Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Monseñor Tarasios Arzobispo Metropolitano de Buenos Aires Saluda al Papa...



Χαιρετισμός του κ.κ. Ταρασίου Ὀρθοδόξου») Αρχιεπισκόπου
της Μητροπόλεως του Μπουένος Άϋρες
στον Πάπα Φραγκίσκο στην Παραγουάη (12/7/2015)

 

Μᾶς ἐστάλη μεταφρασμένο ἀπὸ τὸν συνεργάτης μας  Perseas Persiadis.

Πρόκειται γιὰ μιὰ βλάσφημη προσφώνηση, στὴν ὁποία ὁ «Ὀρθόδοξος» Ἀρχιεπίσκοπος Ταράσιος, δὲν διστάζει νὰ «χρησιμοποιήσει» καὶ  νὰ ἀποδώσει στὸ Ἅγιο Πνεῦμα τὶς δικές τους Οἰκουμενιστικὲς ἀσχήμιες! Δὲν διστάζει νὰ ἐπαναλάβει τὶς κακοδοξίες περὶ «ἀδελφῶν» Ἐκκλησιῶν καὶ «διηρημένης» Ἐκκλησίας, ἐκτελῶν ἐντολὲς τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τὸν ὁποῖον καὶ ἐκπροσώπησε!


Έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου τρέχοντος μηνός στο CampoGrande ÑuGuazú της Παραγουάης

 

Αγιώτατε Πάπα Φραγκίσκε,
Η Χάρις και η Θεϊκή Αγάπη του Κυρίου μας είη μεθ’ υμών.
Αγιώτατε[1],

Λαμβάνω την τιμή σαν υπεύθυνος Αρχιεπίσκοπος της μητροπόλεως του Μπουένος Άϋρες, και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής να δώσω στην Αγιότητά σας το καλωσόρισμα εκ μέρους της Αγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου και αγαπητού εν Χριστώ αδερφού Βαρθολομαίου. Από τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μου επιθυμώ να σας εκφράσω την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μου για το προνόμιο να έχω γίνει δεκτός (από Εσάς) στην διάρκεια των ημερών της Πατρικής Σας επισκέψεως στο Εκουαδόρ, την Βολιβία και την Παραγουάη.
Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψη είναι ιστορική. Και γι’ αυτό σας εξέφρασα την επιθυμία μου στο να μπορούσατε να παρευρεθείτε στη διάρκεια που ο ίδιος (ο Ταράσιος) θα αντιπροσώπευα την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως και την δική μας δικαιοδοσία της Νοτίου Αμερικής.
Η άμεση απάντησή Σας στο να με δεχτείτε, με γέμισε ευφροσύνη. Και σήμερα αυτή η ευφροσύνη ολοκληρώθηκε καθώς είμαστε μαζί ακόμη μία φορά, σαν η μαρτυρία ότι η αληθινή αγάπη και η αδελφοσύνη ανάμεσα στις εκκλησίες δεν περιορίζονται σε μία απλή, σχολαστική, διαθρησκειακή (αγάπη και αδελφοσύνη), σε ένα σωστό διπλωματικό πρωτόκολλο ή σε μία ευχάριστη Οικουμενική συζήτηση αλλά είναι μια βίωσις αληθινή, γνήσια και σωτηριώδης που συνέβει κατά την βουλή του Κυρίου.
Αγιώτατε και αδερφέ πρεσβύτερε (έλαβα την τόλμη να σας αποκαλέσω έτσι)[2] όπως θα το έκαμνα στο Μπουένος Άϋρες από σεβασμό και αγάπη. Μοιραστήκαμε πολλά χρόνια στο Μπουένος Άϋρες και τώρα η Θεία Πρόνοια μας ενώνει ακόμη μία φορά σ’ αυτές τις χώρες της Νοτίου Αμερικής.
Και στην πραγματικότητα έχει υπάρξει κίνητρο για διάλογο, ανησυχία και εγρήγορση για τους δυό μας. Σήμερα χωρίς άλλο υπάρχει κίνητρο για συνάντηση, για ευφροσύνη, για δέσμευση. Για την δέσμευση να συνεχίσουμε προς τα εμπρος, ο καθένας από τη θέση του, στην Εκκλησία[3] που είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική. Για την (ανα)γέννηση και το πνεύμα[4] των κατοικούντων σ’ αυτές τις αξιαγάπητες χώρες που βεβαίως έχουν ευλογηθεί από το Θεό με έναν ζήλο και μία πίστη τόσο μεγάλα όσο και οι γεωγραφικές εκτάσεις τους.
Ευχαριστώ Άγιε Πάτερ για το ότι είστε παρών ανάμεσά μας σ’ αυτό το ταξίδι, ευχαριστώ για την παραμονή σας σαν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άϋρες, ευχαριστώ για το ότι δίνετε στον κόσμο αυτή την Νοτιοαμερικανική έμφαση, για το ότι δίνετε την μαρτυρία ότι αυτός ο κόσμος που από κάποιους ονομάζεται Τρίτος Κόσμος έρχεται επίσης να προσφέρει έναν μεγάλο θησαυρό (τον Πάπα) στην ανθρωπότητα.
Πήγατε στο Εκουαδόρ, την Βολιβία και την Παραγουάη στις 12 Ιουλίου του 2015 και μακάρι (να έρθετε) σύντομα στην Αργεντινή.
Στην διάρκεια της Αποστολικής επισκέψεως της Αγιότητος σας Πάπα Φραγκίσκε, παραμένω με υιϊκή και αδελφική αγάπη.

