Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εκεί κατάντησε την Εκκλησία ο Οικουμενισμός!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!!

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Η πνευματικότητα των Παπικών που ...συναρπάζει τους δικούς μας Οικουμενιστές!

ΟΙ ROCK-POP… ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πιστές στην… νέα μουσικοχορευτική έκδοση του παπισμού, μια ομάδα από νέες καλόγριες δημιούργησαν το συγκρότημα «Sister Christina», παρουσιάζοντας ποπ και ροκ μουσική σαν… ένα είδος προσευχής, φυσικά με το αζημίωτο.
z13Πρόκειται για ένα νέο γυναικείο θρησκευτικό μουσικό ποπ

"Ο Καλός Θεός δεν επιτρέπει να γίνει κάτι κακό αν μετά από αυτό δεν πρόκειται να βγει κάτι καλύτερο".Βιβλίο για τον άγιο Παΐσιο.

«ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ»

ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

του Νίκου Χειλαδάκη

Το βιβλίο αυτό είναι πραγματικά μια όαση στην εμπορευματοποίηση που έχει γίνει η ζωή και ο βίος του Αγίου, τον οποίο κάποιοι θέλησαν να προβάλλουν σε ένα είδος προφητικού «σουπερ σταρ», φυσικά για να αποκομίσουν κάποιο οικονομικό κέρδος.

Η αδελφότητα της Σουρωτής επί χρόνια επεξεργάζονταν πολλά πολύτιμα και αποκλειστικά στοιχεία από την εν ζωή συναρπαστική

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ!

Πηγή: "Πενταπόσταγμα"

ΕΚΤΑΚΤΟ:

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

nektarios_skhnwma

29 Οκτωβρίου 2015, 11:46 πμ

Η είδηση έχει ως εξής:
     Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:

    Επικοινώνησα με Αίγινα (Γερόντισσα Ι. Μονής Αγ. Τριάδος) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:
 «Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας και σύντομα θα φύγετε».
Να υπενθυμήσουμε και τα εξής σημαντικά:
    Ο Άγιος Νεκτάριος εμφανίστηκε προ ετών σε γριούλες Τουρκάλες, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Άγιος στην ανατολική Θράκη, και τους είπε ότι:  «Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας κι απ’εδώ θα φύγετε».

Συμπέρασμα: Άρα ο Άγιος Νεκτάριος, κατ’ εντολή του αγαπημένου μας Ναζωραίου Ιησού Χριστού, έχει πάρει σκούπα και τη χρησιμοποιεί!
     Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια!

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

Στα πρόθυρα του τελευταίου σταδίου της Παγκοσμιοποίησης…

Όλα δείχνουν πως η Παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στην Ελλάδα τουλάχιστον, βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής...

nwo_1

Όλα δείχνουν πως η Παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στην Ελλάδα τουλάχιστον, βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής της. Όλοι ζούμε σε ένα κόσμο που μας διαμορφώσαν τα τελευταία 40 χρόνια από την τηλεόραση(κυρίως) αλλά και των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η επικυριαρχία της ιδεολογίας που μας πλασάραν σαν μόδα μέσω της τηλεόρασης και των περιοδικών(είτε lifestyle, είτε πορνό) τις τελευταίες δεκαετίες ενάντια στα ήθη και στις αξίες ήταν καθοριστική για τη νέα γενιά και τα αποτελέσματα της φανερά. Δεν βλέπουμε ότι οι καπιταλιστές και οι ελίτ προωθούν την χυδαιότητα και την άκρα ασέβεια, την  ηδονιστική χρηστικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις;

Μας έβαλαν επίσης στην αναζήτηση και επίτευξη του αμερικάνικου ονείρου, για ένα καλό σπίτι, ένα «μουράτο» αμάξι (χωρίς απαραίτητα να είναι κακό να φτιάξεις ένα σπίτι από τις οικονομίες σου, αλλά εδώ το ζήτημα είναι ότι δώσαμε και την καρδία μας στα ντουβάρια και έγινε αυτοσκοπός το σπίτι και η αλλαγή του σαλονιού συμφωνα με τις επιταγές της μόδας κάθε λίγο και λιγάκι) και μία plasma τηλεόραση σε κάθε σαλόνι. Τρέχουμε να ικανοποιήσουμε τις ψεύτικες ανάγκες που δημιουργεί η τηλεόραση

"Με τόσα που έχουν γίνει, θα έπρεπε να είχε γίνει διακοπή του μνημοσύνου"! (Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός")

 Σὲ ἄρθρο τοῦ ἱστολογίου «Ὁ Παιδαγωγός» μὲ τίτλο «Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής» ποὺ δημοσιεύσαμε (ἐδῶ) http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/10/blog-post_937.html ἀναρτήθηκαν καὶ κάποια σχόλια, κυρίως γιὰ τὸν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη, ὁ ὁποῖος ἔχει προβληματίσει καὶ ξαφνιάσει μὲ τὴν σιωπή του. Γνωρίζει τὰ γεγονότα ἀπό μέσα, καὶ σιωπᾶ, ἐνῶ γιὰ ἄλλα ποὺ δὲν ἀφοροῦν τὸ Μοναστήρι του εἶναι λαλίστατος. Κι ὅμως πρόκειται γιὰ θέματα Πίστεως καὶ στάσεως κατὰ τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, κατὰ τῆς ὁποίας μέχρι τώρα ἔδειχνε ὅτι πολεμᾶ. Δημοσιεύουμε δύο ἀπὸ αὐτά:


Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2015
Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εἶναι δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, αλλά συμμετέχει ώς εισηγητής σε εκδηλώσεις του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα Λαρίσης (στο παρελθόν) και του έτερου νεο-μεταπατερικού φωστήρος Ιγνατίου του Βόλου.
"Και τίκτει και παρθενεύει";;; Διαβάστε http://agonasax.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7.html (Ἡ ἀνάρτηση αὐτὴ παρακάτω).

Παρακολουθούμε το έργο του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη εδώ και αρκετά χρόνια και βεβαιώνουμε ότι ασχολείται σοβαρά και υπεύθυνα με πλείστα θέματα, ανάμεσα τους και με τον Οικουμενισμό.
Χωρίς να γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα στην Λάρισα, θα σχολιάσουμε ότι αποτελεί έξυπνη πρακτική πολλών "δεσποτάδων" και "οικουμενιστών", να προσπαθούν με καλοπιάσματα να πάρουν τους αγωνιστές με το μέρος τους (ώστε εξαιτίας της οικείας σχέσης που θα έχει αναπτυχθεί, να σταματήσουν να μιλάνε).
Ξέρουν πολύ καλά τι "δόλωμα" να ρίξουν στον καθένα.
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα οι "δεσποτάδες" προσεγγίζουν τις εκκλησιαστικές αδελφότητες. Θέλουν να εξασφαλίσουν την σιωπή τους.
Όσο για τον π. Αρσένιο, περιμένουμε ειλικρινά να απαιτήσει να εφαρμοστούν και στο μοναστήρι του, όσα ο ίδιος τόσα χρόνια πρεσβεύει. Οι καλές (δημόσιες) σχέσεις πρέπει να παραμερίζονται όταν παραβιάζονται σοβαροί δογματικοί κανόνες. Εκεί οφείλεις να ομολογήσεις την αλήθεια.
Δεν μπορεί να ευλογεί ο Πάπας μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία, στο Φανάρι και οι αδερφοί σου να συνεχίζουν τα "σούρτα-φέρτα" με τον Πατριάρχη. Με τόσα που έχουν γίνει, θα έπρεπε να είχε γίνει διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη εδώ και καιρό. Τι περιμένουν;; Να εκτοπιστούν πρώρα ένας ένας όλοι οι αγωνιστές;

Τὸ ἄρθρο τοῦ ἱστολογίου agonasax:

π. Ἀρσένιε. Ημέτερος εί, ή εκ των υπεναντίων;


"Και τίκτεις και παρθενεύεις";;;

  Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εἶναι  δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, αλλά συμμετέχει ώς εισηγητής σε εκδηλώσεις του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα Λαρίσης (στο παρελθόν) και του έτερου νεο-μεταπατερικού φωστήρος Ιγνατίου του Βόλου. 

"Και τίκτει και παρθενεύει";;;




Μέ μεγάλη μας ἔκπληξη διαβάσαμε στόν τοπικό τύπο τῆς πόλης τοῦ Βόλου, τήν παρουσία τοῦ Μοναχοῦ (ἐντεταλμένου ἐπί τῶν αἱρέσεων τῆς Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας) π. Ἀρσενίου

Κι όμως, εις πείσμα των αντι-Οικουμενιστών ο άγ. Νικόδημος γράφει:


(Ἑρμηνεία εἰς τὰς ΙΔ΄ Επιστολάς του Ἀποστόλου Παύλου, σελ. 416-417).

"Πάλιν και πολλάκις" διδάσκουν και ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι ο Οικουμενισμός είναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ (βίντεο), αλλά ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ! --Θα χάσουμε και το λίγο μυαλό που έχουμε!

 


Popes Francis and Tawadros agree one Easter for all


Pope Francis has agreed to the proposal offered last yearbythe Coptic Orthodox Pope Tawadros IIto unify the date of Easter so that Churches all over the world would celebrate the Resurrection of Christ on the same date. The proposal has already been accepted by Mor Ignatius Aphrem II Patriarch of Antioch and Bartholomew I Patriarch of Constantinople.
The proposal comes within joint efforts by Pope Tawadros and Pope Francis to work towards unifying the Church. Pope Tawadros’s proposal suggested the second Sunday in April to celebrate Easter.
The date of Easter has not been constant throughout the years. Since the Nicene Council in AD325 it has been moving according to an annual four-to-five-week cycle that has to do with the first full moon on or after the vernal equinox.
 Michael Victor
Watani International
25 October 2015

"Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνεχίζει ακάθεκτος να μην παίρνει μυρουδιά..." --Κι αυτοί που παίρνουν μυρωδιά, τι κάνουν;

Πηγή: "Κατάνυξις"

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ!!!


Γιά τά συλλείτουργα καί τίς συμπροσευχές
στούς Ἱερούς Κανόνες ὁ Πατριάρχης κ. Βαρθολομαῖος συνεχίζει ἀκάθεκτος
νά μήν παίρνει μυρουδιά...
Τη σημασία του διαλόγου στην πορεία της προσέγγισης ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του κατά τον εσπερινό που τέλεσε, το απόγευμα της Κυριακής, ο Καρδινάλιος της Φλωρεντίας, Τζουζέπε Μπετόρι, στο περίλαμπρο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά.
Στον εσπερινό παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος και Ιταλίας Γεννάδιος και μέλη της συνοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Ιταλίας Αρχιμ.Ευάγγελος Υφαντίδης, Κληρικοί της Ι.Μ.Ιταλίας, μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας της Φλωρεντίας και πλήθος πιστών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε τη σημασία της οδού του διαλόγου και για την επίλυση διαφορών υπενθυμίζοντας  τη δοκιμασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Όπως είπε μόνο ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη ενώ αντιθέτως ο φανατισμός, η καταπίεση, η στέρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων οδηγούν στην άρνηση της ανθρωπίνης υπάρξεως που αποτελεί την εικόνα του Θεού.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη πρώτη συνάντηση των Ιεροσολύμων, το 1964, του Πάπα Παύλου Στ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα αλλά και σε εκείνη που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, 50χρόνια μετά, τον Μάιο του 2014.
Ο Καρδινάλιος Μπετόρι αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του χώρου και στα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά του  που αποτελούν ένα κοινό στοιχείο παράδοσης της Δυτικής και Ανατολικής Εκκλησίας.
Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον παρακείμενο Καθεδρικό Ναό της πόλης όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να δει τα ιερά λείψανα Αγίων της αδιαίρετης Εκκλησίας, όπου φυλάσσονται στα παρεκκλήσια του Ναού, μεταξύ των οποίων και η κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Νωρίτερα ο Καρδινάλιος Μπετόρι και ο δήμαρχος της Φλωρεντίας υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Επισκοπείο της τοπικής Εκκλησίας. Ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Καρδινάλιο της Φλωρεντίας ενώ στη συνέχεια ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τις Αρχές της πόλης στην Αίθουσα υποδοχών του Επισκοπείου.
Φωτό: