Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε τους ανθρώπους εντρέπονται, ούτε τον Θεόν φοβούνται! Τίποτα πιά δεν σταματά τους "ορθόδοξους" Οικουμενιστές!

Πηγή: "entoytwnika"

Σχεδόν 30 θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο Μπάφαλο (Buffalo) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής του Διεκκλησιαστικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών.
Η συνάντηση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, φιλοξενείται στους χώρους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Ο Διάλογος άρχισε τις εργασίες του το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και συμπεριλαμβάνει εκπροσώπους από 14 Ορθόδοξες και 14 Αγγλικανικές εκκλησίες ή οργανισμούς από τον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Κύπρο,

Η νέα Εκκλησία και η Πανθρησκεία είναι εδώ!




ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ.

 ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΜΟΣΧΑΣ


Τελετή εγκαινίων του Κεντρικού Μουσουλμανικού Τεμένους Μόσχας μετά από έργα ανακαινίσεως μεγάλης κλίμακος και διαρκείας δέκα ετών πραγματοποιηθήκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 στη Μόσχα. Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκπροσωπούσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Τ. Ρ. Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης κ. Μ. Αμπάς, πνευματικοί ηγέτες μουσουλμάνων της Ρωσίας, ο αρχηγός της Τσετσενίας κ. Ρ. Καντύρωφ, ο Δήμαρχος Μόσχας κ. Σ. Σομπιάνιν, διπλωμάτες κα.

Επίσης το παρόν έδωσαν ο Αποστολικός Νούντσιος στη Ρωσική Ομοσπονδία Ιβάν Γιουρκόβιτς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής ενωμένης εταιρείας των χριστιανών της ευαγγελικής πίστεως κ. Σ. Ριαχόφσκυ.

Στην τελετή μίλησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Μουφτήδων της Ρωσίας κ. Ραβίλ Γκαϊνουτνίνωφ, οι Πρόεδροι της Παλαιστίνης και της Τουρκίας.  Ακόμα ομίλησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τη μεγάλη συμβολή της μουσουλμανικής κοινότητος στην ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών λαών της Ρωσίας, η οποία «προσέφερε επαξίως στην εξασφάλιση ομόνοιας μέσα στην κοινωνία μας και πάντα απέβλεπε στην οικοδομή των ενδο-και διαθρησκειακών σχέσεων με βάσει την αρχή της ανεξιθρησκείας».

Ἐν συνεχείᾳ οι Πρόεδροι των τριών χωρών και επίτιμοι προσκεκλημένοι συνοδείᾳ του Σεΐχη Μουφτή Ραβίλ Γκαϊνουτνίνωφ ξεναγήθηκαν στο νέο συγκρότημα του Κεντρικού Μουσουλμανικού Τεμένους Μόσχας.

Ερωτηθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσσία-1» ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε τις ανέκαθεν αγαθές σχέσεις μεταξύ των οπαδών των παραδοσιακών θρησκειών στη Ρωσία και κυρίως μεταξύ των Ορθοδόξων χριστιανών και των μουουλμάνων και υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος εγκαινίων για την προώθηση των αμοιβαίων σχέσεων και διαθρησκειακής συνεργασίας.

Αμέσως μετά την τελετή ο Μητροποίτης Ιλαρίωνας αναχώρησε για την πόλη Χαμπάρωφ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όπου με ευλογία του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας θα προεξάρχει των πανηγυρικών εκδηλώσεων επί τῃ επετείῳ της χιλιετίας κοιμήσεως του Αγίου Πρίγκηπος Βλαδημίρου.

ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΜΟΥ



του Αποτειχισθεντος Θεολογου
Νικολαου Πανταζη απο την Αυστραλια




Εις ανταπόκρισιν του προηγουμένου μου άρθρου: “Διττή Μνήμη Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ “ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ”…, διάβασα στο αγαπητό Ιστολόγιο “Ομολογία” το παρακάτω σχόλιο:
“Aγαπητε κ. Πανταζη πολυ σιγουρο σε βλεπω στις αποψεις σου. Μην ξεχνας ομως πως και ο ιερεας που βαπτισε τα παιδια σου μνημονευε τον Αρχιπισκοπο Στυλιανο στην Αυστραλια. Επισης και ο γαμος σου εγινε απο ιερεα που μνημονευε τον Στυλιανο. Αν τα παραπανω δεν ελαβαν χωρα στην Αυστραλια τοτε οι ιερεις που τελεσαν αυτα τα μυστηρια μνημονευαν τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο η τον Αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο. Λοιπον, τοτε πριν λιγα χρονια ηταν ολα καλα και τωρα ειναι ολοι τους αιρετικοι? Πολυ φοβαμαι τον εγωισμο αδελφε μου,πολυ τον φοβαμαι … ενα εγωισμο που καταστρεψε και αγγελους ακομα οχι ανθρωπους χοικους και εμπαθεις. Μελετησε πολυ τον βιο του Οσιου και θαυματουργου Φιλοθεου της Παρου. Πολλα θα διδαχθεις, αν θελεις να διδαχθεις … συγχωρα με. Λ”

Αγαπητέ μου “Λ”.

