Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Σὲ προστάτιν κεκτήμεθα», διὸ «τῶν ἐχθρῶν τὴν μανίαν, ἀπότρεπε»!



Τῆς Σκέπης σου Παρθένε, ἀνυμνοῦμεν τάς χαρίτας, ἣν ὡς φωτοφόρον νεφέλην, ἐφαπλοῖς ὑπὲρ ἔννοιαν, καὶ σκέπεις τὸν λαόν σου νοερῶς, ἐκ πάσης τῶν ἐχθρῶν ἐπιβουλῆς. Σὲ γὰρ σκέπην καὶ προστάτιν καὶ βοηθόν, κεκτήμεθα βοῶντές σοι· Δόξα τοῖς μεγαλείοις σου Ἁγνή, δόξα τῇ θείᾳ Σκέπῃ σου, δόξα τῇ πρὸς ἡμᾶς σου, προμηθείᾳ Ἄχραντε.

Τὴν ἁγίαν σου Σκέπην καὶ θαυμαστήν, ἣν ἐτύπου νεφέλη ἡ νομική, ἁπλοῦσα ἐκάστοτε, περιβάλλεις τὸ Ἔθνος σου, προσατενίζον Κόρη, τῇ σῇ ἀγαθότητι, καὶ τὴν βοήθειάν σου ἀεὶ ἐκδεχόμενον, ἣν δίδου Θεοτόκε, καὶ ἐχθρῶν τὴν μανίαν, ἀπότρεπε πάντοτε, ἀφ' ἡμῶν τῶν ὑμνούντων σου, τῶν θαυμάτων τὸ μέγεθος, πρεσβεύουσα τῷ σῷ Υἱῷ καὶ Θεῷ, τῶν πταισμάτων δοῦναι ἡμῖν ἄφεσιν, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν πάμφωτον Σκέπην σου.

ΥΨΩΜΑ 731: ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

(9-3-1941)

Πηγή: "opaidagogos"

Μέρος Α


Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών. 
Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει κανένας οργανισμός... Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική δύναμη και νίκησαν ....
αναδημοσιεύουμε από το  Τράπεζα Ιδεών:


 ... Μέσα λοιπόν στην απόγνωση που συγκλόνισε την Ανώτατη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Ιταλίας, ο Μουσολίνι κηρύσσει μια δεύτερη, μια μεγαλύτερη επίθεση εναντίων των Ελλήνων, που έμεινε στην ιστορία ως η «Μεγάλη Εαρινή Επίθεση των Ιταλών».

Αποφασίζοντας να διευθύνει προσωπικός την όλη ενέργεια συγκέντρωσε στην περιοχή της επιχείρησης ότι διαθέσιμο είχε, στρατολογώντας ακόμα και υπουργούς του, εμμένοντας στην απόφαση να θυσιάσει ακόμα περισσότερους συμπατριώτες στρατιώτες του και να συνεχίσει αυτόν τον φρενήρη πόλεμο. 

Οι Έλληνες δε βρέθηκαν απροετοίμαστοι. Το περιμένουν. Ξέρουν τις ενέργειες του αντιπάλου. Τι ψυχή! Να περιμένεις το θάνατο ενώ ξέρεις ότι έρχεται, ενώ ξέρεις ότι αν φύγεις θα σωθείς. Οι νικηφόρες επιθετικές ενέργειες των Ελλήνων σταματούν. Οργανώνονται αμυντικά. 9 Μαρτίου 1941. Η μάχη ξεκινά. 17 ημέρες κόλασης. Είναι χειρότερο απ' ότι περίμεναν. Το κύριο βάρος ρίχνεται στο ύψωμα 731. Εκεί οι σύγχρονοι ΄300΄ προσπαθούν πάση θυσία, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους και τα όριά τους, να κρατήσουν το περιμάχητο ύψωμα. Αν δεν το καταφέρουν, διασπάται το μέτωπο και καταρρέει όλη η αμυντική γραμμή με ολέθριες συνέπειες. 



Ελληνες στρατιώτες μεταφέρουν τραυματία συνάδελφό τους
Πιο συγκεκριμένα, ο Μουσολίνι μέσα στον πανικό του, επιστρατεύει τους πάντες, ακόμα και γόνους εξεχουσών οικογενειών για να πετύχει έστω και μία νίκη προτού επέμβουν οι σιδερόφρακτες στρατιές του Χίτλερ. Και ναι! Σπάει κάθε ρεκόρ! Καταφέρνει να συγκροτήσει 25 Μεραρχίες, 140.000 περίπου άντρες και τις βάζει να αναμετρηθούν εναντίον μόνο μίας κι εκείνης μειωμένης συνθέσεως, αφού αριθμούσε μόνο περί τους 3.000!!! Τα νούμερα του βγαίνουν! Είναι σίγουρος πως θα παρελάσει έφιππος στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, στην Αθήνα, καβάλα σε ένα άσπρο άλογο! Μάλιστα αποφασίζει να διευθύνει ο ίδιος προσωπικά την επιχείρηση με κωδικό όνομα «PRIMAVERRA", δηλαδή «Άνοιξη». Γιατί αυτό πίστευε! Ότι θα ξημερώσει η δική του άνοιξη μετά από αυτήν την ορμητική και θυελλώδη επίθεση την οποία σχεδίαζε. 

Η Ελληνική πλευρά δεν πανικοβάλλεται: αν και οι ενισχύσεις ήταν περιορισμένες, το ηθικό ήταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να λιγοψυχήσουν. Δε το βάζουν κάτω και ξεκινούν πρόχειρες αμυντικές οχυρώσεις: συρματοπλέγματα,

«Σκορπίσαμε τα μεγάλα δώρα, που οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν σκορπώντας το αίμα τους».


Όταν μου ανατέθηκε η εκφώνηση του Πανηγυρικού στην ηρωική επέτειο της ημέρας του ΟΧΙ, σκεφτόμουν: Τι αλήθεια έχουμε να πανηγυρίσουμε εμείς σήμερα; Ποιο Πανηγυρικό λόγο να αρθρώσουμε, δοξαστικό του ΟΧΙ, οι σύγχρονοι Έλληνες του εύκολου ΝΑΙ;
Ο Πανηγυρικός σε μιας τέτοιας περικαλλούς ημέρας τη μνήμη, πρέπει να εκφράζει το πανηγύρι των ψυχών των πανηγυριζόντων, αλλιώς είναι κούφιος λόγος, υποκριτική τέχνη προσβολής της μνήμης των ηρώων. Πρέπει να εκφράζει την ομόψυχη θέληση να τιμήσουν ένα κορυφαίο γεγονός της ιστορίας που παραμένει στη συλλογική τους μνήμη ανεξίτηλα γραμμένο, ένα γεγονός που χάρη στην αγάπη και την φροντίδα των παλιών μεταλαμπαδεύεται στις ψυχές των νέων. Πρέπει να εκφράζει και να συναντά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, την συνείδηση της κοινότητος για την οποία εκφωνείται. Να συναντάται με τις ψυχές των ηρώων, όχι στο χώρο του συμβολικού και της φαντασίας, αλλά στο χώρο της πραγματικότητας, αφού για την Παράδοσή μας, ζωντανοί και τεθνεώτες αποτελούμε ένα σώμα, μ’ αυτούς επικοινωνήσαμε πριν λίγο με την επιμνημόσυνη δέηση.
 Πανηγυρίζω για κάτι σημαίνει ότι αποδέχομαι πρώτα ως ορθό, επαινετό, άξιο μιμήσεως το γεγονός για το οποίο πανηγυρίζω. Εμείς, οι πανηγυρίζοντες, αποδεχόμεθα σήμερα ως πρότυπο ζωής τη θυσία των πατέρων και μητέρων μας, με τέτοιο τρόπο που τα γεγονότα να μη μας διαψεύδουν;
«Πόσα κοινά σημεία έχουμε σαν συλλογική ψυχοσύνθεση οι σημερινοί Έλληνες με εκείνους του Σαράντα; Πόσα ομόφωνα "ΟXI" θα είμασταν έτοιμοι να πούμε στις ποικιλόμορφες απειλές που υψώνονται γύρω μας» εμείς, που τουλάχιστον δίνουμε την εντύπωση ότι αποφεύγουμε κάθε σκέψη για σύγκρουση και αγώνα ακόμη και για τα νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα;
Υπάρχουν πολλές “απαισιόδοξες” φωνές πνευματικών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, και συνεχώς πληθαίνουν, που ισχυρίζονται -μελετώντας τα συμπτώματα του σύγχρονου κοινωνικού μας βίου-  πως έφτασε το τέλος του ελλαδικού κράτους. Επισημαίνουν πως μηδενίσαμε την κληρονομιά του ΟΧΙ. «Σκορπίσαμε τα μεγάλα δώρα, που οι πρόγονοί μας εξασφάλισαν σκορπώντας το αίμα τους». Διαπιστώνουν, πως πελαγοδρομούμε άβουλοι, λαός και ηγεσία, χωρίς

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ"! ΟΧΙ στους Οικουμενιστές θεολόγους του "Καιρού"! Ας ασκηθούν πιέσεις, ώστε τα "πυρά" να μην είναι "καιρικά". Να μην υπάρξει υπαναχώρηση!

Νέα πυρά Αρχιεπισκόπου κατά Φίλη

 Κλιμακώνεται η κόντρα για τα Θρησκευτικά

Κάθε μέρα που περνά ο Αρχιεπίσκοπος ανεβάζει όλο και περισσότερο τους τόνους απέναντι στην Κυβέρνηση για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών ξεκαθαρίζοντας με σαφή τρόπο πως πάσα κατεύθυνση πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμβιβαστεί με το μάθημα «θρησκειολογίας» που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε λόγο για

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ!!! (Βραβείο ΝΟΜΠΕΛ!). Πού τον βρίσκεις, πού τον χάνεις, ανάμεσα στους κόκκινους σκούφους!