Ο δούλος σας προς Θεόν ικέτης[5]
Ταράσιος

[1] Προσέξτε δεν τον αποκαλεί «Παναγιώτατο», απλώς «Αγιώτατο» για να δείξει ότι και ο πάπας είναι ένας ίσος ανάμεσα στους επισκόπους της εκκλησίας του Χριστού παγκοσμίως!
[2] Και όπως θα δείτε στο βίντεο, ο νεώτερος αδερφός στέκεται έμπροσθεν του βήματος του πρεσβυτέρου αδερφού Πάπα καθημένου επί θρόνου...!
[3] Την Νέα Παγκόσμια Εκκλησία που βεβαίως θα είναι Μία και Καθολική, αλλά ουδόλως Αγία ή Αποστολική!
[4] Άραγε για ποια (ανα)γέννηση και ποιό «πνεύμα» ομιλεί εδώ ο MonseñorTarasios;
[5] Έτσι επισημοποιείται πλέον η υποταγή όλων των Ορθοδόξων μητροπόλεων της Λατινικής Αμερικής υπό το Πατριαρχείο Κων/πόλεως στην παντούφλα του Πρεσβυτέρου Αδερφού (εννοούσα του Αγιωτάτου Πάπα Φραγκίσκου), εφόσον ο Έξαρχος της Νοτίου Αμερικής Ταράσιος τις παραχωρεί στο πιάτο για τον λυκοποιμένα από την Αργεντινή. Και φυσικά, η ομογένεια (τουλάχιστον για το Μπουένος Άϋρες που είχα την τύχη να επισκεφθώ τρείς φορές), τελούσα εν πλήρη αγνοία για τον σφαγιασμό της Ορθοδοξίας στην ήπειρό τους, περί άλλων μεριμνά και τυρβάζει, πχ. ποια ποδοσφαιρική ομάδα της Λ. Αμερικής θα προκριθεί στον τελικό του Μουντιάλ, γιατί η κυβέρνηση της Αργεντινής επιτρέπει την είσοδο στην χώρα δυστυχισμένων και πεινασμένων Βενεζουελανών που στοιβάζονται δέκα δέκα (δίκην λαθρομεταναστών στην Ελλάδα) σε ένα δωμάτιο ψάχνοντας για μια δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί, κλπ.


Το Βίντεο

Έλληνες οι σε λίγο "θλιβεροί ρακένδυτοι επαίτες της τοκογλυφικής, άθεης και διεστραμμένης Ευρώπης"!




Σάββατο 11 Ιουλίου βράδυ στο μοναστήρι της Σουρωτής. Χιλιάδες προσκυνητές προσκυνούν τον Άγιο Παΐσιο και ζητούν την ευλογία του και την βοήθεια του. Δεν θα πω τίποτα για την παρουσία του προκαθήμενου που από πίσω του έτρεχαν ασθμαίνοντες δεκάδες ρασοφόροι να ποζάρουν δίπλα του, γιατί δεν είναι Έλληνας υπήκοος. Την ιδία ώρα παίζονταν οι τύχες και το μέλλον της πατρίδας μας μέσα στον λάκκο των άθεων θηρίων.
Η Ελλάδα, η πατρίδα της Ορθοδοξίας, η χώρα που γέννησε την δημοκρατία και έθεσε της βάσεις του σύγχρονου Οικουμενικού πολιτισμού, έρμαιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθεί να κατασπαράξει τον ελληνικό λαό και να λεηλατήσει τον στρατό και την εκκλησία, δηλαδή τις δυο μεγάλες κολώνες της ύπαρξης του.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, ενώ η χώρα για άλλη μια φορά αλυσοδένεται στην μνημονιακή σκλαβιά, ενώ η ελληνική κοινωνία οδηγείται με νέα σκληρότερα από ποτέ μέτρα στο εκτελεστικό απόσπασμα, οι πνευματικοί ηγέτες αυτού του λαού παριστάνουν τους κωφάλαλους, εμφανίζονται ανύπαρκτοι και περί άλλων τυρβάζουν ενώ το ποίμνιο «καίγεται» με τον πιο τραγικό τρόπο. Το ηρωϊκό αιματοβαμμένο και τιμημένο ράσο το κατάντησαν… εξάρτημα καλλωπισμού!
Ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία! Καλυτέρα θα ήταν να ονομάζεται «Φιλανθρωπική Ένωση», ή… «Σύλλογος Φίλων της Οικολογίας, του Εκσυγχρονισμού» και του… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!
Με λίγα πιάτα φαγητού που προσφέρουν εκπλήρωσαν το έργο τους προς τον ελληνικό λαό, προς την Ορθοδοξία που σήμερα βάλλεται με θανάσιμο τρόπο, προς το ηλεκτρονικό φακέλωμα που θριαμβεύει με την σκανδαλώδη απουσία κάθε αντίδρασης, προς την περεταίρω πτώχευση όλων των παραδοσιακών αρχών μας, με τους Έλληνες που σε λίγο θα είναι οι θλιβεροί ρακένδυτοι επαίτες της τοκογλυφικής, άθεης και διεστραμμένης Ευρώπης.
Η υποκρισία δεν έχει όριο. Συνεχώς κηρύγματα του πουθενά σε ένα ακροατήριο που πονά και θα πονέσει ακόμα περισσότερο. Κηρύγματα της ανυπαρξίας σε μια χώρα που μετρά τις αμέτρητες πληγές της ενώ κομπάζονται ότι ορθοτομούν τον Λόγο.
Το πιο χειρότερο, κάποιοι από αυτούς κουνούν το δάχτυλο λέγοντας απειλητικά ότι πληρώνουμε τις αμαρτίες μας. Κρίμα σε αυτούς που βρίσκουν αυτήν την εύκολη διαφυγή από τις ποιμαντικές τους ευθύνες.
Όταν μια Ευρώπη που την ευλογούν, κολυμπά στην διαστροφή και στην εκπόρνευση της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτοί κάνουν ηθικολογικά μαθήματα.
Και πέρα από όλα αυτά προχωρούν ακόμα και στην κατάργηση της πατερικής διδασκαλίας με το εύρημα του μεταπατερικού λογοπαίγνιου. Προχωρούν στην αλλαγή όλων των θεμελιωδών αρχών της ορθόδοξης πίστης χάριν του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού τους.
Είναι ποιμένες Ορθοδόξων, ή φαρισαίοι, λύκοι με ένδυμα ποιμένος; Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις!
Ήμερα μνήμης του μεγάλου Αγίου Παισίου μας. Από κάποιον που είχε την τύχη να πάρει την ευλογία του όταν ήταν εν ζωή, φέτος, μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας, με μεγάλη παρρησία στο σπίτι του Αγίου.
Ας μας ελεήσει ο Άγιος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr