Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία της Εκκλησίας αυτό που συμβαίνει επί του ηγέτου μιας αιρέσεως. Συνωστίζονται στο Φανάρι για να τιμήσουν τον προεστώτα του Οικουμενισμού που, μάλιστα, έχει χαρατηριστεί ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ εδώ και πενήντα, τουλάχιστον, χρόνια!!



Παρακαλέσαμε πρὸ ἐτῶν διάφορους Μητροπολίτες, συμπορευόμενους τῶν Οικουμενιστῶν Ποιμένων ἢ «ἀντιστεκόμενους» (τοὺς γνωστοὺς ἀντι-Οἰκουμενιστές), νὰ δείξουν γιὰ μιὰ φορὰ ἐντιμότητα ἀνθρώπινη καὶ ἐπισκοπική, καὶ νὰ μᾶς κατονομάσουν (ἐφ’ ὅσον ὅλοι παραδέχονται ὅτι ὑπάρχει μιὰ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ στὴν ἐποχή μας) ποιοί εἶναι οἱ φορεῖς αὐτῆς τῆς παναιρέσεως. Οὐδεὶς ἐτόλμησε!
Οὔτε ὁ Αἰτωλίας, οὔτε ὁ Κονίτσης, οὔτε ὁ λόγιος Ναυπάκτου, ὁ περὶ πάντων θεολογήσας, οὔτε ὁ πολυπράγμων, καὶ τοὺς πάντας ἐλέγχων, Πειραιῶς Σεραφείμ. Κι ἂν αὐτοὶ δὲν ὁμιλοῦν καὶ σιωποῦν ἀπὸ ὑπολογισμό, δειλία καὶ φόβο, δὲν θὰ κρατήσουν ἀνάλογη ἢ χειρότερη στάση οἱ ἁπλοὶ πιστοί; Δὲν ἀφήνουν τοὺς πιστοὺς νὰ κολυμποῦν μέσα στὴν αἵρεση; Καὶ ἂν ἡ σιωπὴ σὲ θέματα Πίστεως καὶ ἡ ἔλλειψη Ὁμολογίας ἀποτελεῖ (κατὰ τὸν ἅγιο Γρηγόριο Παλαμᾶ) τρίτο εἶδος ἀθεϊας, ποιό Θεὸ «πιστεύουν»;
Καὶ δὲν ἀφήνουν, μὲ αὐτή τους τὴ συμπεριφορά, τοὺς πιστοὺς νὰ κολυμποῦν μέσα στὴν ἀθεΐα τῆς ἐποχῆς μας;
Νά, λοιπόν, τὸ ἀποτέλεσμα. Ὄχι μόνο δὲν καταπολεμεῖται ἡ αἵρεση, ἀλλὰ ἐπεκτείνεται καὶ θεριεύει. Ὄχι μόνο δὲν ἀπομονώνονται οἱ αἱρετικοί, ἀλλά, μὲ τὴν ἀνοχὴ καὶ τὴ σιωπὴ τῶν Ποιμένων, τιμῶνται καὶ μεγαλύνονται· συνωστίζονται δὲ στο Φανάρι γιὰ νὰ τιμήσουν τὸν προεστῶτα τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ διάφοροι Μητροπολῖτες, κουβαλώντας μαζί τους πιστούς, μικροὺς καὶ μεγάλους,  γιὰ νὰ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ και νὰ πάρουν τὶς ΕΥΛΟΓΙΕΣ(!) τοῦ αἱρεσιάρχη!!!


Βαρθολομαίου η μνήμη και Πατριάρχου η εορτή

Πηγή: "Αμέν"
Με την παραδοσιακή σεμνότητα του Φαναρίου εορτάστηκε και φέτος στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο τέλος του οποίου ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Ιερομονάχου Βαρθολομαίου του Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε Βαρθολομαίος στη χειροτονία του σε διάκονο.
Μετά το Τρισάγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε στο οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορος τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο.
Την επομένη, Τρίτη 11η Ιουνίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του εορτάσαντος Πατριάρχου. Μαζί του συγχοροστάτησαν Μητροπολίτες του Θρόνου από την ενταύθα Ιεραρχία και από το Εξωτερικό, Αρχιερείς από την Εκκλησία Σερβίας και ο Δωδώνης Χρυσόστομος από την Εκκλησία της Ελλάδος ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσκοποι από διάφορες περιοχές του Θρόνου.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, επίσης, οι Αρχιερείς Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Ανθηδώνος Νεκτάριος Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη και Νοροφομίνσκ Ιωάννης από μέρους της Εκκλησίας Ρωσίας. Την ημιαυτόνομη Εκκλησία Κρήτης εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου Αρχιμ. Κύριλλος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, που τέλεσε ο επίσης εορτάζον Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.Βαρθολομαίος Σαμαράς, τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησαν εόρτια από μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας, ο Επίσκοπος Νοροφομίνσκ Ιωάννης μεταφέροντας συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου και ο Πατριάρχης ο οποίος εξήγγειλε την σύγκληση της Συνάξεως όλων των Αρχιερέων, Μητροπολιτών, Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων του Πατριαρχείου, τον προσεχή Αύγουστο.
Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριακός Λουκάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευάγγελος Σέκερης, οι Πρόξενοι της Ελλάδος στην Πόλη και στην Αδριανούπολη,  Άρχοντες του Θρόνου, Καθηγητές και μαθητές από το Ινστιντούτο Σαμπεζύ της Γενεύης με επικεφαλής τον διακεκριμένο Καθηγητή Βλάσιο Φειδά, Σέρβοι φοιτητές με επικεφαλής τον Σέρβο Ιεράρχη Ρασκοπριζρένης Θεοδόσιο και μεγάλο πλήθος κληρικών και πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και πολλές χώρες του Εξωτερικού.

Περί Εκκλησίας (Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς)



              
† ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ (14/6)

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας το 2010, κατέταξε στα Δίπτυχα των Αγίων, τον Όσιο Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Πόποβιτς (1894 – 1979)
και αποφάσισε η μνήμη του να τιμάται
στις 14 Ιουνίου (νέο ημερολόγιο)

Περί  Εκκλησίας
(Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς)


...Είσαι μέλος της Εκκλησίας; Αυτό σημαίνει ότι είσαι οργανικώς συνδεδεμένος με τους αγίους Αποστόλους και με τους Μάρτυρας, με τους Ομολογητάς και με όλας τας ουρανίους αγγελικάς Δυνάμεις. Η αγάπη της αγίας καθολικότητος εις την Εκκλησίαν ενώνει θεανθρωπίνως, τα μέλη της Εκκλησίας μεταξύ των, ώστε όλα ομού και έκαστον προσωπικώς να ζουν την καθολικήν ζωήν της Εκκλησίας. Η δε αγία αυτή αγάπη της καθολικότητος εξαρτάται από την πίστιν των εις τον Χριστόν και από την εν Χριστώ ζωήν των.
Δι' αυτό ο θεόσοφος Απόστολος και ευαγγελίζεται εις τους χριστιανούς: «Ως ουν παρελάβατε τον Χριστόν Ιησούν τον Κύριον, εν αυτώ περιπατείτε» (Κολ. 2, 6). Τίποτε να μην αλλάζετε εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν ούτε να του προσθέτετε. όπως είναι Αυτός είναι υπερτέλειος, θείως και ανθρωπίνως. Εμείς οι Απόστολοι τοιούτον Χριστόν Ιησούν και Κύριον, τον Θεάνθρωπον, εκηρύξαμεν και παρεδώσαμεν. Τοιούτον εσείς Τον «παρελάβατε». «Εν Αυτώ», λοιπόν, και «περιπατείτε».
«Εν Αυτώ» ζήτε και «περιπατείτε», τούτο είναι η εντολή των εντολών. «Εν Αυτώ περιπατείται», όχι προσαρμόζοντες Αυτόν εις τον εαυτόν σας, αλλά τον εαυτόν σας εις Εκείνον, όχι αλλάσσοντες Αυτόν προς τον εαυτόν σας, αλλά τον εαυτόν σας προς Εκείνον. Όχι μεταποιούντες Αυτόν κατ' εικόνα σας, αλλά μεταποιούντες τον εαυτόν σας κατ' εικόνα Εκείνου. Μόνον οι υπερήφανοι αιρετικοί και άφρονες ψυχοφθόροι μεταποιούν, μεταβάλλουν, αλλάσσουν τον Θεάνθρωπον Χριστόν κατά τας επιθυμίας και αντιλήψεις των. Εκ τούτου και τόσοι «ψευδόχριστοι» εις τον κόσμον και τόσοι ψευδοχριστιανοί.
Ο δε αληθινός Κύριος Ιησούς, με όλον το πλήρωμα της ευαγγελικής και Θεανθρωπίνης Του ιστορικότητος και πραγματικότητος, υπάρχει ολόκληρος εις το Θεανθρώπινον σώμα Του την Ορθόδοξον Καθολικήν Εκκλησίαν, όπως εις την εποχήν των Αποστόλων, έτσι και σήμερον, έτσι και εις τους αιώνας. Η Θεανθρωπίνη ζωή Του παρατείνεται διά του Θεανθρωπίνου σώματος της Εκκλησίας εις ολόκληρον την ιστορίαν και την αιωνιότητα.
Ζώντες λοιπόν εν τη Εκκλησία, «εν Αυτώ» ζώμεν, ακριβώς όπως διατάσση ο χριστοφόρος Απόστολος. Η δε πληρεστέρα πραγμάτωσις της εντολής Του είναι ο τρόπος της ζωής των Αγίων. Αυτοί φυλάττουν αναλλοίωτον την Θεανθρωπίνην μορφήν του Χριστού, με όλην την θαυμαστήν ζωτικότητα, την αναμφισβήτητον γνησιότητα και το απαράμιλλον κάλλος της.
Μαζί με αυτό οι χριστοειδείς Άγιοι του Σωτήρος φυλάττουν και τον θεανθρώπινον σκοπόν του ανθρωπίνου είναι και της ανθρωπινής ζωής, με όλην την θεανθρωπίνην τελειότητα και το αναλλοίωτον του σκοπού αυτού, του ορισθέντος από αυτόν τον Θεάνθρωπον Κύριον Χριστόν και δυναμένου να πραγματοποιηθή μόνον εις το Θεανθρώπινον σώμα της Εκκλησίας.
Αντιθέτως, κάθε αλλαγή, σμίκρυνσις, απλοποίησις, σύντμησις και ανθρωπομορφισμός του χριστιανικού σκοπού, καταστρέφει τον χριστιανισμόν, τον καθιστά ανούσιον, γήινον, τον μεταβάλλει εις συνηθισμένην ανθρωπίνην, δηλαδή ουμανιστικήν και φυματικήν θρησκείαν, ουμανιστικήν φυματικήν φιλοσοφίαν, ουμανιστικήν φυματικήν ηθικήν, ουμανιστικήν φυματικήν επιστήμην, ουμανιστικόν φυματικόν δη­μιούργημα, ουμανιστικήν φυματικήν κοινωνίαν.

(«Ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (1884-1980)», Τεύχος 3, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001, Θεσ/νίκη, Έκδοσις: «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»)
Πηγή: "Ι. Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου"

              

Οι εξελίξεις προς την ένωση επιταχύνονται, αλλ' οι αντι-Οικουμενιστές Ποιμένες περιμένουν «ιδείν το τέλος»!




παντὸς εἴδους ἀνομία, ἰδιαίτερα ὁ Σοδομισμός (ὅπως προφήτεψαν Ἅγιοι καὶ ὅπως ὁ ἀπόστολος Παῦλος προειδοποίησε) σημειώνει ἔξαρση. Οἱ Οἰκουμενιστές (Δυτικοὶ καὶ Ἀνατολικοί) συνεχίζουν μὲ γοργὸ βηματισμὸ τὴν πορεία πρὸς τὴν ἐπίσημη ἕνωση τῶν «ἐκκλησιῶν» καὶ τὴν Πανθρησκεία.

Τελευταία εἴδηση: Ἡ πρόταση τοῦ Πάπα γιὰ «Κοινὸ ἑορτασμὸ τοῦ Πάσχα», ἡ ὁποία, μάλιστα, συνοδεύεται ἀπὸ ὑποχωρήσεις, ὥστε νὰ μᾶς πιέσουν ψυχολογικὰ νὰ κάνουμε κι ἐμεῖς κάποια ὑποχώρηση γιὰ τὴν «ἑνότητα»!

Καὶ οἱ μὲν Ἐπίσκοποι σιωποῦν Συνοδικὰ ἢ συμπορεύονται, οἱ δὲ ἀντι-Οἰκουμενιστὲς Ποιμένες περιμένουν «ἰδεῖν τὸ τέλος»! Καθησυχάζουν τοὺς ἀνησυχοῦντας πιστοὺς μὲ τὸ ἐπιχείρημα ὅτι μόλις φτάσουν στὸ «κοινὸ ποτήριο» τότε θὰ ἀπομακρυνθοῦν ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστές! Οἱ Ἀπόστολοι καὶ οἱ Ἅγιοι συμβούλευαν τὴν ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς ἐξ ἀρχῆς, μόλις ἐμφανιστεῖ ἡ αἵρεση, αὐτοὶ ὅμως, τέμνοντες νέα μετα-πατερικὴ ὁδό, διδάσκουν καὶ βεβαιώνουν ὅτι ἡ ἀπομάκρυνση πρέπει νὰ γίνει στὸ τέλος!

Ὡσὰν ἡ ἀπομάκρυνση νὰ γίνεται μὲ τὸ πάτημα ἑνὸς κουμπιοῦ!

Κοινό εορτασμό του Πάσχα με ορθόδοξους & προτεστάντες προτείνει ο Πάπας

Πηγή: "Ἀκτίνες"


Την διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς, έκανε γνωστή ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών.
«Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες», τόνισε ο Φραγκίσκος.
Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Όπως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr