο του. 

Η κυβέρνηση στηρίζεται στην Εκκλησία κυρίως για το φιλανθρωπικό έργο αυτής το οποίο είναι τεράστιο και πολύ καλά οργανωμένο.

Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και χθες στο επίμαχο γεύμα στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία απέναντι στην οικονομική κρίση. Αν η κυβέρνηση απωλέσει αυτό το ευεργέτημα, να έχει δηλαδή την Εκκλησία να ταϊζει τους αδύναμους, θα βρεθεί ενώπιον μαζικών κινητοποιήσεων με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Συνάμα, μια σύγκρουση με την Εκκλησία θα επέφερε τριγμούς και στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού- έστω και στη θεωρία -οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την Εκκλησία. 

Κατά συνέπειαν επ΄ουδενί η κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει τριγμούς στις σχέσεις με την Εκκλησία. Πρέπει όμως να βουλώνει και κάποια στόματα εντός του κόμματος που ζητούν διαχωρισμό και άλλα τινά. Αυτό το ρόλο παίζουν ο Φίλης και ο κάθε επόμενος Φίλης που θα μας προκύψει. Λίγο ως πολύ το ρόλο του λαγού! Για να φαίνεται προς τα ενδότερα του κόμματος ότι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας δεν παραπέμφθηκε στις καλένδες. 
Συνάμα το να απασχολεί την επικαιρότητα εβδομάδες ολόκληρες το ζήτημα των Θρησκευτικών, όταν υπάρχουν άλλα "καίγοντα και τσουρουφλίζοντα" αναφορικά με την οικονομία κυρίως, βολεύει αφάνταστα τους κυβερνώντες σε επίπεδο αποπροσανατολισμού.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.