Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

"Δάκτυλος" Βατικανού στο γκρέμισμα της Ορθόδοξης εκκλησίας στη Χειμάρρα! Γι' αυτό και η ...σιωπή του κ. Βαρθολομαίου!

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θέλουν να αναγείρουν άγαλμα καθολικού Επισκόπου



Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το γκρέμισμα της εκκλησίας στη Χειμάρρα καθώς η Ελλάδα υπέβαλε επίσημη νότα διαμαρτυρίας στον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, ενώ το ΥΠΕΞ πραγματοποίησε επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ ενημερώθηκε Βερολίνο και Ουάσιγκτον, αναφέρει ο αλβανικός τύπος. Αναμένονται επίσης και οικονομικές κυρώσεις στα Τίρανα.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχει και "δάχτυλος" του Βατικανού πίσω από την κατεδάφιση του Ιερού Ναού καθώς η Αλβανία θέλει να ανεγείρει ανδριάντα καθολικού επισκόπου του Νίλο Καταλάνο ο οποίος είχε προσπαθήσει να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία αποκηρυσσοντας την ορθόδοξη πίστη τους!
 Από το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες έχει κινητοποιηθεί και η ελληνική ομογένεια σε όλον τον κόσμο μέσω κοινωνικών δικτύων. Η ανίερη και προσβλητική πράξη των Αλβανών δεν έχει προηγούμενο.  
 Σε τηλεφωνική επαφή του αλβανικού καναλιού με τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκε η κλήση του στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για σήμερα το μεσημέρι.
 Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης το  Βερολίνο και την Ουάσινγκτον σχετικά με την κατάφορη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
 Σε αντίδραση του εκπρόσωπου του  ελληνικού Υπουργείου

Ο άγιος Παΐσιος στην Αυστραλία.



Πηγή: "agioritikesmnimes"
Η επίσκεψη του Αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία έμεινε ιστορική. Είκοσι χρόνια αργότερα ένας Έλληνας μετανάστης είπε: «Όσοι Έλληνες έρχονται στην Αυστραλία, έρχονται για να πάρουν. Νομίζουν ότι εδώ είμαστε πλούσιοι· δεν ξέρουν πόσο αγωνιζόμαστε. Μόνο ένας Μοναχός, ο Πατήρ Πασιος, όταν ήρθε και τον ρωτήσαμε: -Τί θέλετε να σας δώσουμε;, απάντησε: -Εμείς ήρθαμε να πάρουμε λίγο από τον πόνο σας». Οι ομογενείς των πόλεων, από τις οποίες πέρασε, ένιωσαν ότι ένας Άγιος πέρασε από τον τόπο τους και τον ευλόγησε. Σήμερα πιστεύουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ίσως ευλογία που δέχτηκε ποτέ η ήπειρος της Αυστραλίας. Ο Πατήρ Πασιος όμως, όταν επέστρεψε στο Άγιο Όρος, είπε: «Καλύτερα να πήγαιναν στην Αυστραλία δύο Πνευματικοί παρά εγώ. Το πετραχήλι είναι αυτό που χρειάζεται κανείς εκεί μακριά, στην ξενιτειά».

Πριν από την Μεγάλη Τεσσαρακοστή του 1977, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός προσκάλεσε τον Ηγούμενο της Μονής Σταυρονικήτα π. Βασίλειο καθώς και τον Άγιο Πασιο τον Αγιορείτη (†1994), για να βοηθήσουν τους ξενιτεμένους Έλληνες, ώστε να ετοιμασθούν για το Πάσχα με μετάνοια και εξομολόγηση. Ταξίδεψαν 26 ώρες με το αεροπλάνο, και όλες αυτές τις ώρες ο Άγιος Πασιος ο Αγιορείτης δεν άφησε από τα χέρια του μία βαριά τσάντα που είχε μέσα και εικονάκια, διότι από ευλάβεια δεν ήθελε να την ακουμπήσει πουθενά.
Κάποια στιγμή αισθάνθηκε να μπαίνει μέσα στο αεροπλάνο φως, ενώ παράλληλα ένιωσε και πολλή Χάρη. Ρώτησε πού βρίσκονταν και του είπαν ότι περνούσαν πάνω από την Συρία. Κατάλαβε ότι αυτό έγινε, επειδή ο τόπος εκείνος είναι αγιασμένος από τους αγώνες πολλών Οσίων και Μαρτύρων. Αντίθετα, περνώντας πάνω από την Ινδία και το Θιβέτ, ένιωσε μία δαιμονική ψυχρότητα. Για τήν Αυστραλία είπε ότι δεν είχε ακόμη αγιασθεί από τοπικούς Αγίους, αλλά θα αναδειχθούν και εκεί Άγιοι.
Τον ένα μήνα που έμειναν στην Αυστραλία, πήγαιναν στις διάφορες

"Ο οίκος του Οικουμενικοῦ Θρόνου βαίνει προς ερήμωσιν", Χρύσανθος Π. Καλλισιώτης, θεολόγος

Συμβολή στήν Ὀρθόδοξη προσέγγιση τῆς Παπικῆς οἰκουμενιστικῆς κοινότητας Ταϊζέ


Χρύσανθος Π. Καλλισιώτης, Θεολόγος
 
Προφανῶς κάποιοι Ὀρθόδοξοι, θέτουν τήν δική τους γνώμη νά φανεῖ ὑπεράνω τῆς ἐντολῆς τοῦ Θεοῦ καί τοῦ λόγου τοῦ ἁγίου Ἀποστόλου Παύλου. Θεός ὅμως «ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται».[1] Προφανῶς, καθώς ὁμοπιστοῦν μετά τῶν Λατίνων, διά τοῦ μηρυκασμοῦ τῆς Ἀζυμητικῆς πίστεως τῆς συνόδου τῆς Φλωρεντίας, μᾶς προβάλουν τούς ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΣ καί ἑπομένως ΑΚΑΘΑΡΤΟΥΣ λατίνους, σάν ὁμόπιστους ἀδελφούς, καί κατά πονηρά ἀκολουθία, ὡς τάχα μή αἱρετικούς.
τσι, τούς γίους πού τήρησαν τήν ντολή το Θεο, «ξλθετε κ μσου ατν κα φορσθητε, λγει Κριος, κα καθρτου μ πτεσθε», κάποιοι τους πέταξαν έξω από τον Παράδεισο, και πειλον τος Ορθοδόξους άδελφούς των, μέ κκλησιαστικές ποινές, ἐφόσον θελήσουν νά μείνουν νωρίως τῆς Πατερικς εύσεβείας.
Μέ τήν δική τους μαρτυρία ὁ λόγος τοτος, καί εελπίστως σύν Θε, μοδόξως το