Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, μητροπ. Αυγουστίνου Καντιώτη



Χθές, ἀγαπητοί μου, μιλήσαμε γιὰ τὸ θαῦμα τῆς ξηρανθείσης συκῆς, ποὺ εἶνε σύμβολο τοῦ ἀνθρώπου ἢ τοῦ λαοῦ ποὺ δὲν ἔχει νὰ παρουσιάσῃ καρπούς. Συνεχίζουμε τώρα.
* * *
Ὁ Χριστὸς τὴ νύχτα τῆς Μεγάλης Δευτέρας βγῆκε πάλι ἔξω ἀπὸ τὰ Ἰεροσόλυμα, βρῆκε ἕνα τόπο ἔρημο, κ᾿ ἐκεῖ διανυκτέρευσε μὲ τοὺς μαθητάς του. Τὸ πρωΐ τῆς Τρίτης ἐπέστρεψε στὴν πόλι. Ἀνέβηκε στὸ ναὸ τοῦ Σολομῶντος καὶ στάθηκε στὸ προαύλιο. Ἐκεῖ τὸν περίμενε λαός, ποὺ διψοῦσε ν᾿ ἀκούσῃ τὰ θεϊκά του λόγια. Τὸν περίμεναν ὅμως καὶ ἐχθροί.
Ἐχθροὶ τοῦ Χριστοῦ ἦταν τὰ τρία μεγάλα κόμματα ποὺ

Συνδιαλέγονται, τάχα "εκ μέρους μας", αλλά διαρκώς "εις βάρος μας"!

Θέλουν το ποίμνιο ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ύπνο!

Θα αφυπνισθούμε;



Πηγή

"ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ, ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΟΣ"! 

ΑΥΤΟΙ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ!) ΟΙ 3 "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ",
"ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ
ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ!

 
 ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΤΡ. ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ,
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, ΜΗΤΡ.ΠΕΡΓΑΜΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ,
ΑΡΧ. Β. και Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ. 

 
ΝΑ ΤΟΥΣ "ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ"...
Oι Άγιες Ημέρες ξεκίνησαν. Προχωρούμε ολοταχώς προς την Μεγάλη Εβδομάδα. Τών Παθών... (Ίσως όχι μόνον απο θρησκευτικής και ορθοδόξου απόψεως. Ο Κύριος γνωρίζει). Το όποιοδήποτε όμως "πνεύμα των αγίων ημερών", δεν πρέπει ούτε να μας εφησυχάζει, ούτε να  μας "κοιμίζει", ούτε να μας "αμβλύνει" τα ορθόδοξα "αισθητήριά μας", όπως και τις "ΚΕΡΑΙΕΣ" μας!
Δεν πρόκειται ΚΑΘΟΛΟΥ για ευχάριστη είδηση. Απόδειξη, ότι περίπου "εξαφανίσθηκε", με απειροελάχιστες 'χρυσές' εξαιρέσεις.
Ο κ.Αιμίλιος Πολυγένης γράφει στην ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων 'Ρομφαία', τα κατωτέρω άκρως ανησυχητικά και εξοργιστικά, που παραθέτουμε. (Για την αντιγραφή - και τα σχόλια σε λεζάντες & παρενθέσεις - "Παπαφλέσσας").
ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, Ο  ΤΑΧΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΑ, "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ" (άνευ ποιμνίου!)
ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, ΠΟΣΟ ΦΟΒΕΡΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ, (ΚΑΙ 'ΕΔΩ' ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!)
ΝΑ ΦΙΛΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΟΥ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ,
ΠΟΥ   Δ Ε Ν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ,  Π Ο Τ Ε !
Να σταματήσουν τις "διαρροές" (;;;) σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών(!!!), ζήτησε ο προεδρεύων της ειδικής διορθόξου επιτροπής, που έχει συσταθεί, για την προπαρασκευή της 'Αγίας και Μεγάλης Συνόδου' της Ορθόδοξης Εκκλησίας. (Άν ήξερε το δύστυχο ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟ ορθόδοξο ποίμνιο, τί μεθοδεύσεις ετοιμάζονται εκεί..."Παπ.")
ΔΙΑΡΚΩΣ 'ΔΙΠΛΑ' ΣΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ! ΠΩΣ ΤΑ..."ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ" ΑΡΑ ΓΕ; Ε;
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδος 'Romfea.gr', ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ήδη 83 ετών, ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γ' συνεδρίας της επιτροπής, στο Σαμπεζύ της Γενεύης, από όλα τα μέλη της, να μην μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα όσα θέματα τίθενται επί τάπητος. 
(Άκρα του τάφου σιωπή και ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ στόματα! Μήν τυχόν και "ξεφύγουν", τα μή περιγράψιμα φιλοπαπικά "πλάνα"... Και πόσοι καταλαβαίνουν, τί "παίζεται" χρόναι τώρα στο Σαμπεζύ; "Παπ.")
ΟΧΙ ΣΤΟ...ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ! Ο ΜΗΤΡ.ΠΕΡΓΑΜΟΥ, ΣΤΑ...10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ (προηγούμενο & περιέργως παραιτηθέντα Γερμανό) ΠΑΠΑ!
"ΑΥΤΑ" ΚΑΝΕΤΕ "ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ", ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ,  ΟΤΑΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΣΘΕ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Ή ΜΗΠΩΣ..."ΠΑΡΑΦΕΡΕΣΘΕ";
(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ!) Αφορμή για την "απαγόρευση", αποτέλεσε η είδηση που ήθελε, την προπαρασκευαστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της, να ζητά την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία η 'Αγία και Μεγάλη Σύνοδος', θα εκφράζει την αλληλεγγύη της στις... "σεξουαλικές μειονότητες"(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), δηλαδή τα άτομα, που "υφίστανται διώξεις" για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις... 
...ΓΕΛΑΚΙΑ! "ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΕΣ"! ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΕΣ! ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΔΩΡΩΝ!
(ΜΟΝΙΜΟΣ "ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ", Ο 'ΠΕΡΓΑΜΟΥ'!)
ΕΤΣΙ...ΘΕΛΕΙ, Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ;
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ Ο 'ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ';
Η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή "για να υφίστανται διώξεις οι αδελφοί μας" έλεγαν αρχιερείς και πως, δεν είναι το "μεγαλύτερο αμάρτημα". 
Υπέρ αυτών των θέσεων τάχθηκαν, όλοι (;;;)  οι αρχιερείς ελληνικής καταγωγής και ψήφισαν υπέρ!
ΔΕΙΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ...ΕΥΔΙΑΘΕΣΙΑ!
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ!

"ΕΥΓΕ - ΕΥΓΕ - ΕΥΓΕ"!

Ειδικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος, ψήφισαν υπέρ της προστασίας των σεξουαλικών μειονοτήτων, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος. (Πρώτον να τους ...χαίρεται, το ποίμνιό τους, σε Καλαμάτα και Βόλο. Δεύτερον, "πήραν χαμπάρι" ως ποίμνιο, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ οι σεβασμιώτατοί τους, ΟΤΑΝ "κουρδίζονται" για τέτοιου τύπου ταξίδια έξωθεν; Τρίτον, ποιός ενημερώνει ΜΕΤΑ, τους αφελείς Ιθαγενείς ενταύθα; ΜΑ ΟΥΔΕΙΣ! 'Άστους να κοιμούνται, ντέ!' "Παπ.")

"ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ", ΟΛΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ... "ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ"!
ΦΟΒΕΡΟΣ Ο 'ΠΕΡΓΑΜΟΥ', Ε;

(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΛΙ, ΕΔΩ!) Έντονα διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ρωσίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και της Ρουμανίας. (Οπότε συμπεραίνουμε άπαντες, ότι τα ορθόδοξα ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, δεν έχουν ευτυχώς για το εκεί ποίμνιό τους, τα θλιβερά...χάλια των "δικών μας"! "Παπ.")
[Λίγες σκέψεις. ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΔΕΝ "ΙΔΡΩΝΟΥΝ", ΔΕΝ "ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ", ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ "ΓΡΑΜΜΕΝΟ", ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ, ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΕΚΕΙ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ...

ΤΡΕΧΟΥΝ "ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ", ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!

ΤΑ ΕΧΟΥΝ  Π Ο Δ Ο Π Α Τ Η Σ Ε Ι  ΟΛΑ! 
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΑ,  ΕΝΝΟΟΥΜΕ  ΟΛΑ

ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΑ, ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΩΣ ΑΚΟΜΑ, Η ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗ 'ΕΝΩΣΗ'! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΝΑ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ" ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ,  ΑΙΩΝΩΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ..."ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΘΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, "ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ!

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΛΥΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΣΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ (σε βαθύ/βαθύτατο ύπνο, ευρισκόμενο) ΠΟΙΜΝΙΟ.

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ..."ΜΟΥΛΩΧΤΑ", ΣΤΗΝ "ΖΟΥΛΑ", ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΟΣ, Ή ΜΕ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, "ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ" ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ...ΕΜΑΣ!

ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΣΕ ΛΙΑΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ "ΠΑΡΑΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ", ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΥΣ...ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ, ΜΕ "ΤΙΜΕΣ", ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΦΑΝΩΝ & ΜΑΚΡΥΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ...

ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ "ΥΠΝΟΣ ΜΑΣ" ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, "ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ", Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ! "Παπαφλέσσας"].

Μ. Δευτέρα


Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού



Ομιλία εις την παραβολήν του Αμπελώνος
και εις την ξηρανθείσαν συκήν

Με παρακινεί προς λόγον ο ενυπόστατος Λόγος του Θεού και Πατρός, ο οποίος δεν απεχωρίσθη από τους κόλπους τού Πατρός και με τρόπον ανέκφραστον εκυοφορήθη στην μήτραν της Παρθένου΄ αυτός μολονότι έγινε προς χάριν μου ωσάν εμένα, είναι απαθής ως προς την Θεότητα, και περιεβλήθη σώμα ομοιοπαθές με το ιδικόν μου΄ αυτός που επιβαίνει σε άρματα Χερουβικά και ανέβη σε πώλον όνου, ο βασιλεύς της δόξης, αυτός που επευφημείται από τα Σεραφίμ ως άγιος μαζί με τον Πατέρα και το Πνεύμα, αποδέχεται τα ψελλίσματα των παιδιών από την άκακο γλώσσα τους. Αυτός, ενώ είναι Θεός, έλαβε την

π. Συμεών Κραγιόπουλος: "Ομιλία εις την Κυριακή των Βαΐων"

 Η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ

Καθώς ακούγαμε τώρα την όλη ευαγγελική περικοπή, η οποία αναγινώσκεται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, μου 'κανε ακόμη μια φορά εντύπωση ότι όλοι λίγο πολύ, καθένας με τη διάθεσή του, καθένας με την πρόθεσή του, ανάλογα με την κατάστασή του, όλοι η, αν θέλετε, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι πλησιάζουν έτσι η αλλιώς τον Κύριο, αναφέρονται εις Αυτόν, συνομιλούν με Αυτόν ή  όπως στην ειδική περίπτωση σήμερα, ψάλλουν και υμνούν και δοξάζουν τ' όνομά Του καθώς τον υποδέχονται στην Ιερουσαλήμ.
Το τονίζει η ευαγγελική περικοπή ότι ο λαός, μόλις είδε τον Κύριο να εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ «επί πώλου όνου καθήμενον», έσπευσε,