1. Ξεκινάς το σχόλιό σου λέγοντας: “Πολύ σίγουρο σε βλέπω στις απόψεις σου”. Αδελφέ μου, όταν πρόκειται περί Πίστεως και ιδίως περί θεμάτων που αφορούν άμεσα τη σωτηρία μας κι όχι μόνο τη δική μας αλλά και των αδελφών μας, τότε ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σίγουροι για όλα όσα γράφουμε και μόνο με Ευαγγελική, Αγιοπατερική Σιγουριά να τα γράφουμε.
Εξ άλλου δεν συνομιλείς με κάποιον αφελή, αμαθή ή κάνα ανώριμο κατηχητόπουλο που χαρωπά τα δυό του χέρια να κτυπά, να μιλά αφ’ εαυτού και ν’ αραδιάζει προσωπικές του ιδέες. Η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία ούτε κτήμα των μεταπατερικών μας δεσποτάδων, υποδουλωμένων στο νεοεποχίτικο σύστημα της Πανθρησκείας. Οι μεγαλύτερες αιρέσεις, οι φρικτότερες πλάνες, οι πιο απάνθρωποι διωγμοί και οι πιο απεχθείς βάρβαροι βασανισμοί προήλθαν από ιεράρχες και δη ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ!
Αν μπορούσαμε να βλέπαμε το αβυσσαλέο, διαβολοθηριώδες και αιμοβόρο βλέμμα του χαιρέκακου πατριάρχου Βέκκου την ώρα που έβλεπε τους μόλις χθες εορταζομένους 26 Ζωγραφίτες Οσιομάρτυρες Μοναχούς να καίγονται ολοζώντανοι και να γεμίζει μοχθηρία η εωσφορική του ψυχή, από ικανοποίηση σατανική και μίσος ανθρωποκτόνο για όσους έπαυσαν το Μνημόσυνο και διέκοψαν την εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του, τότε θα αναλογιζόμασταν πόσο τρομερή δύναμη έχει, ποια Θεάρεστη και Θεοπρόβλητη υπόσταση η Αποτείχιση επέχει και δεν θα πολεμούσαμε με τόση απονενοημένη, αθεράπευτη εμπάθεια τους αδελφούς μας που απομακρύνονται από τέτοια ΘΗΡΙΑ ΚΑΚΑ (λόγια της Αγίας Γραφής και όχι δικά μου και δε θα γίνω ‘γω ευγενικώτερος αυτής για να διαφημίζω μια κάποια καθωσπρεπίστικη κοσμιότητα η οποία αποκαλύπτει μάλιστα κρύφιες υποσυνείδητες τάσεις αυτοδικαιώσεως…)
Είμαι σίγουρος λοιπόν πως δεν θέλω και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ ρασοφόρο να με ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ στο μολυσμένο του θυσιαστήριο και να με ΕΝΩΝΕΙ με έναν τέτοιο βλάσφημο αιρεσιάρχη πατριάρχη, με έναν τέτοιο ΕΧΘΡΟ του Θεού, ο οποίος είναι ετοίμως ικανότατος να φθάσει και αυτός σε τέτοια δολοφονικά εγκλήματα, διατάζοντας μπουλντόζες να ξεπαστρέψουν σαν “έντομα” ανήμπορα, δεκάδες σεβαστά, υπέργυρα κι ασκητικά γεροντάκια, μόνο και μόνο επειδή ετόλμησαν (ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ) να παύσουν το Μνημόσυνό του! Αν μπορούσε

Ποιός επίσκοπος ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;


ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Σχόλιο Perseas Persiadis

Νέα τραγωδία στη Μέκκα, ποδοπατήθηκαν τουλάχιστον 717 πιστοί (ἐδῶ)

Νέα τραγωδία στη Μέκκα, ποδοπατήθηκαν τουλάχιστον 717 πιστοί

Η αυθεντική είδηση στις ειδήσεις του Sky διεθνώς (Sky News): (ἐδῶ)

Σχόλιο Perseas Persiadis

Αφιερώνω την είδηση εξαιρετικά στους κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη, κ. Ιωάννη Ζηζιούλα και λοιπούς  ισλαμολάγνους του Φαναρίου, στους Έλληνες ισλαμολάγνους μητροπολίτες, στους ψευτοθεολόγους καθηγητάδες της παρακμής που ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ καθώς και σε όλους τους Οικουμενιστές, Παραοικουμενιστές, Σιγονταροοικουμενιστές  και λοιπούς υπερασπιστές της ανοχής απέναντι στη δαιμονική θρησκεία του Ισλάμ, τον δαιμονισμένο ιδρυτή και αρχηγό της "προφήτη" Μωάμεθ, που σύμφωνα με τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή που είδε σε όραμα την "ατελείωτη ευδαιμονία ανάμεσα σε βουνά από πιλάφια και στίφη από παρθένες-ουρίμ του Παραδείσου, του Μωάμεθ:
"ο αλιτήριος Μουχαμέντ βρίσκεται αλυσοδεμένος με πύρινες αλυσίδες στα πιο βαθειά μέρη της κολάσεως, περιμένοντας την φοβερή Δευτέρα παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού" για να συντελεστεί τελεσίδικα η φοβερή αίώνια τιμωρία του για τα εκατομμύρια ψυχών που οδήγησε στην κόλαση και τα άλλα τόσα εκατομμύρια ψυχών που κατέσφαξε και συνεχίζει να κατασφάζει η δαιμονιώδης θρησκεία του στο πέρασμα των αιώνων!

Φαίνεται λοιπόν ότι ο ουρανός άρχισε ήδη να αποστέλλει βροντερά τα μηνύματά του και την οργή του Κυρίου Ιησού Χριστού για την φοβερή μάστιγα του Ισλάμ στην ανθρωπότητα επιτρέποντας ("τι σκληρός και άσπλαχνος Θεός είναι στ' αλήθεια!") εκατόμβες θανάτων μουσουλμάνων πιστών (οι οποίοι προφανώς λόγω της σκληροκαρδίας τους απώλεσαν κάθε ελπίδα σωτηρίας) προς παραδειγματισμό ίσως λίγων καλοπροαιρέτων ψυχών δεσμίων στο ισλάμ και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ και ακολουθούντες, μνημονεύοντες και συν-μιαινομένους αρχιερείς οι οποίοι με τη σειρά τους οδηγούν στην κόλαση εκατομμύρια Ορθοδόξων ψυχών ("οδός ευσεβείας και πρόσβασης προς τον Θεό είναι το ισλαμ").

Θα τελειώσω με τα λόγια του γίγαντα Αγ. Γρηγορίου Παλαμά με τα οποία απευθύνθηκε στο σκυλολόϊ των μουφτήδων, πασάδων και βεζύρηδων όταν τον κρατούσαν αιχμάλωτο στην Προύσα και προσπαθούσαν να τον παγιδέψουν θεολογικά:
"....σε ένα πάντως συμφωνούμε, ότι θα έρθει μια ημέρα στην οποία όλοι, και εσείς οι μουσουλμάνοι και εμείς οι χριστιανοί θα γονατήσουμε για να προσκυνήσουμε τον ίδιο Θεό και Πατέρα", εννοώντας φυσικά την φοβερή Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού!


Όταν οι ηθοποιοί ομιλούν και η "Ιερά" Σύνοδος των Επισκόπων ...σιωπά! --Η νέα Εκκλησία των Οικουμενιστών είναι εδώ!

Πηγή: "newsnowgr" 

Επική ατάκα από τη Ζωή Λάσκαρη για το Υπουργείο Θρησκευμάτων... Και λίγα λέει!

Επική ατάκα από τη Ζωή Λάσκαρη για το Υπουργείο Θρησκευμάτων...Και λίγα λέει!
Τη σύνθεση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχολίασε στο Facebook, η Ζωή Λάσκαρη.
Αναλυτικά το σχόλιο της ηθοποιού:
«Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει από σήμερα ένα επιτελείο -κατά δήλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;
Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπό την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική. Και έσωσε την χώρα από πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία από το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων».

"Πάντων εισίν οι κανόνες οι υπ' αυτών παραλυόμενοι"!



   Μ. Ἀθανάσιος γράφει «Ἐγκύκλιο Ἐπιστολή» πρὸς συλλειτουργούς του (τοὺς ἁπανταχοῦ τῆς Οἰκουμένης Ἐπισκόπους), καὶ τοὺς ἐκθέτει τὸ πρόβλημα ποὺ δημιουργήθηκε ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἀλεξάνδρειας. Οἱ αἱρετικοί (πίσω τους ἐκρύπτετο ὁ Ἐπίσκοπος Εὐσέβιος) προσπάθησαν, μὲ ἐπίκληση τὴν ἀπόφαση Συνόδου Ἐπισκόπων, νὰ ἐπιβάλουν ὡς Ὀρθόδοξο ἕναν αἱρετικὸ Ἐπίσκοπο. Ὁ Μ. Ἀθανάσιος τοὺς παρακαλεῖ μὲ θερμότητα, σπαρακτικά, νὰ δραστηροποιηθοῦν, νὰ ἀντιδράσουν καὶ νὰ ξεσηκωθοῦν ἐναντίον τῶν κακῶς γενομένων, γιατὶ ἡ πίστη τῆς Ἐκκλησίας κινδυνεύει, οἱ αἱρετικοὶ τὰ ὑπονομεύουν καὶ ἁρπάζουν ὅλα∙ ἀφοῦ τὰ τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ὑπόθεση ὅλων, δὲν πρέπει νὰ σιωπήσουν, γιὰ νὰ μὴ μεταβληθεῖ ἡ Ἐκκλησία ἀπὸ χῶρος ἀλήθειας καὶ σωτηρίας σὲ  “οἶκο ἐμπορίου”  καὶ μάρκετινγκ:

«…Ἄρτι δὲ ὅλης ἐκκλησίας ὁρᾶτε μέλη διῃρημένα… Κινήθητε δὴ οὖν καὶ ὑμεῖς, παρακαλῶ, μὴ ὡς ἡμῶν μόνον, ἀλλὰ καὶ ὡς ὑμῶν ἀδικηθέντων καὶ ἕκαστος ὡς αὐτὸς παθὼν βοηθησάτω, ἵνα μὴ δι' ὀλίγου οἱ ἐκκλησιαστικοὶ κανόνες καὶ ἡ τῆς ἐκκλησίας πίστις παραφθαρῇ. κινδυνεύει γὰρ ἀμφότερα, ἐὰν μὴ ταχέως ὁ Θεὸς δι' ὑμῶν τὰ πλημμεληθέντα διορθώσηται καὶ ἐκδικίας ἡ ἐκκλησία τύχῃ. οὐ γὰρ νῦν κανόνες καὶ τύποι ταῖς ἐκκλησίαις ἐδόθησαν, ἀλλ' ἐκ τῶν πατέρων ἡμῶν καλῶς καὶ βεβαίως παρεδόθησαν. οὐδὲ νῦν ἡ πίστις ἤρξατο, ἀλλ' ἐκ τοῦ Κυρίου διὰ τῶν μαθητῶν εἰς ἡμᾶς διαβέβηκεν. ἵν' οὖν μὴ τὰ ἐξ ἀρχαίων μέχρις ἡμῶν τηρηθέντα ἐν ταῖς ἐκκλησίαις ἐν ταῖς νῦν ἡμέραις παραπόληται καὶ τὰ πιστευθέντα ἡμῖν ζητηθῇ παρ' ἡμῶν, κινήθητε, ἀδελφοί, ὡς “οἰκονόμοι μυστηρίων θεοῦ” τυγχάνοντες καὶ ταῦτα ὑφ' ἑτέρων ἁρπαζόμενα θεωροῦντες...
Εἰ γὰρ πάσχοντος μέλους ἑνὸς “συμπάσχει πάντα τὰ μέλη”, πασχούσης τῆς τηλικαύτης ἐκκλησίας ἕκαστος ὡς αὐτὸς πάσχων ἐκδικείτω τὸ πρᾶγμα. κοινὸς γάρ ἐστιν ὁ σωτὴρ ὁ ὑπ' αὐτῶν βλασφημούμενος, καὶ πάντων εἰσὶν οἱ κανόνες οἱ ὑπ' αὐτῶν παραλυόμενοι. …διὰ τοῦτο ἀγανακτῆσαι ὑμᾶς δίκαιόν ἐστιν, ἵνα μὴ τούτων σιωπωμένων κατ' ὀλίγον καὶ εἰς ἑκάστην ἐκκλησίαν τὸ τοιοῦτον κακὸν διαβῇ καὶ λοιπὸν ἐμπόριον καὶ ἀγοραῖον τὸ καθ' ἡμᾶς διδασκαλεῖον γένηται».
(Μ. Ἀθανασίου, Ἐγκύκλιος Ἐπιστολή, Ἔργα 9, Πατερικαὶ Ἐκδόσεις “Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς”, σελ. 194, 196, 208).