Πηγή: "katanixis"

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, "πρωτοπόρος του οικουμενικού διαλόγου και ειρηνοποιός" (ΦΩΤΟ)




Πρώτος Επίτιμος Διδάκτορας του Πολιτιστικού Τμήματος του Istituto Universitario Sophia

Η εκκοσμίκευση συστατικό στοιχείο και συνεπακόλουθο του εκδυτικισμού και του Οικουμενισμού!

Πηγή: «Τρελογιάννης»

Aπαράδεκτη ενέργεια Αγιορείτικης Μονής!

Σε μηνιαία εκκλησιαστική εφημερίδα (που κυκλοφορεί στα περίπτερα), στο φύλλο του Σεπτεμβρίου 2015 δίνεται ως προσφορά η κορδέλα από την Τιμία ζώνη της Παναγίας και μάλιστα όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, διαφημίζεται η προσφορά στην πρώτη σελίδα του αναφερθέντος εντύπου...
Στην σελίδα 26 της εφημερίδας γράφεται σχετικά.
«Όταν προτείναμε στον γέροντα της Μονής… να προσφέρει μέσω της εφημερίδας την Τιμία Ζώνη ως ευλογία εκείνος αρχικά ήταν διστακτικός. Και με το δίκιο του. Το μοναστήρι και η αδελφότητα τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας. Ωστόσο ο δισταγμός του εκάμφθη όταν αναλυτικά του παρουσιάσαμε τον αριθμό των γυναικών που ταλαιπωρούνται από την ατεκνία και ταυτόχρονα του γνωστοποιήσαμε σειρά θαυμάτων με γυναίκες που απέκτησαν παιδί, φορώντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας…».

Η ενέργεια αυτή θεωρείται απαράδεκτη και για τους εξής λόγους.
Α. Από πότε ο έντυπος τύπος απόκτησε και την δυνατότητα να μοιράζει ευλογίες; Και μάλιστα ευλογίες που προέρχονται από ιερά Κειμήλια; (Ενημερωτικά σημειώνουμε ότι οι κορδέλες αυτές ευλογήθηκαν, ακολουθώντας ειδικό τυπικό, από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας και απόκτησαν Χάρη, γι΄ αυτό και έχουν στους πιστεύοντας και θαυματουργές ιδιότητες. Πρόκειται δηλαδή για ιερό  αντικείμενο).
Β. Είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι τα έντυπα ΜΜΕ διακινούνται από πρακτορεία μαζί (σωρηδόν) με κάθε λογής άλλα έντυπα και μάλιστα άσεμνου και ανήθικου περιεχομένου. Επομένως μια τέτοια ενέργεια συγχρωτισμού της συγκεκριμένης εφημερίδας με την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης με τα παραπάνω έντυπα αποτελεί ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΣΕΒΕΙΑ. (Προσωπικά βρήκα την εφημερίδα σε περίπτερο, πεταμένη σε μια γωνία, δίπλα σε άσεμνα περιοδικά).
Γ. Γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη Μονή προσφέρει αφιλοκερδώς στους προσκυνητές για ευλογία και βοήθεια κορδέλες από την Τιμία Ζώνη, αν ζητηθούν είτε προσωπικά είτε δια αλληλογραφίας. Όμως πιστεύω ότι η προσφορά αυτή της συγκεκριμένης εφημερίδας αύξησε την κυκλοφορία της, οπότε χρησιμοποιήθηκε η Τιμία Ζώνη  και το πρόβλημα της ατεκνίας των ζευγαριών, για καθαρά εμπορικούς σκοπούς.
Δ. Το πρόβλημα της ατεκνίας είναι από τα πιο δύσκολα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι, αλλά και ένας Πνευματικός. Όσα ζευγάρια αποφασίσουν να ακολουθήσουν για την λύση του προβλήματος και τον δρόμο της πίστης και του θαύματος, πρέπει να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις και να ακολουθήσουν τον τρόπο που θα τους υποδείξει ο πνευματικός τους. Τέτοιες ενέργειες, σαν την παραπάνω, καλλιεργούν την ΑΓΥΡΤΕΙΑ, αφού καλλιεργείται η χωρίς επίγνωση πίστη. Τι έχει να πει η εφημερίδα σε αυτούς που ακολούθησαν την συνταγή της αλλά παιδιά δεν απέκτησαν;
Ε. Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης εύκολα έρχεται στα χέρια όσων ασχολούνται με τις γητείες και κάθε είδους μαγείας.
Παρακαλούμε την Μονή να διορθώσει αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, να αποσύρει το συντομότερο τα έντυπα της εφημερίδος και να επιστραφούν πίσω στην Μονή οι κορδέλες της Τιμίας Ζώνης. Και αν επιθυμεί να συμβάλλει στην λύση της ατεκνίας των νέων ζευγαριών, να ακολουθήσει τους ενδεδειγμένους εκκλησιαστικούς τρόπους.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.